X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzy ten Twój maluch :P tak na pocieszenie :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Duzy ten Twój maluch :P tak na pocieszenie :)

duży i ruchliwy - a w takcie KTG miał czkawkę taką, że cały brzuch skakał
    do tego ja mam malutki brzuszek więc mu trochę ciasno i wali po wszystkim co się da ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a my właśnie wróciliśmy z IP :( 5 godzin tam spędziłam , chociaż była opcja że spędzę dłużej bo konsultowali się żeby mnie zostawić na patologii ciąży :(

brzuch stawiał się mi bardzo - cały dzień
    do tego ten ból po lewej

przyczyny nie znaleźli, za to zrobili mi KTG (po raz pierwszy) i przebadali na 10 stron
    maluch ma się dobrze, waży 1400 g i fika sobie cały czas

ja mam nakaz leżenia, luteinę i zwiększoną dawkę magnezu
    no i powoli żegnam się z pracą :(
    Ach te brzuchu ostatnio jakaś masakra :/ a jak tam szyjka?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shade, to teraz czas już wrzucić na luz i prowadzić spokojniejszy tryb :) dobrze że to nic poważnego:)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pytanie do tych , które mają cukrzycę co zrobić żeby cukry na czczo były poniżej 90 przeważnie mam ponad 90. W ciągu dnia w miarę ok.

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ostatnio jakąś jest plaga z tym stawianiem się brzucha. Ale dobrze że jest wszytko ok a maluch zdrowy. To najwazniejsze. Mi też się czasem stawia ale maksymalnie raz na kilka dni.
    Ja we wtorek mam wizytę boję się jej okropnie bo jak mi się szyjka skrócila to witaj szpitalu :(

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka90 wrote:
    Cześć dziewczyny, pytanie do tych , które mają cukrzycę co zrobić żeby cukry na czczo były poniżej 90 przeważnie mam ponad 90. W ciągu dnia w miarę ok.
    Nie możesz podjadać między posiłkami, jedz o stałych porach. Koniecznie kolacja nr II około 22. Ja mam radę od diabetologa, by na tą ostatnią kolację nie jeść chleba i innych węglowodanów. Wczoraj np. zjadłam około 50g pstrąga łososiowego z grilla, który został mi z obiadu i resztę sałatki (z sałaty lodowej, papryki, pomidora, rukoli, cytryny i oliwy z oliwek - przyprawionej), a i trochę ugotowanego brokuła. Dziś cukier 87. U mnie nawet małe grzeszki w ciągu dnia typu 2 chrupki kukurydziane Chitos kończą się przekroczeniem na czczo magicznej 90-siątki.

PixiDixi, milka90 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego słonecznego Kochane :)
    wczoraj złożyliśmy łóżeczko dziś akcja pt. jedziemy po wózek :)

Mini89 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wahania wagi na tym etapie też są normalne? Od początku ciąży przytyłam niecałe 5 kg, a w ciągu ostatnich dni nawet schudłam ok 1kg :/. Nie mam cukrzycy, nie jestem na żadnej diecie. I już się denerwuje.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie wahanie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny a wahania wagi na tym etapie też są normalne? Od początku ciąży przytyłam niecałe 5 kg, a w ciągu ostatnich dni nawet schudłam ok 1kg :/. Nie mam cukrzycy, nie jestem na żadnej diecie. I już się denerwuje.
    Ja jestem na diecie ponad półtora miesiąca i etap chudnięcia miałam już za sobą, a tu niespodzianka waga prawie 1 kg w dół. Ale dużo się ruszam - sprzątam, chodzę i widzę, że zeszła mi woda (nogi przestały puchnąć) i to chyba mój brakujący kilogram, bo brzuch rośnie ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec z okazji wczorajszego piątku trzynastego my też zaliczylismy izbe przyjec. Ňiestety pod oknami mamy kwitną topole- całe tuziny. Do wieczora spuchla mi twarz, oczy, zaczął sie kaszel, duszność, świszczący oddech, salwy kichania a przy tym twardnienie brzucha. Na szczęście skończyło się na strachu- nafaszerowali mnie lekami na alergie, (a ponieważ byla burza i deszcz to zmylo pyłki wiec i tak sie poprawilo), zrobili ktg i usg, wszystko ok, skurczow nie ma, mała w dobrej formie, ponad kilo, lezy w poprzek. Szyjka 4,6cm zamknieta. Kontrola za 3 dni u mojego gina.
    Ide dzis spac do brata, nie ma topoli pod oknami przynajmniej. Nie zaryzykuje juz drugi raz takich watpliwych atrakcji.

• Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4kg na plusie. Nie mam cukrzycy ani żadnej diety.

201808071762.png
    200603254670.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No wiec z okazji wczorajszego piątku trzynastego my też zaliczylismy izbe przyjec. Ňiestety pod oknami mamy kwitną topole- całe tuziny. Do wieczora spuchla mi twarz, oczy, zaczął sie kaszel, duszność, świszczący oddech, salwy kichania a przy tym twardnienie brzucha. Na szczęście skończyło się na strachu- nafaszerowali mnie lekami na alergie, (a ponieważ byla burza i deszcz to zmylo pyłki wiec i tak sie poprawilo), zrobili ktg i usg, wszystko ok, skurczow nie ma, mała w dobrej formie, ponad kilo, lezy w poprzek. Szyjka 4,6cm zamknieta. Kontrola za 3 dni u mojego gina.
    Ide dzis spac do brata, nie ma topoli pod oknami przynajmniej. Nie zaryzykuje juz drugi raz takich watpliwych atrakcji.
    Noooo szyja jak u żyrafy hehehe :D bardzo ładna :) dobrze, że szybko dostałaś jakieś leki na to dziadostwo :/ dali Ci coś na stałe, jakieś wziewy czy coś?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Niestety też jestem alergikiem i swoje apogeum będę miałą koniec maja - początek czerwca - jak zaczną pylić trawy na które mam dużą alergię. Zobaczymy o będzie. Jak narazie u nas pyli brzoza na którą mam średnią alergię i dobawiłam się zapalenia krtani - walczę już ponad tydzień z kaszlem i z chrypką. Ale wg moich lekarzy jeszcze nie jest tak źle - więc z nie mam żadnych leków :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny alergiczki bierzecie cos na alergie? Bo mi gin mówiła ,że nic poza calcium nie moge. I meczę sie okrutnie, jak zaczne kichac to i z 30 razy pod rząd k przechodzi dopiero jak ide twarz i nos płukac pod lodowatą wodą:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jak na USG 3 trymestru pójdę 31+0, to będzie ok?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w 31 tc zaplanowane przez gina więc chyba OK

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• ss Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyduje sie ,ktoras na zastrzyk z immunoglobiny teraz?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny alergiczki bierzecie cos na alergie? Bo mi gin mówiła ,że nic poza calcium nie moge. I meczę sie okrutnie, jak zaczne kichac to i z 30 razy pod rząd k przechodzi dopiero jak ide twarz i nos płukac pod lodowatą wodą:(
    Nic nie wolno brać. Tez mam tylko calcium. Oczywiście jakbym dostała duszności to pewnie wziewy bym musiała ale poza taką ostateczności nic.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ