LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka - świetne wieści, niech rośnie zdrowo!
Jak byłam na wizycie kontrolnej u stomatolog to mówiła ze w ciąży robi wszystko, pierwszy trymestr się wstrzymuje a pozniej robi kanałowe, rwanie zębów i czyszczenie ropni.
Ja tu nie obiecuję ze bd taka a taka matka, generalnie z charakteru jestem dość energiczna i niezależna, najchętniej zawinęła w chustę i prała prasowała i sprzątała, ale to moje pierwsze maleństwo, moze stracę głowę..życie zweryfikuje:).
Dziekuje za życzenia:) o 18:55 27lat temu urodziła mnie mama, 3800 Sn, po fałszywym alarmie wielkanocnym kilka dni wcześniej, a jak już jechali na poród to odsiedziała na kawie u ciotki mieszkającej przy szpitalu
bo wyjechali rano i jej wszystko sie rozeszło i myśleli że znów fałszywy alarm
...
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Biedronka - świetne wieści, niech rośnie zdrowo!
Jak byłam na wizycie kontrolnej u stomatolog to mówiła ze w ciąży robi wszystko, pierwszy trymestr się wstrzymuje a pozniej robi kanałowe, rwanie zębów i czyszczenie ropni.
Ja tu nie obiecuję ze bd taka a taka matka, generalnie z charakteru jestem dość energiczna i niezależna, najchętniej zawinęła w chustę i prała prasowała i sprzątała, ale to moje pierwsze maleństwo, moze stracę głowę..życie zweryfikuje:).
Dziekuje za życzenia:) o 18:55 27lat temu urodziła mnie mama, 3800 Sn, po fałszywym alarmie wielkanocnym kilka dni wcześniej, a jak już jechali na poród to odsiedziała na kawie u ciotki mieszkającej przy szpitalu
...
Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń!
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Kobietki, a do mnie również dzisiaj dotarła moja pierwsza poduszka o literze "C"
jak się tylko do niej przytuliłam to od razu zasnęłam na godzinkę
Kochane, czy któraś z Was odczuwa ból pod piersią? Od kilku dni mam takie silne pieczenie... przypuszczam, że to może ucisk, albo te organy tam mi się przesuwają... ma któraś podobnie? -
Loczek2018 wrote:Biedronka - świetne wieści, niech rośnie zdrowo!
...
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie
mała waży 820g (25+5 mamy), dziwnie ułożona - niby głowa na dole ale jakby bardziej w prawym boku, dupa w lewym górnym boku a nóżku za główką (w prawym boku). Także śmiesznie
mam się oszczędzać bo łożysko dosyć nisko ale nie jest przodujące. Lekarka mówiła, że jest szansa że pójdzie do góry. Ale i tak mnie zmartwiła
Wszystko inne ok. Szyjka twarda, zamknięta 3,9 cm. patrzyłam w karcie ciąży i 4 tygodnie temu miałam 4,3cm ale i tak jest ok
Duzaa, blama, melbusia88, karolcia87, katka84, marta258, Vanilka, Loczek2018, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
I my też już po wizycie - Kluska waży 1450g! To wg doktora 86 centyl. Rany, jak ja ją urodzę... W dodatku leży totalnie w poprzek (co ciekawe odwrotnie niz jeszcze 3 dni temu) i lekarz postraszyl mnie cesarką jesli sie nie obróci- tylko jak ja mam ją niby do tego namowic? Poza tym byla tak ruchliwa, ze ktg sie nie dalo zrobic, tetno uciekalo i kopala w te elektrody.
Co do poduszek to jak wy z tym spicie ze tak wygodnie? Mi to tylko mam wrazenie miejsce w lozku zajmuje i nic poza tym, w ogole nie umiem z tym spac i kompletnie mi nie pomaga, to juz wole sie do meza przytulic:)Duzaa, melbusia88, karolcia87, Mini89, katka84, Urszulka89, marta258, Vanilka, Loczek2018, anecz_kaa, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Cuddlemuffin, to już kawał dziewczynkisuper, że wizyta udana!
Co do położenia to ostatnio na SR położna mówiła, że są ćwiczenia dla ciężarnych, które stymulują dziecko do prawidłowego ułożenia się główką do dołu (o szczegółach będziemy rozmawiać na innych zajęciach).
U nas na wizycie też nie najgorzej - szyjka bez zmian tj. 25mm, ale twarda i zamknięta. Szkoda, że się nie wydłużyła, ale lekarz powiedział, że skoro nie skróciła się w ciągu 2 tygodni to nie ma co się za bardzo denerwować.
Mam się nie forsować, ale od czasu do czasu mogę wyjść na spacer i korzystać z pogody. Odetchnęłam z ulgą, bo gdyby szyjka poszła w dół to dostałabym skierowanie na sterydy i hospitalizację. Łożysko sprawdzone i jest OK.
Maluch ułożony jest pośladkowo, ale podobno w moim przypadku to dobrze, bo nie napiera główką na szyjkę, a czas na obrót jeszcze ma
2 maja mamy usg 3-ciego trymestru i wtedy zrobimy dokładne pomiary.blama, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny teraz to juz Nam z gorki wszystko idzie
)) ja czekam na projekt domu i skladam dokumenty
) i bardzo sie ciesze! Bo będę mogła juz ekupy etc szukac .
Wczoraj malowalam probki farb na scianach i szary wyglada jak rozowy :pUrszulka89, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość