SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Patipatka99 Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja już od poniedziałku na L4, samopoczucie tragiczne. Ostatnie dni prawie całe przespałam bo było mi niedobrze nawet stojąc czy siedząc. Dzisiaj byłam na prenatalnych. Dzidzia zdrowa, według lekarza na 99% dziewczynka. Bardzo się cieszę bo już mam synka, więc będzie akurat para :D termin porodu idealnie taki jak z miesiączki - 18.07. Teraz tylko czekam na wyniki PAPPA :)

Ceci, hypatia92, kikix0o, Czarna_owieczka, Ananabanana, WiolaP, Pani Bocianowa, wandapanda, Skarbek001, Pysio, Mysia 24, emciak, GosAga123, MayMasza lubią tę wiadomość

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczko - ostatnio miałam „teleporade” z moją gin właśnie przez bóle głowy. Powiedziala, ze na tym etapie to się zdarza ze względu na hormony - mam brać śmiało 3x dziennie paracetamol, nie wpływa on na Dzibdzię więc nie waham się i jak tylko czuje że coś mnie już tam zaczyna „ćmić” to biorę :)

Ogólnie jestem migrenowym człowiekiem - podejrzewam że wynika to z hormonów poza ciążą, bo teraz w ciąży przeszły jak ręką odjął, ale mam zwykle bóle głowy. Nie mam innego pomysłu niestety, bo jestem lekomanem odkąd pamiętam i w pewnym momencie na migrenę neurolog przepisał mi nawet nimesil, bo nic innego nie działało 😅

• Missi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Owieczko - ostatnio miałam „teleporade” z moją gin właśnie przez bóle głowy. Powiedziala, ze na tym etapie to się zdarza ze względu na hormony - mam brać śmiało 3x dziennie paracetamol, nie wpływa on na Dzibdzię więc nie waham się i jak tylko czuje że coś mnie już tam zaczyna „ćmić” to biorę :)

Ogólnie jestem migrenowym człowiekiem - podejrzewam że wynika to z hormonów poza ciążą, bo teraz w ciąży przeszły jak ręką odjął, ale mam zwykle bóle głowy. Nie mam innego pomysłu niestety, bo jestem lekomanem odkąd pamiętam i w pewnym momencie na migrenę neurolog przepisał mi nawet nimesil, bo nic innego nie działało 😅

Wtrące się dziewczyny. Faktycznie coś może w tym być bo mnie nigdy głowa nie boli a teraz w ciąży praktycznie codziennie. Także chyba Faktycznie hormony mają wpływ

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • Czarna_owieczka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Ooo dzięki, uspokoiłaś mnie trochę

🧑87 🧔85
    AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
    ✅ przywrócone naturalne owulacje
    Morfologia 4%

12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
    02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌

03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
    6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    7+4 💔 👼 Joanka

C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅

08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌

10.2025 naturals 🌈 🌱
    💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
    Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
    6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
    9+2 2,5 cm małego Bąbla
    12+1 Felia test ⌛
    13+4 prenatalne⌛

preg.png
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie tak okropnie sucho w nosie? Ja za każdym razem jak dmuchnę to aż pojawia się krew :/
    Od kilku dni ciężko mi zasnąć w nocy, jakoś w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, ten suchy nos, niespokojne łydki 😅 Raz na kilka dni mam wymiotujący dzień, a tak poza tym zauważyłam, że apetyt mi się sporo zmniejszył, bo na początku to byłam ciągle głodna jak wilk.

Co do wakacji, to my planujemy w lutym Tajlandię na 2 tygodnie, ale muszę to pogodzić z zaliczeniami na uczelni, więc jeszcze nie wiem jak to wyjdzie :) Bardzo chciałabym polecieć, bo ta zimowa aura mi nie sprzyja, a Tajlandia to nasz ukochany kierunek ❤️

Natalie2026, Pysio, adukow, Kirby lubią tę wiadomość

💞 K. 28 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc
    🕊️ 06.25 – cb
    🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) maluch ma się dobrze lekarz widział wyniki z prenatalnych i nie widzi wskazań do dalszej diagnostyki. Niestety na badaniu wyszła skrócona szyjka dalej mam brać luteinę i za 3 tyg kolejna wizyta…liczę na to że się polepszy bo jak nie to pewnie będziemy musieli zakładać szwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 21:11

Natalie2026, WiolaP, hypatia92, Pani Bocianowa, wandapanda, Pysio, emciak, GosAga123, MayMasza lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Missi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Czy wy też macie tak okropnie sucho w nosie? Ja za każdym razem jak dmuchnę to aż pojawia się krew :/
    Od kilku dni ciężko mi zasnąć w nocy, jakoś w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, ten suchy nos, niespokojne łydki 😅 Raz na kilka dni mam wymiotujący dzień, a tak poza tym zauważyłam, że apetyt mi się sporo zmniejszył, bo na początku to byłam ciągle głodna jak wilk.

Co do wakacji, to my planujemy w lutym Tajlandię na 2 tygodnie, ale muszę to pogodzić z zaliczeniami na uczelni, więc jeszcze nie wiem jak to wyjdzie :) Bardzo chciałabym polecieć, bo ta zimowa aura mi nie sprzyja, a Tajlandia to nasz ukochany kierunek ❤️

Ohh Tajlandia 🥰 Nasz też! Pod każdym względem bezkonkurencyjny kierunek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 20:06

kikix0o lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Oo dokąd lecicie? ✈️ wakacje też chodzą mi po głowie ☀️

Do Egiptu.
    Mam nadzieję, że żaden faraon się na mnie tam nie zemści 😂

Wysłany: 7 stycznia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Cześć dziewczyny, postanowiłam do was dołączyć :) Coś o mnie: mam już jedną córeczkę z czerwca 2024, teraz termin na 15 lipiec. Dzisiaj miałam badania prenatalne, wszystko wyszło w porządku. Najbardziej martwiły mnie wyniki badań z krwi, bo w poprzedniej ciąży wyszło mi ryzyko zespołu Downa 1:86 więc dużo mnie kosztowało to stresu, dziś natomiast wszystkie ryzyka wyszły bardzo niskie, trisomia 21 której się najbardziej obawiałam 1:12 tysięcy, więc jestem przeszczęśliwa po tych badaniach 🙂 Maluszek póki co rozwija się prawidłowo, USG perfekcyjne. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową i teraz też niestety jestem już po krzywej cukrowej i wynik na czczo wyszedł zły (5,15..) i znów zostałam zakwalifikowana do cukrzycy 🥹

Witamy Cię Kochana 🥰

Wysłany: 7 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    I odnośnie podróży i urlopów, bo widziałam, że rozmawiałyście o tym wczoraj, to za dwa i pół tygodnia czekają mnie dwa długie loty jeden po drugim, pierwszy 6, drugi ponad 14 godzin :( To moja pierwsza ciąża, a na jej początku nie lataliśmy samolotem. Macie jakieś wskazówki na czas lotu? :) Zabieram jak zawsze ze sobą podkolanówki uciskowe, które ubieram na każdy, nawet krótki lot, ale poza tym to nie wiem czy wyposażyć się w coś dodatkowego 🤷

Regularnie się nawadniaj podczas lotu, skarpetki uciskowe, co godzinkę, dwie zrób chociaż krótki spacer po pokładzie i będzie dobrze 🥰

Pysio lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Też myślałam o Azji, ale naczytałam się tyle o tych chorobach.. w tej ciąży zrobiłam się strasznie przewrażliwiona, stresuję się nawet lecieć do Egiptu 😳

• karolka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed Egiptem i Tajlandią szczególnie w naszej sytuacji zalecam brać wcześniej probiotyk już nawet dwa tyg przed - po co komu stres…dla bezpieczeństwa oczywiście na miejscu pić wodę butelkowana i nią też myć zęby i tyle :)

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

To ja znowu wjeżdżam z moją giną, która znowu na to i na ciążowy katar hormonalny poradziła mi spray homeopatyczny - Heel - euphorbium S - jest bez recepty i rzeczywiście nawilża :) można w ciąży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 20:31

hypatia92, kikix0o, WiolaP lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa można mi dopisać dziewczynkę i usunąć wizytę z 13 stycznia - została przełożona na 20, bo nie ma sensu co tydzień niepokoić maleństwa.

Co do podróży, to podziwiam i delikatnie zazdroszczę, zwłaszcza w te bardziej orientalne kierunki - kiedyś chciałabym się wybrać, to już pewnie całą rodziną najwcześniej za kilka lat 😀.

My jesteśmy w trakcie budowy domu i przez najbliższe 2-3 lata cała kasa idzie w ten projekt, bo chcielibyśmy to zrobić bez kredytu, więc wyjazdy raczej lokalne i niskobudżetowe.

A na razie to i tak nie mam siły na żadne wojaże. Ale pomarzyć dobra rzecz! Jak pojedziecie, to proszę o jakąś piękną słoneczną fotkę tu dla nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 21:00

Pani Bocianowa, Pysio lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Ceci Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka wrote:
    Meldujemy się po wizycie :) maluch ma się dobrze lekarz widział wyniki z prenatalnych i nie widzi wskazań do dalszej diagnostyki. Niestety na badaniu wyszła skrócona szyjka dalej mam brać luteinę i za 3 tyg kolejna wizyta…liczę na to że się polepszy bo jak nie to pewnie będziemy musieli zakładać szwy
    A jakiej dlugosci masz teraz szyjke? Ja jestem po konizacji i musze na kolejnej wizycie poprosic doktora o zmierzenie szyjki zeby miec jakis punkt odniesienia

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • OlaNowa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙋‍♀️
    U nas wszystko dobrze, dzisiaj było usg, dzidzia wciąż nadrabia i rośnie szybko 🥰 serduszko 150, wg USG dzisiaj jestem w 14+3. Wow! Ale ten czas leci!

Z objawów to suchy nos i ciągłe kicham 🤣

Płci dalej nie znamy 🙈 niby doktor mówi, że na ten moment dziewczynka ale totalnie niepewnie więc się nie sugerujemy!

Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, Pysio, karolka, Ceci, Missi, Mysia 24, WiolaP, GosAga123 lubią tę wiadomość

• karolka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    A jakiej dlugosci masz teraz szyjke? Ja jestem po konizacji i musze na kolejnej wizycie poprosic doktora o zmierzenie szyjki zeby miec jakis punkt odniesienia

Poniżej 2,5 :( niestety bardzo mnie to martwi…wiem że może się skończyć założeniem szwów

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety miałam kiedys usuwany polip szyjki macicy…prawdopodobnie to są skutki uboczne…

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Prosia Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości po dłuższej przerwie. Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Ogromnie mnie cieszą wasze owocne wizyty, dobre wyniki prenatalnych, oby tak dalej :)

Przed samymi świętami, dosłownie 5 minut po pobraniu krwi na nifty, wstałam z krzesła, na którym utworzyła się pode mną kałuża krwi. Jak się okazało, całkiem solidny krwiak się pojawił. Na szczęście tak duże krwawienie było jednorazowe, od 3 dni nie mam już śladów po tym. W międzyczasie była wizyta, 5 cm Bolesława, tylko nadal na tych zdjęciach przypomina mi stonkę ziemniaczaną, a nie człowieka. Wygląda jakby miał stanowczo zbyt wiele kończyn. Na szczęście nifty wyszły w porządku, jutro mam nadzieję, że potwierdzimy, że wszystko ok na prenatalnych.

Pierwszy trymestr to było złoto, jeśli chodzi o samopoczucie. Od 13 tygodnia natomiast mam dramat. Mogłabym spać bez przerwy, w dodatku czego bym nie zjadła, to czuję się jak balon. Nie do zniesienia jest to uczucie.

WiolaP, Pani Bocianowa, Natalie2026 lubią tę wiadomość

• Rewelka Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduję się po prenatalnych- wszystko wygląda mega dobrze - całe 6,9 cm człowieczka 🥰🥰
    80% dziewczynka - czekamy jeszcze na nifty i będzie można na chwilę odetchnąć 🥰🥰

Ceci, Pysio, Czarna_owieczka, Kofii, OlaNowa, Pani Bocianowa, Missi, WiolaP, Ananabanana, karolka, emciak, GosAga123, aannddzzia, MayMasza, kikix0o, Natalie2026 lubią tę wiadomość

‹‹ 121 122 123 124 125
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ