Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejt93 wrote:Ja za chwilę będę pionizowana, ale dostałam morfinę więc powinno być znośnie. Powiem Wam że po ponad 36h skurczów ta CC była dla mnie wybawieniem 🙈
Plus ze operacja była na noc więc praktycznie spałam całą noc ciągiem więc na prawdę odpoczęłam.
Naprawdę jak Bóg czy matka natura wymyślali porody to uważam, że trochę ich poniosło 😆
Zosis, używam też poduszki, bo to jest moja standardowa dolegliwość jak się okazuje, z racji że mi tak długo dokucza to doskonale ja pamiętam z pierwszej ciąży. Ale wszystko, czego próbowałam, pomaga mi tylko minimalnie, więc pozostaje przecierpieć 😆
Z tego co pamiętam, później zacznie się laktacja i będę miała jeszcze mniej pozycji do spania do wyboru, bo mam beznadziejne cycki😂 chyba że tym razem będzie inaczej 😝Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Kejt gratulacje ❤️❤️❤️ witaj Nikoś ❤️
Wierzę, że poród bardzo ciężki, ale grunt że już razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 08:21
Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Kejt, gratulacje 👏🏻☺️🤩 Niech zdrowo rośnie. 💪🏻
A mi pobrali masę badań z krwi i mówią, ze chyba podadzą mi erytropoetynę.
Poza tym nabawiłam się jakiejś infekcji od badań w poprzednim szpitalu 🙄 Po obchodzie ktoś ma mnie zbadać i coś zalecić. Boli i piecze, żel z kwasem hialuronowym nie działa.Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Kejt93 gratulacje🥳🥳🥳🥳🥳🥳 masz już to za sobą❤️❤️
U mnie noc dziś całkiem, całkiem, po tych ostatnich 4 i zabójczej pełni chyba już byłam tak wymęczona, że nawet śmiem stwierdzić że się wyspałam, oczywiście na warunki ciążowe. 🙈🙈🙈🙈 bo toaleta 4 razy w nocy to i tak standard
Sajgonka znam ten ból, jeśli chodzi o biodra😨😨
Też mi dokucza ale takimi falami, że przez jakiś czas jest codziennie i biodro to na którym akurat leżę rwie mnie niemiłosiernie, jak zmienię pozycje to zaczyna drugie🥴🥴 a po kliku dniach, jak ręka odjął. Nie wiem czy to dziecko coś uciska czy od czego to zależy. No ale już tyle wytrzymamy😃😃 mam nadzieję że po ciąży wszystko wróci do normy.
Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Kejt gratulacje! Spokojnego czasu z maluszkiem teraz
U mnie jak w zegarku- przychodzi poniedziałek i dochodzi nowa atrakcja w postaci dolegliwości ciążowej.
Dla odmiany mam kolkę w prawym boku i to tak intensywną że nie mogłam przejść paru kroków z kuchni do salonu.
Nie żebym była super mobilna przez te ostatnie kilka tygodni, ale teraz nawet szklanki do zlewu nie odniosę 🤦🏼♀️🫣Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Miałam to samo. Trzymało mnie tak ze trzy tygodnie. Któregoś dnia wcale nie mogłam się ruszyć i kolejnego już przeszło.Angel989 wrote:Kejt gratulacje! Spokojnego czasu z maluszkiem teraz
U mnie jak w zegarku- przychodzi poniedziałek i dochodzi nowa atrakcja w postaci dolegliwości ciążowej.
Dla odmiany mam kolkę w prawym boku i to tak intensywną że nie mogłam przejść paru kroków z kuchni do salonu.
Nie żebym była super mobilna przez te ostatnie kilka tygodni, ale teraz nawet szklanki do zlewu nie odniosę 🤦🏼♀️🫣 -
Kejt! Bardzo się cieszę i serdecznie gratuluję
Kejt93 lubi tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
moonflower wrote:@Marti27 jak tam u ciebie przymusowe wakacje??
Ammeluna, Sajgonka lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Kejt! Gratuluję!!! Dałaś radę silna Kobietko:) Całuski dla Nikosia.
U mnie testy Męża negatywne i rano goraczki nie było. ufff. zobaczymy po południu ale i tak chyba zadzwonię do położnej i lekarza.Ammeluna, AEGO, Kocur, Sajgonka, Marti27, dori, Zosis, Kejt93, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś planuje wielopielo? Tak stoję przed tymi pieluchami i teraz i zaczęłam się zastanawiać 😜😂
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny, czy któraś planuje wielopielo? Tak stoję przed tymi pieluchami i teraz i zaczęłam się zastanawiać 😜😂
Ja dostałam od znajomych cały karton do wielopielo, ale na początku będę używać normalne pieluszki, jak już się nauczymy siebie to w domu chce spróbować wielopieloWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 10:09
Lady_Dior lubi tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Kejt! 🥳🥳🥳 Gratulacje i dobrze, że CC okazała się być zbawienna 😘 cześć Nikosiu! 🤗 Przyjaciółka napisała w punkt - teraz data z Dniem Taty nabiera innego znaczenia. Dawaj znać jak po pionizacji i czekamy na zdjęcia Bąbla 😘
Mamma-Mia - ja nie mogę, żeby jakieś cholerstwo, które się przyplącze tak namieszało w organizmie kobiety, a zarazem dziecka 😔 trzymam kciuki za Wasze zdrowie 🤞
Emimo - no ciekawie z tym czopem, coś się powoli rozkręca 🤞 pewnie siedzisz jak na szpilkach 😅
Lady_Dior - nie pocieszyłaś mnie z tym spaniem 🤦♀️😅 idę w takim razie myć kamień w ogrodzie, bo już mąż ułożył (nie wiem czy się chwaliłam 😅😁)
Sajgonka - ja też trzymam kciuki, żeby moja Córka cały lipiec była zdrowa i z palcówki Jej nie zabieram 😆🤞 chyba że dostanę info, że jest jakiś rumień zakaźny lub inne cholerstwo wśród dzieci, a tak niech chodzi 😁
Hope - uffff! To Cię Mąż nastraszył 🤦♀️ nie ma co...dobry moment 😅 ale ekstra, że nie jest chory, i że tym samym Ciebie nie zaraził 🤞
Marti - oby gen tydzień zleciał bez niespodzianek, i żeby ciąża była donoszona 🤗😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 10:11
Emimo, Sajgonka, Lady_Dior, Marti27, Mamma-mia, Kejt93 lubią tę wiadomość
-
Dobra, 2 sprawy.
Po 1 mam już drugi raz takie uderzenia gorąca,że czuję jakbym z ciąży od razu przechodziła w menopauzę, od tego pojawiają się zawroty głowy i mam ochotę się zamknąć w przerębli🙈 dramat! Aż czuje jak mi wszystkie mięśnie tak "mrowi" jakby🤔
A po 2gie pojawiło mi się jakby pieczenie a'la zgaga na dnie macicy w pozycji siedzącej , ale to nawet jak jestem tak odchylona, że nie ma tam żadnego ucisku🤷♀️
Czy któraś tak ma, miała,lub znalazła na to magiczne sposoby?🙏 -
Kejt, gratulacje 🥹🥰 Duuużo zdrówka dla Ciebie i Nikosia!
My rozpakowanie mamy przewidziane jutro, już jesteśmy w szpitalu 🙈 Prosimy o kciuczki 🙏Lady_Dior, AEGO, Marti27, Junjul, Sajgonka, Doris8, Ammeluna, moonflower, dori, Emimo, MILENA, Kinia197, Myszkaaa20, Kejt93, Nimfadora, Mimi09, Natka9106, Bluesky lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Lady Dior szalona, że w przy dwójce małych dzieci wielopielo w ogóle powstalo w twojej głowie 😂
Ale może nie jestem dobrym punktem odniesienia, bo ja nie znam dzieci, które tylko jedzą i śpią. Jak komuś się takie trafi to to dodatkowe pranie może jest jakimś odstępstwem od nudy jak już się chatę posprząta, obiad ugotuje i seriale wszystkie obejrzy😆
Mamma mia współczuję, bo z tego co kojarzę to chyba sporą rodzinę też masz w domu? A tu jeszcze takie problemy i szpital się przyplątał.
Do mnie właśnie dotarł wynik gbs i oczywiście pozytywny 🤪 -
oli23 wrote:Kejt, gratulacje 🥹🥰 Duuużo zdrówka dla Ciebie i Nikosia!
My rozpakowanie mamy przewidziane jutro, już jesteśmy w szpitalu 🙈 Prosimy o kciuczki 🙏oli23 lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Oli powodzenia!
Ładnie nam się dziewczyny rozpakowują, aż zazdroszczę heh 😄 ja od jutra albo od środy zaczynam działać na przyspieszenie więc porządki, schody i może męża zbalamuce😉 a dzisiaj wieczorem ostatnia wizyta u lekarki, zobaczymy co powie ciekawego, ma mi mierzyć bliznę po CC inokqzd się czy mogę naturalnie rodzicoli23, Doris8 lubią tę wiadomość
-
Lady Dior - my używaliśmy przy Alicji, teraz też planujemy. Nie chciałabym małej kisić w pampkach a już na pewno nie latem.
Wbrew pozorom to wcale nie jest dużo więcej pracy niż przy jedno (zwłaszczado rozszerzenia diety), koszty sporo mniejsze i pupka zdrowa.
Dla małej zamówiłam dodatkowo pakiet z wypozyczalni na 2 miesiące- popróbujemy nowości i nie wydamy kroci na pakiet który się najkrócej nosi rozmiarowo.
Tylko nie pakuj się w pieluszki z Rossmann lub hemy bo się zrazisz