🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli masz sporą wadę, to warto iść kontrolnie, sprawdzić dno oka i siatkówkę. U mnie wyszły dwie małe dziurki w siatkówce, jedna kwalifikowała się do lasera, i miałam ten zabieg zrobiony jakoś 2,5 msc przed porodem, żeby zdążyło się zagoić. Bezpiecznej było zamknąć laserem niż ryzykować poszerzenie się tego przy wysiłku porodu naturalnego, a tak chciałam rodzić. I dostałam zaświadczenie właśnie o braku przeciwwskazań, jak sprawdzono, że się to ładnie pogoiło.Weronika97S wrote:Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W takim razie konieczność tych wizyt u okulisty zależy chyba od lekarza, a nie jest to wymaganie odgórne. U mnie o dziwo zalecił tą wizytę lekarz do którego chodzę prywatnie, na NFZ na razie nic o tym nie wspominał.
Weronika97S lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Wynik 134 jeszcze mieści sie w normie ale jest juz w górnej granicy.Godzine po posilku cukier nie powinien przekroczyć 140☺️wandapanda wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które kontrolują glikemie. Czy 134 godzinę po posiłku to ok czy mogłoby być mniej? To mój pierwszy pomiar 🙃
wandapanda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które są w „niepierwszej” ciąży 😅 czy Was też tak wybrzuszyło ? Wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej mojej ciąży 😳 i to w sumie w tym tygodniu tak 😁
Nie narzekam, ale musiałam nawet kupić nową kurtkę bo w starą się nie mieszczę a jak tak dalej pójdzie to w lipcu chyba mnie rozsadzi 🙄😁 -
Ceci wrote:Z ciekawości obejrzałam filmik z porodu Andziaks i oczywiście hormony zrobiły swoje bo płakałam jak głupia

Też oglądałam! 😆 a co do suchych stóp to niezawodna tarka z nano szkła! Pięty gładziutkie
https://www.rossmann.pl/Produkt/Pumeksy-pilniki-i-tarki/Ewa-Schmitt-ProCare-tarka-do-stop-z-nano-szkla-rozne-kolory-1-szt,2072029,13142?srsltid=AfmBOorc9R_DKPpMFJE60a3lL6argwyYoV4sJCFzSaW_itWTiZjMn3Ua
Skóra też sucha jak wiór. Myślałam, że przez zimę i mrozy. A wody bym piła hektolitry..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:24
-
Dziękuję za wsparcie i dobre słowa ❤️
Akurat tak się niefajnie złożyło, że zobaczyłam rolkę na Instagramie, gdzie dziewczyna mówiła że nie rozumie jak można być rozczarowanym płcią itp. nawet nie będę tutaj pisać co dokładniej mówiła 😐 komentarze oczywiście też okropne i poczułam się po tym strasznie 😫
No ale tak jak pisałyście, potrzebuję czasu żeby zmienić to wyobrażenie o mojej przyszłej rodzince i pogodzić się z tym, że nie będę mamą dziewczynki. Może jak wybierzemy imię to będzie jakoś łatwiej 🤔 tylko będzie z tym problem, bo to jedyne najpiękniejsze imię już użyliśmy dla pierwszego synka i żadne już nam się tak nie podoba 😅
Trochę się boję komentarzy ludzi typu "szkoda że nie dziewczynka, byłaby parka", ale może nikt nie powie czegoś takiego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:56
Rewelka lubi tę wiadomość
-
wandapanda wrote:A ile jest tak optymalnie?
Jest ok, w normie. Nie schizuj! ❤️
👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
19.01: 17+4 - 200g chłopaka
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Taak ja też już mam brzuch, zaraz będę ciążowe spodnie kupować😵💫 ale teraz to chyba będzie tak, że po prostu dłużej będziemy miały duży brzuch, skoro skóra już rozciągnięta 😅 a większy niż ostatnio nie będzie (mam taką nadzieję 😂 bo ja miałam ogromnyyyy, dziecko duże 3800g, a ja przed ciążą 50 kg ważyłam. Rozstępy mam tragiczne po tym)Pani Bocianowa wrote:Dziewczyny które są w „niepierwszej” ciąży 😅 czy Was też tak wybrzuszyło ? Wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej mojej ciąży 😳 i to w sumie w tym tygodniu tak 😁
Nie narzekam, ale musiałam nawet kupić nową kurtkę bo w starą się nie mieszczę a jak tak dalej pójdzie to w lipcu chyba mnie rozsadzi 🙄😁 -
Eliora wrote:Jest ok, w normie. Nie schizuj! ❤️
Nie schizuje, bardziej z ciekawości zaczęłam mierzyć, bo przed ciążą już zaczynały się u mnie jakieś problemy, a teraz dodatkowo zeszłam z metforminy. Lekarz kazał raczej starać się trzymać dietę, mimo że póki co u mnie cukier na czczo bardzo ładny bo 77. Ale wolę to obserwować.
Pani Bocianowa ja już nie wiem nic, u mnie raz bebech ogromny, a potem płaski. Czuję już mocno powiększoną macie jak dotykam brzucha, ale we wszystkie dżinsy sprzed ciąży wchodzę i nie jest mi nawet ciasno 🙈 -
Oj tak! Mam to samo! Boje sie co bedzie dalej 🙈🙈🙈 z drugiej strony w pierwszej ciazy mialam az do porodu malenki brzuszek, wiec troche sie teraz jaram ze w koncu widac ze jestem w ciazyPani Bocianowa wrote:Dziewczyny które są w „niepierwszej” ciąży 😅 czy Was też tak wybrzuszyło ? Wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej mojej ciąży 😳 i to w sumie w tym tygodniu tak 😁
Nie narzekam, ale musiałam nawet kupić nową kurtkę bo w starą się nie mieszczę a jak tak dalej pójdzie to w lipcu chyba mnie rozsadzi 🙄😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 23:31
-
Pani Bocianowa wrote:Dziewczyny które są w „niepierwszej” ciąży 😅 czy Was też tak wybrzuszyło ? Wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej mojej ciąży 😳 i to w sumie w tym tygodniu tak 😁
Nie narzekam, ale musiałam nawet kupić nową kurtkę bo w starą się nie mieszczę a jak tak dalej pójdzie to w lipcu chyba mnie rozsadzi 🙄😁
Ja jestem w pierwszej a od 2 tyg. Noszę już ciążowe jeansy 😀Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

-
Ja mam dwie córki . Bardzo się cieszyliśmy z tego powodu, ale pamiętam jak mnie irytowały komentarze ludzi ze " maż pewnie niezadowolony że to nie syn" albo że jest "pewnie zsłamany z tego powodu". Chore... I teraz najprawdopodobniej będzie 3 córka to dopiero będzie że napewno jej nie chcieliśmy tylko chłopca .Kofii wrote:Dziękuję za wsparcie i dobre słowa ❤️
Akurat tak się niefajnie złożyło, że zobaczyłam rolkę na Instagramie, gdzie dziewczyna mówiła że nie rozumie jak można być rozczarowanym płcią itp. nawet nie będę tutaj pisać co dokładniej mówiła 😐 komentarze oczywiście też okropne i poczułam się po tym strasznie 😫
No ale tak jak pisałyście, potrzebuję czasu żeby zmienić to wyobrażenie o mojej przyszłej rodzince i pogodzić się z tym, że nie będę mamą dziewczynki. Może jak wybierzemy imię to będzie jakoś łatwiej 🤔 tylko będzie z tym problem, bo to jedyne najpiękniejsze imię już użyliśmy dla pierwszego synka i żadne już nam się tak nie podoba 😅
Trochę się boję komentarzy ludzi typu "szkoda że nie dziewczynka, byłaby parka", ale może nikt nie powie czegoś takiego...2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
10.2025 - ciąża biochemiczna 💔
28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )
12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
17.11.2025 - beta 138 mlU
19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1
09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️
16.01.2015- Maluszek 6,70 cm ❤️ (prenatalne)
🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

-

, druga córka