SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Czarna_owieczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Kciuki za dzisiejsze wizyty i gratulację udanych wizyt 🤗

Ja dziś zerwałam się wcześniej z pracy (za zgodą szefowej) bo nie mogłam przestać myśleć obsesyjnie o fuczkach. Ostatnio wyświetlił mi się przepis na te placuszki. Te, które nie wiedzą to fuczki robi się prawie jak placki ziemniaczane ale zamiast ziemniaków daje się kiszoną kapustę. Matko, jakie to jest pyszne. Jeszcze wyżłopałam ten sok z kiszonki i teraz szczęśliwie odpoczywam na kanapie 😁

Odnośnie dobrego samopoczucia to chyba wszędzie powiela się informacja, że ten drugi trymestr jest najfajniejszy. Przestańmy się martwić tym, że się dobrze czujemy i korzystajmy póki czas 😌
    O Jezu, ale mi smaka tymi fuczkami narobiłaś 😆 u nas na dolnym Śląsku to nieznane danie, ale będąc w Bieszczadach się tym zajadalam. Ja jestem team wszelakie placki i pierogi, masz jakiś sprawdzony przepis?

🧑87 🧔85
    AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
    ✅ przywrócone naturalne owulacje
    Morfologia 4%

12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
    02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌

03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
    6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    7+4 💔 👼 Joanka

C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅

08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌

10.2025 naturals 🌈 🌱
    💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
    Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
    6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
    9+2 2,5 cm małego Bąbla
    12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
    13+4 prenatalne - wszystko ok

preg.png
  • Mysia 24 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja po prenatalnych, wszystko dobrze maluch ma 5,48, wszystkie parametry dobre ☺️nie chciał współpracować i lekarz miał problem go dobrze zbadać, musiał rozruszać go w brzuchu dopiero się dobrze ułożył do badania 😄 ale nie dało się zobaczyć płci bo się zasłaniał 😄
    Teraz czekać jeszcze na wynik pappy.

Kofii, Pani Bocianowa, Ananabanana, Czarna_owieczka, karolka, Pysio, Ceci, Missi, Rewelka, GosAga123, emciak, Natalie2026, WiolaP, kikix0o, hypatia92 lubią tę wiadomość

Mysia_24
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu ale mam teraz smaka na lody! 😋
    Ja się zajadam ostatnio mrożonymi poziomkami i borówkami (z własnego ogródka 🥰)
    A z zachcianek to jalapeno, musztarda i oliwki 😅 jem kanapki z szynką i tymi składnikami, no coś pysznego 😅

Ananabanana, Missi, emciak lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙋‍♀️
    Na szczęście odebrałam wyniki i wszystkie wskazują że żadnej infekcji nie ma :) więc grzecznie oszczędzam się do 27 -go i czekam na decyzję lekarza w sprawie zakładania szwu. Powtórzyłam CRP i spada ale bardzo powoli więc stwierdzałam że pójdę do mojej przyjaciółki na fotel i sprawdzę stan moich ząbków :) tak żeby mieć pewność że jest ok - to chyba też gdzieś jest do wpisania do książeczki ciąży

Ceci, Missi, emciak, Pysio, Natalie2026, kikix0o lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście gratuluję prenatalnych ☺️ wiem jaki to stres ja już w sumie 6 lutego mam kolejne…czas to leci strasznie

Pysio, kikix0o lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Pysio Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 🥰

Jestem po prenatalnych, wszystkie ryzyka z USG i pappa niskie, maluch to okaz zdrowia, ma 6cm, serduszko pięknie biło 164/min 🥹 według OM jestem dziś 11+6, ale z USG 12+3 😊

Nie chciał współpracować, cały czas robił fikołki i pokazywał stopy i badanie trwało ponad godzinę, w różnych pozycjach, lekarz naciskał brzuch, kazał wstawać, chodzić siku, kucać 🤣 finalnie bobas pokazał się z profilu chyba w nagrodę za takie długie oczekiwanie.

Płci nie udało się uchwycić, także czekamy jeszcze na NIFTY, może do końca tygodnia już będę miała wyniki bo oddawałam krew w ubiegły piątek 🤭

Gratuluję Wam pięknych wizyt 😘

karolka, Missi, GosAga123, emciak, Czarna_owieczka, Natalie2026, WiolaP, kikix0o, hypatia92 lubią tę wiadomość

• karolka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Hejka dziewczyny 🥰

Jestem po prenatalnych, wszystkie ryzyka z USG i pappa niskie, maluch to okaz zdrowia, ma 6cm, serduszko pięknie biło 164/min 🥹 według OM jestem dziś 11+6, ale z USG 12+3 😊

Nie chciał współpracować, cały czas robił fikołki i pokazywał stopy i badanie trwało ponad godzinę, w różnych pozycjach, lekarz naciskał brzuch, kazał wstawać, chodzić siku, kucać 🤣 finalnie bobas pokazał się z profilu chyba w nagrodę za takie długie oczekiwanie.

Płci nie udało się uchwycić, także czekamy jeszcze na NIFTY, może do końca tygodnia już będę miała wyniki bo oddawałam krew w ubiegły piątek 🤭

Gratuluję Wam pięknych wizyt 😘

Godzinę ? To moje jakies 20 min a i tak się stresowałam ze długo bo musieliśmy przerywać żebym się poruszała :)
    Ale super że wszystko dobrze 👍 najważniejsze że okaz zdrowia będzie Ci dawało popalić skoro taki skoczny :) mój to śpioch

Pysio lubi tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Jejkuuu ale mam teraz smaka na lody! 😋
    Ja się zajadam ostatnio mrożonymi poziomkami i borówkami (z własnego ogródka 🥰)
    A z zachcianek to jalapeno, musztarda i oliwki 😅 jem kanapki z szynką i tymi składnikami, no coś pysznego 😅

Ludu! Właśnie przez ciebie jem kanapkę z szyneczką i ostrą musztardą 😄

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Cudnie!

Ja się zaczęłam zastanawiać, czy nasz dzidziuś to jakiś gigant że miał na prenatalnych 7,5cm ? 😀 bo jak tak widzę u was to okazuje się że u nas jakiś koksik rośnie i aż się martwię

Nie pamiętam jaki masz tydzień, ale nasz Koksik tez jakoś taki duży się wydaje porównaniu do innych 😂

• emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza, mocą swoich myśli odganianiam od Ciebie złe samopoczucie 🌬 mam nadzieję, że lada chwila poczujesz się zdecydowanie lepiej i Twoim jedynym zmartwieniem będzie "znowu muszę iść do sklepu bo zachciało mi się czegośtam..." 😁

Czarna_owieczka, zobaczyłam jakąś randomową rolkę na IG i potem na oko dawałam składniki. W zasadzie wyszło mi około 10 placuszków z 350 g kapusty kiszonej, do kapusty dodalam jedno jajko i około 3-4 łyżki mąki. Przyprawiałam tylko solą i pieprzem ale w przepisie był też kminek, którego nienawidzę więc nie dodałam 😅

Czarna_owieczka lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a planujecie/korzystacie z usług fizjoterapeuty uroginekologicznego?
    Ja się dziś zapisałam i jestem mega ciekawa.

• Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Nie pamiętam jaki masz tydzień, ale nasz Koksik tez jakoś taki duży się wydaje porównaniu do innych 😂

Teraz jestem 16tc ale 7,5cm miał w 13 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:20

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • WiolaP Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt, ciesze sie ze wszystko dobrze u was bo juz mi kciuki scierply😅
    U nas na prenatalnych to bylo 12+2 fasolka miala 5,85cm.Mi dr mowil że chłopcy z reguly sa wieksi🤷i nie wiem czy wiecie ale za wzrost dziecka decydują głównie geny ojca.My oboje jesteśmy wysocy ale maz jest jeszcze 10 cm wyzszy ode mnie i dzieciaki nasze tez sa wysokie😁Zreszta wiecie tempo wzrostu naszych dzieciaczków w późniejszej fazie moze ulec zmianie,koksiki troszke zwolnia a te mniejsze bejbiki beda nadrabiać.

Za mna dzis chodziła drożdżówka z jabłkiem 🤤I oczywiście zjadłam chociaż wiem ze nie powinnam🫣Ale czuje sie teraz taka spelniona😂Nic mnie nawet dzisiaj nie wkurza i pomyslec ze to za sprawa jednej drożdżówki😂😂

Pysio, kikix0o lubią tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Prosia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych wszystkich zachciankach, a ja co przeczytam, to ganiam chłopa do sklepu, żeby każdą ze wspomnianych przez was rzeczy mi przyniósł migusiem... Rosnę sobie przez to duża okrąglutka. Jedyne marzenie, którego jeszcze nie zrealizowałam, to tort śmietankowo-truskawkowy, z bitą śmietaną dodatkowo... O borze szumiący... ale bym to opędzlowała!

Nerwy. To osobny problem. Jestem nieco autystyczna i czasem nie mam świadomości, że niektóre słowa powinnam jednak zachować dla siebie, a do tego z natury złośliwa i czepialska. Niestety, ostatnio to się nasila, ciężko się powstrzymać, a moje komentarze, które zdawało mi się, rzucam sobie tylko pod nosem, zaowocowały pouczeniem o ewentualnej dyscyplinarce, jeśli się nie powściągnę.

U nas na prenatalnych wyszło pośrednie ryzyko trisomii 21, ze wskazaniem, że ustalono to na podstawie wieku. Z USG wynika, że przezierność karkowa w porządku, kość nosowa jest, a NIFTY mówią, że ryzyka niskie, więc chyba nie powinnam się szczególnie martwić.

Pani Bocianowa, ja nieśmiało poproszę o wpisanie terminu na 16.07, a także, że dołączy do nas Bolesław. Trzeba jakoś ten różowy w tych terminach przełamać.

kikix0o lubi tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ