LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Duzaa wrote:Ehh posłuchałam wszystkich mądrych rad, wiecej warzyw ogórek kiszony do śniadania trzymam się diety a cukier i tak 150 ;/ już nie wiem co robić
PS apropo puchnięcia to ja już dawno pozbyłam się pierścionkówtaki już urok tego błogosławionego stanu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 11:10
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
A jeszcze jedno pytanko Duzaa czy jesz o 22 to drugą kolację? mi to pomogło i mocno obniżyłam cukry poranne i za radą diabetologa nie jem chleba o tej 22. Upiekłam udziec z indyka, odkrajam sobie spory plaster (około 50g) i do tego pomidor mały czy 2 ogórki kiszone. Może jeszcze tego spróbuj, nie zaszkodzi sprawdzić.
-
Oj dziękuję za tyle odpowiedzi aż nie wiem kogo cytować więc napiszę ogólnie
co do chleba tak czytam składy, próbowałam też chleb IG i jem odpowiednią ilość wg tabele od diabetologa. Najciekawsze jest to że najlepiej było po pszennym oO. Warzyw jest baardzo dużo, ale może faktycznie muszę zrezygnować z szynki. Jem ostatnia kolacje i nie zawsze jest to chleb, już wszystko robię wg zaleceń i cukier na czczo jak i po pozostałych posiłkach jest ok, tylko to śniadanie
Tak my jesteśmy z Wrocławia!
Faktycznie ta cukrzyca to jakaś plagaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:04
-
Magnez biorę - magne b6 2x dziennie. No spy jeszcze nigdy nie brałam w ciąży. Jakie jest dawkowanie w ciąży?
No wlasnie nie wiem czy robic panikę, czy wrócić wczesniej do domu z pracy i sie położyć po prostu.
Juz jestem w trakcie pisania sms do mojej gin, ale aż mi głupio. To pierwsza ciąża i nie chce wyjść na panikare. -
Loczek2018 wrote:Dziewczyny - ból brzucha - boli mnie dół jakbym miała dostać okresu. To normalne? Troche panikuje.
odpoczywaj Loczek, no-spa też nie zaszkodzi.
-
No wróciłam do pracy, najpierw byłam na 3dni przed świętami, pozniej na 4dni, a w tym tygodniu jestem piaty dzien w biurze, może po prostu przemęczenie. Wczoraj np wróciłam i przespałam cale popołudnie. 2tyg temu byłam u gin i wszystko bylo wzorowo.
-
Loczek2018 wrote:No wróciłam do pracy, najpierw byłam na 3dni przed świętami, pozniej na 4dni, a w tym tygodniu jestem piaty dzien w biurze, może po prostu przemęczenie. Wczoraj np wróciłam i przespałam cale popołudnie. 2tyg temu byłam u gin i wszystko bylo wzorowo.❤Ada&Pola❤
-
Loczek2018 wrote:Gin mi odpisała - magne 3x1, luteinę zwiększyć do 100x2, nospa tylko w ostateczności. I mam w pon się do niej zameldować.
dobrze zrobiłaś, że napisałaś, będziesz spokojniejsza a teraz odpoczywaj
dziś kurier przywiózł nam łóżeczko.. czekam na męża i składamy!Mini89, Duzaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
a my właśnie wróciliśmy z IP
5 godzin tam spędziłam , chociaż była opcja że spędzę dłużej bo konsultowali się żeby mnie zostawić na patologii ciąży
brzuch stawiał się mi bardzo - cały dzień
do tego ten ból po lewej
przyczyny nie znaleźli, za to zrobili mi KTG (po raz pierwszy) i przebadali na 10 stron
maluch ma się dobrze, waży 1400 g i fika sobie cały czas
ja mam nakaz leżenia, luteinę i zwiększoną dawkę magnezu
no i powoli żegnam się z pracą