Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi09 wrote:Ja chce karmić piersią, ale chciałabym również moc okazjonalnie odciągać pokarm, żeby w późniejszych miesiącach wyjść z domu i zostawić karmienie tacie. Planuje karmić ok. 10 miesięcy, bo później chcemy podejść do kolejnej procedury IVF - nim wrócę do pracy.
Ale wiadomo... To wszystko tylko plany 🙈 a życie pokaże co z tych planów wyniknie...
Ojejciu, trzymam za was mocno kciuki. Tez swoje przeszliście 🥺 życie jest takie niesprawiedliwe ze jedni zachodzą w niechciana ciąże od tak a inni musza walczyć latami o spełnienie marzenia jakim jest dziecko (nie wspominając już o kosztach).
Tez planujemy zajść w ciąże przed powrotem do pracy, ale tak jak mówisz życie ma swoje plany i nie wiemy ile czasu będzie potrzeba na zajście.Mimi09 lubi tę wiadomość
💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Mimi09 wrote:Dziewczyny, w czym zamierzacie kąpać swoje dzieciaczki? Polecicie jakas wanienkę?
Wchodzę też w temat laktatorów i nie mam pojęcia w ogóle co wybrać, tyle tego jest 🤯
Ja wybralam wanienke z przewijakiem na stojaku z chicco. Widzialam wiele pozytywnych opinii i na to sie zdecydowalam.
Co do laktatora, to kupie Neno Bianco, ktore ida w zestawie ze stanikiem.
Oczywiscie mam te rzeczy na liscie, ale jeszcze nie kupione.Mimi09 lubi tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:Ja chce karmić piersią, ale chciałabym również moc okazjonalnie odciągać pokarm, żeby w późniejszych miesiącach wyjść z domu i zostawić karmienie tacie. Planuje karmić ok. 10 miesięcy, bo później chcemy podejść do kolejnej procedury IVF - nim wrócę do pracy.
Ale wiadomo... To wszystko tylko plany 🙈 a życie pokaże co z tych planów wyniknie...
Trzmam mocno kciuki, aby sie udalo zrealizowac plany.
My tez mamy ambitny plan podjac proby drugiej ciazy tak po 12 miesiacach od porodu (bede miala cesarkę, wiec musze min tyle odczekac) , aby juz pojsc za ciosem w druga ciaze i wrocic do pracy juz po drugim dziecku. Ale zobaczymy co zycie przyniesie 😇
Ja w tym roku skonczylam 39 lat. Wiec jak chcemy miec jeszcze drugie dziecko to nie mamy zbyt wiele czasu. Wiec wolalabym od razu. Ale z drugiej strony przeraza mnie byc tak dlugo nieobecna w pracy.
Mysle jednak, ze przerwa w karierze zawodowej w imie wyzszych celow dobrze zrobi
No ale jak mowicie, dziewczyny, plany planami, a zycie zyciem. Oby sie nam wszystkim udalo zrealizowac marzenia.
Tymczasem skupiam sie na tym co tu i teraz i jestem wdzieczna za kazdego kopniaka ❤️❤️❤️Mimi09, Emimo lubią tę wiadomość
-
Ja raczej zdecyduje się na zmianę pracy po macierzyńskim (tym drugim 😅) i dlatego zależy mi aby zajść szybko w druga ciąże. W tej pracy się zasiedziałam ponad 5 lat a jak na mnie to długo. Poza tym to co słyszę co się dzieje to nawet nie wiem czy będzie do czego wracać 🙈
Miałam mega fajnego przełożonego przez te lata ale się zmył. Dużo ułożył mi w głowie i wiem ze prace zawsze znajdziemy tylko czasem trzeba chwile na nią poczekaćMimi09, Ania1985, Doris8 lubią tę wiadomość
💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
Nikodem 🩵
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Podziwiam mamy które chcą mieć dwójkę dzieci w podobnym wieku, mi dobrze robił powrót to pracy i dorosłego życia, nie chciałabym mieć dzieci rok po roku czy półtorej. Ale wiadomo życie różnie się układa, a w wieku ok. 40 to już czas też trochę goni niestety. Sama jakbym była młodsza to dłużej bym poczekała z 3, a tak będzie jakoś 2 lata i 9 miesięcy różnicy. Oby wpłynęło to pozytywnie na relacje dzieci w przyszłości, taka mała różnica wieku 😉
Ania1985 lubi tę wiadomość
-
Junjul wrote:Podziwiam mamy które chcą mieć dwójkę dzieci w podobnym wieku, mi dobrze robił powrót to pracy i dorosłego życia, nie chciałabym mieć dzieci rok po roku czy półtorej. Ale wiadomo życie różnie się układa, a w wieku ok. 40 to już czas też trochę goni niestety. Sama jakbym była młodsza to dłużej bym poczekała z 3, a tak będzie jakoś 2 lata i 9 miesięcy różnicy. Oby wpłynęło to pozytywnie na relacje dzieci w przyszłości, taka mała różnica wieku 😉
No niestety, właśnie życie się różnie układa, ja chciałam mieć pierwsze dziecko w okolicy 30, a będę miała 35 lat 🙈 po CC muszę odczekać rok, więc już 36 lat i tak naprawdę za wiele tego czasu już nie ma. Też nie wiadomo czy uda się w ogóle mieć drugie dziecko, a jeśli tak to ile lat znowu zabierze walka... Stąd decyzja o szybkim powrocie do kliniki.
No ale tak jak pisałam, to są tylko plany, może się nawet okazać, że nasza pierworodna nam da tak w kosc, że się nam więcej dzieci już nie będzie marzylo 🙈😅
Poki co to oby nasza córcia urodziła się zdrowo i szczęśliwie 🙏🙏🙏Ania1985, Kejt93, Junjul, Emimo lubią tę wiadomość
Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Widzę że są tu chętne na szybkie rodzeństwo dla maluchów 😁 my też byśmy chcieli ale to wszystko okaże się czy młody będzie spokojny, czy nam się odechce 😅 ja bym bardzo chciała małą różnice wieku 😊
Póki co dzisiaj był bardzo aktywny, uwielbiam te kopniaki i poczucie jego obecności ❤️
Powiedzcie czy Wy też macie co jakiś czas strach o tego malucha? Ja mam co jakiś czas, czy napewno wszystko jest dobrze, po wizycie jest trochę spokoju i po czasie znowu wraca 🤔 prenatalne 1 i 2 wyszły wzorowo i już sama nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak że tak się boję, wiem że teraz to już całe życie będę się o niego martwić ale chyba rozumiecie o co chodzi ☺️👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Mimi09 wrote:No niestety, właśnie życie się różnie układa, ja chciałam mieć pierwsze dziecko w okolicy 30, a będę miała 35 lat 🙈 po CC muszę odczekać rok, więc już 36 lat i tak naprawdę za wiele tego czasu już nie ma. Też nie wiadomo czy uda się w ogóle mieć drugie dziecko, a jeśli tak to ile lat znowu zabierze walka... Stąd decyzja o szybkim powrocie do kliniki.
No ale tak jak pisałam, to są tylko plany, może się nawet okazać, że nasza pierworodna nam da tak w kosc, że się nam więcej dzieci już nie będzie marzylo 🙈😅
Poki co to oby nasza córcia urodziła się zdrowo i szczęśliwie 🙏🙏🙏
Myszka, tak, ciągle się boję, po wizycie jest okej, jak kopie to też już lepiej, ale zastanawiałam się czy nie pójść do psychologa zajmującego się ciężarnymi, szczerze mówiąc. 🙈Mimi09 lubi tę wiadomość
-
Myszkaaa20 wrote:Widzę że są tu chętne na szybkie rodzeństwo dla maluchów 😁 my też byśmy chcieli ale to wszystko okaże się czy młody będzie spokojny, czy nam się odechce 😅 ja bym bardzo chciała małą różnice wieku 😊
Póki co dzisiaj był bardzo aktywny, uwielbiam te kopniaki i poczucie jego obecności ❤️
Powiedzcie czy Wy też macie co jakiś czas strach o tego malucha? Ja mam co jakiś czas, czy napewno wszystko jest dobrze, po wizycie jest trochę spokoju i po czasie znowu wraca 🤔 prenatalne 1 i 2 wyszły wzorowo i już sama nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak że tak się boję, wiem że teraz to już całe życie będę się o niego martwić ale chyba rozumiecie o co chodzi ☺️
Już myślałam, że strach minął, ale jednak czasem mam takie napady niepokoju. Szczególnie, jak mały ma spokojniejsze dni i mniej się rusza (mniej intensywnie). Spokój wraca jak przychodzą dni jak dziś, że brzuch mi skacze na wszystkie strony.
U mnie też 1 i 2 prenatalne wyszły dobrze. We wtorek 7.05 mam wizytę kontrolną u mojego ginekologa i przy okazji zrobi mi 3 prenatalne. Im bliżej wizyty, tym mam więcej strachu i nadziei, oby wszystko było dobrze. 🙏
Ale jak to pisały tutaj kiedyś dziewczyny, strach zaczyna się od 2 kresek na teście i trwa całe życie 😹 -
Dziewczyny ja proszę o pół kciuka, jutro o 7 mam wizytę a nie widziałam bąbla miesiąc
Mimi09, Ania1985, Ciri86, AEGO, Natka9106, Kocur, Zosis, Lady_Dior, Doris8, Kejt93, Bluesky, Myszkaaa20, dori, Ammeluna, Marti27, Emimo lubią tę wiadomość
-
Mi się też kiedyś wydawało, że chciałbym dużo dzieci i małą różnicę wieku, ale ciąża, poród i macierzyństwo mnie trochę przerosły 😄
Każdy model rodziny jest super i u każdego sprawdzi się coś innego, więc nie ma co patrzeć jak sobie układają życie inni 🙂 nie wszystko jest dla każdego.
Ja się staram nie myśleć o ostatnich prenatalnych, na szczęście dużo innych tematów mnie rozprasza.
Pewnie dzień przed stres mnie już nie oszczędzi, ale na pewno u nas wszystkich będą same dobre wyniki ✊🏻Ammeluna lubi tę wiadomość
-
Co do pytania o laktator mam w koszyku mumcozys12pro i chyba na niego się finalnie zdecyduje. Widziałam sporo polecajke plus przekonuje mnie na maksa wizja wolnych rąk. A jak będzie ? Zobaczymy .
W kwestii strachu - ciągle mi towarzyszy. Miałam już dwia takie poranki że Lucyna nie obudziła się razem ze mną ani po śniadaniu i zaczynałam panikować. Za każdym razem pomógł kawalek czekolady
A co do planów rodzicielskich, to zupełnie rozumiem plany vs rzeczywistość. Ja już dzieci więcej nie planuje. Ani ciąż ani adopcji na chwilę obecną. Marzyła mi się po cichutku trojka i i tyle będzie, za co jestem ogromnie wdzięczna .Starszaki mnie mocno potrzebują, moja córeczka ma różne wymagające problemy także mierzę siły na zamiary. Planuję za to wspólne podróże naszym powiększonym składem i we dwójkę z mężem też. Mam już albo dopiero 35 lat i mnóstwo marzeń do spełnienia . Kibicuję każdej z Was w planach rodzicielskich i nie tylko . Jestem pewna, że nie definiuje nas ilość posiadanego potomstwa a spokój i bycie uczciwym wobec siebie. Kocham podglądac sobie w sieci i na żywo rodziny z dużą ilością dzieciaków ale jestem pewna, że trójka to jest aksolutny maks jaki dźwigniemy
Rodziny bezdzietne z wyboru też w sumie bardzo lubię podglądać szczególnie jak mają dużo piesków , które kocham ❤️Mimi09, Doris8, Kejt93, AEGO, Lady_Dior, Ania1985 lubią tę wiadomość
-
My po wizycie!!
Bąbel ma już 1620 g - na wizycie akurat się przebudzał, to otwierał jedno oko, to dwa 😂 ziewał, zdecydowanie nie pasowała mu ta pobudka i podglądanie 😂 doktorek chciał zrobić ładne zdjęcie ale jak już się zaczął ruszać to uciekał przed aparatem 😂
Szyjka 4 cm - zamknięta
Co do szczepień doktorek rekomenduje i krztusiec i rsv
Następna wizyta 10.06Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 07:59
Kejt93, AEGO, Zosis, Doris8, Kocur, Myszkaaa20, Minia95, Sajgonka, Mimi09, Junjul, dori, Ammeluna, Lady_Dior, Marti27, Ania1985, Edithka, Emimo lubią tę wiadomość
-
Moonflower - dawaj relacje jak tam dzidzia! Ja czekam do czwartku na wizytę i doczekać się nie mogę 😅
Odnośnie szybkiego starania się o drugie dziecko to bierzemy tez pod uwagę ze ten pierwszy da nam w kość i odłożymy nawet sama myśl o staraniach 😆 natomiast widzę ze malutka różnica wieku bardzo zżywa dzieci - koleżanka ma przerwę 1,5 roku i te dzieci cały czas za sobą są i ciagle sie ze sobą bawią wiadomo hardcore jest przez pierwsze lata ale później chyba lżej… podkreślam CHYBA 😅Ania1985 lubi tę wiadomość
💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
Nikodem 🩵
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
moonflower wrote:My po wizycie!!
Bąbel ma już 1620 g - na wizycie akurat się przebudzał, to otwierał jedno oko, to dwa 😂 ziewał, zdecydowanie nie pasowała mu ta pobudka i podglądanie 😂 doktorek chciał zrobić ładne zdjęcie ale jak już się zaczął ruszać to uciekał przed aparatem 😂
Szyjka 4 cm - zamknięta
Co do szczepień doktorek rekomenduje i krztusiec i rsv
Następna wizyta 10.06
No co to za „chora madka” budzi Bąbla na wizytę przed 8? 😂 Dlatego taki niezadowolony. 😅 -
Co do planów to z początku też takie mialam, mała różnica wieku i jak już siedzieć w tych pieluchach i wychowawczym 'gównie' to raz a dłużej i w ogóle, a teraz sama nie wiem. Chciałabym by nasza malutka miala rodzeństwo, ale nie wiem czy tak szybko. Nie wiem ile zajmie mi dojście do formy przede wszystkim psychicznej, a chyba co raz bardziej zaczynam bać się porodu. A po drugie teraz już dostaję świra bo jestem za długo na nieplanowanym zwolnieniu, więc przedłużenie go (co jednak byłoby w moim przypadku bardzo możliwe niestety) nie wiem czy byłoby dobrym pomysłem. Jednak np starając się po półtorej roku czy dwóch to myślę, że też jest spoko różnica wieku i jednak dużo zależy od wychowania i pokazania przez rodziców wartości relacji czy rodziny choć z trzeciej już strony w tą ciążę zachodziliśmy ze wspomaganiem, ciężko też powiedzieć ile nam to zajęło bo w środku mieliśmy ślub i przy ilości stresu zwiazananym z tym nie wiem czy ten czas przed liczyć czy też nie, bo to trochę na wariackich papierach było i zawsze jednak coś dodatkowo obciążało wówczas głowę. Ale jeśli przy kolejnych próbach też potrzebowalibyśmy pomocy to chyba warto byłoby choćby same badania zacząć wcześniej 🤔