Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Weronika97S Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominacie tutaj o ruchach dziecka, a ja właśnie się zastanawiam czy ja jeszcze ich nie czuję, czy po prostu nie jestem świadoma że je czuję. U mnie to już 19+5, więc chyba powinnam już coś czuć, ale z drugiej strony z tego co czytałam to przy łożysku na przedniej ścianie ruchy dziecka mogą być później wyczuwalne. Momentami zaczyna mnie to stresować, bo gdybym już czuła jak dziecko się rusza to pewnie byłabym dużo spokojniejsza. A tak to niemal codziennie dopadają mnie wątpliwości czy na pewno z dzieckiem jest wszystko w porządku.

• Justi36 Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika97S wrote:
    Wspominacie tutaj o ruchach dziecka, a ja właśnie się zastanawiam czy ja jeszcze ich nie czuję, czy po prostu nie jestem świadoma że je czuję. U mnie to już 19+5, więc chyba powinnam już coś czuć, ale z drugiej strony z tego co czytałam to przy łożysku na przedniej ścianie ruchy dziecka mogą być później wyczuwalne. Momentami zaczyna mnie to stresować, bo gdybym już czuła jak dziecko się rusza to pewnie byłabym dużo spokojniejsza. A tak to niemal codziennie dopadają mnie wątpliwości czy na pewno z dzieckiem jest wszystko w porządku.

Ruchy dziecka zawsze dają Nam troszkę spokoju😉 Ale nie ma co na zapas się stresować. Ja w każdej ciąży na innym etapie zaczęłam czuć ruchy. W pierwszej ciazy byl to 22 tydzień więc późno.
    Dzieciaczki teraz są najwidoczniej spokojne, ale jak urosną to się rozkręcą, że ciężko będzie usnąć od tego kopania🥰

Weronika97S lubi tę wiadomość

👰‍♀️+🤵=❤️
    🙋‍♂️ Filip
    👱‍♂️Grześ
    👼 Wojtuś
    ⏸️ ->lipiec 2026🫄
    preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika97S wrote:

Ja też baaaardzo słabo i też mam łożysko z przodu. U mnie wcześniejszy etap, ale druga ciąża. Kilka razy coś poczułam, ale to bardzo delikatnie, właściwie to tylko raz nie miałam wątpliwości, że to jest to. Ale na pewno nie mam tak jak niektóre dziewczyny tutaj piszą, że czują fikołki w brzuchu (a bardzo bym chciała i zazdroszczę tego 😁).

Weronika97S lubi tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Missi oglądałam "Niewłaściwa Missi" również polecam , świetna na poprawe nastroju.
    U mnie Marcysia tez jakos mniej aktywna od dwóch dni a tetno takie przytłumione slychac jak by z glebi więc podejrzewam że odwróciła sie w strone kręgosłupa 🤷
    Jeśli chodzi o leggi to ja mam jedne z poprzedniej ciąży z shein i teraz tez tam kupilam i sa świetne a ze maja więcej kolorów to sobie jeszcze zamówie bo sa mega wygodne i nie przeswituja💪

Missi lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Pa-u-linka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę u prowadzącego . Mówi że wszystko bardzo dobrze . Szyjka długa bo 4 cm , serduszko ładnie bije , przepływy w pępowinie prawidłowe . Mam odstawić cyclogest i duphaston ale strasznie się boje. Czy wy macie już odstawione? Warto po odstawieniu sprawdzić progesteron? Aktualnie biorę 2x1 duohaston i 2x1 cyclogest . Przez tydzień mam brać 1x1 a po tygodniu odstawić. Dalej schodzę z encortonu. Początkowo brałam 2x10 mg , od miesiąca 1x10 mg, a teraz mam brać 0,5 x 10 mg.
    Kolejna wizyta 10 marca . No i potwierdził że będzie dziewczynka 🥰 trzecia córeczka 🥰

Rewelka, Ananabanana, Kofii, Czarna_owieczka, emciak, Ceci, MayMasza, WiolaP, Mysia 24 lubią tę wiadomość

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
    13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
    10.2025 - ciąża biochemiczna 💔

28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )

12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
    14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
    17.11.2025 - beta 138 mlU
    19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1

09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
    10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
    23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
    09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️
    16.01.2015- Maluszek 6,70 cm ❤️ (prenatalne)

🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

preg.png
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w 1 ciazy kupiłam kilka par ciazowych legginsow z Lidla i polecam. Nie prześwitują, sa wygodne. To moja 3 ciaza i nadal je nosze, a w kazdej ciazy nosilam je caly ten brzuszkowy okres 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:52

Kofii lubi tę wiadomość

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    Październik 2025 - naturalny cud ❤️
    preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi36 wrote:
    Ruchy dziecka zawsze dają Nam troszkę spokoju😉 Ale nie ma co na zapas się stresować. Ja w każdej ciąży na innym etapie zaczęłam czuć ruchy. W pierwszej ciazy byl to 22 tydzień więc późno.
    Dzieciaczki teraz są najwidoczniej spokojne, ale jak urosną to się rozkręcą, że ciężko będzie usnąć od tego kopania🥰

Justi napiszesz mi jaki masz termin i płeć dzidzi?

preg.png
  • Justi36 Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Justi napiszesz mi jaki masz termin i płeć dzidzi?
    Termin mam na 14 lipca, a płci nie znam, bo chcemy mieć niespodziankę 😉

Ceci, Pani Bocianowa, Gonia90 lubią tę wiadomość

👰‍♀️+🤵=❤️
    🙋‍♂️ Filip
    👱‍♂️Grześ
    👼 Wojtuś
    ⏸️ ->lipiec 2026🫄
    preg.png
  • Pati1985 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wózki bierzecie pod uwagę? My albo Roan IVI w spadku dostaniemy albo kupimy espiro code. I mam nadzieję więcej wózków nie przeglądać ;)

• wandapanda Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1985 wrote:
    Dziewczyny jakie wózki bierzecie pod uwagę? My albo Roan IVI w spadku dostaniemy albo kupimy espiro code. I mam nadzieję więcej wózków nie przeglądać ;)

Obecnie na prowadzeniu jest maxi cosi oxford plus, a przejrzałam tych wózków już z milion. Wcześniej brałam pod uwagę cybex balios, tylko że on jest malutki i raczej się nie zdecydujemy. Kusi jeszcze thule urban glide 3, ale ten akurat jest za duży 🙈

preg.png
  • karolka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:
    Wczoraj miałam wizytę u prowadzącego . Mówi że wszystko bardzo dobrze . Szyjka długa bo 4 cm , serduszko ładnie bije , przepływy w pępowinie prawidłowe . Mam odstawić cyclogest i duphaston ale strasznie się boje. Czy wy macie już odstawione? Warto po odstawieniu sprawdzić progesteron? Aktualnie biorę 2x1 duohaston i 2x1 cyclogest . Przez tydzień mam brać 1x1 a po tygodniu odstawić. Dalej schodzę z encortonu. Początkowo brałam 2x10 mg , od miesiąca 1x10 mg, a teraz mam brać 0,5 x 10 mg.
    Kolejna wizyta 10 marca . No i potwierdził że będzie dziewczynka 🥰 trzecia córeczka 🥰

Ja już dawno odłożyłam z zaleceniem lekarza :) już łożysko produkuje hormony :)

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • karolka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Obecnie na prowadzeniu jest maxi cosi oxford plus, a przejrzałam tych wózków już z milion. Wcześniej brałam pod uwagę cybex balios, tylko że on jest malutki i raczej się nie zdecydujemy. Kusi jeszcze thule urban glide 3, ale ten akurat jest za duży 🙈

Mi się spodobał Tutis Mio 3+

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1985 wrote:

My dostaniemy w spadku Bugaboo cameleon, ale bardzo się go boję, bo dno gondoli jest na wysokości łydki/kolana 🤡 mam wrażenie że trzeba się do niego schylać i jest niewygodny. Jesli okaże się to prawdą to chyba pójdziemy w ślady naszych przyjaciół i kupimy Roan IVI 2.0 - już trochę się do niego przymierzyłam i jest naprawdę leciutki i zwrotny.

preg.png
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal jestem na luteinie,ale pewnie od kolejnej wizyty juz będziemy schodzić z dawki bo cos dr wspominała .

U nas Kinderkraft Moov

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 17:25

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Missi Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o ciążowe ciuszki to stawiam zdecydowanie na lumpeksy. Dziś byłam znowu i kupiłam 3 pary świetnych ciążowych legginsów. Khaki, beżowe i czarne. Fajną taką luźną koszulę w kratę z metką. I sukienkę która tak przymierzyłam to tak podkreśla brzuszek że aż nie mogę się doczekać aż ją założę 😆 Wszystko właśnie się pierze.
    Za wszystko zapłaciłam lekko ponad 70 zł 🥰
    Wcześniej rozglądałam się po sieciówkach ale wszędzie ciążowe kolekcje są tylko online a ja jestem słaba w odsyłanie czegoś jak okaże się nie trafiony. Poza tym ja rosnę mam wrażenie szybko i np to co kupiłam miesiąc temu już średnio pasuje.
    W ogóle ciekawy temat. Na wadze zbytnio nie przybrałam a wizualnie widzę i mówią mi inni że tak. Nie wiem jak to możliwe 😃 Może ja mam jakąś zepsutą wagę w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 17:54

emciak lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Weronika97S Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:

Ja już raz odstawiłam Luteinę około 14 tygodnia, po tygodniu wystąpiło krwawienie, więc ponownie włączono mi luteinę i Duphaston. Po 1,5 tygodnia luteinę odstawiłam, Duphaston nadal biorę (podobno nie zaszkodzi, a może pomóc)

• Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż jestem na progesterone (cuclogest) I pewnie już zostanę do 37 tygodnia, bo u mnie zawsze szyjka zaczyna skracać się około połowy ciąży. Zobaczymy jak to będzie tym razem.

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    My dostaniemy w spadku Bugaboo cameleon, ale bardzo się go boję, bo dno gondoli jest na wysokości łydki/kolana 🤡 mam wrażenie że trzeba się do niego schylać i jest niewygodny. Jesli okaże się to prawdą to chyba pójdziemy w ślady naszych przyjaciół i kupimy Roan IVI 2.0 - już trochę się do niego przymierzyłam i jest naprawdę leciutki i zwrotny.

No właśnie to jest największy minus tego wózka, a szkoda, bo zawsze chciałam go mieć 😁 jest taki inny, nie da się na niego nie zwrócić uwagi na ulicy, tylko czemu wysokość dla krasnoludków 😁? ale trudno, nie będę miała gondoli to potem sobie kupię spacerówkę bugaboo butterfly, bo też mi się bardzo podoba, a będziemy potrzebować czegoś małego do samolotu.

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rudylisek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Melduję się, że jestem, wszystko u nas w porządku i wcale nie zaginęliśmy 🙂 zaglądam na forum i podczytuję wątek, ale ostatni miesiąc to szaleństwo jeśli chodzi o czas. Wykańczamy z mężem dom, do tego nasz synek miał ciężki styczeń pod względem chorowania (zapalenie płuc, teraz zresztą też od nowa jest chory 🤧) i jakoś nie miałam weny i siły żeby się więcej udzielać.
    Czekamy na połówkowe, zostało nam 10 dni, a już się nie mogę doczekać 🥰

U nas jeśli chodzi o wyprawkę to na prawdę mamy luz bo praktycznie wszystko zostało nam po synu (wózek, łóżko, podgrzewacz, laktator, ubranka, które na początek były kupowane raczej unisexowe ), więc nawet nie wiem czy będziemy coś dokupować z tych rzeczy 🙂

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)

03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

age.png

Czas na rodzeństwo! ❤️
    2cs- 01.11 ⏸️
    03.11 beta 72,3
    06.11 beta 347
    08.11 beta 615
    10.11 beta 1426
    18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
    25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
    30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣

preg.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózki, to niedawno pojawił się raport uokik uwzględniający również właściwości fizyczno-mechaniczne:
    https://uokik.gov.pl/Download/1762

Jeden wynik mnie zmroził:
    „ nieskuteczny system pasów - wypadniecię
    obciążnika imitującego niemowlę,
    nieprawidłowo działające mechanizmy blokujące,
    przewrócenie się wózka (w opcji spacerówki)” 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:43

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ