🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
O Jezu, ale mi smaka tymi fuczkami narobiłaś 😆 u nas na dolnym Śląsku to nieznane danie, ale będąc w Bieszczadach się tym zajadalam. Ja jestem team wszelakie placki i pierogi, masz jakiś sprawdzony przepis?emciak wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty i gratulację udanych wizyt 🤗
Ja dziś zerwałam się wcześniej z pracy (za zgodą szefowej) bo nie mogłam przestać myśleć obsesyjnie o fuczkach. Ostatnio wyświetlił mi się przepis na te placuszki. Te, które nie wiedzą to fuczki robi się prawie jak placki ziemniaczane ale zamiast ziemniaków daje się kiszoną kapustę. Matko, jakie to jest pyszne. Jeszcze wyżłopałam ten sok z kiszonki i teraz szczęśliwie odpoczywam na kanapie 😁
Odnośnie dobrego samopoczucia to chyba wszędzie powiela się informacja, że ten drugi trymestr jest najfajniejszy. Przestańmy się martwić tym, że się dobrze czujemy i korzystajmy póki czas 😌🧑87 🧔85
AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
✅ przywrócone naturalne owulacje
Morfologia 4%
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌
10.2025 naturals 🌈 🌱
💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
9+2 2,5 cm małego Bąbla
12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
13+4 prenatalne - wszystko ok

-
Melduje się i ja po prenatalnych, wszystko dobrze maluch ma 5,48, wszystkie parametry dobre ☺️nie chciał współpracować i lekarz miał problem go dobrze zbadać, musiał rozruszać go w brzuchu dopiero się dobrze ułożył do badania 😄 ale nie dało się zobaczyć płci bo się zasłaniał 😄
Teraz czekać jeszcze na wynik pappy.
Kofii, Pani Bocianowa, Ananabanana, Czarna_owieczka, karolka, Pysio, Ceci, Missi, Rewelka, GosAga123, emciak, Natalie2026, WiolaP, kikix0o, hypatia92 lubią tę wiadomość
Mysia_24 -
Jejkuuu ale mam teraz smaka na lody! 😋
Ja się zajadam ostatnio mrożonymi poziomkami i borówkami (z własnego ogródka 🥰)
A z zachcianek to jalapeno, musztarda i oliwki 😅 jem kanapki z szynką i tymi składnikami, no coś pysznego 😅
Ananabanana, Missi, emciak lubią tę wiadomość
-
Cześć 🙋♀️
Na szczęście odebrałam wyniki i wszystkie wskazują że żadnej infekcji nie ma
więc grzecznie oszczędzam się do 27 -go i czekam na decyzję lekarza w sprawie zakładania szwu. Powtórzyłam CRP i spada ale bardzo powoli więc stwierdzałam że pójdę do mojej przyjaciółki na fotel i sprawdzę stan moich ząbków
tak żeby mieć pewność że jest ok - to chyba też gdzieś jest do wpisania do książeczki ciąży
Ceci, Missi, emciak, Pysio, Natalie2026, kikix0o lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Oczywiście gratuluję prenatalnych ☺️ wiem jaki to stres ja już w sumie 6 lutego mam kolejne…czas to leci strasznie
Pysio, kikix0o lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Hejka dziewczyny 🥰
Jestem po prenatalnych, wszystkie ryzyka z USG i pappa niskie, maluch to okaz zdrowia, ma 6cm, serduszko pięknie biło 164/min 🥹 według OM jestem dziś 11+6, ale z USG 12+3 😊
Nie chciał współpracować, cały czas robił fikołki i pokazywał stopy i badanie trwało ponad godzinę, w różnych pozycjach, lekarz naciskał brzuch, kazał wstawać, chodzić siku, kucać 🤣 finalnie bobas pokazał się z profilu chyba w nagrodę za takie długie oczekiwanie.
Płci nie udało się uchwycić, także czekamy jeszcze na NIFTY, może do końca tygodnia już będę miała wyniki bo oddawałam krew w ubiegły piątek 🤭
Gratuluję Wam pięknych wizyt 😘
karolka, Missi, GosAga123, emciak, Czarna_owieczka, Natalie2026, WiolaP, kikix0o, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Pysio wrote:Hejka dziewczyny 🥰
Jestem po prenatalnych, wszystkie ryzyka z USG i pappa niskie, maluch to okaz zdrowia, ma 6cm, serduszko pięknie biło 164/min 🥹 według OM jestem dziś 11+6, ale z USG 12+3 😊
Nie chciał współpracować, cały czas robił fikołki i pokazywał stopy i badanie trwało ponad godzinę, w różnych pozycjach, lekarz naciskał brzuch, kazał wstawać, chodzić siku, kucać 🤣 finalnie bobas pokazał się z profilu chyba w nagrodę za takie długie oczekiwanie.
Płci nie udało się uchwycić, także czekamy jeszcze na NIFTY, może do końca tygodnia już będę miała wyniki bo oddawałam krew w ubiegły piątek 🤭
Gratuluję Wam pięknych wizyt 😘
Godzinę ? To moje jakies 20 min a i tak się stresowałam ze długo bo musieliśmy przerywać żebym się poruszała
Ale super że wszystko dobrze 👍 najważniejsze że okaz zdrowia będzie Ci dawało popalić skoro taki skoczny
mój to śpioch
Pysio lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Kofii wrote:Jejkuuu ale mam teraz smaka na lody! 😋
Ja się zajadam ostatnio mrożonymi poziomkami i borówkami (z własnego ogródka 🥰)
A z zachcianek to jalapeno, musztarda i oliwki 😅 jem kanapki z szynką i tymi składnikami, no coś pysznego 😅
Ludu! Właśnie przez ciebie jem kanapkę z szyneczką i ostrą musztardą 😄 -
Missi wrote:Cudnie!
Ja się zaczęłam zastanawiać, czy nasz dzidziuś to jakiś gigant że miał na prenatalnych 7,5cm ? 😀 bo jak tak widzę u was to okazuje się że u nas jakiś koksik rośnie i aż się martwię
Nie pamiętam jaki masz tydzień, ale nasz Koksik tez jakoś taki duży się wydaje porównaniu do innych 😂 -
MayMasza, mocą swoich myśli odganianiam od Ciebie złe samopoczucie 🌬 mam nadzieję, że lada chwila poczujesz się zdecydowanie lepiej i Twoim jedynym zmartwieniem będzie "znowu muszę iść do sklepu bo zachciało mi się czegośtam..." 😁
Czarna_owieczka, zobaczyłam jakąś randomową rolkę na IG i potem na oko dawałam składniki. W zasadzie wyszło mi około 10 placuszków z 350 g kapusty kiszonej, do kapusty dodalam jedno jajko i około 3-4 łyżki mąki. Przyprawiałam tylko solą i pieprzem ale w przepisie był też kminek, którego nienawidzę więc nie dodałam 😅
Czarna_owieczka lubi tę wiadomość
-
Natalie2026 wrote:Nie pamiętam jaki masz tydzień, ale nasz Koksik tez jakoś taki duży się wydaje porównaniu do innych 😂
Teraz jestem 16tc ale 7,5cm miał w 13 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:20
-
Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt, ciesze sie ze wszystko dobrze u was bo juz mi kciuki scierply😅
U nas na prenatalnych to bylo 12+2 fasolka miala 5,85cm.Mi dr mowil że chłopcy z reguly sa wieksi🤷i nie wiem czy wiecie ale za wzrost dziecka decydują głównie geny ojca.My oboje jesteśmy wysocy ale maz jest jeszcze 10 cm wyzszy ode mnie i dzieciaki nasze tez sa wysokie😁Zreszta wiecie tempo wzrostu naszych dzieciaczków w późniejszej fazie moze ulec zmianie,koksiki troszke zwolnia a te mniejsze bejbiki beda nadrabiać.
Za mna dzis chodziła drożdżówka z jabłkiem 🤤I oczywiście zjadłam chociaż wiem ze nie powinnam🫣Ale czuje sie teraz taka spelniona😂Nic mnie nawet dzisiaj nie wkurza i pomyslec ze to za sprawa jednej drożdżówki😂😂
Pysio, kikix0o lubią tę wiadomość
-
Tak piszecie o tych wszystkich zachciankach, a ja co przeczytam, to ganiam chłopa do sklepu, żeby każdą ze wspomnianych przez was rzeczy mi przyniósł migusiem... Rosnę sobie przez to duża okrąglutka. Jedyne marzenie, którego jeszcze nie zrealizowałam, to tort śmietankowo-truskawkowy, z bitą śmietaną dodatkowo... O borze szumiący... ale bym to opędzlowała!
Nerwy. To osobny problem. Jestem nieco autystyczna i czasem nie mam świadomości, że niektóre słowa powinnam jednak zachować dla siebie, a do tego z natury złośliwa i czepialska. Niestety, ostatnio to się nasila, ciężko się powstrzymać, a moje komentarze, które zdawało mi się, rzucam sobie tylko pod nosem, zaowocowały pouczeniem o ewentualnej dyscyplinarce, jeśli się nie powściągnę.
U nas na prenatalnych wyszło pośrednie ryzyko trisomii 21, ze wskazaniem, że ustalono to na podstawie wieku. Z USG wynika, że przezierność karkowa w porządku, kość nosowa jest, a NIFTY mówią, że ryzyka niskie, więc chyba nie powinnam się szczególnie martwić.
Pani Bocianowa, ja nieśmiało poproszę o wpisanie terminu na 16.07, a także, że dołączy do nas Bolesław. Trzeba jakoś ten różowy w tych terminach przełamać.
kikix0o lubi tę wiadomość
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH