X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Cybexa zamówiłaś? Wiem, że oni z beżem mają taki odbiór :D a ja się dopytuję, bo mam problem z wózkiem - z wyborem

Hej, podczytalam Was i muszę zapytać, czy ten czas oczekiwania dotyczy tylko beżu? Planowałam Cybexa na czerwiec, ale jeśli tyle się czeka, to chyba muszę przyspieszyć 🙈🙂

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonka wrote:
    Znam przypadek dzieci, które jeżdżą wyłącznie pod namiot z rodzicami, ale to nie moja bajka🙈

Przyznam, że parę razy wyjeżdżałam z biurem podróży że względu na wygodę w ciąży czy z dzieckiem, ale najbardziej lubię wyjazdy na własną rękę, przy czym noclegi jednak w warunkach zbliżonych do domowych 🙂

Niestety lato pod tym kątem faktycznie będzie w tym roku kiepskie, więc chciałam złapać trochę słońca w kwietniu, jeszcze brzuch nie powinien aż tak ciążyć 😋

Potem na Boże Ciało wstępnie jedziemy do Świnoujścia (z Wrocławia 🙈) i to by było na tyle w tym roku.

Mi też się marzy nad morze gdzieś kwiecień/maj,ale jakoś się dygam po tym krwiaku dłuższej podróży autem 😞 zobaczymy, podpytam doktorka bo muszę gdzieś upchnąć jakiś wypad nawet kilka dni dla oddechu!

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    08.12 9tc, mamy 23,3 mm😍 - krwiak😩
    28.12 prenatalne OK 👶 5,2cm 11+6,
    niskie ryzyka 🤞

🩷14.07, 21.09, 10/10, 3030g🩷

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakupów, ostatnio kupilam dla odmiany pakę ubranek na olx za jakieś 50zl bo spodobały mi się spodenki i kombinezon, wczoraj przyszła i jestem w szoku... ogromny karton rzeczy z każdej kategorii w b.dobrym stanie 🙈 tylko gdzie ja to poupycham.... I jeszcze upolowałam na vinted kokon i rożek z jukki, nie wiem czy się przyda,ale komplet mi się mega spodobał.

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    niskie ryzyka 🤞

age.png
  • Lagolayet Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Hej, podczytalam Was i muszę zapytać, czy ten czas oczekiwania dotyczy tylko beżu? Planowałam Cybexa na czerwiec, ale jeśli tyle się czeka, to chyba muszę przyspieszyć 🙈🙂

Ogólnie długo się czeka ale fakt na ten kolor najdłużej,l ponoć bo to jakaś nowosc ponoć. Czarny czy jakiś inny to podejrzewam ze do 2 miesięcy max 😊😊

Ona: 30
    ANA 1:320
    MTHFR
    PAI -1

On: 35
    Morfologia: 2%

4.11 Beta 15
    6.11 Beta 68
    8.11 Beta 139
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagolayet wrote:
    Ogólnie długo się czeka ale fakt na ten kolor najdłużej,l ponoć bo to jakaś nowosc ponoć. Czarny czy jakiś inny to podejrzewam ze do 2 miesięcy max 😊😊
    Ja właśnie zamawiałam i niestety w Miosie nie będzie w czerwcu jeszcze beżu 😅 więc musiałam wybrać inny kolor

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo to nowy kolor. Ale lepiej dopytaj w sklepie o kolor, który Cię interesuje.
    Emiliia wrote:

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarny jest od ręki i można kupić taniej, bo są np kartony lekko uszkodzone.
    Lagolayet wrote:

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Ja właśnie zamawiałam i niestety w Miosie nie będzie w czerwcu jeszcze beżu 😅 więc musiałam wybrać inny kolor

Również biorę Miosa, najwyżej zmienię kolor na bardziej dostępny. Mam Priama po starszaku i szczerze polecam te wózki 🙂

Dziękuję za odpowiedzi 😊

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Również biorę Miosa, najwyżej zmienię kolor na bardziej dostępny. Mam Priama po starszaku i szczerze polecam te wózki 🙂

Dziękuję za odpowiedzi 😊
    Mnie powiedzieli, że Miosa beżowego raczej nie będzie w czerwcu, więc wzięłam zielony.

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Mnie powiedzieli, że Miosa beżowego raczej nie będzie w czerwcu, więc wzięłam zielony.

Też chyba chce zielony z ramą Rose Gold, ale zerknę jeszcze na żywo. Kuszą mnie te typowo kwiatowe, dziewczęce, ale chyba zostanę przy klasyku.

Jeszcze raz dziękuje :)

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Też chyba chce zielony z ramą Rose Gold, ale zerknę jeszcze na żywo. Kuszą mnie te typowo kwiatowe, dziewczęce, ale chyba zostanę przy klasyku.

Jeszcze raz dziękuje :)
    No to ja właśnie zrobiłam takie zamówienie, jakbym miała dziewczynkę to też by mnie mega kusiła ta gondola bezowa w kwiatki!

Emiliia lubi tę wiadomość

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na wszystkie wozki Cybex czeka sie min 2 miesiace?

Mi sie podoba Cybex priam 4.0 (3w1) w cenie ok 8000 za calosc.

Widzialam online czarne lub zielone - czas dostawy 7 dni. No chyba, ze tak pisza na stronie, a potem sie okazuje cos innego.

Zaplanowalam zakup na kwiecien, ale jak czeka dluzej niz 2 miesiace to chyba musze sie pospieszyc 🤭

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 wrote:

Widzialam online czarne lub zielone - czas dostawy 7 dni. No chyba, ze tak pisza na stronie, a potem sie okazuje cos innego.

Zaplanowalam zakup na kwiecien, ale jak czeka dluzej niz 2 miesiace to chyba musze sie pospieszyc 🤭
    Niee, ja chyba miesiąc oczekiwania mam. Ja mogę doradzić zadzwonienie i spytanie, wtedy też można podpytać o zniżkę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 14:59

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    Mi też się marzy nad morze gdzieś kwiecień/maj,ale jakoś się dygam po tym krwiaku dłuższej podróży autem 😞 zobaczymy, podpytam doktorka bo muszę gdzieś upchnąć jakiś wypad nawet kilka dni dla oddechu!

Jak już tu do Was zajrzałam… 🙂
    Też miałam krwiaka, przez 7 tygodni. Teraz powoli wracam do ruchu. Ale zapytam, czy robisz już wszystko? Czy nadal oszczędnie? Mam blokadę i choć gin mówi, że wszystko dobrze, to się cykam 🙈

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Niee, ja chyba miesiąc oczekiwania mam. Ja mogę doradzić zadzwonienie i spytanie, wtedy też można podpytać o zniżkę. :)

Dzieki! ❤️

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 wrote:
    Dzieki! ❤️
    Przed chwilą zamówiłam, sam wózek byłby wcześniej nawet, ale ten miesiąc czekam na bazę do fotelika. :) więc chyba jeśli się nie wybiera beżowego koloru, to jest szyba realizacja

Ania1985, Emimo lubią tę wiadomość

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Jak już tu do Was zajrzałam… 🙂
    Też miałam krwiaka, przez 7 tygodni. Teraz powoli wracam do ruchu. Ale zapytam, czy robisz już wszystko? Czy nadal oszczędnie? Mam blokadę i choć gin mówi, że wszystko dobrze, to się cykam 🙈
    Ogólnie wszystko, ale jestem na zwolnieniu więc nie pracuje i robię sobie przerwy jak mamwiecej do zrobienia w ciągu dnia. Ja się dygam bo słyszałam historie w których krwiak się uaktywnil lub pojawił ze względu na drgania w podróży, ale zobaczę co powie lekarz na połówkowych i będę kontaktować się w tym temacie z doktorkiem już bliżej terminu jakiegoś wyjazdu ewentualnie.

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    niskie ryzyka 🤞

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    Ogólnie wszystko, ale jestem na zwolnieniu więc nie pracuje i robię sobie przerwy jak mamwiecej do zrobienia w ciągu dnia. Ja się dygam bo słyszałam historie w których krwiak się uaktywnil lub pojawił ze względu na drgania w podróży, ale zobaczę co powie lekarz na połówkowych i będę kontaktować się w tym temacie z doktorkiem już bliżej terminu jakiegoś wyjazdu ewentualnie.

Mam tego samego stracha, że to wróci jak zaszaleje z aktywnością 😬 ale dajesz mi nadzieje, że może jednak nie 🙂

age.png
  • totylkoja Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z bólem kości ogonowej? Od paru dni czuje dyskomfort ale dziś to parę razy zakwiczalam z bólu 🤣 odczuwam to tak, jakbym porządnie spadła na lewy pośladek i obija sobie kośc
    Myślałam że jeszcze mam czas na takie dolegliwości

👱🏻‍♀30👱🏻‍♂32

24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔

31.10 ⏸️
    02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
    04.11 bhcg 5315
    07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    19.11 szpital - krwawienie🥺
    30.11 8+4 i 2.05 cm
    21.12 4.9 cm
    28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
    01.02.24 240 g cudu ❣️
    15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
    14.03 716 g
    04.04 1100 g 💟
    25.04 1450 g 💟
    21.05 2300; 33+6
    04.06 2700: 35+6 🌸.

age.png
  • Lagolayet Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 wrote:

Przez strone mój zestaw wychodził 9500,00 zł w bobo wózki dostałam rabat do 8500,00 zł wiec polecam zadzwonić i podpytać czy jest możliwość rabatu, zawsze to pare złotych do przodu 😁😁

Ona: 30
    ANA 1:320
    MTHFR
    PAI -1

On: 35
    Morfologia: 2%

4.11 Beta 15
    6.11 Beta 68
    8.11 Beta 139
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ