🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
ja już od poniedziałku na L4, samopoczucie tragiczne. Ostatnie dni prawie całe przespałam bo było mi niedobrze nawet stojąc czy siedząc. Dzisiaj byłam na prenatalnych. Dzidzia zdrowa, według lekarza na 99% dziewczynka. Bardzo się cieszę bo już mam synka, więc będzie akurat para
termin porodu idealnie taki jak z miesiączki - 18.07. Teraz tylko czekam na wyniki PAPPA
Ceci, hypatia92, kikix0o, Czarna_owieczka, Ananabanana, WiolaP, Pani Bocianowa, wandapanda, Skarbek001, Pysio, Mysia 24, emciak, GosAga123, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Owieczko - ostatnio miałam „teleporade” z moją gin właśnie przez bóle głowy. Powiedziala, ze na tym etapie to się zdarza ze względu na hormony - mam brać śmiało 3x dziennie paracetamol, nie wpływa on na Dzibdzię więc nie waham się i jak tylko czuje że coś mnie już tam zaczyna „ćmić” to biorę

Ogólnie jestem migrenowym człowiekiem - podejrzewam że wynika to z hormonów poza ciążą, bo teraz w ciąży przeszły jak ręką odjął, ale mam zwykle bóle głowy. Nie mam innego pomysłu niestety, bo jestem lekomanem odkąd pamiętam i w pewnym momencie na migrenę neurolog przepisał mi nawet nimesil, bo nic innego nie działało 😅 -
Pani Bocianowa wrote:Owieczko - ostatnio miałam „teleporade” z moją gin właśnie przez bóle głowy. Powiedziala, ze na tym etapie to się zdarza ze względu na hormony - mam brać śmiało 3x dziennie paracetamol, nie wpływa on na Dzibdzię więc nie waham się i jak tylko czuje że coś mnie już tam zaczyna „ćmić” to biorę

Ogólnie jestem migrenowym człowiekiem - podejrzewam że wynika to z hormonów poza ciążą, bo teraz w ciąży przeszły jak ręką odjął, ale mam zwykle bóle głowy. Nie mam innego pomysłu niestety, bo jestem lekomanem odkąd pamiętam i w pewnym momencie na migrenę neurolog przepisał mi nawet nimesil, bo nic innego nie działało 😅
Wtrące się dziewczyny. Faktycznie coś może w tym być bo mnie nigdy głowa nie boli a teraz w ciąży praktycznie codziennie. Także chyba Faktycznie hormony mają wpływ -
Pani Bocianowa wrote:Owieczko - ostatnio miałam „teleporade” z moją gin właśnie przez bóle głowy. Powiedziala, ze na tym etapie to się zdarza ze względu na hormony - mam brać śmiało 3x dziennie paracetamol, nie wpływa on na Dzibdzię więc nie waham się i jak tylko czuje że coś mnie już tam zaczyna „ćmić” to biorę

Ogólnie jestem migrenowym człowiekiem - podejrzewam że wynika to z hormonów poza ciążą, bo teraz w ciąży przeszły jak ręką odjął, ale mam zwykle bóle głowy. Nie mam innego pomysłu niestety, bo jestem lekomanem odkąd pamiętam i w pewnym momencie na migrenę neurolog przepisał mi nawet nimesil, bo nic innego nie działało 😅
Ooo dzięki, uspokoiłaś mnie trochę🧑87 🧔85
AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
✅ przywrócone naturalne owulacje
Morfologia 4%
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌
10.2025 naturals 🌈 🌱
💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
9+2 2,5 cm małego Bąbla
12+1 Felia test ⌛
13+4 prenatalne⌛

-
Czy wy też macie tak okropnie sucho w nosie? Ja za każdym razem jak dmuchnę to aż pojawia się krew

Od kilku dni ciężko mi zasnąć w nocy, jakoś w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, ten suchy nos, niespokojne łydki 😅 Raz na kilka dni mam wymiotujący dzień, a tak poza tym zauważyłam, że apetyt mi się sporo zmniejszył, bo na początku to byłam ciągle głodna jak wilk.
Co do wakacji, to my planujemy w lutym Tajlandię na 2 tygodnie, ale muszę to pogodzić z zaliczeniami na uczelni, więc jeszcze nie wiem jak to wyjdzie
Bardzo chciałabym polecieć, bo ta zimowa aura mi nie sprzyja, a Tajlandia to nasz ukochany kierunek ❤️
Natalie2026, Pysio, adukow, Kirby lubią tę wiadomość
💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Meldujemy się po wizycie
maluch ma się dobrze lekarz widział wyniki z prenatalnych i nie widzi wskazań do dalszej diagnostyki. Niestety na badaniu wyszła skrócona szyjka dalej mam brać luteinę i za 3 tyg kolejna wizyta…liczę na to że się polepszy bo jak nie to pewnie będziemy musieli zakładać szwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 21:11
Natalie2026, WiolaP, hypatia92, Pani Bocianowa, wandapanda, Pysio, emciak, GosAga123, MayMasza lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
kikix0o wrote:Czy wy też macie tak okropnie sucho w nosie? Ja za każdym razem jak dmuchnę to aż pojawia się krew

Od kilku dni ciężko mi zasnąć w nocy, jakoś w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, ten suchy nos, niespokojne łydki 😅 Raz na kilka dni mam wymiotujący dzień, a tak poza tym zauważyłam, że apetyt mi się sporo zmniejszył, bo na początku to byłam ciągle głodna jak wilk.
Co do wakacji, to my planujemy w lutym Tajlandię na 2 tygodnie, ale muszę to pogodzić z zaliczeniami na uczelni, więc jeszcze nie wiem jak to wyjdzie
Bardzo chciałabym polecieć, bo ta zimowa aura mi nie sprzyja, a Tajlandia to nasz ukochany kierunek ❤️
Ohh Tajlandia 🥰 Nasz też! Pod każdym względem bezkonkurencyjny kierunekWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 20:06
kikix0o lubi tę wiadomość
-
Skarbek001 wrote:Cześć dziewczyny, postanowiłam do was dołączyć
Coś o mnie: mam już jedną córeczkę z czerwca 2024, teraz termin na 15 lipiec. Dzisiaj miałam badania prenatalne, wszystko wyszło w porządku. Najbardziej martwiły mnie wyniki badań z krwi, bo w poprzedniej ciąży wyszło mi ryzyko zespołu Downa 1:86 więc dużo mnie kosztowało to stresu, dziś natomiast wszystkie ryzyka wyszły bardzo niskie, trisomia 21 której się najbardziej obawiałam 1:12 tysięcy, więc jestem przeszczęśliwa po tych badaniach 🙂 Maluszek póki co rozwija się prawidłowo, USG perfekcyjne. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową i teraz też niestety jestem już po krzywej cukrowej i wynik na czczo wyszedł zły (5,15..) i znów zostałam zakwalifikowana do cukrzycy 🥹
Witamy Cię Kochana 🥰 -
Pysio wrote:I odnośnie podróży i urlopów, bo widziałam, że rozmawiałyście o tym wczoraj, to za dwa i pół tygodnia czekają mnie dwa długie loty jeden po drugim, pierwszy 6, drugi ponad 14 godzin
To moja pierwsza ciąża, a na jej początku nie lataliśmy samolotem. Macie jakieś wskazówki na czas lotu?
Zabieram jak zawsze ze sobą podkolanówki uciskowe, które ubieram na każdy, nawet krótki lot, ale poza tym to nie wiem czy wyposażyć się w coś dodatkowego 🤷
Regularnie się nawadniaj podczas lotu, skarpetki uciskowe, co godzinkę, dwie zrób chociaż krótki spacer po pokładzie i będzie dobrze 🥰
Pysio lubi tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Czy wy też macie tak okropnie sucho w nosie? Ja za każdym razem jak dmuchnę to aż pojawia się krew

Też myślałam o Azji, ale naczytałam się tyle o tych chorobach.. w tej ciąży zrobiłam się strasznie przewrażliwiona, stresuję się nawet lecieć do Egiptu 😳 -
Przed Egiptem i Tajlandią szczególnie w naszej sytuacji zalecam brać wcześniej probiotyk już nawet dwa tyg przed - po co komu stres…dla bezpieczeństwa oczywiście na miejscu pić wodę butelkowana i nią też myć zęby i tyle
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -

To ja znowu wjeżdżam z moją giną, która znowu na to i na ciążowy katar hormonalny poradziła mi spray homeopatyczny - Heel - euphorbium S - jest bez recepty i rzeczywiście nawilża
można w ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 20:31
hypatia92, kikix0o, WiolaP lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa można mi dopisać dziewczynkę i usunąć wizytę z 13 stycznia - została przełożona na 20, bo nie ma sensu co tydzień niepokoić maleństwa.
Co do podróży, to podziwiam i delikatnie zazdroszczę, zwłaszcza w te bardziej orientalne kierunki - kiedyś chciałabym się wybrać, to już pewnie całą rodziną najwcześniej za kilka lat 😀.
My jesteśmy w trakcie budowy domu i przez najbliższe 2-3 lata cała kasa idzie w ten projekt, bo chcielibyśmy to zrobić bez kredytu, więc wyjazdy raczej lokalne i niskobudżetowe.
A na razie to i tak nie mam siły na żadne wojaże. Ale pomarzyć dobra rzecz! Jak pojedziecie, to proszę o jakąś piękną słoneczną fotkę tu dla nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 21:00
Pani Bocianowa, Pysio lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
A jakiej dlugosci masz teraz szyjke? Ja jestem po konizacji i musze na kolejnej wizycie poprosic doktora o zmierzenie szyjki zeby miec jakis punkt odniesieniakarolka wrote:Meldujemy się po wizycie
maluch ma się dobrze lekarz widział wyniki z prenatalnych i nie widzi wskazań do dalszej diagnostyki. Niestety na badaniu wyszła skrócona szyjka dalej mam brać luteinę i za 3 tyg kolejna wizyta…liczę na to że się polepszy bo jak nie to pewnie będziemy musieli zakładać szwy -
Hej 🙋♀️
U nas wszystko dobrze, dzisiaj było usg, dzidzia wciąż nadrabia i rośnie szybko 🥰 serduszko 150, wg USG dzisiaj jestem w 14+3. Wow! Ale ten czas leci!
Z objawów to suchy nos i ciągłe kicham 🤣
Płci dalej nie znamy 🙈 niby doktor mówi, że na ten moment dziewczynka ale totalnie niepewnie więc się nie sugerujemy!
Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, Pysio, karolka, Ceci, Missi, Mysia 24, WiolaP, GosAga123 lubią tę wiadomość
-
Ceci wrote:A jakiej dlugosci masz teraz szyjke? Ja jestem po konizacji i musze na kolejnej wizycie poprosic doktora o zmierzenie szyjki zeby miec jakis punkt odniesienia
Poniżej 2,5
niestety bardzo mnie to martwi…wiem że może się skończyć założeniem szwów
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Niestety miałam kiedys usuwany polip szyjki macicy…prawdopodobnie to są skutki uboczne…Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Nadrabiam zaległości po dłuższej przerwie. Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Ogromnie mnie cieszą wasze owocne wizyty, dobre wyniki prenatalnych, oby tak dalej

Przed samymi świętami, dosłownie 5 minut po pobraniu krwi na nifty, wstałam z krzesła, na którym utworzyła się pode mną kałuża krwi. Jak się okazało, całkiem solidny krwiak się pojawił. Na szczęście tak duże krwawienie było jednorazowe, od 3 dni nie mam już śladów po tym. W międzyczasie była wizyta, 5 cm Bolesława, tylko nadal na tych zdjęciach przypomina mi stonkę ziemniaczaną, a nie człowieka. Wygląda jakby miał stanowczo zbyt wiele kończyn. Na szczęście nifty wyszły w porządku, jutro mam nadzieję, że potwierdzimy, że wszystko ok na prenatalnych.
Pierwszy trymestr to było złoto, jeśli chodzi o samopoczucie. Od 13 tygodnia natomiast mam dramat. Mogłabym spać bez przerwy, w dodatku czego bym nie zjadła, to czuję się jak balon. Nie do zniesienia jest to uczucie.
WiolaP, Pani Bocianowa, Natalie2026 lubią tę wiadomość
-
I ja melduję się po prenatalnych- wszystko wygląda mega dobrze - całe 6,9 cm człowieczka 🥰🥰
80% dziewczynka - czekamy jeszcze na nifty i będzie można na chwilę odetchnąć 🥰🥰
Ceci, Pysio, Czarna_owieczka, Kofii, OlaNowa, Pani Bocianowa, Missi, WiolaP, Ananabanana, karolka, emciak, GosAga123, aannddzzia, MayMasza, kikix0o, Natalie2026 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH