X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus co u Was?

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jrezcze prosba do dziewczyn które mają premium. Mogłaby któraś z Was wrzucić grafikę siatki centylowej wagi dziecka od 24tyg jeżeli się da oczywiście?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam swoje wyniki, erytrocyty trochę jeszcze poniżej normy ale za to hematokryt i hemoglobina się podniosły - nie ma rewelacji ale już ciut powyżej dolnej granicy więc żadne "LOW" obok mnie nie straszy :p tsh z 3,1 zrobiło się 1,54 więc też ok. Przy nim ft4 jest ok. Mocz również i glukoza też ok - najbardziej się bałam :p wynik mam w mmol/l więc na czczo mam 4,7 (norma do 5,1), po 1 h mam 7,0 (norma do 10), po 2 h mam 5,7 (norma do 8,5) myślę, że jest ok ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Spasmolina, ktos bierze? Dostalam zamiast nospy ale czytam ulotkę o stosowaniu w ciąży i troszkę spanikowalam.
    Ja mam zamówiona poduszkę z supermami.
    Również mam tą poduszkę, polecam ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam w planach normalnie klasc maluszka do łóżeczka i w wolnym czasie np gotowac obiad. Jak bedzie marudny to po prostu obiadu nie bedzie:) zawsze mozna zamowić obiad z dostawa do domu;) jak bede chciala posiedziec w salonie to mialam w planach normalnie kłaść go na rozłożoną kanapę i tak by lezakowal ze mna. Ogolnie to bede sie starac zeby jak najwiecej lezal w swoim lozeczku a ja w tym czasie zajme sie praniem, prasowaniem, sprzataniem czy utne sobie w tym czasie mala drzemke. Zreszta nie ma co przesadzac i przyzwyczajac naszych partnerow ze kobieta wszystko zrobi - im tez trzeba zostawic jakies obiwiazki domowe;) ja mam akurat ten komfort ze narzeczony zostaje z nami w domu przez pierwsze 6 tygodni.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszke do spania mam z supermami "J" ale szybko sie splaszczyla. Mam ją od 3 miesiaca ciazy. Ogolnie spie z nią caly czas a jak jestem na wyjezdzie to biore wysokiego jaśka i daje pomiedzy nogi, efekt podobny.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Supermami, w kształcie litery C.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Kaktus co u Was?

Dziękuję, że pytasz :) Za tydzień mamy dodatkową wizytę, gdzie lekarz będzie robił pomiary. Jeśli będą się one utrzymywały na poziomie dwóch tygodni wstecz ale jednak będzie jakiś progres to nic nie będziemy z tym robić, po prostu dziecko będzie maleńkie i tyle. Gorzej, jeśli okaże się, że faktycznie mała nie rośnie i te różnice będą się pogłębiać.. Myślę, że wtedy w grę wchodzi szpital i dalsze badania. Staram się być jednak dobrej myśli, wyczytałam gdzieś, że gdy dziecko jest w położeniu miednicowym to często dochodzi do błędów pomiarowych. I tego się trzymam póki co, bo zwariowałabym do przyszłego tygodnia :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A ja mam zęba do wyrwania i ustalilam z kumplela - dentystka ze już po porodzie, ale od 20 tak mnie boli ze zaczne chodzic z bolu po scianach :/ jutro jade niech robia mi co chca bo nie daje rady. Chwilowo leze z kostka lodu w ustach :/ apap nie daje rady a ja mam dosc :/

Ja usuwalam zeba w 26 tygodniu przy znieczuleniu miejscowym, ale tym mocniejszym, wszystko ok :) nie warto z tym czekac, bo jesli jest stan zapalny, to on moze zaszkodzic Maluszkowi bardziej niz zabieg :) musialam miec jedynie pisemna zgode od ginekolog, a robiłam w Klinice uniwersyteckiej.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Dziękuję, że pytasz :) Za tydzień mamy dodatkową wizytę, gdzie lekarz będzie robił pomiary. Jeśli będą się one utrzymywały na poziomie dwóch tygodni wstecz ale jednak będzie jakiś progres to nic nie będziemy z tym robić, po prostu dziecko będzie maleńkie i tyle. Gorzej, jeśli okaże się, że faktycznie mała nie rośnie i te różnice będą się pogłębiać.. Myślę, że wtedy w grę wchodzi szpital i dalsze badania. Staram się być jednak dobrej myśli, wyczytałam gdzieś, że gdy dziecko jest w położeniu miednicowym to często dochodzi do błędów pomiarowych. I tego się trzymam póki co, bo zwariowałabym do przyszłego tygodnia :)

Trzymam za Was kciuki. Doskonale wiem przez co przechodzisz. Oby to było to o czym piszesz. Samych dobrych myśli Ci życzę

c55fflw1uez1iz08.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Trzymam za Was kciuki. Doskonale wiem przez co przechodzisz. Oby to było to o czym piszesz. Samych dobrych myśli Ci życzę
    U Ciebie też taki problem? Wybacz jeśli przegapiłam :(

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej. Ja mam w planach normalnie klasc maluszka do łóżeczka i w wolnym czasie np gotowac obiad. Jak bedzie marudny to po prostu obiadu nie bedzie:) zawsze mozna zamowić obiad z dostawa do domu;) jak bede chciala posiedziec w salonie to mialam w planach normalnie kłaść go na rozłożoną kanapę i tak by lezakowal ze mna. Ogolnie to bede sie starac zeby jak najwiecej lezal w swoim lozeczku a ja w tym czasie zajme sie praniem, prasowaniem, sprzataniem czy utne sobie w tym czasie mala drzemke. Zreszta nie ma co przesadzac i przyzwyczajac naszych partnerow ze kobieta wszystko zrobi - im tez trzeba zostawic jakies obiwiazki domowe;) ja mam akurat ten komfort ze narzeczony zostaje z nami w domu przez pierwsze 6 tygodni.
    MałaCzarna ja podobnie. Obiad można podszykować jak dziecko ma drzemkę, albo położyć do łóżeczka i przyzwyczajać, że czasem będzie się musiało zająć samo sobą.
    Zresztą kuchnię mam obok pokoju małej, 0o prostu będę zerkać. W salonie można położyć na narożniku, zabezpieczyć poduszkami żeby nie spadło. Nie chciałabym popadać w paranoję, że muszę mieć dziecko non stop na oku i nawet załatwić się nie pójdę bez niego. Ostatnio rozmawiałam z babcią mojego męża, opowiadala mi, że jak urodziła najmłodszego syna, to po 6 tyg musiała wrócić do pracy. Mały zostawal w domu sam! Ona przychodziła na przerwie sniadaniowej go nakarmić, po kolejnych 2-3 godz przychodziła jej starsza córka że szkoły. Jak o tym opowiadala, to ja zbierałam szczękę z podłogi. Teraz nie do pomyślenia, a kiedyś jak to skwitowala babcia "nianiek nie było na wsi, a do pracy trzeba było chodzić, żeby pozostałych pięcioro wykarmić". Więc czym jest przy tym zostawienie malucha w pokoju obok na 20 minut gdy w łóżeczku monitor oddechu, a my zaglądamy co 5 min.

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję po wizycie. Po pierwsze mój maluszek jest zdrowy waży już ponad kilo czyli podobno dużo:) po drugie szyjka ma 31 mm czyli nawet trochę dłuższa niż ostatnio jest twarda i zamknięta i po trzecie łożysko z brzeznie przodujacego stało się prawidłowo ulozonym. Znajduję się na tylnej ścianie ok 5 cm od szyjki.
    Wiadomo tradycyjnie mam się oszczędzać zakaz seksu i takie tam ale jestem spokojna. Wizyta za cztery tygodnie dopiero :)

anecz_kaa, melbusia88, Urszulka89, katka84, Duzaa, blama, Kaktus93, marta258, Loczek2018, Ove, karolcia87, Kinga40, Kinga40, Kinga40 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka super wiesci!

Loczek sto lat!!!!

Dziewczyny nie dajmy sie zwariowac!!! Zostaniemy niewolnikami swoich dzieci i strachu. Na szczescie dziecko tez moze samo polezec jak sie obudzi i nie marudzi. Niestety czasem bedziecie robbic siku jak zaplacze i co wtedy?? No nic!!!! Napeawde spokoj Nas uratuje. A takie branie na rece po kazdym kweknieciu to krotka droga do niewolnictwa :p dzieci szybko sie ucza co dziala a co nie i kiedy warto ;)

melbusia88 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja się melduję po wizycie. Po pierwsze mój maluszek jest zdrowy waży już ponad kilo czyli podobno dużo:) po drugie szyjka ma 31 mm czyli nawet trochę dłuższa niż ostatnio jest twarda i zamknięta i po trzecie łożysko z brzeznie przodujacego stało się prawidłowo ulozonym. Znajduję się na tylnej ścianie ok 5 cm od szyjki.
    Wiadomo tradycyjnie mam się oszczędzać zakaz seksu i takie tam ale jestem spokojna. Wizyta za cztery tygodnie dopiero :)
    Super! :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    U Ciebie też taki problem? Wybacz jeśli przegapiłam :(

Moja druga córka jest hipotrofikiem. Teraz odpukac jak dotąd wszystko ok.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Lubię takie nowiny ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko super wieści! Oby tak dalej i już się tym nie zamartwiaj na zapas, będzie dobrze :-)

Aneczka bardzo mi się podoba twoje podejście :-) nie chciałabym być niewolnikiem własnego dziecka ani nadopiekunczą mamuśką. Przecież coś z tego życia musi też zostać dla nas ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja usuwalam zeba w 26 tygodniu przy znieczuleniu miejscowym, ale tym mocniejszym, wszystko ok :) nie warto z tym czekac, bo jesli jest stan zapalny, to on moze zaszkodzic Maluszkowi bardziej niz zabieg :) musialam miec jedynie pisemna zgode od ginekolog, a robiłam w Klinice uniwersyteckiej.

Tez bede w klinice robic

• blama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - buźka się sama śmieje czytając tak dobre wiadomości :)

Co do dzieciątka - na razie nie kupujemy żadnego bujaczka, mamy łóżeczko, które będzie stało w sypialni a oprócz tego mąż remontuje kołyskę, która należała do mojej mamy no i wózek będzie pod ręką :D

Co do ząbków - jakieś 2 miesiące temu również usuwałam, wszystko OK :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ