X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że macie już brzuszki, to chciałam Was o coś podpytać - jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży?
    Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

No i gratuluję każdej z Was, może w końcu mi się uda do Was dołączyć :)

No 22 dnia cyklu w tej ciąży nic nie wskazywało, że w niej jestem. Śluz był skąpy i gęsty - jak przed miesiączką, szyjka średnio wysoko, średnio zamknięta i twarda - jak przed miesiączką. Temperatura rano 36,7 a popołudniu 37,2, czyli też średnio to wskazywało na zapłodnienie. Test lekko widoczna druga kreska wyszła dopiero 29 dnia cyklu.
    Lekkie mdłości i zawroty głowy od 30 dnia cyklu, a piersi lekko tkliwe od 33 dnia cyklu i wtedy śluz przezroczysty i dużo i test już wyraźniejsza druga kreska.
    W pierwszej ciąży test wyszedł 30 dnia cyklu, ale objawów w pierwszych dniach nie notowałam. 25-dnia test był negatywny jeszcze. Pamiętam, że z testem praktycznie pojawiły się mocne zawroty głowy i osłabienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:48

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że macie już brzuszki, to chciałam Was o coś podpytać - jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

Ja zrobiłam test 10 dpo, bo brałam duphaston i nie wiedziałam czy brać dalej czy odstawiać. Na teście wyszedł cień cienia, ale betę zrobiłam 3 dni później, bo nie miałam możliwości wczesniej. Dla pewności zaczekałabym do 26 dc z betą :)

Martita25 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 10 dpo , konkretnie wiedzialam bo zrobilam nonitoring .
    Sluzu dosyc duzo i byl mleczny, brzuch mnie bardziej bolal.

• shadee Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia jaki miałam śluz ani w którym dniu się dowiedziałam że jestem w ciąży :) dowiedziałam się przez przypadek - na wizycie kontrolnej u mojego ginekologa, pamiętam że miałam endometrium powiększone więc na wszelki wypadek zrobiłam betę i wynik wyszedł 392 - więc do były jakieś początki :) żadnych objawów ciążowych u siebie nie zauważyłam, może poza tym że mnie odrzuciło od kawy. Chyba zatem nie pomogę :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi bolały dużo wczesniej niż zwykle ale test pozytywny wyszedł dopiero w dniu spodziewanej. Bety nie robiłam

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śluz był jak woda - dosłownie. Aplikowałam sobie luteinę więc w 28dc (przy cyklach 31 dniowych) mogłam wyczuć że w środku jest jakby ciaśniej, takie rozpulchnienie? Ogólnie szyjka zrobiła się wysoko - nie mogłam jej zbytnio dosięgnąć.
    U mnie był ból piersi i zatwardzenie. I to właśnie zatwardzenia dały mi do myślenia bo nigdy normalnie ich nie mam :) Poza tym test wykazał już w 11dpo a betę robiłam 12spo - była już 96. Aha! Jeszcze chyba przez tydzień po teście coś mnie ćmiło na dole brzucha jakby na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:24

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do pierwszych objawów zaliczyłabym uczucie potwornego zmęczenia i senności oraz częste sikanie. Był też ból brzucha jak na okres od ok. 22 dnia cyklu ale to u mnie nic wyjątkowego.

Z innej beczki: czy Wy też nie możecie czasem zasnąć przez ruchy szkraba? Ja chcę spać a tam najlepsza imprezka;)

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A masz jakiś sprawdzony olej migdałowy ?:)

Czy sprawdzony to jeszcze nie wiem ;) testuje na sobie :) ale widze mega nawilzenie na moich nogach i po nocy z olejkiem moja twarz jest taka rozswietlona :) kupilam w rossmanie czysty olej 100% z firmy botanicapharma :) byl w butelce 250ml, bo jak widze takie male buteleczki, to sie zastanawiam czy na tydzien starczy ;) olej jak olej, troche czasu mija jak sie wchlonie, na noc super, a w dzien rano na twarz naloze jak wiem, ze moge sobie zostac w domu, lub wychodze za 2h np :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    U mnie do pierwszych objawów zaliczyłabym uczucie potwornego zmęczenia i senności oraz częste sikanie. Był też ból brzucha jak na okres od ok. 22 dnia cyklu ale to u mnie nic wyjątkowego.

Z innej beczki: czy Wy też nie możecie czasem zasnąć przez ruchy szkraba? Ja chcę spać a tam najlepsza imprezka;)

Ja mam super imprezkę w brzuchu jak rano wstaje mąż do pracy i zaczynamy rozmawiać :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 26 tygodniu ciąży :)

Duzaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych objawów. Test zrobiłam kilka dni po terminie miesiączki i wyszły dwie krechy. Jedyne co to przy współżyciu przestalam odczuwać szyjkę, czasem mi dokuczała, podniosła się i jakby "schowała" :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U Nas dzis leje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:35

• blama Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim pierwszym objawem były bolące piersi jakoś tydzień przed terminem spodziewanej miesiączki, kilka dni później nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy.. wyszła druga kreska, a raczej cień cienia a dziś ten cień cienia kopie od samego rana :)

Dziś popołudniu wizyta.. w końcu się zobaczymy :)

Martita25, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:

A i jeszcze jedno nie nakręcaj się, co ma być to będzie. Ja też robiłam bety przez 2 próby - chociaż głównie dlatego, że musiałam wziąć leki lub wypić alkohol na imprezie urodzinowej.Jak jest czas, gdy wychodzi beta to i zaraz test sikany ten czuły też jest pozytywny.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka prawda ze na USG tez można zawału dostać jak pójdzie się za wcześnie i jeszcze serduszka nie widac... :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A taka prawda ze na USG tez można zawału dostać jak pójdzie się za wcześnie i jeszcze serduszka nie widac... :)

Zgadzam się. Ja byłam na usg w piątym tygodniu ze wzgledu na zapalenie pęcherza. Po prostu miałam już przypuszczenia i bałam się żeby nie zrobić krzywdy dzidziusiowi. Wtedy było widać tylko pecherzyk. Przez trzy tygodnie chodziłam jak struta bo bałam się że albo puste jajo albo nie wiadomo co.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje porady dziewczyny, szczególnie od bardziej doświadczonych mam. W przyszłym tygodniu wybieram sie do znajomej z pracy. Nie byłam na pępkowym bo L4, nie zrzuciłam sie przez to na na firmowy prezent dla dzidziusia i troche czuje sie w obowiązku zajrzenia do dziewczyn, tym bardziej ze maleństwo zaraz bd miało juz 2 miesiące:). Mysle o jakimś drobiazgu, pewnie maluszkowi kupie jakąś małą zabawkę, ale tak zaczęłam sie zastanawiać czy świeżo upieczonej mamie czegos nie dać, bo dzidziutkowi to pewnie wszyscy znoszą tony ciuszków /zabawek/gadżetów. Macie jakies propozycje mamuśki? Z jakiego drobiazgu mogłaby sie ucieszyć świeżo upieczona mama styrana pierwszym miesiącem nauki obsługi bobasa?:)
    EDIT : Ja jako pierworodka pojecia nie mam w ktorym kierunku isc, ani co wypada/nie wypada podarować, ale mysle ze pamięć o niej w tym okresie kiedy większość ojojuje nad bobaskiem, bylaby czymś miłym. A nie znam jej na tyle żeby ryzykować w spersonalizowane prezenty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:52

qb3cp07w5ku95ses.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek może jakies domowe spa? Są takie kosmetyki odprezajace.

c55fflw1uez1iz08.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiam ze swiezo upieczonymi mamami to wydaje mi sie ze maja klapki na oczach i tylko mysla o swoich malenstwach. Sama osobiscie wolalabym cos dostac dla maluszka niz dla siebie. Z prezentem dla mamy tez moze byc ciezko bo np moze byc urazona jak kupisz jakis zestaw kosmetykow albo cos w ten desen - wiadomo na poczatku jest ciezko i mamy roznie wygladaja, nadwaga, niepomalowana itp. Ewentualnie mozna podarowac jakis voucher, kupon podarunkowy do dobrego salonu z bielizną czy cos takiego zeby mama mogla sama zadecydowac co chce. Ale to tez nie dasz tam 50zl tylko takie minimum 150 zl...

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie żeby gafy nie walnąć.. Dołożę czekoladki, a ona sie mi zapłacze że kiedy wróci do starej figury... Kupie jej książkę a okaże sie ze nie ma czasu spać a co mówić o czytaniu. Jakies kosmetyki super, ale z tego co kojarzę to bobaski sa wyczulone na zapachy i może byc dziecko niezadowolone ze mama pachnie wymyślonym przeze mnie "spa". Siedzę i neta przeglądam, jedyne co wymyśliłam to kubek termiczny dla "najlepszej mamy na świecie" żeby kawa jej nie stygła... :D masakra, pomysl wzniosły ale nie wiem jak w praktyce sie za to zabrać :).

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ