Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ponownie kupiłam Bujak babybjorn
Też bym chciała ten laktator ale mam ten klasyczny poprzedni model z Medela więc szkoda mi kasy.
Też kupiłam epriama długo szukałam z drugiej ręki i cały czas coś mi nie pasowało. Kupiłam ramę nową za 4199 zł 😁
moonflower wrote:Ja też mam brzuch jak bym była grubo w 3 trymestrze 😂😂
Oto dowód
Ale puchną mi kostki mam wrażenie że też zatrzymało mi wodę, dziś od rana byłam siusiu już ze 4 razy mimo tego że więcej nie piję niż zwykle, mam nadzieję że woda zejdzie, chociaż widzę że kostki nadal spuchnięte.
Ja nie będę kupować monitora oddechu, ale napewno nianie i laktator ! Laktator to dla mnie podstawa - chce Madela ten muszelkowy ponieważ mam nadzieję karmić kpi tak jak pierwszego syna.. moim mlekiem ale z butelki, przy pierwszym karmiłam 13 miesięcy ale dobry laktator to podstawa, wtedy miałam Philips avent ale trzeba go było trzymać ręką i w dodatku na jedną pierś więc odciąganie trwało 30 min.
Bujak babybjorn, wózek cybex epriam ale szukam z drugiej ręki. Aaa i na początek dostawkę do łóżka dla bąblaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 15:11
-
Skończony dziś 19 tydzień wygląda u nas tak...
Pozdrawiamy Mamuśki 🤪😊🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 15:27
Lady_Dior, Mimi09, Ania1985, Kocur, Ammeluna lubią tę wiadomość
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny czy Wy też ciągle jesteście zmęczone ?
Już nie wiem czy mam się tym martwić czy jeszcze tak może byc
Taaaak, w sumie to tylko robię zakupy i gotuje i na tyle mi starcza energii. Ale ja mam problemy ze spaniem w nocy cały dzień zmęczona a w nocy nie mgle zasnąć 🤯Ona: 30
ANA 1:320
MTHFR
PAI -1
On: 35
Morfologia: 2%
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
Lagolayet wrote:Taaaak, w sumie to tylko robię zakupy i gotuje i na tyle mi starcza energii. Ale ja mam problemy ze spaniem w nocy cały dzień zmęczona a w nocy nie mgle zasnąć 🤯
-
dori wrote:Zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja jeszcze nic nie czuję
Jestesmy w tym samym dniu ciąży 😊❤️ i mam tak samo jak Ty, nic nie czuje, choć łożysko na tylnej ścianie. Czekam już bardzo na te ruchy, choć potem pewnie będę narzekać jak dostanę z nogi w żebro albo pęcherz 🤭Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Doris, Moonflower, piękne brzuszki 😍😍Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Kocur wrote:Super
Po porodzie zeszło tylko 7 ale w ciągu kolejnych kilku miesiecy wróciłam miej więcej do wagi wyjściowej bez żadnego wysiłku w sumie. Także po cichu liczę na powtórkę 🫣
Także oby nam się i tym razem tak sprawnie udało.Kocur lubi tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:Jestesmy w tym samym dniu ciąży 😊❤️ i mam tak samo jak Ty, nic nie czuje, choć łożysko na tylnej ścianie. Czekam już bardzo na te ruchy, choć potem pewnie będę narzekać jak dostanę z nogi w żebro albo pęcherz 🤭
Co do zmęczenia to ja w pierwszym trymestrze bym ciągle spała, a teraz mam masę energii. Do tego stopnia, że codziennie chodzę na bieżni i dodatkowo 3-4 razy w tygodniu jakiś lekki trening. Dziś zaczęłam porządki w ogrodzie 🙈31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
To i ja się ujawnię 🫣
I niestety to moment kiedy ważę najwięcej w całym swoim życiu 🫣
A jeszcze się gdzieś doczytałam, że łożysko na przedniej ścianie może dawać ten efekt większego brzucha 🤔 nie wiem ile w tym prawdy; zaczytane z forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 18:45
Doris8, Lady_Dior, Ania1985, Emimo, Roxie_eS, Raela lubią tę wiadomość
-
https://www.facebook.com/share/v/EnFrHGnq2mG8g6pH/ miłego 😊
Kocur lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny wieczorkiem - moje pociechy od pół godziny już śpią 😁
Ammeluna użyłam dziś pierwszy raz tych kosmetyków i bardzo jestem zaskoczona (miło) tym serum. Zawsze miałam takie przezroczyste, kleiste sera a to jest takie mleczne i szybko się wchłania nie pozostawiając klejące warstwy 😊 Tonik super delikatny i wszystkie te kosmetyki o delikatnym zapachu. Ciekawa jestem efektów po dłuższym czasie 🙂
Doris8 no super piłeczka jak na ten tydzień 😁niech syncio rośnie tak dalej 😆
Emimo a ja Cię przepraszam ale gdzie Ty masz te nadprogramowe kilogramy🤪 chyba przed zajściem w ciążę szczypior byłaś 😜 Piękny zgrabny brzuszek masz🥰 Z ciekawości ile jednostek D3 zażywasz? Ja 4000 ale czasami zapominam i łykam tylko prenatal uno to tam tylko 2000tj. Te dodatkowe to biorę Vigantol
Kocur piękny, duży domek wyhodowałaś dla potomka😁 i jeśli mówisz, że łatwo poszły tamte kg. z poprzedniej ciąży to może się uda i tak będzie i tym razem 😌 Najważniejsze zdrówko - z kg. jakoś damy radę 💪🏻
Aego też masz okrągły balonik-od razu widać, że bobo tam mieszka 😁
U mnie aktualnie tak wygląda ale z rana mam ciut mniejszy. No zdecydowanie w tej ciąży mi najszybciej wyskoczył, choć to efekt wzdęć ale niech każdy myśli, że to dzieć😅
Kocur, AEGO, Doris8, Ammeluna, Roxie_eS, Raela lubią tę wiadomość
-
Wysyp brzuchów !!! Przepiękne ❤️❤️❤️Jezu ja bym chciała być taka drobniutka w ciąży i elegancka a mi oprócz brzucha to i cycki i tyłek wywaliło 🫣 zanim się przyznałam przed światem , to w pracy niektórzy myśleli że coś ćwiczę celowo, bo podobno tak się mi biorda poszerzyły, że się w oczy rzucały.
No nic, zostaną wspomnienia Najważniejsze że bobasy zdrowe ❤️❤️❤️ i niech tak zostanie do końca .
Ja już podczytuję wątki luty, marzec jak dziewczyny się wysypują , co za emocje !!!! Nim się obejrzymy u nas kolejka wystartuje 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 20:25
-
Kocur wrote:Wysyp brzuchów !!! Przepiękne ❤️❤️❤️Jezu ja bym chciała być taka drobniutka w ciąży i elegancka a mi oprócz brzucha to i cycki i tyłek wywaliło 🫣 zanim się przyznałam przed światem , to w pracy niektórzy myśleli że coś ćwiczę celowo, bo podobno tak się mi biorda poszerzyły, że się w oczy rzucały.
No nic, zostaną wspomnienia Najważniejsze że bobasy zdrowe ❤️❤️❤️ i niech tak zostanie do końca .
Ja już podczytuję wątki luty, marzec jak dziewczyny się wysypują , co za emocje !!!! Nim się obejrzymy u nas kolejka wystartuje 🫣Kocur lubi tę wiadomość
-
Kocur u mnie tego na zdjęciu nie widać ale ja też mam masywniejsze uda-przed zajściem w pierwszą ciążę było ok ale po dwóch porodach no niestety i tyłek i uda dostały popalić. Z tym już ciężko, bo z brzucha mi łatwo zrzucić. Zobaczymy co to będzie na końcówce 🙈
AEGO nie taki diabeł straszny jak go malują 😁
Ja przed chwilą poczułam 2mikrokopniaki🥰 fakt, że akurat pod ręką ale do tej pory było smyranie a teraz ewidentnie kopniaczki😁 oby za tydzień były lepiej odczuwalne. Nawet nie wiem na jakiej ścianie mam łożysko 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 22:30
Kocur, Raela lubią tę wiadomość
-
Piękne brzuszki macie dziewczyny 🙂 ja swój może jutro sfotografuje jak będę w miarę ogarnięta a nie w piżamie 😄 w każdym razie póki co tylko brzuch rośnie, waga kolejny miesiąc stoi, ja mam tak intensywny czas że naprawdę wymiekam. Wczoraj musiałam jechać uśpić mojego kochanego kota 😭 także przeżycie ciężkie, ostatnie dni dały w kość, wizyty u weterynarza codziennie, do tego praca, dzieci i mąż z ciężką anginą, za dużo mam na głowie i odliczam dni do końca miesiąca i idę na chorobowe. Nie dojadam, nie dosypiam i tak jakoś moje potrzeby zeszły na ostatni plan. Ale jakoś powera mam na szczęście i daje radę, pod wieczór dopiero padam 🤦