X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam szyjke miękka i krótką. A poduszkę dostane jutro, na urodziny:P wiec będziemy testować

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę zdecydowanie polecam nie wyobrażam sobie bez niej życia.
    Jeszcze ostatnio zaczyna mi się brzuch stawiać.
    Nie wiem co będzie :(

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę mam już od dawna i jest super, naprawdę polecam. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ta poduszka uspokoi te dziecię niesforne to bd ją ukochiwać 24h na dobę.:) jak zaczął sie kręcić o godz 14 tak bez przerwy tam coś robi kurcze, i jak ta szyjka ma to wytrzymać?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jesli ta poduszka uspokoi te dziecię niesforne to bd ją ukochiwać 24h na dobę.:) jak zaczął sie kręcić o godz 14 tak bez przerwy tam coś robi kurcze, i jak ta szyjka ma to wytrzymać?
    Na szczęście jak leżysz, to dziecko tak nie uciska na szyjkę, więc nawet jak się rusza, to jest ok. :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek dacie radę. Ile ważyl dziś Twój maluszek?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważyliśmy dziś, bo to była szybka wizyta kontrolna związana z sensacjami w ptk. Porobimy w tym tyg. morfologię, mocz, zważymy sie u położnej i za tydzień mamy regularną wizytę to moze sprawdzi mu wage:), ja sama wazylam sie 3tyg temu, ciekawe ile mi przybyło:)... Dziś skupiła sie na szyjce, 3x mierzyła, a Mikiego to tylko sprawdziła ułożenie i czy równo mu serduszko puka:).
    Biedronka trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:48

qb3cp07w5ku95ses.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór my po wizycie i jak to określiła Pani Doktor - książkowe dziecko :) moje wyniki również ok, szyjka 3,5 cm czyli taka jak od samego początku. kolejne spotkanie za 4 tygodnie.

Nalia, Loczek2018, Urszulka89, melbusia88, katka84, Ove, Kinga40, Mmargotka, Duzaa, anecz_kaa, karolcia87, Mini89 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze wizytuje jutro ze mną? Jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo ostatnio lekarka coś nie była po badaniu na fotelu przekonana ale zrobiła usg i wyszło, że wszystko ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie przeboje z tymi szyjkami.. Mam jednak nadzieję, że wszystkie tutaj dotrzymamy conajmniej do 37 tygodnia! Oszczędzajcie się dziewczynki! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kto jeszcze wizytuje jutro ze mną? Jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo ostatnio lekarka coś nie była po badaniu na fotelu przekonana ale zrobiła usg i wyszło, że wszystko ok :)
    Na pewno ją i Biedronka :)
    Mam nadzieje ze u Ciebie szyjka będzie ok :)

Dziewczyny, a z jakiej firmy zamawialyscir poduszki :)?

Ostatnio też się zastanawiałam - jak będziecie np. robic obiad w kuchni lub czytać ksiazke w salonie to w czym będziecie kłaść maluszki żeby mieć je na oku? Myślałam nad bujaczkiem ale chyba nie jest to super korzystne dla takiego malucha. Wózek będzie stał w garażu (nie będę go wnosić na 3p)...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ostatnio też się zastanawiałam - jak będziecie np. robic obiad w kuchni lub czytać ksiazke w salonie to w czym będziecie kłaść maluszki żeby mieć je na oku? Myślałam nad bujaczkiem ale chyba nie jest to super korzystne dla takiego malucha. Wózek będzie stał w garażu (nie będę go wnosić na 3p)...
    Też myślałam, gdzie kłaść dziecko... I jeszcze nie wymyśliłam x/ może bujaczek, który układa się na płasko?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poduszki ciążowe są super - pierwszą miałam w kształcie litery U, ale niestety szybko się ubiła i od 3 miesięcy jest ulubioną przytulanką moich dwóch psów, które codziennie toczą boje o to, który na niej będzie spał :)
    Drugą z motherhood kupiłam w kształcie litery C, jest super ale niestety od częstego łamania/używania/zawijania i ogólnego miętoszenia też się spłaszczyła. Tak czy inaczej, od kilku miesięcy poduszki ciążowe są nieodzowne w moim łóżku i nie wyobrażam sobie zasypiania bez nich :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja zainwestowalam w kosz mojzesza mam nadzieję że się sprawdzi w pierwszych miesiącach a potem płaska mata na podłogę podobno najlepsza ;)

A poduszkę mam z allegro noname trochę i służy mi już długo nic się z nią nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 23:29

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zęba do wyrwania i ustalilam z kumplela - dentystka ze już po porodzie, ale od 20 tak mnie boli ze zaczne chodzic z bolu po scianach :/ jutro jade niech robia mi co chca bo nie daje rady. Chwilowo leze z kostka lodu w ustach :/ apap nie daje rady a ja mam dosc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę mam marki cebuszka. Fajna jest. Jestem niej zadowolona.
    Ja mam duży dom i zastanawiam się czy po prostu na razie nie ustawiać sobie w kuchni wózka albo łóżeczka turystycznego

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Myślę nad bujaczkiem Tiny Love - rozkłada się na płasko lub rano mąż będzie znosił z sypialni na dół łózeczko - planuję kupić chicco next to 2 dream - jest lekkie i w dodatku ma kółka ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spasmolina, ktos bierze? Dostalam zamiast nospy ale czytam ulotkę o stosowaniu w ciąży i troszkę spanikowalam.
    Ja mam zamówiona poduszkę z supermami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 08:46

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No ja mam szyjke miękka i krótką. A poduszkę dostane jutro, na urodziny:P wiec będziemy testować

Loczek więc wszystkiego najlepszego!! I nudnej reszty ciąży Ci życzę ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Spasmolina, ktos bierze? Dostalam zamiast nospy ale czytam ulotkę o stosowaniu w ciąży i troszkę spanikowalam.
    Ja mam zamówiona poduszkę z supermami.
    Niestety nie znam tego leku.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ