X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny to ja z innej beczki, to juz bym chciała pokupować wszystko i mieć z głowy. Może trochę wcześnie, ale z wizyty od lekarza w czwartek przywiozłam skierownie do szpitala jakby się moje bóle pogorszyły i nospa nie pomagała... Więc chcę kupic jak najwięcej póki mogę. Pomózcie babeczki, zwłaszcza te z doświadczeniem ;-) Moja lista czego mi brakuje jeszcze, kto dopisze coś od siebie?

ROSSMANN
    - nawilżone chusteczki (JAKIE???)
    - patyczki do uszu (takie z grubszą końcówką), duże płatki kosmetyczne
    - nożyczki do paznokci z zaokrąglonymi końcami
    - pieluszki
    - preparat do kąpieli JAKI???)
    - proszek lub płyn do prania ubranek niemowlęcych

APTEKA

- sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska
    - termometr do mierzenia temperatury dziecka
    - octenispet
    - wkładki laktacyjne dla mamy
    - jalowe kompresy gazowe
    - krem do pupy np. linomag
    - krem na odparzenia (to nie to samo co wyżej?)
    - podkłady do przewijania
    - aspirator do noska

POZA TYM
    - 2- 3 smoczki
    - 2-3 butelki ze smoczkami
    - szczotka do mycia butelek

- 2-3 kocyki
    - 2 ręczniki kąpielowe
    - pieluszki wielorazowe

Dziękuję za wszelkie cenne wskazówki :-)
    Prześledziłam składy jak chodzi o wszystkie produkty kolejność przypadkowa :)
    https://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-Extra-Sensitive-delikatne-chusteczki-nawilzajace-80-szt,101083,7236
    https://www.rossmann.pl/Produkt/HiPP-Babysanft-nawilzane-chusteczki-pielegnacyjne-2x56-szt,341679,7236
    https://www.rossmann.pl/Produkt/WaterWipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda-60-szt,417698,7236

https://www.rossmann.pl/Produkt/HiPP-Babysanft-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-od-1-dnia-zycia-Sensitive-400-g,337017,7251
    mam tylko to plus olej kokosowy nierafinowany kupiony w aptece ma wiele zastosowań

Kremu na odparzenia póki co nie kupuje mam linomag a jak się coś pojawi z odparzeń to dokupie bepanthen
    Aspirator do noska sporo osób polecało katarek .Szkoda, ze z plikami jest tu problem bo mogłabym wysłać tobie moja listę może by pomogła

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, co do chusteczek to te z Rossmana - Baby dream sensitive- które wkleila Ineczka (1 link) mają dobry skład i są w przystępnej cenie :) docelowo najlepiej chyba przemyć płatki em z przegotowaną woda ale w szpitalu chusteczki na pewno sprawdza się lepiej (pod kątem wygody)

Co do wkładek to ja kupiłam Lansinoh, bo są mocno zachwalane.

Płyn do kąpieli - kupiłam płyn do kąpieli Hip (pozytywna analiza Sroki) jako podstawe od ktorej chcę zaczać i Ollian (w razie w)
    ss wrote:
    Decyduje sie ,ktoras na zastrzyk z immunoglobiny teraz?
    Ja :)

Dziewczyny, byłam dziś u innego lekarza skonsultować te moja szyjkę i jedtem mocno rozczarowana. Lekarz zbadał mnie tylko ręcznie na fotelu i stwierdził że szyja faktycznie może te i 2.5cm ma ale co do kostystencji nie ma zastrzen.

Najgorsze jest to, że to badanie po raz pierwszy było mega bolesne. Miałam wrażenie ze bada mnie mega głęboko w porównaniu do poprzednich badań robionych przez innych lekarzy. Czy u Was tez to badanie na fotelu było kiedyś aż tak bolesne? Boje się czy ten lekarz nie podrznil mi tej biednej szyjki.

Dobrze ze we wtorek idę do lekarza prowadzącego to mam nadzieje ze mnie uspokoi. Bo ten zamiast mnie uspokoić to wzbudził tylko większy niepokój przez to jak mnie zbadał. :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Melbusia, co do chusteczek to te z Rossmana - Baby dream sensitive- które wkleila Ineczka (1 link) mają dobry skład i są w przystępnej cenie :) docelowo najlepiej chyba przemyć płatki em z przegotowaną woda ale w szpitalu chusteczki na pewno sprawdza się lepiej (pod kątem wygody)

Co do wkładek to ja kupiłam Lansinoh, bo są mocno zachwalane.

Płyn do kąpieli - kupiłam płyn do kąpieli Hip (pozytywna analiza Sroki) jako podstawe od ktorej chcę zaczać i Ollian (w razie w)

Ja :)

Dziewczyny, byłam dziś u innego lekarza skonsultować te moja szyjkę i jedtem mocno rozczarowana. Lekarz zbadał mnie tylko ręcznie na fotelu i stwierdził że szyja faktycznie może te i 2.5cm ma ale co do kostystencji nie ma zastrzen.

Najgorsze jest to, że to badanie po raz pierwszy było mega bolesne. Miałam wrażenie ze bada mnie mega głęboko w porównaniu do poprzednich badań robionych przez innych lekarzy. Czy u Was tez to badanie na fotelu było kiedyś aż tak bolesne? Boje się czy ten lekarz nie podrznil mi tej biednej szyjki.

Dobrze ze we wtorek idę do lekarza prowadzącego to mam nadzieje ze mnie uspokoi. Bo ten zamiast mnie uspokoić to wzbudził tylko większy niepokój przez to jak mnie zbadał. :(
    Hej, mnie ręczne badanie szyjki też trochę boli, do najprzyjemniejszych nie należy. :) A ten lekarz to jakiś głupek, że Ci USG nie zrobił, skoro przyszłaś z tym konkretnym problemem. ;( Właściwie to nic nie wiesz nowego dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 05:11

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy się wybieracie na usg 3 trymestru? Ja jeszcze narazie mam czas ale rozmyślam czy iść

f2w3k0s3plke7odf.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny to ja z innej beczki, to juz bym chciała pokupować wszystko i mieć z głowy. Może trochę wcześnie, ale z wizyty od lekarza w czwartek przywiozłam skierownie do szpitala jakby się moje bóle pogorszyły i nospa nie pomagała... Więc chcę kupic jak najwięcej póki mogę. Pomózcie babeczki, zwłaszcza te z doświadczeniem ;-) Moja lista czego mi brakuje jeszcze, kto dopisze coś od siebie?

ROSSMANN
    - nawilżone chusteczki (JAKIE???)
    - patyczki do uszu (takie z grubszą końcówką), duże płatki kosmetyczne
    - nożyczki do paznokci z zaokrąglonymi końcami
    - pieluszki
    - preparat do kąpieli JAKI???)
    - proszek lub płyn do prania ubranek niemowlęcych

APTEKA

- sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska
    - termometr do mierzenia temperatury dziecka
    - octenispet
    - wkładki laktacyjne dla mamy
    - jalowe kompresy gazowe
    - krem do pupy np. linomag
    - krem na odparzenia (to nie to samo co wyżej?)
    - podkłady do przewijania
    - aspirator do noska

POZA TYM
    - 2- 3 smoczki
    - 2-3 butelki ze smoczkami
    - szczotka do mycia butelek

- 2-3 kocyki
    - 2 ręczniki kąpielowe
    - pieluszki wielorazowe

Dziękuję za wszelkie cenne wskazówki :-)

Z chusteczek mam tak jak dziewczyny pisaly babydream extra sensitive te rozowe oraz waterwipes. Krem do pupy tez z serii babydream bez cynku, a w razie w bedzie bepanthen. Plyn do kapieli mam wspomniany tutaj Hipp, ale tez i czysty olej migdalowy. Do twarzy na slonce Pharmaceris S bezpieczny od 1 dnia zycia z filtrami mineralnymi, a na wiatr i niepogode z nivei, bo jako jeden z nielicznych nie zawiera wody.

Ogolnie polecam blog srokao :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, mnie ręczne badanie szyjki też trochę boli, do najprzyjemniejszych nie należy. :) A ten lekarz to jakiś głupek, że Ci USG nie zrobił, skoro przyszłaś z tym konkretnym problemem. ;( Właściwie to nic nie wiesz nowego dalej.
    No właśnie :( tylko wydana kasa niepotrzebnie i znów dodatkowy stres. Zdecydowałam ze będę trzymać się poleceń lekarza prowadzącego. Jeszcze mnie nie zawiódł, a robił mi laparoskopiè i w sumie dzięki niemu jedtem w ciazy..już mam chyba dość konsultacji lekarskich :(

Dzień dobry w niedzielny poranek!
    Jakie plany na dziś?:)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia na poczatek kup 1 butelke ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za tak szeroki odzew, trochę mi się już w głowie przejasnilo dzięki wam, a blog sroki naprawdę fajny. Jakby mi czegoś na liście jeszcze brakowało, to piszcie.

Ove mnie badanie na fotelu zaczęło troszkę boleć od kiedy szyjka stała się miękka, ale nie wiem czy to jakaś reguła. A nie jest to kwestia badajacego, bo mój ginekolog jest zawsze bardzo delikatny podczas badania.

Ja w ogóle jestem dziwnym wyjątkiem od reguły. Przy moich zaparciach i hemoroidach bardzo się bałam tego żelaza, ale biorę go już tydzień i muszę powiedzieć że odwiedzam toaletę częściej niż wcześniej :-) Nie wiem jak to możliwe... Biorę tylko 1x dziennie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za tak szeroki odzew, trochę mi się już w głowie przejasnilo dzięki wam, a blog sroki naprawdę fajny. Jakby mi czegoś na liście jeszcze brakowało, to piszcie.

Ove mnie badanie na fotelu zaczęło troszkę boleć od kiedy szyjka stała się miękka, ale nie wiem czy to jakaś reguła. A nie jest to kwestia badajacego, bo mój ginekolog jest zawsze bardzo delikatny podczas badania.

Ja w ogóle jestem dziwnym wyjątkiem od reguły. Przy moich zaparciach i hemoroidach bardzo się bałam tego żelaza, ale biorę go już tydzień i muszę powiedzieć że odwiedzam toaletę częściej niż wcześniej :-) Nie wiem jak to możliwe... Biorę tylko 1x dziennie.

Ja Ci powiem, że w poprzedniej ciąży miałam straszne zaparcia po żelazie a teraz jest dużo lepiej. Nie wiem od czego to zależy - może od tego że nie biorę caly czas tardyferon tylko mieszam. Rano tardyferona a popołudniu Actiferol Fe forte.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia88 ja w pierwszej ciąży po Tardyferonie byłam w kibelku codziennie rano bez problemu, a w tej tragedia, nie mogę go w ogóle brać :-(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Melbusia88 ja w pierwszej ciąży po Tardyferonie byłam w kibelku codziennie rano bez problemu, a w tej tragedia, nie mogę go w ogóle brać :-(
    Ja mam z tardyferonem na odwrót teraz ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Z chusteczek mam tak jak dziewczyny pisaly babydream extra sensitive te rozowe oraz waterwipes. Krem do pupy tez z serii babydream bez cynku, a w razie w bedzie bepanthen. Plyn do kapieli mam wspomniany tutaj Hipp, ale tez i czysty olej migdalowy. Do twarzy na slonce Pharmaceris S bezpieczny od 1 dnia zycia z filtrami mineralnymi, a na wiatr i niepogode z nivei, bo jako jeden z nielicznych nie zawiera wody.

Ogolnie polecam blog srokao :)
    A masz jakiś sprawdzony olej migdałowy ?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja bym jeszcze termometr do mierzenia temperatury wody dobrała

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Melbusia ja bym jeszcze termometr do mierzenia temperatury wody dobrała
    Mam wanienkę w której jest taki a la termometr :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki termometr do mierzenia temperatury dziecka?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, odkryłam chyba przyczynę twardnienia mojego brzucha i stawiania się - myślę, że to zasługa ... kawy
    wczoraj miałam spokój cały dzień, dziś rano też ok - popołudniu naszła mnie ochota na kawę, wypiłam kubek i się zaczęło :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wyplukuje magnez, przy kawie wiec musisz zwieszyc magnez :)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! U nas dzis studniówka!:) jutro ide do gin na kontrole ale wyciągnęłam sie w pracy w kadrach na kanapie:), mąż mnie odebrał, poleniuchowałam weekend i jest lepiej. Wiec jestem dobrej myśli!

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że macie już brzuszki, to chciałam Was o coś podpytać - jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży?
    Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

No i gratuluję każdej z Was, może w końcu mi się uda do Was dołączyć :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że macie już brzuszki, to chciałam Was o coś podpytać - jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży?
    Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

No i gratuluję każdej z Was, może w końcu mi się uda do Was dołączyć :)
    Hej, ja niestety nie pamiętam jaki miałam śluz. ;) Wiem, że betę robiłam w 27 DC ( dzień przed spodziewana miesiączka), wydaje mi się , że 23dc to może być za szybko. Moje pierwsze objawy: piersi obolałe przy dotyku, bóle okresowe już tydzień przed miesiączką (zazwyczaj były w dzień rozpoczęcia cyklu), lekkie plamienie około 23dc, chyba to się nazywało implatacyjne, dosłownie 1-2 krople, ale nigdy nie miałam czegoś takiego w trakcie cyklu. :) Wg mnie na betę za szybko u Ciebie, jeszcze bym poczekała, ale trzymam kciuki! :) u mnie test pozytywny z blada kreska wyszedł około 10 dni po owulacji, ale na betę poszłam 4 dni później. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 20:13

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ