Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn, które kontrolują glikemie. Czy 134 godzinę po posiłku to ok czy mogłoby być mniej? To mój pierwszy pomiar 🙃

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika97S wrote:
    Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W takim razie konieczność tych wizyt u okulisty zależy chyba od lekarza, a nie jest to wymaganie odgórne. U mnie o dziwo zalecił tą wizytę lekarz do którego chodzę prywatnie, na NFZ na razie nic o tym nie wspominał.
    Jeśli masz sporą wadę, to warto iść kontrolnie, sprawdzić dno oka i siatkówkę. U mnie wyszły dwie małe dziurki w siatkówce, jedna kwalifikowała się do lasera, i miałam ten zabieg zrobiony jakoś 2,5 msc przed porodem, żeby zdążyło się zagoić. Bezpiecznej było zamknąć laserem niż ryzykować poszerzenie się tego przy wysiłku porodu naturalnego, a tak chciałam rodzić. I dostałam zaświadczenie właśnie o braku przeciwwskazań, jak sprawdzono, że się to ładnie pogoiło.

Weronika97S lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn, które kontrolują glikemie. Czy 134 godzinę po posiłku to ok czy mogłoby być mniej? To mój pierwszy pomiar 🙃
    Wynik 134 jeszcze mieści sie w normie ale jest juz w górnej granicy.Godzine po posilku cukier nie powinien przekroczyć 140☺️

wandapanda lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Ceci Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości obejrzałam filmik z porodu Andziaks i oczywiście hormony zrobiły swoje bo płakałam jak głupia :D

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Wynik 134 jeszcze mieści sie w normie ale jest juz w górnej granicy.Godzine po posilku cukier nie powinien przekroczyć 140☺️

A ile jest tak optymalnie?

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są w „niepierwszej” ciąży 😅 czy Was też tak wybrzuszyło ? Wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej mojej ciąży 😳 i to w sumie w tym tygodniu tak 😁
    Nie narzekam, ale musiałam nawet kupić nową kurtkę bo w starą się nie mieszczę a jak tak dalej pójdzie to w lipcu chyba mnie rozsadzi 🙄😁

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Z ciekawości obejrzałam filmik z porodu Andziaks i oczywiście hormony zrobiły swoje bo płakałam jak głupia :D

Też oglądałam! 😆 a co do suchych stóp to niezawodna tarka z nano szkła! Pięty gładziutkie

https://www.rossmann.pl/Produkt/Pumeksy-pilniki-i-tarki/Ewa-Schmitt-ProCare-tarka-do-stop-z-nano-szkla-rozne-kolory-1-szt,2072029,13142?srsltid=AfmBOorc9R_DKPpMFJE60a3lL6argwyYoV4sJCFzSaW_itWTiZjMn3Ua

Skóra też sucha jak wiór. Myślałam, że przez zimę i mrozy. A wody bym piła hektolitry..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:24

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie i dobre słowa ❤️
    Akurat tak się niefajnie złożyło, że zobaczyłam rolkę na Instagramie, gdzie dziewczyna mówiła że nie rozumie jak można być rozczarowanym płcią itp. nawet nie będę tutaj pisać co dokładniej mówiła 😐 komentarze oczywiście też okropne i poczułam się po tym strasznie 😫
    No ale tak jak pisałyście, potrzebuję czasu żeby zmienić to wyobrażenie o mojej przyszłej rodzince i pogodzić się z tym, że nie będę mamą dziewczynki. Może jak wybierzemy imię to będzie jakoś łatwiej 🤔 tylko będzie z tym problem, bo to jedyne najpiękniejsze imię już użyliśmy dla pierwszego synka i żadne już nam się tak nie podoba 😅
    Trochę się boję komentarzy ludzi typu "szkoda że nie dziewczynka, byłaby parka", ale może nikt nie powie czegoś takiego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:56

Rewelka lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    A ile jest tak optymalnie?

Jest ok, w normie. Nie schizuj! ❤️

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
    05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
    19.01: 17+4 - 200g chłopaka

🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Dziewczyny które są w „niepierwszej” ciąży 😅 czy Was też tak wybrzuszyło ? Wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej mojej ciąży 😳 i to w sumie w tym tygodniu tak 😁
    Nie narzekam, ale musiałam nawet kupić nową kurtkę bo w starą się nie mieszczę a jak tak dalej pójdzie to w lipcu chyba mnie rozsadzi 🙄😁
    Taak ja też już mam brzuch, zaraz będę ciążowe spodnie kupować😵‍💫 ale teraz to chyba będzie tak, że po prostu dłużej będziemy miały duży brzuch, skoro skóra już rozciągnięta 😅 a większy niż ostatnio nie będzie (mam taką nadzieję 😂 bo ja miałam ogromnyyyy, dziecko duże 3800g, a ja przed ciążą 50 kg ważyłam. Rozstępy mam tragiczne po tym)

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Jest ok, w normie. Nie schizuj! ❤️

Nie schizuje, bardziej z ciekawości zaczęłam mierzyć, bo przed ciążą już zaczynały się u mnie jakieś problemy, a teraz dodatkowo zeszłam z metforminy. Lekarz kazał raczej starać się trzymać dietę, mimo że póki co u mnie cukier na czczo bardzo ładny bo 77. Ale wolę to obserwować.

Pani Bocianowa ja już nie wiem nic, u mnie raz bebech ogromny, a potem płaski. Czuję już mocno powiększoną macie jak dotykam brzucha, ale we wszystkie dżinsy sprzed ciąży wchodzę i nie jest mi nawet ciasno 🙈

• Ceci Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Oj tak! Mam to samo! Boje sie co bedzie dalej 🙈🙈🙈 z drugiej strony w pierwszej ciazy mialam az do porodu malenki brzuszek, wiec troche sie teraz jaram ze w koncu widac ze jestem w ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 23:31

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Ja jestem w pierwszej a od 2 tyg. Noszę już ciążowe jeansy 😀

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    ⏳️12.02- kolejne spotkanie
    ⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

preg.png
  • Pa-u-linka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Dziękuję za wsparcie i dobre słowa ❤️
    Akurat tak się niefajnie złożyło, że zobaczyłam rolkę na Instagramie, gdzie dziewczyna mówiła że nie rozumie jak można być rozczarowanym płcią itp. nawet nie będę tutaj pisać co dokładniej mówiła 😐 komentarze oczywiście też okropne i poczułam się po tym strasznie 😫
    No ale tak jak pisałyście, potrzebuję czasu żeby zmienić to wyobrażenie o mojej przyszłej rodzince i pogodzić się z tym, że nie będę mamą dziewczynki. Może jak wybierzemy imię to będzie jakoś łatwiej 🤔 tylko będzie z tym problem, bo to jedyne najpiękniejsze imię już użyliśmy dla pierwszego synka i żadne już nam się tak nie podoba 😅
    Trochę się boję komentarzy ludzi typu "szkoda że nie dziewczynka, byłaby parka", ale może nikt nie powie czegoś takiego...
    Ja mam dwie córki . Bardzo się cieszyliśmy z tego powodu, ale pamiętam jak mnie irytowały komentarze ludzi ze " maż pewnie niezadowolony że to nie syn" albo że jest "pewnie zsłamany z tego powodu". Chore... I teraz najprawdopodobniej będzie 3 córka to dopiero będzie że napewno jej nie chcieliśmy tylko chłopca .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
    13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
    10.2025 - ciąża biochemiczna 💔

28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )

12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
    14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
    17.11.2025 - beta 138 mlU
    19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1

09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
    10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
    23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
    09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️
    16.01.2015- Maluszek 6,70 cm ❤️ (prenatalne)

🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

preg.png
‹‹ 162 163 164 165 166
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ