Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
AEGO wrote:To ja jeszcze kg więcej i się zastanawiam co poszło nie tak 🙈
Mnie gubią słodycze (ale dzisiejsza krzywa cukrowa OK więc nie przewiduję drastycznego ograniczenia 😂) 🙈 i też brak ruchu - ciągle ta pogoda taka nijaka i tyłka nie chce się ruszyć, ale już powoli się mobilizuję do codziennych spacerów. Będzie cieplej, słońce to powinno być łatwiej. No chyba, że będzie mi już ciężko chodzić ,😂AEGO lubi tę wiadomość
-
Sosenkazaoknem ja też jestem team olejki ale dopiero niedawno się dowiedziałam że te co kupuje mogą być szkodliwe i właśnie te co polecasz dotters sa dobre one są strasznie drogie a ja przy katarze dodaje dużo kropli do nawilżacza czy one są jak bardziej wydajne i nie trzeba dużo dodawać. Aktualnie korzystam z różnych olejków wszystkie są z firmy vitafarm
-
Ja od siebie dodam, Dziewczyny, że od jakiegoś tygodnia mobilizuję się do spacerowania tak min. 5 tys. kroków - bardzooo dobrze działa na samopoczucie i przy okazji na kg pewnie też. A jak pogoda będzie ładniejsza to i przyjemniej będzie i motywacja będzie większa.
Bluesky lubi tę wiadomość
-
Zosis wrote:Ja od siebie dodam, Dziewczyny, że od jakiegoś tygodnia mobilizuję się do spacerowania tak min. 5 tys. kroków - bardzooo dobrze działa na samopoczucie i przy okazji na kg pewnie też. A jak pogoda będzie ładniejsza to i przyjemniej będzie i motywacja będzie większa.
Zosis lubi tę wiadomość
-
AEGO wrote:Ja robię po 15 tys kroków dziennie, co by było gdybym mniej robiła 😂. W kwestii cyckow chciałam Ci odpisać na priv, ale jak wolisz mogę tu 🤣🤣.
Zaakceptowałam Twoje zaproszenie.
Ale po takim wstępnie to aż jestem ciekawa, co odczytam -
Wy martwicie się dużym przyrostem a ja znowu w drugą stronę. Mało przybieram na wadze i brzuch ledwo widoczny. I nie wiem czy taka moja natura czy ja coś robię źle 🤔
Zosis kurcze z tymi piersiami to faktycznie słabo. Ja jedynie o kapuście słyszałam ale to przy zapaleniu a u Ciebie chyba jeszcze za wcześnie na takie rzeczy.Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Ammeluna wrote:Miała/ma któraś kamerkę Neno Vera?
Opinie wyglądają obiecująco:
https://m.ceneo.pl/127519663#tab=click
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 19:36
-
AEGO wrote:Ja robię po 15 tys kroków dziennie, co by było gdybym mniej robiła 😂. W kwestii cyckow chciałam Ci odpisać na priv, ale jak wolisz mogę tu 🤣🤣.
Z jednej strony wiem że przyrost wagi jest normalny, ale z drugiej według jakichś wyliczeń, które znalazłam na necie to przytyłam w tym momencie za dużo.
Pocieszam się tym, że gdzies wyczytałam, że przy prawidłowym BMI przed ciążą powinnam przytyć do 16kg i będzie ok, więc niby jestem w połowie, więc może nie będzie źle 😂
Co do piersi to mnie najbardziej bolą w nocy jak wstaje siku, muszę je wtedy aż podtrzymać rękami przez jakiś moment, bo jest masakra 🙈31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
dori wrote:Ja w tygodniu 45 minut na bieżni, a w weekendy długie spacery. Wychodzi mi w tygodniu koło 10tys kroków, a w weekendy z 15tys i też się zastanawiam jaka byłaby waga gdybym tego nie robiła 😂 jeszcze z dwa tygodnie temu do tego dochodziły jakieś ogólne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, tak z 45min do godziny z 3-4 razy w tygodniu.
Z jednej strony wiem że przyrost wagi jest normalny, ale z drugiej według jakichś wyliczeń, które znalazłam na necie to przytyłam w tym momencie za dużo.
Pocieszam się tym, że gdzies wyczytałam, że przy prawidłowym BMI przed ciążą powinnam przytyć do 16kg i będzie ok, więc niby jestem w połowie, więc może nie będzie źle 😂
Co do piersi to mnie najbardziej bolą w nocy jak wstaje siku, muszę je wtedy aż podtrzymać rękami przez jakiś moment, bo jest masakra 🙈 -
Hej dziewczyny wieczorkiem. Mam nadzieję, że dzień fajnie Wam upłynął. Ja chciałam mieć już za sobą informację o płci i na szybko zaplanowałam wieczór. Dzieci poszły do sąsiadów (są dla nich jak prawdziwi dziadkowie) a ja w tym czasie ustroilam pokój w 3odcieniach niebieskiego. Było konfetti, balony, kupiłam drobne prezenty. Jeszcze przed wyjściem przekomarzali się jeden przez drugiego🙈
C - ja myślę, że to jest dziewczynka
S-nie chłopcik
C-zobaczysz to jest dziewczynką, czuję to
S-to jeś chłopcik
Normalnie byłam lekko zdołowana widząc jak córka jest przekonana o swojej racji. Tak się bałam tego wieczoru ale no kiedyś musiałam wyznać prawdę. Oczywiście wcześniej rozmawiałam z nią, że nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka - ważne żeby dzidziuś był zdrowy bla bla bla...ale wiecie - córka ma dopiero 4,5roku więc nie mogłam też oczekiwać, że wszystko super zrozumie i przyjmie na klatę...
Stary wrócił do domu, to aż się popłakałam... Byłam pewna, że moja córka będzie ryczeć jak zobaczy pokój ustrojony w odcieniach niebieskiego... Czekaliśmy w napięciu aż w końcu przyszli... Weszli wszyscy do pokoju, sąsiad mnie obciął i pogratulował - ja znowu się poryczałam obserwując córkę i jej reakcję. Była bardzo zaskoczona wystrojem-nie spodziewała się ale zaskoczona pozytywnie 😊 Mówi z lekkim uśmiechem "to jest chłopczyk 🙂"
Ja jej pogratulowałam, że będzie siostrą dwóch braciszków a ona mówi "ahh chłopczyk też jest fajny"
😁😁😁😁😁😁😁
Mi kamień z serca spadł - tak bardzo mnie zaskoczyła ta moja cudowna córcia 🥹 Nie spodziewałam się 🥹 Potem po kolacji dzieci szalały z balonami-były takie szczęśliwe a mi się chciało wyć z radości 🥲 Byłam pewna, że to będzie nieciekawy wieczór a było tak pięknie 🥲
Teraz mogę spokojnie zasnąć 😁
Dobrej nocy wszystkim 😊Doris8, Myszkaaa20, Junjul, Ammeluna, dori, Bluesky, Emimo, Nimfadora, Ania1985, Raela, Marti27, Sajgonka, Kejt93, Kocur, Edithka, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Marti27 wrote:Wy martwicie się dużym przyrostem a ja znowu w drugą stronę. Mało przybieram na wadze i brzuch ledwo widoczny. I nie wiem czy taka moja natura czy ja coś robię źle 🤔.
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny ja już również po połówkowych .
Wszystko jest pięknie .
Potwierdzona dziewczynka 🥰🥰
Mamy piękne zdjęcia a nasza gwiazda waży już 350g
Obiecałam że dam znać co z wynikiem ddimerow i tutaj się rano zestresowałam bo mój wynik to 1915 gdzie dokładnie dwa tygodnie temu był 1178
Przepływy mam super … czekam na tel od immunologa .
Masz wieści od immuno? Trzymam kciuki, żeby było ok. Super, że Gwiazdeczka rośnie zdrowo. 🤩❤ -
Lady_Dior wrote:Hej dziewczyny wieczorkiem. Mam nadzieję, że dzień fajnie Wam upłynął. Ja chciałam mieć już za sobą informację o płci i na szybko zaplanowałam wieczór. Dzieci poszły do sąsiadów (są dla nich jak prawdziwi dziadkowie) a ja w tym czasie ustroilam pokój w 3odcieniach niebieskiego. Było konfetti, balony, kupiłam drobne prezenty. Jeszcze przed wyjściem przekomarzali się jeden przez drugiego🙈
C - ja myślę, że to jest dziewczynka
S-nie chłopcik
C-zobaczysz to jest dziewczynką, czuję to
S-to jeś chłopcik
Normalnie byłam lekko zdołowana widząc jak córka jest przekonana o swojej racji. Tak się bałam tego wieczoru ale no kiedyś musiałam wyznać prawdę. Oczywiście wcześniej rozmawiałam z nią, że nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka - ważne żeby dzidziuś był zdrowy bla bla bla...ale wiecie - córka ma dopiero 4,5roku więc nie mogłam też oczekiwać, że wszystko super zrozumie i przyjmie na klatę...
Stary wrócił do domu, to aż się popłakałam... Byłam pewna, że moja córka będzie ryczeć jak zobaczy pokój ustrojony w odcieniach niebieskiego... Czekaliśmy w napięciu aż w końcu przyszli... Weszli wszyscy do pokoju, sąsiad mnie obciął i pogratulował - ja znowu się poryczałam obserwując córkę i jej reakcję. Była bardzo zaskoczona wystrojem-nie spodziewała się ale zaskoczona pozytywnie 😊 Mówi z lekkim uśmiechem "to jest chłopczyk 🙂"
Ja jej pogratulowałam, że będzie siostrą dwóch braciszków a ona mówi "ahh chłopczyk też jest fajny"
😁😁😁😁😁😁😁
Mi kamień z serca spadł - tak bardzo mnie zaskoczyła ta moja cudowna córcia 🥹 Nie spodziewałam się 🥹 Potem po kolacji dzieci szalały z balonami-były takie szczęśliwe a mi się chciało wyć z radości 🥲 Byłam pewna, że to będzie nieciekawy wieczór a było tak pięknie 🥲
Teraz mogę spokojnie zasnąć 😁
Dobrej nocy wszystkim 😊
Ale super to zorganizowałaś. ❤ Pięknie się wieczór udał.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Ja ogólnie według moich pomiarów mam jakieś 5 kg na plusie, dzisiaj jestem 24+2 i też mam dość mały brzuch, ogólnie jakoś się nie zmieniłam za bardzo rozmiarowo i się zastanawiam gdzie te 5 kg jest🙈🙈Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Lady_Dior, super reakcja Córy. Jednak dzieciaki to mądre, małe stworzenia. 😁
Dziewczyny, każda tyje w ciąży w swoim tempie. Spokojnie. Najważniejsze, że dzieciaczki w brzuchach rosną odpowiednio. 👍Bluesky, Lady_Dior lubią tę wiadomość