🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy na wyspach kanaryjskich, jest tak 22-25 stopni więc bardzo przyjemniePani Bocianowa wrote:Aga nie martw się, to tylko hormony płatają nam figle. Myślę że niedługo się to unormuje. Ostatnio płakałam bo było mi źle i miałam mdłości i już stwierdziłam że nie dam rady i pomyslalam nawet że „po co mi to wszystko było”, później miałam wyrzuty, ale teraz mówię sobie „przecież to tylko głupia myśl która nic nie zmienia” 💁♀️😁
Gdzie jesteś w ciepłych krajach i powiedz jaką masz pogodę? Chociaż pomyślę sobie o wyższej temperaturze, bo ja pod kołdrą i kocem zamarzam. Uwierz - u nas minus 12 i na pewno nie chcesz tu być 😂
aż zapominam że jest styczeń :p to co tu najlepiej na głowę robi to to że słońce zachodzi o 19 i cały dzień jest na powietrzu
Pani Bocianowa, Ananabanana, Ceci lubią tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Cześć 🙋♀️
Strach zawsze będzie szczególnie przy wcześniejszych stratach…ja już 14+2 jutro wizyta i tak się stresuje…tak chyba już po prostu będzie…ale musiłybyśmy mieć radość z tych naszych kruszyn więc nie dajmy się zwariować
Ja powiem Wam nie wiem co to są ciążowe mdłości brak apetytu itd…czekałam aż się pokażą i nic więc chyba już raczej się obejdzie bez tych atrakcjiMama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Triche zazdro tego brakuje mdlosci. Mnie męczą nadal i mam mocno dosc. Naprawdę kiepskie samopoczucie...
Dzis udalo mi sie zjeść troche wrapa w Mc...ojejku kilka lat nie jadlam. Weszło ok ale było dobrze na 2h i koniec... najgorsze jest to,ze pić nie moge nawet wody.. odrzuca mnie i mdli
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ciąża bez mdłości jest super, miałam tak w poprzedniej. Teraz też już myślałam, że ustąpiły, a wczoraj nie mogłam znów przełknąć jajecznicy. Było pytanie o dolegliwości - u mnie nadal duże zmęczenie, troche ciągnie brzuch, parę razy zabolały plecy, ale ogólnie chyba tendencja jest pozytywna i z dnia na dzień coraz lepiej - czekam na 2 trymestr i przypływ energii!
Jutro prenatalne - nie stresuję się jakoś, podobnie jak Rudylisek przy małym dziecku mam dużo mniej czasu na takie myśli. Pewnie przed samą wizytą załączy mi się jakieś czarnowidztwo, ale idę z mężem, więc będzie mnie miał kto rozpraszać 😃.
Synek 05.2024 ❤️ -
MayMasza wrote:Triche zazdro tego brakuje mdlosci. Mnie męczą nadal i mam mocno dosc. Naprawdę kiepskie samopoczucie...
Dzis udalo mi sie zjeść troche wrapa w Mc...ojejku kilka lat nie jadlam. Weszło ok ale było dobrze na 2h i koniec... najgorsze jest to,ze pić nie moge nawet wody.. odrzuca mnie i mdli
Jeju mam to samo, też mam dość. Już bym chyba wolała czasem zwymiotować żeby poczuć ulgę. 🤢 -
Pani Bocianowa wrote:Wpisałam Wam dziewczyny wszystko, mam nadzieję że dobrze

Missi - ja nadal czuję to śmieszne pukanie od środka raz na 1-2 dni 😁 dokładnie czuje to tak, jakby jakiś mini człowiek z całym impetem zasadził mi kopa 🙄😆
A tak odbiegając od tematu - dawno nam się nie odzywały :
GosAga
OlaNowa
Prosia
adukow
aannddzzia
Pysio
…i jeszcze kilka dziewczyn 😏 żyjecie ? Kto nas tu czyta i się nie odzywa? Wszystko u Was ok?
Odzywałam się ostatnio jak wracałam z gór! 😊 u mnie dużo lepiej, mdłości ustały, cieszę się tym drugim trymestrem. Jutro wizyta, nie mogę się doczekać. Przy katarze też mam czasami śladowe ilości krwi. Do tego niskie ciśnienie z rana! 80 na 60. Ferrytyna też mi poleciała na łeb na szyję. Więc jutro będę mieć sporo pytań na wizycie
no i jestem ciekawa czy z 60% na dziewczynkę zrobiło się już nieco więcej czy zmiana na chłopca 😅
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
U mnie też nadal mdłości i wymioty
Nastrój mam stabilny i nie mam humorków, ale leci 3 miesiąc beznadziejnego samopoczucia pod względem fizycznym więc i psychicznie mi ciężko bo tracę nadzieję że to przejdzie. Mówiłam sobie że oby do końca 1 trymestru, jest koniec a te objawy nadal się utrzymują, obawiam się że będę jedną z tych kobiet które nie doznają świetnego samopoczucia. A dobija fakt że w czwartek wracam po 3 tygodniach wolnego do pracy- liczyłam że po tej przerwie będę się super czuła a tu zonk. Ehh
@GosAga zazdroszczę tego ciepełka! I przytulam za złe samopoczucie, może dawka słońca w końcu pomoże i przejdą te zmiany nastroju 🙈
GosAga123 lubi tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍 -
adukow wrote:Odzywałam się ostatnio jak wracałam z gór! 😊 u mnie dużo lepiej, mdłości ustały, cieszę się tym drugim trymestrem. Jutro wizyta, nie mogę się doczekać. Przy katarze też mam czasami śladowe ilości krwi. Do tego niskie ciśnienie z rana! 80 na 60. Ferrytyna też mi poleciała na łeb na szyję. Więc jutro będę mieć sporo pytań na wizycie
no i jestem ciekawa czy z 60% na dziewczynkę zrobiło się już nieco więcej czy zmiana na chłopca 😅
Trzeba się nastawiać, że jeszcze mogą być niespodzianki w płci 😉 My robimy sobie niespodziankę i płeć poznamy przy porodzie.
adukow lubi tę wiadomość
-
U mnie od poczatku brak typowych objawow - mdlosci, bolu piersi. Jedynie ciaaaaagle jestem glodna i duzo mnie podbrzusze ciagnie, kluje. Jak troche postoje w kuchni, pospaceruje to potem musze godzine polezec
-
Ja czekam, aż zacznie się ten okres „stu złotych dni” 😂
Od wczoraj po trzech tygodniach spokoju wróciły nudności i straciłam apetyt na wszystko.
Wykupiłam wakacje na początek marca i dzisiaj mam cały dzień wrażenie, chyba przez to samopoczucie, że źle zrobiłam 🫣
-
Pani Bocianowa wrote:Wpisałam Wam dziewczyny wszystko, mam nadzieję że dobrze

Missi - ja nadal czuję to śmieszne pukanie od środka raz na 1-2 dni 😁 dokładnie czuje to tak, jakby jakiś mini człowiek z całym impetem zasadził mi kopa 🙄😆
GosAga
OlaNowa
Prosia
adukow
aannddzzia
Pysio
…i jeszcze kilka dziewczyn 😏 żyjecie ? Kto nas tu czyta i się nie odzywa? Wszystko u Was ok?
Ja staram się z Wami być , ale rzadko się odzywam 🙊 u mnie wszystko dobrze, mam mnóstwo pracy więc póki są siły to ogarniam. Jutro mam wizytę więc na pewno odezwę się po 🧡
Ceci, Pani Bocianowa, Natalie2026, WiolaP lubią tę wiadomość
-
Ja cały czas tu jestem z wami nie odzywam się bo u mnie ciągle bez zmian 🙈 wyników pappy jeszcze nie mam 😕 mdłości jak były tak są .. więc mija mi czas na nudnym leżeniu i oczekiwaniu aż to się skończy 😅 jeszcze cały czas biorę bonjeste nie umiem jej odstawić a wkoncu będę musiała , czy któraś z was jeszcze też bierze ?Pani Bocianowa wrote:Wpisałam Wam dziewczyny wszystko, mam nadzieję że dobrze

GosAga
OlaNowa
Prosia
adukow
aannddzzia
Pysio
…i jeszcze kilka dziewczyn 😏 żyjecie ? Kto nas tu czyta i się nie odzywa? Wszystko u Was ok?👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
5.12 - CRL 2,3 cm
18.12 - CRL 4,2 cm

-
Ja biorę xonvea i to dopiero od tygodniaaannddzzia wrote:Ja cały czas tu jestem z wami nie odzywam się bo u mnie ciągle bez zmian 🙈 wyników pappy jeszcze nie mam 😕 mdłości jak były tak są .. więc mija mi czas na nudnym leżeniu i oczekiwaniu aż to się skończy 😅 jeszcze cały czas biorę bonjeste nie umiem jej odstawić a wkoncu będę musiała , czy któraś z was jeszcze też bierze ?

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
aannddzzia wrote:Ja cały czas tu jestem z wami nie odzywam się bo u mnie ciągle bez zmian 🙈 wyników pappy jeszcze nie mam 😕 mdłości jak były tak są .. więc mija mi czas na nudnym leżeniu i oczekiwaniu aż to się skończy 😅 jeszcze cały czas biorę bonjeste nie umiem jej odstawić a wkoncu będę musiała , czy któraś z was jeszcze też bierze ?
Odstawiłam 2 dni temu.. dzień po odstawieniu dramat, ale kolejny już był dobry. Ale mdłości dalej są. 🙄
-
U mnie ostatnio gorzej, zmęczenie wymioty i zgaga dają popalić, chociaż ostatnie 2 dni tylko raz dziennie więc jest ciut lepiej. Apetytu nie mam nadal, jak jem to malutkie porcje częściej wtedy mniej wymiotuje. No ale jem głównie jogurty, jakieś owsianki makarony na mleku 😄
Wczoraj zjadłam racuchy i to już był sukces, schudłam 1,5 kg ale w moim przypadku to nawet lepiej bałam się że na tym etapie będę miała już jakieś +10kg.
Obrzęk z nogi zaczyna schodzić i zaczyna mniej boleć.
Dziś mam badania krwi ale dopiero od 10 a już jestem głodna 😏 a w piątek w końcu USG i zobaczę czy wszystko ok z maluchem 😊
Missi, WiolaP lubią tę wiadomość
Mysia_24 -
Ja dzis w nocy obudzilam sie o 4 i koniec spania 🙈 jakies mdlosci, dreszcze, nie wiem czy cos mnie bierze czy to jakis nieuswiadomiony stres

Ja mimo ze normalnie jem nie wymiotuje to na wadze -5kg :o W pierwszej ciazy zaczelam przybierac dopiero w 30 tygodniu … -
Natalie2026 wrote:Ja czekam, aż zacznie się ten okres „stu złotych dni” 😂
Od wczoraj po trzech tygodniach spokoju wróciły nudności i straciłam apetyt na wszystko.
Wykupiłam wakacje na początek marca i dzisiaj mam cały dzień wrażenie, chyba przez to samopoczucie, że źle zrobiłam 🫣
Oo dokąd lecicie? ✈️ wakacje też chodzą mi po głowie ☀️ -
Widzę temat wakacji 🏖
My do tej pory dużo podróżowaliśmy. O ciąży dowiedzieliśmy się właśnie podczas naszej ostatniej podróży ( co najlepsze poślubnej🤭) a teraz aż nam jakoś tak dziwnie że nie mamy żadnych planów podróżniczych. To będzie nasza pierwsza od 5 lat zima kiedy nie będziemy w naszej ukochanej Tajlandii.
Cały czas się bijemy z myślami czy w lutym gdzieś może polecieć. Boję się długiego lotu i tego że będzie to dla mnie męczarnia a nie odpoczynek. Boję się też komplikacji na miejscu. Ale z drugiej strony chciałabym żebyśmy polecieli na nasze ostatnie wakacje we dwoje ale już z brzuszkiem 🥰 marzy mi się to.
Kojarzycie dziewczyny, czy jeśli obecnie jestem na zwolnieniu to żeby wyjechać prawdopodobnie muszę z tego zwolnienia zejść prawda? A potem mogę wskoczyć spowrotem?
Jestem zielona w tych tematach zwolnień itpWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:29
-
Zazdroszczę urlopów 😍 też bym sobie gdzie wyjechała… swoją drogą jeśli mowa o urlopach to my decyzję o drugim dziecku podjęliśmy właśnie na naszym ostatnim urlopie będąc w Japonii, nawet okazało się, że z tego urlopu już wróciliśmy z drugim dzidziusiem w brzuchu, ale niestety skończyło się tak szybko jak się zaczęło
na kolejnego (obecnego) musieliśmy zaczekać aż pół roku.
My niestety do końca ciąży nigdzie nie wyjedziemy (chyba, że gdzieś na weekend) , bo nam się nowego lokum zachciało, zaraz czeka nas remont i wykańczanie, potem musimy sprzedać to gdzie teraz mieszkamy. Modlę się, zeby wyrobić się ze wszystkim do lipca chociaż i tak najprawdopodobniej czeka mnie przeprowadzka z wielkim brzuchem ☠️
-
U nas niestety tez nie ma szans na zagraniczne wojaże. Ja w pierwszej ciazy po locie samolotem dostalam mocnego krwawienia i mam do teraz uraz, a moje dziecko nie moze w ogole latac ze wzgledu na uszy. Moze blizej lata wybierzemy sie nad nasze morze
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH