X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki kubek to dobry pomysł, ja bym sie ucieszyla :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że kubek jest dobrym pomysłem - ja ze swojej strony bardzo polecam Contigo.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie chciała kosmetyków etc bo to sprawa indywidualna, a kubek- jak najbardziej :) ja zawsze kupuje pampersy dzieciom :P bo sie przydadzą :) tylko o rozmiar pytam :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, imprezka w brzuchu w nocy imprezką, ale inna sprawa że ja już się zupełnie nie mogę wyspać w nocy przez ciężar brzucha. Żadna pozycja nie jest wygodna. Na bokach czuję jakby moje żebra się zgniatały, na plecach, szkoda nawet gadać.
    A gdzie tam do końca ciąży!
    Jak wszystkie kobiety to robią?

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek jest moim zdaniem super pomysłem.
    Ja bym się ucieszyła.

Mam jutro wizytę u gina. Boję się że szyjka się skrociła i położy mnie do szpitala.

Ove lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja bym się ucieszyła.

Mam jutro wizytę u gina. Boję się że szyjka się skrociła i położy mnie do szpitala.
    Biedronka nie martw się na zapas. :) Oszczędzasz się, wszystko będzie ok. :) Może szyjka się nawet wydłużyła. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Biedronka nie martw się na zapas. :) Oszczędzasz się, wszystko będzie ok. :) Może szyjka się nawet wydłużyła. :)

Oby :)
    Ale tak szczerze mówiąc ostatnio najgorsze jest to że mam taką straszną ochotę na same wiecie co a nie mogę a nawt jakbym mogła to się boję dla dobra maluszka. Napięcie mam okropne :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka mam to samo :-( ale naprawdę nie warto ryzykować z tymi naszymi szyjkami :-( po ostatnim razie jak jeszcze nie wiedziałam że szyjka miękka, to orgazm wywołał mocne skurcze i ból ten mój nieszczęsny miesiaczkowy. Na szczęście szybko przeszło. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że szyjka nieciekawa. Teraz nawet nie próbuje, ale napięcie i ochota jest :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że zmarł męża dziadek :-( pogrzeb w środę. Nie wiem co mam robić-iść czy nie. Teoretycznie mam się oszczędzać i leżeć dużo, no ale nie iść nie pożegnać go :-(?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja bym się ucieszyła.

Mam dokładnie te same obawy - też wizytujemy jutro i odczuwam wewnętrzny niepokój choć staram się być dobrej myśli.
    Dziś trochę posprzątałam w domu, bo mamy mieć gości - musiałam mieszkanie ogarnąć, bo mąż by nie zdążył po powrocie z pracy, a bałagan mieliśmy spory. Trochę gryzą mnie wyrzuty sumienia, że w przeddzień wizyty zamiast leżeć plackiem to zabrałam się za takie rzeczy, ale już dziś do końca dnia leżę plackiem.
    O której wizytujesz?

Melbusia, współczuję :(. jeśli się dobrze czujesz to ja bym poszła na pogrzeb. My też mieliśmy pogrzeb dziadka męża pod lutego i poszłam - jakby nie patrzeć to teraz też już był mój dziadek i chciałam się pożegnać. W kościele mieliśmy miejsca siedzące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:58

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, ja mam wizytę z szyjka za tydzień.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi problem sie rozwiązał.. Wlasnie wróciłam z wizyty -leżymy plackiem i to z pupa wyzej. Szyjka z 3,6 zjechała do 2,5 od 26marca. Wizyta za tydzien i za dwa, jesli sie nie zatrzyma to szpital pessar i sterydy. Mikołaj swoją piękną główką uderza mamie w szyjkę.. Gdzie on sie wybiera łobuz?
    Luteina wraca dopochwowo 100mgx2, magnez 3x1 i dostaliśmy lek rozkurczowy, ale nie no-spe bo podobno skraca szyjkę??? I mam unikać zaparc bo bd to nasilać czynność skurczowa, nie pamiętam nazwy leku na zaparcia, na "L" 2x1 łyżka, kojarzycie?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, kolejna akcja z szyjką. ;( ;( Długość faktycznie graniczna, ale może od leżenia
    się poprawi! Trzymam kciuki, aby było dobrze!!! Chyba zaraz założymy tutaj grupę wsparcia krótkich szyjek. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 18:31

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No a mi problem sie rozwiązał.. Wlasnie wróciłam z wizyty -leżymy plackiem i to z pupa wyzej. Szyjka z 3,6 zjechała do 2,5 od 26marca. Wizyta za tydzien i za dwa, jesli sie nie zatrzyma to szpital pessar i sterydy. Mikołaj swoją piękną główką uderza mamie w szyjkę.. Gdzie on sie wybiera łobuz?
    Luteina wraca dopochwowo 100mgx2, magnez 3x1 i dostaliśmy lek rozkurczowy, ale nie no-spe bo podobno skraca szyjkę??? I mam unikać zaparc bo bd to nasilać czynność skurczowa, nie pamiętam nazwy leku na zaparcia, na "L" 2x1 łyżka, kojarzycie?

lactulosum?
    Współczuję stresu... te skracała mi się szyjka w 31tc co prawda. Dasz radę! Tyłek do góry i więcej leżenia niż nawet siedzenia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kazała poduszkę pod pupę żeby głową Miki nie napierał mi na szyjkę. No u nas dopiero bd 26t. Powiedziała że do 30t żeby sie udalo bez atrakcji...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No wlasnie kazała poduszkę pod pupę żeby głową Miki nie napierał mi na szyjkę. No u nas dopiero bd 26t. Powiedziała że do 30t żeby sie udalo bez atrakcji...
    Ja też chciałabym pociągnąć do 30, potem 32, 34, 36 i 38... :D będzie dobrze :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, współczuję i łącze się w bólu :(
    Coraz wiecej z nas ma problem z szyjka, a czytałam ze to bardziej dotyczy kobiet w drugiej ciąży i więcej...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jak zakładamy klub, to poproszę jeszcze także dopisać dla miękkich szyjek ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny, imprezka w brzuchu w nocy imprezką, ale inna sprawa że ja już się zupełnie nie mogę wyspać w nocy przez ciężar brzucha. Żadna pozycja nie jest wygodna. Na bokach czuję jakby moje żebra się zgniatały, na plecach, szkoda nawet gadać.
    A gdzie tam do końca ciąży!
    Jak wszystkie kobiety to robią?

A masz poduszkę taka dla ciężarnych? Takie "C" albo podobne ustrojstwo? Ja mam i za nic bym nie oddała ;)

Lek na zaparcia na L to pewnie Lactulosum w szpitalu to dostawałam i... Czasem działało os razu czasem wcale :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 19:43

Mmargotka lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pierwszej ciąży i mam problem z szyjką więc nie ma reguły która to ciążą.

Wizytę mam rano o 9. Obawiam się bo po pierwsze mam już wartości dość graniczne poniżej 3 cm. Po drugie co tu wiele mówić przez ostatnie dwa tygodnie nie jakoś się przeciążałam ale też plackiem nie leżała :( biorę magnez i luteine ale boję się że jutro zapadnie decyzja o pessarze i lezeniu

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ