X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że macie już brzuszki, to chciałam Was o coś podpytać - jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży?
    Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

No i gratuluję każdej z Was, może w końcu mi się uda do Was dołączyć :)

No 22 dnia cyklu w tej ciąży nic nie wskazywało, że w niej jestem. Śluz był skąpy i gęsty - jak przed miesiączką, szyjka średnio wysoko, średnio zamknięta i twarda - jak przed miesiączką. Temperatura rano 36,7 a popołudniu 37,2, czyli też średnio to wskazywało na zapłodnienie. Test lekko widoczna druga kreska wyszła dopiero 29 dnia cyklu.
    Lekkie mdłości i zawroty głowy od 30 dnia cyklu, a piersi lekko tkliwe od 33 dnia cyklu i wtedy śluz przezroczysty i dużo i test już wyraźniejsza druga kreska.
    W pierwszej ciąży test wyszedł 30 dnia cyklu, ale objawów w pierwszych dniach nie notowałam. 25-dnia test był negatywny jeszcze. Pamiętam, że z testem praktycznie pojawiły się mocne zawroty głowy i osłabienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:48

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że macie już brzuszki, to chciałam Was o coś podpytać - jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

Ja zrobiłam test 10 dpo, bo brałam duphaston i nie wiedziałam czy brać dalej czy odstawiać. Na teście wyszedł cień cienia, ale betę zrobiłam 3 dni później, bo nie miałam możliwości wczesniej. Dla pewności zaczekałabym do 26 dc z betą :)

Martita25 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 10 dpo , konkretnie wiedzialam bo zrobilam nonitoring .
    Sluzu dosyc duzo i byl mleczny, brzuch mnie bardziej bolal.

• shadee Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia jaki miałam śluz ani w którym dniu się dowiedziałam że jestem w ciąży :) dowiedziałam się przez przypadek - na wizycie kontrolnej u mojego ginekologa, pamiętam że miałam endometrium powiększone więc na wszelki wypadek zrobiłam betę i wynik wyszedł 392 - więc do były jakieś początki :) żadnych objawów ciążowych u siebie nie zauważyłam, może poza tym że mnie odrzuciło od kawy. Chyba zatem nie pomogę :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi bolały dużo wczesniej niż zwykle ale test pozytywny wyszedł dopiero w dniu spodziewanej. Bety nie robiłam

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śluz był jak woda - dosłownie. Aplikowałam sobie luteinę więc w 28dc (przy cyklach 31 dniowych) mogłam wyczuć że w środku jest jakby ciaśniej, takie rozpulchnienie? Ogólnie szyjka zrobiła się wysoko - nie mogłam jej zbytnio dosięgnąć.
    U mnie był ból piersi i zatwardzenie. I to właśnie zatwardzenia dały mi do myślenia bo nigdy normalnie ich nie mam :) Poza tym test wykazał już w 11dpo a betę robiłam 12spo - była już 96. Aha! Jeszcze chyba przez tydzień po teście coś mnie ćmiło na dole brzucha jakby na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:24

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do pierwszych objawów zaliczyłabym uczucie potwornego zmęczenia i senności oraz częste sikanie. Był też ból brzucha jak na okres od ok. 22 dnia cyklu ale to u mnie nic wyjątkowego.

Z innej beczki: czy Wy też nie możecie czasem zasnąć przez ruchy szkraba? Ja chcę spać a tam najlepsza imprezka;)

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A masz jakiś sprawdzony olej migdałowy ?:)

Czy sprawdzony to jeszcze nie wiem ;) testuje na sobie :) ale widze mega nawilzenie na moich nogach i po nocy z olejkiem moja twarz jest taka rozswietlona :) kupilam w rossmanie czysty olej 100% z firmy botanicapharma :) byl w butelce 250ml, bo jak widze takie male buteleczki, to sie zastanawiam czy na tydzien starczy ;) olej jak olej, troche czasu mija jak sie wchlonie, na noc super, a w dzien rano na twarz naloze jak wiem, ze moge sobie zostac w domu, lub wychodze za 2h np :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    U mnie do pierwszych objawów zaliczyłabym uczucie potwornego zmęczenia i senności oraz częste sikanie. Był też ból brzucha jak na okres od ok. 22 dnia cyklu ale to u mnie nic wyjątkowego.

Z innej beczki: czy Wy też nie możecie czasem zasnąć przez ruchy szkraba? Ja chcę spać a tam najlepsza imprezka;)

Ja mam super imprezkę w brzuchu jak rano wstaje mąż do pracy i zaczynamy rozmawiać :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 26 tygodniu ciąży :)

Duzaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych objawów. Test zrobiłam kilka dni po terminie miesiączki i wyszły dwie krechy. Jedyne co to przy współżyciu przestalam odczuwać szyjkę, czasem mi dokuczała, podniosła się i jakby "schowała" :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U Nas dzis leje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:35

• blama Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim pierwszym objawem były bolące piersi jakoś tydzień przed terminem spodziewanej miesiączki, kilka dni później nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy.. wyszła druga kreska, a raczej cień cienia a dziś ten cień cienia kopie od samego rana :)

Dziś popołudniu wizyta.. w końcu się zobaczymy :)

Martita25, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:

A i jeszcze jedno nie nakręcaj się, co ma być to będzie. Ja też robiłam bety przez 2 próby - chociaż głównie dlatego, że musiałam wziąć leki lub wypić alkohol na imprezie urodzinowej.Jak jest czas, gdy wychodzi beta to i zaraz test sikany ten czuły też jest pozytywny.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka prawda ze na USG tez można zawału dostać jak pójdzie się za wcześnie i jeszcze serduszka nie widac... :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A taka prawda ze na USG tez można zawału dostać jak pójdzie się za wcześnie i jeszcze serduszka nie widac... :)

Zgadzam się. Ja byłam na usg w piątym tygodniu ze wzgledu na zapalenie pęcherza. Po prostu miałam już przypuszczenia i bałam się żeby nie zrobić krzywdy dzidziusiowi. Wtedy było widać tylko pecherzyk. Przez trzy tygodnie chodziłam jak struta bo bałam się że albo puste jajo albo nie wiadomo co.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje porady dziewczyny, szczególnie od bardziej doświadczonych mam. W przyszłym tygodniu wybieram sie do znajomej z pracy. Nie byłam na pępkowym bo L4, nie zrzuciłam sie przez to na na firmowy prezent dla dzidziusia i troche czuje sie w obowiązku zajrzenia do dziewczyn, tym bardziej ze maleństwo zaraz bd miało juz 2 miesiące:). Mysle o jakimś drobiazgu, pewnie maluszkowi kupie jakąś małą zabawkę, ale tak zaczęłam sie zastanawiać czy świeżo upieczonej mamie czegos nie dać, bo dzidziutkowi to pewnie wszyscy znoszą tony ciuszków /zabawek/gadżetów. Macie jakies propozycje mamuśki? Z jakiego drobiazgu mogłaby sie ucieszyć świeżo upieczona mama styrana pierwszym miesiącem nauki obsługi bobasa?:)
    EDIT : Ja jako pierworodka pojecia nie mam w ktorym kierunku isc, ani co wypada/nie wypada podarować, ale mysle ze pamięć o niej w tym okresie kiedy większość ojojuje nad bobaskiem, bylaby czymś miłym. A nie znam jej na tyle żeby ryzykować w spersonalizowane prezenty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:52

qb3cp07w5ku95ses.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek może jakies domowe spa? Są takie kosmetyki odprezajace.

c55fflw1uez1iz08.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiam ze swiezo upieczonymi mamami to wydaje mi sie ze maja klapki na oczach i tylko mysla o swoich malenstwach. Sama osobiscie wolalabym cos dostac dla maluszka niz dla siebie. Z prezentem dla mamy tez moze byc ciezko bo np moze byc urazona jak kupisz jakis zestaw kosmetykow albo cos w ten desen - wiadomo na poczatku jest ciezko i mamy roznie wygladaja, nadwaga, niepomalowana itp. Ewentualnie mozna podarowac jakis voucher, kupon podarunkowy do dobrego salonu z bielizną czy cos takiego zeby mama mogla sama zadecydowac co chce. Ale to tez nie dasz tam 50zl tylko takie minimum 150 zl...

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie żeby gafy nie walnąć.. Dołożę czekoladki, a ona sie mi zapłacze że kiedy wróci do starej figury... Kupie jej książkę a okaże sie ze nie ma czasu spać a co mówić o czytaniu. Jakies kosmetyki super, ale z tego co kojarzę to bobaski sa wyczulone na zapachy i może byc dziecko niezadowolone ze mama pachnie wymyślonym przeze mnie "spa". Siedzę i neta przeglądam, jedyne co wymyśliłam to kubek termiczny dla "najlepszej mamy na świecie" żeby kawa jej nie stygła... :D masakra, pomysl wzniosły ale nie wiem jak w praktyce sie za to zabrać :).

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ