Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedzcie czy wy też się tak męczycie? Ja od kilku dni poprostu czuję się jakbym biegła. Zrobię małą czynnośc i taka słabość na mnie idzie, że muszę odpocząć. Wydaje mi się że to może być związane z moją anemia i bezsennością. Poza tym nic innego mi nie jest, nic nie boli wszystko ok. Męczy mnie to strasznie, jak podczas robienia obiadu muszę przystanąć kilka razy i odetchnąć.
Jest to dla mnie nowośc bo jak narazie miałam dobrą kondycję i robiłam wszystko tak jak przed ciąża, a teraz najwyraźniej czas zwolnić. 😪😪😪 oby to minęło po porodzie. -
Natka9106 wrote:Powiedzcie czy wy też się tak męczycie? Ja od kilku dni poprostu czuję się jakbym biegła. Zrobię małą czynnośc i taka słabość na mnie idzie, że muszę odpocząć. Wydaje mi się że to może być związane z moją anemia i bezsennością. Poza tym nic innego mi nie jest, nic nie boli wszystko ok. Męczy mnie to strasznie, jak podczas robienia obiadu muszę przystanąć kilka razy i odetchnąć.
Jest to dla mnie nowośc bo jak narazie miałam dobrą kondycję i robiłam wszystko tak jak przed ciąża, a teraz najwyraźniej czas zwolnić. 😪😪😪 oby to minęło po porodzie.
Myślę że to intensywny okres nabierania masy przez bobasy i to też może mieć wpływ że nam energii nieco odbiera.Aaga lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was kupuje detektor oddechu ten na pieluszkę ?
Będę miała dostawkę więc syf odpada i wg ten na pieluszkę wydaje mi się lepszą opcją bo można go wszędzie zabrać , ale czy ktoś ma coś sprawdzonego / poleconego ? -
Natka95 tak to niestety norma w ciąży. Nosimy juz niemałego bąbla w sobie plus serce więcej krwi musi pompować i dlatego mamy często wrażenie, że maraton przebiegłyśmy🙈 Ja po paru minutach w pracy myślałam, że ducha wyzionę🤣
Aego Bubek na pewno ma się dobrze 😊 kciuki 😊☺️
Mi przyszła z Polski paczka z juki ale chyba zostawię na razie to wszystko w kartonie, bo gdzie ja teraz kokon, rożki dam🙈 Zero miejsca normalnie 🙈
Dziewczyny biały jeleń też może być do dziecięcych ubrań🤔 -
Przybijam piątkę. Ja też już nie mam siły. Dziś byłam z dzieciakami w kinie i czuję się jak po 8 godzinach na zmywaku 😅 już pominę fakt, że nie mogłam potem wstać z fotela 😂
A dzidziuś mi się dziś tak mocno rusza, że aż boli .
Aego mam nadzieję że wszystko ok !
Ja pierwszą ciąże prowadziłam na NFZ i już miałam ktg na tym etapie co 2 tygodnie . Teraz nie miałam ani razu i raczej póki co nic mi nie mówiła moja Pańcia, chyba dopiero po 37 tc. 🤔 -
Jadę do domu, lekarkę zaniepokoiło za wysokie tętno płodu, wiec wysłała mnie na godzinne KTG, ale wyszło okej. 🤞🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 16:44
Minia95, Lady_Dior, Sajgonka, Junjul, Myszkaaa20, Ania1985, Kocur, Doris8, totylkoja, dori, Marti27, Bluesky, Kejt93, Ammeluna, Edithka, Emimo lubią tę wiadomość
-
No i Bubencjusz, który btw. będzie albo Feliksem albo Teodorem przykoksil w tydzień 400g. 😂 Z 27 percentyla wskoczył znów na 50. 😂 Wiec z ta waga i z wymiarami to naprawdę jest zmienne jak nie wiem.
Lady_Dior, Sajgonka, Ania1985, Kocur, Doris8, dori, Bluesky, Kejt93, Ammeluna, Emimo, Zosis lubią tę wiadomość
-
Aego super, lepiej sprawdzac wszystko jak jest możliwość 💪🏻 chociaż wyobrażam sobie komfort godzinnego ktg 💆🏻♀️ wcale nie wyczekuję tych badań.
Co do zmęczenia, to u mnie raz zadyszka, raz spinanie brzucha, raz ból podbrzusza, raz pleców. Już kiedyś pisałam, że jak myślę o starości to sobie ja wyobrażam właśnie tak jak trzeci trymestr ciąży, zwłaszcza końcówkę, która jeszcze przed nami 🙈
Też mam ostatnio jakieś mocne i bolesne ruchy, mam nadzieję że młody się obraca i ułoży się w końcu glowkowo.
Jak chodzi o termometr mam zwykły bezdotykowy microlife nc 200. Mierzy się na środku czoła, ale mruga i piszczy, więc jest średni do mierzenia w nocy jak ktoś miałby wrażliwe dziecko 😆 ale póki co żyjemy z nim 😋
AEGO lubi tę wiadomość
-
Sajgonka wrote:Aego super, lepiej sprawdzac wszystko jak jest możliwość 💪🏻 chociaż wyobrażam sobie komfort godzinnego ktg 💆🏻♀️ wcale nie wyczekuję tych badań.
Co do zmęczenia, to u mnie raz zadyszka, raz spinanie brzucha, raz ból podbrzusza, raz pleców. Już kiedyś pisałam, że jak myślę o starości to sobie ja wyobrażam właśnie tak jak trzeci trymestr ciąży, zwłaszcza końcówkę, która jeszcze przed nami 🙈
Też mam ostatnio jakieś mocne i bolesne ruchy, mam nadzieję że młody się obraca i ułoży się w końcu glowkowo.
Jak chodzi o termometr mam zwykły bezdotykowy microlife nc 200. Mierzy się na środku czoła, ale mruga i piszczy, więc jest średni do mierzenia w nocy jak ktoś miałby wrażliwe dziecko 😆 ale póki co żyjemy z nim 😋
W kwestii termometru to ja mam jakąś tanioszke Novama free i od 3 lat mi służy, pokrywa się wynik z elektronicznym pod pachę, mozna to wyciszyć, więc jest spoko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 17:08
-
AEGO wrote:No i Bubencjusz, który btw. będzie albo Feliksem albo Teodorem przykoksil w tydzień 400g. 😂 Z 27 percentyla wskoczył znów na 50. 😂 Wiec z ta waga i z wymiarami to naprawdę jest zmienne jak nie wiem.
Ale przykoksował🙈 -
AEGO wrote:No i Bubencjusz, który btw. będzie albo Feliksem albo Teodorem przykoksil w tydzień 400g. 😂 Z 27 percentyla wskoczył znów na 50. 😂 Wiec z ta waga i z wymiarami to naprawdę jest zmienne jak nie wiem.
Super że wszystko dobrze ❤️ i jakie ładne i chyba rzadko nadawane imiona 😁😊AEGO lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Aego - dobrze, że wszystko ok!
Co do samopoczucia - to zależy od dnia. Ale mi dokuczają biodra, szczególnie jedno. Boli jakoś tak w środku, dziwnie. Zastanawiam się czy się nie wybrać do fizjo. Ogólnie to ciężko się robi. Ale na spacery jeszcze chodzę, staram się jakąś aktywność mieć póki mam siłę.
Laktator - ja wybrałam Neno Bianco, na 2 piersi z gorsetem.
Detekrot oddechu - Snuza Hero
Dziś zaszczepiłam się na krztusiec (Boostrix). Na razie pobolewa mnie tylko ręka, ale tak to na razie ok.
A co do wczasów - to na wiosnę przyszłego roku chcemy z małym jechać do Włoch. W tym roku raczej sobie odpuszczamy dalekie wyprawy, ale niewykluczone, że pojedziemy nad polskie morze do jakiegoś dobrego hotelu, aby się zrelaksować , pospacerować i nawdychać się jodu. Ale plany planami, a zobaczymy co rzeczywistość przyniesie. -
Ja ostatnio coraz częściej mam dni że jest mi tak ciężko, ciężko się oddycha i szybko się męczę ale staramy się chodzić na spacery takie ok. 4 km bo jednak dużo lepiej się czuję jak trochę się poruszam 😁
W ogóle kupiłam koszulki do karmienia z HM i to jest takie cudo że chodzę w nich już teraz bo są ultra wygodne, przez podwójny materiał na biuście nie trzeba mieć stanika, a ja jestem osobą która musi mieć stanik, a tutaj czuję się mega dobrze, nic nie uciska i nie uwiera no i na upały idealnie 😍👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
U nas Feliks zostanie jak nie znajdziemy lepszego imienia, które nam się bardziej spodoba.
Stary ma (raczej miał) 4siostry i wszystkie mają synów i wszystkie fajne imiona powybierane😂 u mnie w sumie 9 chłopców także wiecie - nie ma za bardzo w czym wybierać 😂Ammeluna, Mimi09 lubią tę wiadomość