X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki kubek to dobry pomysł, ja bym sie ucieszyla :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że kubek jest dobrym pomysłem - ja ze swojej strony bardzo polecam Contigo.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie chciała kosmetyków etc bo to sprawa indywidualna, a kubek- jak najbardziej :) ja zawsze kupuje pampersy dzieciom :P bo sie przydadzą :) tylko o rozmiar pytam :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, imprezka w brzuchu w nocy imprezką, ale inna sprawa że ja już się zupełnie nie mogę wyspać w nocy przez ciężar brzucha. Żadna pozycja nie jest wygodna. Na bokach czuję jakby moje żebra się zgniatały, na plecach, szkoda nawet gadać.
    A gdzie tam do końca ciąży!
    Jak wszystkie kobiety to robią?

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek jest moim zdaniem super pomysłem.
    Ja bym się ucieszyła.

Mam jutro wizytę u gina. Boję się że szyjka się skrociła i położy mnie do szpitala.

Ove lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja bym się ucieszyła.

Mam jutro wizytę u gina. Boję się że szyjka się skrociła i położy mnie do szpitala.
    Biedronka nie martw się na zapas. :) Oszczędzasz się, wszystko będzie ok. :) Może szyjka się nawet wydłużyła. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Biedronka nie martw się na zapas. :) Oszczędzasz się, wszystko będzie ok. :) Może szyjka się nawet wydłużyła. :)

Oby :)
    Ale tak szczerze mówiąc ostatnio najgorsze jest to że mam taką straszną ochotę na same wiecie co a nie mogę a nawt jakbym mogła to się boję dla dobra maluszka. Napięcie mam okropne :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka mam to samo :-( ale naprawdę nie warto ryzykować z tymi naszymi szyjkami :-( po ostatnim razie jak jeszcze nie wiedziałam że szyjka miękka, to orgazm wywołał mocne skurcze i ból ten mój nieszczęsny miesiaczkowy. Na szczęście szybko przeszło. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że szyjka nieciekawa. Teraz nawet nie próbuje, ale napięcie i ochota jest :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że zmarł męża dziadek :-( pogrzeb w środę. Nie wiem co mam robić-iść czy nie. Teoretycznie mam się oszczędzać i leżeć dużo, no ale nie iść nie pożegnać go :-(?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja bym się ucieszyła.

Mam dokładnie te same obawy - też wizytujemy jutro i odczuwam wewnętrzny niepokój choć staram się być dobrej myśli.
    Dziś trochę posprzątałam w domu, bo mamy mieć gości - musiałam mieszkanie ogarnąć, bo mąż by nie zdążył po powrocie z pracy, a bałagan mieliśmy spory. Trochę gryzą mnie wyrzuty sumienia, że w przeddzień wizyty zamiast leżeć plackiem to zabrałam się za takie rzeczy, ale już dziś do końca dnia leżę plackiem.
    O której wizytujesz?

Melbusia, współczuję :(. jeśli się dobrze czujesz to ja bym poszła na pogrzeb. My też mieliśmy pogrzeb dziadka męża pod lutego i poszłam - jakby nie patrzeć to teraz też już był mój dziadek i chciałam się pożegnać. W kościele mieliśmy miejsca siedzące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:58

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, ja mam wizytę z szyjka za tydzień.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi problem sie rozwiązał.. Wlasnie wróciłam z wizyty -leżymy plackiem i to z pupa wyzej. Szyjka z 3,6 zjechała do 2,5 od 26marca. Wizyta za tydzien i za dwa, jesli sie nie zatrzyma to szpital pessar i sterydy. Mikołaj swoją piękną główką uderza mamie w szyjkę.. Gdzie on sie wybiera łobuz?
    Luteina wraca dopochwowo 100mgx2, magnez 3x1 i dostaliśmy lek rozkurczowy, ale nie no-spe bo podobno skraca szyjkę??? I mam unikać zaparc bo bd to nasilać czynność skurczowa, nie pamiętam nazwy leku na zaparcia, na "L" 2x1 łyżka, kojarzycie?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, kolejna akcja z szyjką. ;( ;( Długość faktycznie graniczna, ale może od leżenia
    się poprawi! Trzymam kciuki, aby było dobrze!!! Chyba zaraz założymy tutaj grupę wsparcia krótkich szyjek. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 18:31

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No a mi problem sie rozwiązał.. Wlasnie wróciłam z wizyty -leżymy plackiem i to z pupa wyzej. Szyjka z 3,6 zjechała do 2,5 od 26marca. Wizyta za tydzien i za dwa, jesli sie nie zatrzyma to szpital pessar i sterydy. Mikołaj swoją piękną główką uderza mamie w szyjkę.. Gdzie on sie wybiera łobuz?
    Luteina wraca dopochwowo 100mgx2, magnez 3x1 i dostaliśmy lek rozkurczowy, ale nie no-spe bo podobno skraca szyjkę??? I mam unikać zaparc bo bd to nasilać czynność skurczowa, nie pamiętam nazwy leku na zaparcia, na "L" 2x1 łyżka, kojarzycie?

lactulosum?
    Współczuję stresu... te skracała mi się szyjka w 31tc co prawda. Dasz radę! Tyłek do góry i więcej leżenia niż nawet siedzenia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kazała poduszkę pod pupę żeby głową Miki nie napierał mi na szyjkę. No u nas dopiero bd 26t. Powiedziała że do 30t żeby sie udalo bez atrakcji...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No wlasnie kazała poduszkę pod pupę żeby głową Miki nie napierał mi na szyjkę. No u nas dopiero bd 26t. Powiedziała że do 30t żeby sie udalo bez atrakcji...
    Ja też chciałabym pociągnąć do 30, potem 32, 34, 36 i 38... :D będzie dobrze :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, współczuję i łącze się w bólu :(
    Coraz wiecej z nas ma problem z szyjka, a czytałam ze to bardziej dotyczy kobiet w drugiej ciąży i więcej...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jak zakładamy klub, to poproszę jeszcze także dopisać dla miękkich szyjek ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny, imprezka w brzuchu w nocy imprezką, ale inna sprawa że ja już się zupełnie nie mogę wyspać w nocy przez ciężar brzucha. Żadna pozycja nie jest wygodna. Na bokach czuję jakby moje żebra się zgniatały, na plecach, szkoda nawet gadać.
    A gdzie tam do końca ciąży!
    Jak wszystkie kobiety to robią?

A masz poduszkę taka dla ciężarnych? Takie "C" albo podobne ustrojstwo? Ja mam i za nic bym nie oddała ;)

Lek na zaparcia na L to pewnie Lactulosum w szpitalu to dostawałam i... Czasem działało os razu czasem wcale :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 19:43

Mmargotka lubi tę wiadomość

2017 syn [*]💔 30tc
    2018 syn 💙🌈
    2020 syn [*] 💔 34tc
    2022 syn 💙🌈

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pierwszej ciąży i mam problem z szyjką więc nie ma reguły która to ciążą.

Wizytę mam rano o 9. Obawiam się bo po pierwsze mam już wartości dość graniczne poniżej 3 cm. Po drugie co tu wiele mówić przez ostatnie dwa tygodnie nie jakoś się przeciążałam ale też plackiem nie leżała :( biorę magnez i luteine ale boję się że jutro zapadnie decyzja o pessarze i lezeniu

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ