Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejt93 wrote:PROfamilia już nie jest taka WOW jak kilka dobrych lat temu gdzie poleciła rodzic twój ginekolog?
-
Zosis wrote:
Lady_Dior, ale że jak po 4h już?! 😮 Znaczy z jednej strony super - ja nie lubię szpitali i zdecydowanie wolałabym dochodzić do siebie w domu, ale noo... Aż tak szybko u Was wypuszczają?
Tak 😊 Jeśli poród przebiegał bez komplikacji a mama i dziecko czują się dobrze, to wychodzą po 4godzinach.Oczywiście jeśli kobieta urodziła o 22 to może zostać do rana - nie żeby musiała wychodzić o 2 w nocy do domu 😂 albo jeśli kobieta jest bardzo wyczerpana po porodzie, to wiadomo, że wyjdzie kiedy będzie mieć siły. Ja 2x wychodziłam po 4godz.i mam nadzieję, że i tym razem tak będzie 🙏🏻
Ja to nie wiem jak moje dziecię jest ułożone, bo dziś go czułam z każdej strony 😆 W końcu cieszą mnie te ruchy, są o wiele lepiej wyczuwalne. Pamiętam położna mi mówiła, że po 24tyg.piwinnam czuć bardziej i faktycznie tak jest.
Doris8 super brzuszek 😁 Już go nie ukryjesz😁
Junjul, Ammeluna, dori gratuluję udanych wizyt i cieszę się że dzieci rosną i wszystko jest dobrze ☺️
Ammeluna ale chwila chwilą. Czy ja dobrze rozumiem, że miałaś w tej ciąży 2x usg czy mój ciążowy mózg już nie przetwarza tak jak powinien 🤣
Co do tej Wit. K to za Chiny nie pamiętam jak to tu jest. Spytam położnej na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 22:32
-
nick nieaktualny
-
Coffeebreak wrote:Wiesz co profamilia wykonuje jakies 97% (z głowy cytuje statystyki mogłam się ciut pomylić) porodow sn że znieczuleniem w całym województwie. To znaczy że szanse na zzo gdziekolwiek indziej masz zerowe. Nigdy nie słyszałam żeby ktoś takie znieczulenie dostał w innym szpitalu (nawet żona kolegi lekarka pracujące na Chopina nie dostała zzo) a o rycerskiej to już w ogóle historie horrory krążą ( o Chopina i lwowskiej nie, tam opinie ok) . Czy w pf robią masowo cesarki to nie wiem znam masę kobiet które i tak i tak tam urodziły. Ja akurat sn wywoływany +zzo , ale też minęło trochę czasu i moglo się pozmieniać.
Do innych szpitali musisz się też trochę inaczej spakować bo to co w pf jest w standardzie inne szpitale nie dają (a przynajmniej nie dawały )
Indywidualne sale porodowe to powinny być w standardzie już z 20 lat temu a nie dopiero teraz 😱
A tak poza tym każdy lekarz poleca swój szpital -
nick nieaktualny
-
Coffeebreak wrote:Tak. Ja mam lekarkę z pf i chciałam sn ale bez zzo tym razem ( chyba żeby bolało bardziej niż pierwszy to w trakcie brałam pod uwagę zmianę zdania) . Niestety teraz kontroluje mnie codziennie telefonicznie bo zaczął pojawiać się problem i nie wiem co będzie ostatecznie. Możliwe że CC przed terminem. Będziemy rozmawiać dokładniej na.najblizszych dwóch wizytach. Jutro ma mi zlecic dodatkowe badania i po badaniach zobaczymy na czym stanie.
-
Lady_Dior wrote:Ja to nie wiem jak moje dziecię jest ułożone, bo dziś go czułam z każdej strony 😆 W końcu cieszą mnie te ruchy, są o wiele lepiej wyczuwalne. Pamiętam położna mi mówiła, że po 24tyg.piwinnam czuć bardziej i faktycznie tak jest.
Hope2018 wrote:co myślicie o sesjach noworodkowych?
Jestem na tak, w zasadzie podobają mi się bardziej niż ciążowe 🤷♀️ będzie lato, więc można pomyśleć nad jakąś naprawdę super stylizacją. Poza tym chce z takiej sesji jakieś pierwsze słodkie zdjęcie do pokoju dziecięcego, czy wspólne 😊Lady_Dior, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Jestem na tak, w zasadzie podobają mi się bardziej niż ciążowe 🤷♀️ będzie lato, więc można pomyśleć nad jakąś naprawdę super stylizacją. Poza tym chce z takiej sesji jakieś pierwsze słodkie zdjęcie do pokoju dziecięcego, czy wspólne 😊
A, to Bibencjusz wczoraj czkał, tak po chwili ogarnęłam, że to jest to. 😂 -
Doris8 haha 😂 kto to wie-może będzie jakaś baletnica to wypadałoby szpagat umieć 😂
Ja miałam 2x sesję ciążową i 2x noworodkową (choć syn w sumie już niemowlak był bo miał 2miesiące 😂) i jestem bardzo zadowolona - to piękna pamiątka. Dałam sobie w Polsce zrobić 2takie nowoczesne fotoalbumy i się rozpływam za każdym razem jak oglądam 😁Ammeluna, Doris8, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior - dokładnie tak, na dwóch prenatalnych tylko 🤦♀️ plus w 8-9tc, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście doszło do zapłodnienia, i czy jest bijące serduszko.
Hope2018 wrote:
co myślicie o sesjach noworodkowych?
Ja sobie tego nie wyobrażałam przy pierwszym dziecku, ale dałam się namówić i przyszła do nas przesympatyczna fotografka, która zrobiła nam sesję, a wtedy byliśmy w małym mieszkaniu, z kartonami, bo za niedługo mieliśmy się przeprowadzać, a zrobiła najpiękniejsze zdjęcia na świecie i jest to chyba największa moja pamiątka. Teraz jak tylko się dowiedziałam o ciąży, to zapisałam się do tej samej fotografii i na sesję ciążową w plenerze, i później na noworodkową w domu 😍 więc mogę z całego serca polecić takie sesje, będziecie wracać po latach do tych zdjęć, że ta Kruszynka miała wtedy np. 7 dni i jak mogła być taka Malutka na naszych rękach, a teraz potrafi się sama wspinać po drabinie 😅😆
A ja w tę niedzielę idę na sesję ciążową w studiu 🥳 później ma do mnie dojść mąż z córką i coś czuję, że Ona rozniesie to miejsce, więc nie wiem co będzie z tych zdjęć 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 10:04
-
Ja w maju robię sesje ciążowa, nawet mój mąż się o to upomniał bo nie mamy żadnego zdjęcia razem z brzuszkiem 😆
Sesja noworodkowa tez będzie, piękne zdjęcia są zawsze super pamiątka.💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Kejt93 wrote:Ja w maju robię sesje ciążowa, nawet mój mąż się o to upomniał bo nie mamy żadnego zdjęcia razem z brzuszkiem 😆
Sesja noworodkowa tez będzie, piękne zdjęcia są zawsze super pamiątka. -
Ja ciążową planuję w maju, co do noworodkowej to sama nie wiem, może się zdecyduję, ale nie na taką pozowaną, tylko bardziej taką rodzinną w mieszkaniu.
A co do porodu mimo że mieszkam 30 km do Rzeszowa, zdecydowałam się jednak na Nowy Sącz, doktorek twierdzi że spokojnie zdążymy 1,5 h drogi, ewentualnie jeśli na końcówce moje emocje sięgną zenitu to pojadę do rodziców bo mieszkają koło Sacza a stary dojedzie...
Zdecydowałam się na N.S. bo po pierwsze mają apartamenty rodzinne więc stary po porodzie może tam nocować ze mną - a to na plus biorąc pod uwagę odległość od szpitala, chcę od razu wdrożyć kpi a łatwiej mi będzie w takim pokoju gdzie jest lodówka i mikrofala do sterylizacji itp a poza tym mój stary panicznie boi się szpitali 🤣🤣 a to mu da namiastkę pokoju hotelowego 🤣🤣
No i druga ważniejsza kwestia pracuje tam mój doktorek i koleżanka mojej mamy jest położną...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 11:15
Coffeebreak, Ammeluna lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:Ja ciążową planuję w maju, co do noworodkowej to sama nie wiem, może się zdecyduję, ale nie na taką pozowaną, tylko bardziej taką rodzinną w mieszkaniu.
Ja co do porodu mimo że mieszkam 30 km do Rzeszowa, zdecydowałam się jednak na Nowy Sącz, doktorek twierdzi że spokojnie zdążymy 1,5 h drogi, ewentualnie jeśli na końcówce moje emocje sięgną zenitu to pojadę do rodziców bo mieszkają koło Sacza a stary dojedzie...
Zdecydowałam się na N.S. bo po pierwsze mają apartamenty rodzinne więc stary po porodzie może tam nocować ze mną - a to na plus biorąc pod uwagę odległość od szpitala, chcę od razu wdrożyć kpi a łatwiej mi będzie w takim pokoju gdzie jest lodówka i mikrofala do sterylizacji itp a poza tym mój stary panicznie boi się szpitali 🤣🤣 a to mu da namiastkę pokoju hotelowego 🤣🤣
No i druga ważniejsza kwestia pracuje tam mój doktorek i koleżanka mojej mamy jest położną... -
Junjul wrote:Moonflower nie wiedziałam że mniejszych miastach są takie luksusy dla rodzących 😮 super, zwłaszcza jeżeli mąż może spać. Oby tylko rzeczywiście poród nie był błyskawiczny 😄
Junjul lubi tę wiadomość
-
Ja zrobię sobie chyba w czerwcu sesję rodzinno-ciazowa żeby upamiętnić nasze ostatnie chwile w trójkę 🙂
A później myślę, że zrobimy świąteczna pod koniec roku jak mały już będzie słodkim niemowlakiem, noworodkowej nie robiłam i nie będę robić teraz, bo zdjęcia w połogu to ostatnie na co mam ochotę 🙂 -
Dziewczyny jakie macie podejście do łóżeczek i dostawek? W sensie, Staremu ostatnio coś się przyplątało do głowy, że z dostawki odstawić do łóżeczka to dramat i jest anty-dostawkowy. Ja z kolei jestem za dostawka, która mogę zablokować na wysokości łóżka i sięgnąć po dziecko bez wstawania z łóżka, wygoda to raz, a dwa,że bałabym się, że zakreci mi się w głowie i ogólnie rano bylabym w dużo gorszym stanie co chwilę wstając i to jeszcze najlepiej do pokoju obok 🤣🙈
Jak to wygląda z Waszego doświadczenia lub w waszych planach ? -
Dziewczyny dziś idąc siku zobaczyłam na majtkach brązowe upławy, to są pierwsze plamienia jakie mam w ciąży. Po podtarciu się papier był czysty. Czytałam ze brązowe upławy w 3 trym to nic strasznego, ale zastanawiam się czy panikować czy poczekać do wizyty w czwartek 🫣🤔💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱