X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawostka ;) siatki centylowe dla dzidziusiów w brzuszku :)

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - super wieści! :)

Sunset - mogłabyś powiedzieć cos więcej? Jak to wyglądało u Was z tą hipotrofią, kiedy została zdiagnozowana? Chyba że nie chcesz tutaj to może jakoś prywatnie?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - świetne wieści, niech rośnie zdrowo!:)
    Jak byłam na wizycie kontrolnej u stomatolog to mówiła ze w ciąży robi wszystko, pierwszy trymestr się wstrzymuje a pozniej robi kanałowe, rwanie zębów i czyszczenie ropni.
    Ja tu nie obiecuję ze bd taka a taka matka, generalnie z charakteru jestem dość energiczna i niezależna, najchętniej zawinęła w chustę i prała prasowała i sprzątała, ale to moje pierwsze maleństwo, moze stracę głowę..:D życie zweryfikuje:).
    Dziekuje za życzenia:) o 18:55 27lat temu urodziła mnie mama, 3800 Sn, po fałszywym alarmie wielkanocnym kilka dni wcześniej :), a jak już jechali na poród to odsiedziała na kawie u ciotki mieszkającej przy szpitalu :D bo wyjechali rano i jej wszystko sie rozeszło i myśleli że znów fałszywy alarm :D...

anecz_kaa lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jak byłam na wizycie kontrolnej u stomatolog to mówiła ze w ciąży robi wszystko, pierwszy trymestr się wstrzymuje a pozniej robi kanałowe, rwanie zębów i czyszczenie ropni.
    Ja tu nie obiecuję ze bd taka a taka matka, generalnie z charakteru jestem dość energiczna i niezależna, najchętniej zawinęła w chustę i prała prasowała i sprzątała, ale to moje pierwsze maleństwo, moze stracę głowę..:D życie zweryfikuje:).
    Dziekuje za życzenia:) o 18:55 27lat temu urodziła mnie mama, 3800 Sn, po fałszywym alarmie wielkanocnym kilka dni wcześniej :), a jak już jechali na poród to odsiedziała na kawie u ciotki mieszkającej przy szpitalu :D bo wyjechali rano i jej wszystko sie rozeszło i myśleli że znów fałszywy alarm :D...

Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń! <3

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek - spełnienia marzeń! :*

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de671af78f19.jpg przyszla!:) ale komfortowoo :D

blama, kejt0192, Urszulka89, Ove lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a do mnie również dzisiaj dotarła moja pierwsza poduszka o literze "C" :D jak się tylko do niej przytuliłam to od razu zasnęłam na godzinkę :D

Kochane, czy któraś z Was odczuwa ból pod piersią? Od kilku dni mam takie silne pieczenie... przypuszczam, że to może ucisk, albo te organy tam mi się przesuwają... ma któraś podobnie?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Wszystkiego dobrego i lekkiego porodu, a reszty ciąży bez problemów :)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek wszystkiego naj i spełnienia marzeń! :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, ode mnie również wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :)
    Kejt - mnie piekło pod prawą piersią przy kamicy żółciowej, ale był to ból taki totalnie nie do zniesienia i przechodził po ataku.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, ale tę kamicę żołciową przechodziłaś w trakcie ciąży?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w ciąży właśnie mnie dopadło.. Okropny ból który rozpoczynał się właśnie pod prawą piersią i rozlewał się na plecy.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, mam nadzieję, że to nie to... mnie tylko piecze pod prawą piersią; ból jest do wytrzymania, ale oby się nie nasilił.

ug37io4pr3i41gg4.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Biedronka - super wieści! :)

Sunset - mogłabyś powiedzieć cos więcej? Jak to wyglądało u Was z tą hipotrofią, kiedy została zdiagnozowana? Chyba że nie chcesz tutaj to może jakoś prywatnie?

Wyslalam Ci zaproszenie

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie ;) mała waży 820g (25+5 mamy), dziwnie ułożona - niby głowa na dole ale jakby bardziej w prawym boku, dupa w lewym górnym boku a nóżku za główką (w prawym boku). Także śmiesznie ;) mam się oszczędzać bo łożysko dosyć nisko ale nie jest przodujące. Lekarka mówiła, że jest szansa że pójdzie do góry. Ale i tak mnie zmartwiła :/ Wszystko inne ok. Szyjka twarda, zamknięta 3,9 cm. patrzyłam w karcie ciąży i 4 tygodnie temu miałam 4,3cm ale i tak jest ok

Duzaa, blama, melbusia88, karolcia87, katka84, marta258, Vanilka, Loczek2018, Kinga40 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my też już po wizycie - Kluska waży 1450g! To wg doktora 86 centyl. Rany, jak ja ją urodzę... W dodatku leży totalnie w poprzek (co ciekawe odwrotnie niz jeszcze 3 dni temu) i lekarz postraszyl mnie cesarką jesli sie nie obróci- tylko jak ja mam ją niby do tego namowic? Poza tym byla tak ruchliwa, ze ktg sie nie dalo zrobic, tetno uciekalo i kopala w te elektrody.

Co do poduszek to jak wy z tym spicie ze tak wygodnie? Mi to tylko mam wrazenie miejsce w lozku zajmuje i nic poza tym, w ogole nie umiem z tym spac i kompletnie mi nie pomaga, to juz wole sie do meza przytulic:)

Duzaa, melbusia88, karolcia87, Mini89, katka84, Urszulka89, marta258, Vanilka, Loczek2018, anecz_kaa, Kinga40 lubią tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Cuddlemuffin, to już kawał dziewczynki <3 super, że wizyta udana!
    Co do położenia to ostatnio na SR położna mówiła, że są ćwiczenia dla ciężarnych, które stymulują dziecko do prawidłowego ułożenia się główką do dołu (o szczegółach będziemy rozmawiać na innych zajęciach).

U nas na wizycie też nie najgorzej - szyjka bez zmian tj. 25mm, ale twarda i zamknięta. Szkoda, że się nie wydłużyła, ale lekarz powiedział, że skoro nie skróciła się w ciągu 2 tygodni to nie ma co się za bardzo denerwować.

Mam się nie forsować, ale od czasu do czasu mogę wyjść na spacer i korzystać z pogody :). Odetchnęłam z ulgą, bo gdyby szyjka poszła w dół to dostałabym skierowanie na sterydy i hospitalizację. Łożysko sprawdzone i jest OK.

Maluch ułożony jest pośladkowo, ale podobno w moim przypadku to dobrze, bo nie napiera główką na szyjkę, a czas na obrót jeszcze ma :)

2 maja mamy usg 3-ciego trymestru i wtedy zrobimy dokładne pomiary.

blama, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, cudownego maluszka, szybkiego i łatwego porodu :)

Urszulka, cuddlemuffin, Ove
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluchów :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt! Ove zazdraszczam, mm nadzieję że moja szyjka też stanie na 2,5.. Obaczymy

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz to juz Nam z gorki wszystko idzie :))) ja czekam na projekt domu i skladam dokumenty :)) i bardzo sie ciesze! Bo będę mogła juz ekupy etc szukac .

Wczoraj malowalam probki farb na scianach i szary wyglada jak rozowy :p

Urszulka89, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ