X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam szyjke miękka i krótką. A poduszkę dostane jutro, na urodziny:P wiec będziemy testować

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę zdecydowanie polecam nie wyobrażam sobie bez niej życia.
    Jeszcze ostatnio zaczyna mi się brzuch stawiać.
    Nie wiem co będzie :(

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę mam już od dawna i jest super, naprawdę polecam. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ta poduszka uspokoi te dziecię niesforne to bd ją ukochiwać 24h na dobę.:) jak zaczął sie kręcić o godz 14 tak bez przerwy tam coś robi kurcze, i jak ta szyjka ma to wytrzymać?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jesli ta poduszka uspokoi te dziecię niesforne to bd ją ukochiwać 24h na dobę.:) jak zaczął sie kręcić o godz 14 tak bez przerwy tam coś robi kurcze, i jak ta szyjka ma to wytrzymać?
    Na szczęście jak leżysz, to dziecko tak nie uciska na szyjkę, więc nawet jak się rusza, to jest ok. :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek dacie radę. Ile ważyl dziś Twój maluszek?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważyliśmy dziś, bo to była szybka wizyta kontrolna związana z sensacjami w ptk. Porobimy w tym tyg. morfologię, mocz, zważymy sie u położnej i za tydzień mamy regularną wizytę to moze sprawdzi mu wage:), ja sama wazylam sie 3tyg temu, ciekawe ile mi przybyło:)... Dziś skupiła sie na szyjce, 3x mierzyła, a Mikiego to tylko sprawdziła ułożenie i czy równo mu serduszko puka:).
    Biedronka trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:48

qb3cp07w5ku95ses.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór my po wizycie i jak to określiła Pani Doktor - książkowe dziecko :) moje wyniki również ok, szyjka 3,5 cm czyli taka jak od samego początku. kolejne spotkanie za 4 tygodnie.

Nalia, Loczek2018, Urszulka89, melbusia88, katka84, Ove, Kinga40, Mmargotka, Duzaa, anecz_kaa, karolcia87, Mini89 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze wizytuje jutro ze mną? Jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo ostatnio lekarka coś nie była po badaniu na fotelu przekonana ale zrobiła usg i wyszło, że wszystko ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie przeboje z tymi szyjkami.. Mam jednak nadzieję, że wszystkie tutaj dotrzymamy conajmniej do 37 tygodnia! Oszczędzajcie się dziewczynki! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kto jeszcze wizytuje jutro ze mną? Jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo ostatnio lekarka coś nie była po badaniu na fotelu przekonana ale zrobiła usg i wyszło, że wszystko ok :)
    Na pewno ją i Biedronka :)
    Mam nadzieje ze u Ciebie szyjka będzie ok :)

Dziewczyny, a z jakiej firmy zamawialyscir poduszki :)?

Ostatnio też się zastanawiałam - jak będziecie np. robic obiad w kuchni lub czytać ksiazke w salonie to w czym będziecie kłaść maluszki żeby mieć je na oku? Myślałam nad bujaczkiem ale chyba nie jest to super korzystne dla takiego malucha. Wózek będzie stał w garażu (nie będę go wnosić na 3p)...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ostatnio też się zastanawiałam - jak będziecie np. robic obiad w kuchni lub czytać ksiazke w salonie to w czym będziecie kłaść maluszki żeby mieć je na oku? Myślałam nad bujaczkiem ale chyba nie jest to super korzystne dla takiego malucha. Wózek będzie stał w garażu (nie będę go wnosić na 3p)...
    Też myślałam, gdzie kłaść dziecko... I jeszcze nie wymyśliłam x/ może bujaczek, który układa się na płasko?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poduszki ciążowe są super - pierwszą miałam w kształcie litery U, ale niestety szybko się ubiła i od 3 miesięcy jest ulubioną przytulanką moich dwóch psów, które codziennie toczą boje o to, który na niej będzie spał :)
    Drugą z motherhood kupiłam w kształcie litery C, jest super ale niestety od częstego łamania/używania/zawijania i ogólnego miętoszenia też się spłaszczyła. Tak czy inaczej, od kilku miesięcy poduszki ciążowe są nieodzowne w moim łóżku i nie wyobrażam sobie zasypiania bez nich :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja zainwestowalam w kosz mojzesza mam nadzieję że się sprawdzi w pierwszych miesiącach a potem płaska mata na podłogę podobno najlepsza ;)

A poduszkę mam z allegro noname trochę i służy mi już długo nic się z nią nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 23:29

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zęba do wyrwania i ustalilam z kumplela - dentystka ze już po porodzie, ale od 20 tak mnie boli ze zaczne chodzic z bolu po scianach :/ jutro jade niech robia mi co chca bo nie daje rady. Chwilowo leze z kostka lodu w ustach :/ apap nie daje rady a ja mam dosc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę mam marki cebuszka. Fajna jest. Jestem niej zadowolona.
    Ja mam duży dom i zastanawiam się czy po prostu na razie nie ustawiać sobie w kuchni wózka albo łóżeczka turystycznego

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Myślę nad bujaczkiem Tiny Love - rozkłada się na płasko lub rano mąż będzie znosił z sypialni na dół łózeczko - planuję kupić chicco next to 2 dream - jest lekkie i w dodatku ma kółka ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spasmolina, ktos bierze? Dostalam zamiast nospy ale czytam ulotkę o stosowaniu w ciąży i troszkę spanikowalam.
    Ja mam zamówiona poduszkę z supermami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 08:46

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No ja mam szyjke miękka i krótką. A poduszkę dostane jutro, na urodziny:P wiec będziemy testować

Loczek więc wszystkiego najlepszego!! I nudnej reszty ciąży Ci życzę ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Spasmolina, ktos bierze? Dostalam zamiast nospy ale czytam ulotkę o stosowaniu w ciąży i troszkę spanikowalam.
    Ja mam zamówiona poduszkę z supermami.
    Niestety nie znam tego leku.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ