Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluesky wrote:Ja nie czuję takich zjazdów energii w ciągu dnia, ale jak mam aktywniejszy dzień to następnego trudniej mi wstać 😛 ogólnie czuję się super i myślałam, że po dzisiejszej wizycie usłyszę, że wszystko ok jak zawsze. Niestety okazuje się, że zaczęła się skracać szyjka i ma 2,7 😥 dostałam luteinę, nospę i magne b6. Za tydzień kontrola czy się ustabilizuje i czy dalej ni ciekawie. Do tego czasu więcej odpoczynku. I pora pomyśleć o L4. A myślałam, że do maja popracuję, żeby podbić sobie macierzyński, bo w kwietniu wypłata premii kwartalnej.
-
Ja jakoś mam dużo energii, nie mogę narzekać, ale jestem na L4 a w brzuszki pierwsze dziecko więc tu chyba nie ma co porównywać z tymi które mają już dzieci 😅
Mam pytanie do tych z Was które zamawiały ciuszki z Nexta, jak tam wygląda rozmiarówka ? Standardowo czy jak HM ? 🤔👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Mi też w środę mówił lekarz na USG że szyjka ma 3 cm i jest w porządku.Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Myszkaaa20 wrote:Ja jakoś mam dużo energii, nie mogę narzekać, ale jestem na L4 a w brzuszki pierwsze dziecko więc tu chyba nie ma co porównywać z tymi które mają już dzieci 😅
Mam pytanie do tych z Was które zamawiały ciuszki z Nexta, jak tam wygląda rozmiarówka ? Standardowo czy jak HM ? 🤔
Z nexta trochę większe są, jak dla mnie tak o jeden niepełny rozmiar -
Jeszcze dziś i jutro 10% zniżki na jukki z kodem BABY,ale czy coś tam można kupić poza kokonem czy rożkiem to nie wiem 😊
-
Właśnie wróciłam od fizjoterapeutki, przesympatyczna z ogromną wiedzą. Stwierdziła napięcia w okolicy kości krzyżowej i innych okolicach miednicy, dlatego wieczorem ciężko mi chodzić i stanąć na lewej nodze. Już po wizycie czuję poprawę i przestało boleć mnie biodro 💪 sprawdziła też krese i podobno nie mam jeszcze rozejścia i brzuch w dobrym stanie, oby jak najdłużej, czuję że to była najlepiej spędzona godzina w tym tygodniu 😄
Myszkaaa20, AEGO, Bluesky, Doris8, Lady_Dior, Ania1985, dori, Nimfadora, Zosis, SosenkaZaOknem, kejdens, Emimo, Raela lubią tę wiadomość
-
Next jak dla mnie porównywalny z H&M, w jednym i drugim ubranka wypadają na trochę większe.
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
AEGO wrote:No to faktycznie trochę Ci się skróciła, u mnie mówiła, że generalnie może się lekko skracać, ale to tak 2mm na miesiąc. No mnie wczoraj wyszła 3 cm, niby lekarka mówi, że okej, ale trochę mnie to zastanawia czy to nie za mało.
Ja mam wizytę w poniedziałek i też się już zaczęłam stresować ile tym razem będzie miała szyjka, ostatnio 3,5 cm, a 2 miesiące temu 4, więc dlatego mnie to martwi. Do tego jeszcze te twardnienia brzucha jakoś nie pomagają się nie martwić. Zobaczymy co będzie. -
O to super, ja wczoraj u fizjo usłyszałam, że kresa słaba i dno miednicy słabe, więc czuje się jak babcia, której pomału wszystko wysiada😅👵🏻 a tu jeszcze pół ciąży trzeba uciągnąć.
Bluesky wrote:Niestety okazuje się, że zaczęła się skracać szyjka i ma 2,7 😥 dostałam luteinę, nospę i magne b6. Za tydzień kontrola czy się ustabilizuje i czy dalej ni ciekawie. Do tego czasu więcej odpoczynku. I pora pomyśleć o L4. A myślałam, że do maja popracuję, żeby podbić sobie macierzyński, bo w kwietniu wypłata premii kwartalnej. -
Sajgonka wrote:O to super, ja wczoraj u fizjo usłyszałam, że kresa słaba i dno miednicy słabe, więc czuje się jak babcia, której pomału wszystko wysiada😅👵🏻 a tu jeszcze pół ciąży trzeba uciągnąć.
Jeśli miałaś do tej pory podobne premie co kwartał to chyba nie powinno być szalonej różnicy bo zasiłek się liczy z 12 mcy🤔 ja też myślałam że dam radę długo, ale na razie się postaram urlopu za 3 tyg a potem niech się dzieje co chce😆
Nie szkoda Ci urlopu tracić zamiast iść na L4? Jak nie robi finansowej różnicy to chyba lepiej zostawić na czas po macierzyńskim 🙂 -
Sajgonka wrote:O to super, ja wczoraj u fizjo usłyszałam, że kresa słaba i dno miednicy słabe, więc czuje się jak babcia, której pomału wszystko wysiada😅👵🏻 a tu jeszcze pół ciąży trzeba uciągnąć.
Jeśli miałaś do tej pory podobne premie co kwartał to chyba nie powinno być szalonej różnicy bo zasiłek się liczy z 12 mcy🤔 ja też myślałam że dam radę długo, ale na razie się postaram urlopu za 3 tyg a potem niech się dzieje co chce😆
Sama nie wiem dokładnie czemu, ale jakoś mi się zebrało i uroniłam parę łez. Ale nic to- jak to mówią - trzeba poprawić koronę i iść dalej 🙂 -
Jejuuu jacyś dziwni ludzie. Dostałam odpowiedź z jednej sieciówki ,że na takie zakupy jak moje mogą zaproponować kod rabatowy XYZ, ale co to za kod, ile %, czy na wszystko czy na pojedyncze rzeczy to jak nie kupię się chyba nie dowiem 🙈😅
-
Ja przez chorobę przełożyłam wizytę u fizjo i idę dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Ciekawe co mi powie, może pokaże jakieś ćwiczenia dzięki którym przestanie mnie tak boleć spojenie 🤞
Robiłam dziś krzywą i aż jestem w szoku jakie dobre wyniki mi wyszły. Na czczo 83, po godzinie 136 i pod dwóch godzinach 80 😲 a sama glukoza nie była jednak tak straszna do wypicia.Lady_Dior, Bluesky, Emimo lubią tę wiadomość
31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Bluesky wrote:Ja nie czuję takich zjazdów energii w ciągu dnia, ale jak mam aktywniejszy dzień to następnego trudniej mi wstać 😛 ogólnie czuję się super i myślałam, że po dzisiejszej wizycie usłyszę, że wszystko ok jak zawsze. Niestety okazuje się, że zaczęła się skracać szyjka i ma 2,7 😥 dostałam luteinę, nospę i magne b6. Za tydzień kontrola czy się ustabilizuje i czy dalej ni ciekawie. Do tego czasu więcej odpoczynku. I pora pomyśleć o L4. A myślałam, że do maja popracuję, żeby podbić sobie macierzyński, bo w kwietniu wypłata premii kwartalnej.
Co prawda jestem w trochę dalszym etapie ciąży ale czasem Was podczytuje
Szyjka jeśli jest 2,5 to jest graniczna norma. Ty masz 2,7 wiec jeszcze nie ma tragedii, super, że lekarz dał progesteron, nospe i magnez. To dużo daje. Proponuję Ci oszczędzać się ile się da, dużo leżeć, siedzieć "krzywo" tzn odciazajac nacisk macicy na krocze, unikać długich spacerów, ciągłego chodzenia po schodach, kucania i siedzenie po turecku. Teraz najważniejsze, żeby się nie skracała zbytnio dalej.
U mnie np było 2,5cm miałam oszczędny tryb życia a mimo to spadło do 2 cm w ciągu 2 tyg. Teraz aktualnie utrzymuje się od 20 tyg cały czas na 2 cm. Ale ja niestety leżę cały czas praktycznie.
W ostateczności są też szewki zakładane albo pessar.
Ty też masz już 24 tydzień skończony to też lepsza sytuacja bo u mnie problem od 20 tyg.
Powodzenia!kejdens, Bluesky lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Ja i Aego tak zamówiłyśmy wózki. Dali nam najlepszy rabat. Do mnie dzwonił właściciel 😀Doris8 wrote:No ja właśnie napisałam do xlandu z głównego mi nie odpisali a z najbliższego wypisali ceny produktów ze strony i zaproponowali tylko dla mnie 10% rabatu na wózek(standardowe udzielane w każdym większym sklepie) a całe zamówienie to ok 6tys może i 6500. Jak im coś prześmiewczo odpisałam to stwierdzili, że na resztę produktów też 'postaraja się ' dać jakiś rabat , cokolwiek to znaczy...
Ale na szczęście Bluesky dała info o promieniu na vexpi na wózek i w sumie wyszło, że mają inne rzeczy też lub współpracę z firmami, których na stronie nie promują więc podesłałam im swoją listę i zobaczymy -
Mam może głupie pytanie żółtodzioba 😂 jak mi się Bubek obrócił glowkowo to małe szanse chyba, ze zmieni pozycje (ciężkość główki)? Pytam, bo mi naciska na szyjkę i lekki dyskomfort jest i nie miałabym nic przeciwko innej pozycji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 17:54
Doris8 lubi tę wiadomość