🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Missi wrote:Też mam spadki nastroju. Wczoraj miałam właśnie taki dzień. I czasami myślę że to wariactwo bo niesamowicie denerwuje mnie nawet to jak mąż przeżuwa podczas jedzenia. Oczywiście nie daje mu tego odczuć ale mnie telepie 🤭😅 a nigdy w życiu mi to nie przeszkadzało. Je normalnie 😅 no niestety hormony nam buzują i lepiej nie będzie 😃
Faaaak! Lepiej nie będzie 🫣😅 ja mi sama siebie czasem ciężko znieść 😆
Missi lubi tę wiadomość
-
@Precelku ciesze sie ze jednak wszystko dobrze i moglas odetchnąć z ulga🥰
Co do klucia w pochwie tez mi sie to zdarza, pamiętam ze pod koniec poprzednich ciaz to uczucie bylo wrecz nie do zniesienia bo pojawiało się dosłownie co chwile😮💨
Ja tez mam detektor, taka stara udetka no name odkupilam ja na vinted po pierwszym poronieniu.W poprzedniej ciazy sie sprawdziła,teraz jak chciałam spróbować to moj synek skutecznie mi to uniemożliwił bo chcial badac swoje serduszko🥰❤️
Precelek 🥨 lubi tę wiadomość
-
U mnie miał być dzisiaj spokojny dzień, odbiór kompletnych wyników badań prenatalnych i wizyta na NFZ. Rano okazało się że krwawię. Wizyta na SOR i jestem przyjęta na oddział. Na USG nic niepokojącego nie widać, z dzieckiem wszystko w porządku, lekarka mówi że może jakiś krwiak był i pękł. Dostałam progesteron i czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
-
Weronika97S wrote:U mnie miał być dzisiaj spokojny dzień, odbiór kompletnych wyników badań prenatalnych i wizyta na NFZ. Rano okazało się że krwawię. Wizyta na SOR i jestem przyjęta na oddział. Na USG nic niepokojącego nie widać, z dzieckiem wszystko w porządku, lekarka mówi że może jakiś krwiak był i pękł. Dostałam progesteron i czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
W 11 tygodniu miałam podobnie. 3 dni w szpitalu byłam, minęło w sumie już w 1 dniu.
Tydzień później na papierze znów krew ale jednorazowa.
I teraz plamienie po wizycie u lekarza ale to brązowe tylko na papierze.
Będzie dobrze, ważne że na usg ok.
Weronika97S lubi tę wiadomość

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Weronika97S wrote:U mnie miał być dzisiaj spokojny dzień, odbiór kompletnych wyników badań prenatalnych i wizyta na NFZ. Rano okazało się że krwawię. Wizyta na SOR i jestem przyjęta na oddział. Na USG nic niepokojącego nie widać, z dzieckiem wszystko w porządku, lekarka mówi że może jakiś krwiak był i pękł. Dostałam progesteron i czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
Najważniejsze że dziecko ok
progesteron i staniesz na nogi mniej wysiłku więcej odpoczynku bez gwałtownych ruchów
będzie dobrze
Weronika97S lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Progesteron 3x1
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Tak zachwalacie ten detektor tętna może też się jednak skuszę 🤔
Po jakim czasie mieliście wyniki pappy ? Ja miałam 23 pobieraną krew i dalej brak wyników 😞
Rewelka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
5.12 - CRL 2,3 cm
18.12 - CRL 4,2 cm

-
aannddzzia wrote:Tak zachwalacie ten detektor tętna może też się jednak skuszę 🤔
Po jakim czasie mieliście wyniki pappy ? Ja miałam 23 pobieraną krew i dalej brak wyników 😞
Ja mega polecam. Rozpędza czarne chmury jak dla mnie 🥰🥰 i bałam się będe się stresować jak nie złapie ale wiem, ze serduszko jest takie tyci, że nie muszę. Ale jak już słychać jak bije to taka radość 🥰🥰
aannddzzia, Pysio, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
-
aannddzzia wrote:Tak zachwalacie ten detektor tętna może też się jednak skuszę 🤔
17 miałam pobieraną krew i dostałam 2 dni temu.
aannddzzia lubi tę wiadomość

⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
Wczoraj podczas prenatalnych rozmawiałam z babeczkami, które akurat były po odbiór wyników i mówiły mi, że czekały równy tydzień. -
Precelek 🥨 wrote:Wysokie 1:48
Robiłaś wcześniej badania nipt?
Przepraszam te które przestraszyłam. 🙂
Mam nadzieję, że teraz to już będzie nudna ciąża.
Nie robiłam, mam 20 stycznia aminopunkcje.
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
Precelek 🥨 wrote:Wysokie 1:48
Robiłaś wcześniej badania nipt?
Przepraszam te które przestraszyłam. 🙂
Mam nadzieję, że teraz to już będzie nudna ciąża.
Sama biochemia Ci tak namieszała czy jeszcze w USG coś było nie tak?
Trzymam kciuki za nudną ciążę 😁
Precelek 🥨 lubi tę wiadomość
-
Hejka, melduję się po wizycie 🥰 miałam dziś usg, dzidziuś pięknie urósł, ma 4.4cm, serduszko bije 154/min, machał rękami i nogami jak szalony, aż ciężko było go zmierzyć 🥹
Miałam też pobieraną krew na Nifty i jadę właśnie na jeszcze jedno pobranie - tym razem do pappa.
Prenatalne będę miała jednak 14.01 , a planową wizytę kolejną u mojego gin prowadzącego 22.01 @Pani Bocianowa proszę o zapisanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 14:52
Ceci, emciak, Mysia 24, Ananabanana, Rewelka, WiolaP, Czarna_owieczka, hypatia92, Pani Bocianowa, kikix0o, Kofii lubią tę wiadomość
-
W końcu po wizycie, maluch skakał jak pchełka, zdjęcia nie można mu było dobrze zrobić, 5 cm człowieka, serduszko 157🥰 teraz aby do prenatalnych 14 😊
Ananabanana, Rewelka, WiolaP, Pysio, Missi, Czarna_owieczka, emciak, kikix0o, Kofii lubią tę wiadomość
Mysia_24 -
No ja w grudniu 2x tak lądowałam na SOR z krwawieniem, przy czym za drugim razem to były ilości naprawdę przerażające. Ale wszystko się ułożyło, po krwawieniu nie ma już śladu, więc w pełni rozumiem obawy, ale nie musi to oznaczać nic złego i trzymam gorąco kciuki, żeby szybko przeszło i żebyś lada moment wyszła ze szpitala.Weronika97S wrote:U mnie miał być dzisiaj spokojny dzień, odbiór kompletnych wyników badań prenatalnych i wizyta na NFZ. Rano okazało się że krwawię. Wizyta na SOR i jestem przyjęta na oddział. Na USG nic niepokojącego nie widać, z dzieckiem wszystko w porządku, lekarka mówi że może jakiś krwiak był i pękł. Dostałam progesteron i czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
Ja dziś po prenatalnym USG, aż jestem zdziwiona bo wychodzi na to, że jest modelowo. Bolesław ma już 6,5 cm, wszystko na swoim miejscu jest. Za to zaczęły się humory... obawiam się, że jeżeli się nie powstrzymam, a nie umiem tego zrobić, to będę samotną matką, bo pan partner nie wytrzyma ze mną albo dostosuje się do moich próśb o szybkie i gwałtowne oddalenie się.
Weronika97S, emciak, Pani Bocianowa, Rewelka, Precelek 🥨, WiolaP, Pysio lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny chciałabym oficjalnie dołączyć do was 🙂 Termin porodu wychodzi 8.07 🙂 długo zwlekałam przez poprzednie straty 😢 W tej ciąży kolorowo też nie jest, zaliczyłam 3 krwotoki. Od ostatniego krwotoku w Wigilię cały czas plamię na brązowo. Do tego mam krwiaka, teraz położony jest nad szyjką i z niego mam plamienia. Ciąża pierwotnie bliźniacza niestety jeden okruszek przestał się rozwijać, na szczęście 2 maluch daje rade 🙏 Prenatalne wyszły niskie 🙂 dzisiaj byłam już u lekarki która będzie prowadziła mi ciąże. Wizyty niestety co 2 tygodnie przez te przeboje. Do tego od wczoraj odstawiłam metforminę i za tydzień czeka mnie oggt, trochę się boję bo mam IO. Na razie na czczo cukry 75-85 całkiem ładne. Połówkowe wyznaczyli mi na 17.02 🙂
Missi, Ceci, emciak, Czarna_owieczka, Pani Bocianowa, Precelek 🥨, WiolaP, Kofii, Pysio lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
8.12 - 2,4 cm 🦋
14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
23.12 ponowne krwawienie, fhr 171 5cm maluszka 🦋
24.12 krwotok 😑 mój dzielny wojownik tym się nie przejmuje
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Hej Motylek, kojarzę Cię z zeszlorocznych wątków staraczkowych, fajnie, że do nas dołączyłaś. Trzymamy kciuki za coraz mniej stresów i zmartwień a coraz więcej radości ✨
Apropos humorków to ja pracuję z klientami i uwierzcie mi, że ostatnio bardzo ciężko mi przejść obojętnie obok ludzkiej głupoty 🙈
Co chwilę gryzę się w język żeby nie palnąć na głos tego co myślę. Strasznie szybko się odpalam. Ale jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik...
Natalie2026, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Witaj Motylku, zapraszamy w nasze pełne objawów, nudności i ostatnio wkur..nia progi 🤩
Jeju piszecie o tych humorkach…ja już 2 razy się rozwodziłam odkąd zaszłam w ciążę 🤦♀️🤣
Przepraszałam już z 20 razy, bo jestem tak wybuchowa że aż ze złości lecą mi łzy 🫣
To nie będzie tak do porodu, prawda? 🙄
Weronika - nie martw się, to się tak naprawdę bardzo często zdarza w ciążach. Też miałam krwiaka, który ostatecznie wchłonął się, ale bite 2tyg. leżenia - dżina mówiła że nawet lepiej jakby pojawiło się krwawienie, bo wtedy krwiak się opróżnia i tyle. Krwiaki to podstępne paskudztwa, ale zdarzają się często
ważne że w USG wszystko ok 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:01
Weronika97S, Motylek93 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH