Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny może któraś z Was zna się i potrafi mi powiedzieć czy to trądzik, czy co 😒 Już mi drugi policzek tak zaatakowało i czuję się z tym strasznie 😏Nie ma tam nic ropy, takie po prostu krostki, które często się zlewają w taką czerwoną plamę... Jakieś sugestie❓🙏🏻 Czy opłaca się do dermatologa w ciąży iść?
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Lagolayet wrote:Czy któraś z Was badała b12 i ma niski poziom? U mnie 220 niby w normach ale w dolnej granicy. Dostaliście coś na to?
Ja miałam kilka tyg temu 292- lekarka stwierdziła że trochę za mało. Mam ballamin forte 2xdziennie. Kiedyś właśnie ballamin mi ładnie podniósł. A b complex itp nic nie dawały. Narazie jeszcze nie sprawdzałam efektu. -
Lady_Dior wrote:Dziewczyny może któraś z Was zna się i potrafi mi powiedzieć czy to trądzik, czy co 😒 Już mi drugi policzek tak zaatakowało i czuję się z tym strasznie 😏Nie ma tam nic ropy, takie po prostu krostki, które często się zlewają w taką czerwoną plamę... Jakieś sugestie❓🙏🏻 Czy opłaca się do dermatologa w ciąży iść?
A nikt w okolicy, dzieci nie ma rumienia zakaźnego? -
AEGO wrote:Ja w bobo byłam osobiście, a kupiłam w Vexpi to przez maila na stronie, ale oni mieli jeden adres tylko.
Dziewczyny, kiedy planujecie mieć już tak mniej więcej wszystko? Bo ja jednego dnia twierdzę, że 15 tyg to przecież mam sporo czasu, a później, że przecież mało 😁🤣
Ja dalej nie mam kupione ani jednej rzeczy. Planuje zakupy robic dopiero pod koniec maja. Wozek tylko zamowie w kwietniu ze wzgledu na termin realizacji.
Chce miec wszystko w czerwcu. Ja mam juz wstepny termin cesarki w polowie lipca wiec moge zaplanowac wszystko Oczywiscie pozostaje sie tylko modlic i byc dobrej mysli, ze ciaza bedzie bezproblemowa i wszystko wydarzy sie w terminie. 🙏 -
Edithka dzięki-akurat mam wapno to spróbuję - może jutro będzie bledsze😆 bo czasami właśnie tak mam, że jest ledwo widoczne a czasem jak się za ostrzy to strach w lustro spojrzeć 🙈
Meggi110818 nic nie wiem o rumieniu ale ja to mam dłuuugo - już jakieś 2/3lata - z tym, że przed ciążą było na jednym policzku i dosłownie parę krostek a w ciąży z miesiąca na miesiąc zaczęło się to pogłębiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 16:51
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Bluesky wrote:Jak któraś z Was rozważa zakup wózka Roan IVI to w vexpi od jutra promocja -20%. Na inne marki też są rabaty - polecam spojrzeć na ich Facebook - jest wrzucone info w wiosennych promocjach 🙂
-
Doris8 wrote:To cos co mnie interesuje, tylko że to tylko stacjonarnie 🤔 muszę policzyć kilometry
-
Widział mnie ginekolog i położna nie raz i nie zwrócili uwagi ale jutro jeszcze idę do rodzinnego to spytam. Wątpię by to był rumień bo ja mam krosty i mam je dłuższy czas a rumień jak oglądałam zdjęcia to po prostu rumień no i przede wszystkim on znika a ja mam te krostki cały czas.
-
Bluesky wrote:Może warto przedzwonić czy jest opcja zamówienia telefonicznie/ mailowo z wysyłką 🤔 i generalnie sprawdzić jutro na stronie sklepu czy nie wskoczą te promocje.
Bluesky kochana dzięki za info, bo jestem tak zmęczona ,że pewnie bym przegapiła tą promkę. Dogadałam się, że sprzedadzą wysyłkowo po tej cenie, a i okazało się, że mają też ściankę neno więc może się coś uda dobrać 😊🥰Bluesky lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Widział mnie ginekolog i położna nie raz i nie zwrócili uwagi ale jutro jeszcze idę do rodzinnego to spytam. Wątpię by to był rumień bo ja mam krosty i mam je dłuższy czas a rumień jak oglądałam zdjęcia to po prostu rumień no i przede wszystkim on znika a ja mam te krostki cały czas.
-
Tak ale objawy znikają jak choroba mija a ja mam to już lata tyle tylko, że w ciąży mi się to nasiliło.
-
Lady_Dior wrote:Tak ale objawy znikają jak choroba mija a ja mam to już lata tyle tylko, że w ciąży mi się to nasiliło.
-
Junjul wrote:To na pewno nie rumień bo to nie trwa długo, ale kiedyś poznałam jedna dziewczynę z takim czymś i mówiła że ona ma to od nietolerancji laktozy czy czegoś tam w mleku 😉
-
Lady_Dior wrote:No właśnie trochę czytałam, że na policzkach może być to alergia na nabiał - ja niestety praktycznie codziennie, bo i mleko do kawy i jogurty ehh. Z drugiej strony nie wiem, czy można nigdy nie mieć alergii na nabiał i dostać nagle, bo ja zawsze czyste policzki miałam i tak od dwóch lat mam ten problem aczkolwiek tak jak wspomniałam - kiedyś to było parę krostek a teraz to nie wiem, czy estee Lauder Double Wear da radę 🤣🤣 Jutro spytam lekarza - może skieruje mnie do dermatologa albo zleci badania w co niestety powątpiewam, bo to Holandia 🤦🏼♀️
-
AEGO wrote:Double wear na te krostki to Cię zapcha jak cholera chyba 😂
Na szczęście nic się nie działo ale w sumie w ciąży DW używałam może z 4x nie więcej. Kocham ten podkład 😁😜 choć moją miłością był Double Wear light 😭 gdybym wiedziała, że go wycofują - wydałabym serio tysiące na niego, żeby mieć zapas na lata 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 21:29
-
Lady_Dior wrote:Widział mnie ginekolog i położna nie raz i nie zwrócili uwagi ale jutro jeszcze idę do rodzinnego to spytam. Wątpię by to był rumień bo ja mam krosty i mam je dłuższy czas a rumień jak oglądałam zdjęcia to po prostu rumień no i przede wszystkim on znika a ja mam te krostki cały czas.
Tak rumień to tydzień tylko, chociaż mi się na stawy rzucił i 3 tyg bolały