🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa wrote:A czy któraś z Was słyszała coś na temat wózków Bugaboo cameleon? Dostaniemy go w „spadku”, ale nie widziałam go na oczy, więc biorę kota w worku. Może ktoś zna kogoś kto go miał? 😅
Mi się zawsze marzył wózek bugaboo, ale u nas odpada bo mąż ma 2m wzrostu, a te wózki są raczej dla niższych osób. No i tam masz kubełkową spacerówkę, a ja miałam taką przy pierwszym dziecku i teraz wolałabym rozkładana na płasko. A poza tym słyszałam same dobre rzeczy, to raczej jedne z takich bardziej solidnych wózków. I mi też bardzo się podobają wizualnie.
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
wandapanda wrote:Mi się zawsze marzył wózek bugaboo, ale u nas odpada bo mąż ma 2m wzrostu, a te wózki są raczej dla niższych osób. No i tam masz kubełkową spacerówkę, a ja miałam taką przy pierwszym dziecku i teraz wolałabym rozkładana na płasko. A poza tym słyszałam same dobre rzeczy, to raczej jedne z takich bardziej solidnych wózków. I mi też bardzo się podobają wizualnie.
Ja znów polecam kubełkowa, mamy w cybex i jest super!
👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – 6,5 cm, 67 g
05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
26.01: 18+4 - 250g chłopaka
11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
23.02: 22+4 490g dzieciaczka
23.03: ⌛️
🤍 III prenatalne USG: 08.04.2026 -
Eliora wrote:Ja znów polecam kubełkowa, mamy w cybex i jest super!
Ja też miałam cybexa z kubelkową i na samą spacerówkę nie narzekałam, bo nam się sprawdziła. Pozycja też była ok, szczególnie dla maluszka, bo był taki otulony w tym wózku. Tylko przeszkadzała mi jedna rzecz, mianowicie, że tego się nie dało złożyć w jednej części 🙈 trzeba było zdjąć siedzisko i potem oddzielnie złożyć stelaż, przez co zajmował sporo miejsca w bagażniku i jak stał w korytarzu. Teraz przy dwójce dzieci chciałabym zminimalizować ilość miejsca zajmowaną przez ich graty 😆 -
O rany dziewczyny mi się często snia takie bzdury ze maskara ale dzis to az sie przeraziłam.Snilo mi sie ze byłam u swojej gin i ona mi powiedziała ze jest zle ze za malo wód płodowych i szyjka sie otwiera.Po czym rozłożyła przede mna karty tarota i zaczela mi wróżyć.Mowi mi ze wszystko bedzie dobrze i nic z tym nie robimy🤯🤯🤯
-
wandapanda wrote:Ja też miałam cybexa z kubelkową i na samą spacerówkę nie narzekałam, bo nam się sprawdziła. Pozycja też była ok, szczególnie dla maluszka, bo był taki otulony w tym wózku. Tylko przeszkadzała mi jedna rzecz, mianowicie, że tego się nie dało złożyć w jednej części 🙈 trzeba było zdjąć siedzisko i potem oddzielnie złożyć stelaż, przez co zajmował sporo miejsca w bagażniku i jak stał w korytarzu. Teraz przy dwójce dzieci chciałabym zminimalizować ilość miejsca zajmowaną przez ich graty 😆
W sensie, że nie składał się w jeden gabaryt? No te 2w1 rtak mają, ale spoko opcja była np w moim że nie miałam gondoli osobno i spacerówki tylko na jeden stelaż nakładałam materiał z gondoli, zdejmowałam go i ze spacerówki. Tylko materiał był dodatkowym gabarytem.
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
Eliora wrote:W sensie, że nie składał się w jeden gabaryt? No te 2w1 rtak mają, ale spoko opcja była np w moim że nie miałam gondoli osobno i spacerówki tylko na jeden stelaż nakładałam materiał z gondoli, zdejmowałam go i ze spacerówki. Tylko materiał był dodatkowym gabarytem.
Tak, do złożenia trzeba było go podzielić na dwie części, przy czym składał się sam stelaż, a tego kubełka nie dało się złożyć w ogóle. Nie wiem jak masz Ty, ja miałam cybex leotie lux, ale to było sto lat temu i ich już chyba w ogóle nie produkują. To w sumie była jedyna rzecz, która mi przeszkadzała w tym wózku, na resztę nie mogę narzekać. Tylko mówię z perspektywy osoby, która mieszka w mieście, chodzi tylko po równych chodnikach i ma windę 😁
Wiola przepraszam, ale strasznie mnie to rozbawiło 😂 mi śnił się dzisiaj atak rosyjskich dronów, uciekaliśmy całą rodziną, mąż zginął, a ja z młodym wpadłam w jakąś zasadzkę i chcieli nas wywieść do Rosji 😱 -
wandapanda wrote:Tak, do złożenia trzeba było go podzielić na dwie części, przy czym składał się sam stelaż, a tego kubełka nie dało się złożyć w ogóle. Nie wiem jak masz Ty, ja miałam cybex leotie lux, ale to było sto lat temu i ich już chyba w ogóle nie produkują. To w sumie była jedyna rzecz, która mi przeszkadzała w tym wózku, na resztę nie mogę narzekać. Tylko mówię z perspektywy osoby, która mieszka w mieście, chodzi tylko po równych chodnikach i ma windę 😁
Wiola przepraszam, ale strasznie mnie to rozbawiło 😂 mi śnił się dzisiaj atak rosyjskich dronów, uciekaliśmy całą rodziną, mąż zginął, a ja z młodym wpadłam w jakąś zasadzkę i chcieli nas wywieść do Rosji 😱
Ja miałam cybex teraz on się nazywa EOS jak widzę. Ja jestem z niego zadowolona, mieszkam w „mieście” ale już na takiej dzielnicy wiejskiej 😂 mamy za płotem las itp, różne drogi i byłam zadowolona.
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
wandapanda wrote:Tak, do złożenia trzeba było go podzielić na dwie części, przy czym składał się sam stelaż, a tego kubełka nie dało się złożyć w ogóle. Nie wiem jak masz Ty, ja miałam cybex leotie lux, ale to było sto lat temu i ich już chyba w ogóle nie produkują. To w sumie była jedyna rzecz, która mi przeszkadzała w tym wózku, na resztę nie mogę narzekać. Tylko mówię z perspektywy osoby, która mieszka w mieście, chodzi tylko po równych chodnikach i ma windę 😁
Wiola przepraszam, ale strasznie mnie to rozbawiło 😂 mi śnił się dzisiaj atak rosyjskich dronów, uciekaliśmy całą rodziną, mąż zginął, a ja z młodym wpadłam w jakąś zasadzkę i chcieli nas wywieść do Rosji 😱
Widzę, że w nocy nie tylko ja miałam dzisiaj horrory 😀 mnie znowu się śniło, że mąż stanął w naszej obronie, bo ktoś na mnie piwo wylał i nagle zaczęli latać z karabinami i torturowali mnie 🙈😀 szczegółów torturowania nie będę zdradzać 🫣• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Co do wózków jestem już na etapie czytania, porównywania. I mi najbardziej zależy na dwóch rzeczach:
1. Łatwy w składaniu i przewożenie autem
2. Łatwy w jeździe po nierównym podłożu
Jest tyle tego wszystkiego że głowa paruje 😀Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
A też macie momentami takie uczucie twardnienia macicy (dołu brzucha)?Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Missi wrote:A też macie momentami takie uczucie twardnienia macicy (dołu brzucha)?
Ja mam takie uczucie jak przez dzień się dużo ruszam itd. To potem ten dół brzucha taki twardy plus czuję w środku jakby się napinał. 🙄
Właśnie teraz tak mam, byłam dziś na ostatnim zleceniu mojej dodatkowej pracy i powiem Wam, że czuję się strasznie, bolą mnie plecy, lędźwie, właśnie ten brzuch taki twardy. 8h dziś praktycznie w ruchu i czuję to mocno. Dobrze, że już koniec, chwilę odpocznę. 🫠 -
Słuchajcie wniknęłam w temat dokumentu, który można wspólnie edytować anonimowo i tylko wybrane osoby i ciężko jest bardzo, za duże wymagania 😂
Ostatecznie znalazłam inny sposób. Wklejam na pierwszą stronę moją wyprawkę (kategorie są mocno z dupy więc na to nie zwracajcie uwagi). Jeśli okaże się że coś przeoczyłam lub zapomniałam to na dole macie możliwość komentarza i podpisania się pseudonimem - oczywiście napiszcie swój nick z forum
Notatka jest zabezpieczona hasłem przez to, że niestety to forum publiczne i niejeden by się znalazł co by chętnie popisał głupoty. Chętne zapraszam do napisania na priv - podam hasło
Link wygasa za 6 dni, będę aktualizowała link, hasło będzie bez zmian.
Moja wyprawka to must have, bez zbędnych pierdół, choć każdy oczywiście ma swoje preferencje 😁 mogę coś wykreślić, dodać, cokolwiek. Zapraszam do wspólnego tworzenia!
Ceci, WiolaP, wandapanda, Ananabanana, emciak, Motylek93, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Słuchajcie wniknęłam w temat dokumentu, który można wspólnie edytować anonimowo i tylko wybrane osoby i ciężko jest bardzo, za duże wymagania 😂
Ostatecznie znalazłam inny sposób. Wklejam na pierwszą stronę moją wyprawkę (kategorie są mocno z dupy więc na to nie zwracajcie uwagi). Jeśli okaże się że coś przeoczyłam lub zapomniałam to na dole macie możliwość komentarza i podpisania się pseudonimem - oczywiście napiszcie swój nick z forum
Notatka jest zabezpieczona hasłem przez to, że niestety to forum publiczne i niejeden by się znalazł co by chętnie popisał głupoty. Chętne zapraszam do napisania na priv - podam hasło
Link wygasa za 6 dni, będę aktualizowała link, hasło będzie bez zmian.
Moja wyprawka to must have, bez zbędnych pierdół, choć każdy oczywiście ma swoje preferencje 😁 mogę coś wykreślić, dodać, cokolwiek. Zapraszam do wspólnego tworzenia!
Dodałam Cię do przyjaciółek i poproszę hasło 😀😘• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Wczoraj przed zaśnięciem mój mąż mówi do mnie „a Ty wiesz, że Ty już jesteś długo ciąży? Zaraz połowa”. Od razu odechciało mi się spać 😆 trochę spanikowałam, bo jeszcze nic nie mam. Ale w ogóle nie wiem jak jakoś tak rozsądnie się do tego zabrać. Też poproszę hasło ☺️

, druga córka