🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspominacie tutaj o ruchach dziecka, a ja właśnie się zastanawiam czy ja jeszcze ich nie czuję, czy po prostu nie jestem świadoma że je czuję. U mnie to już 19+5, więc chyba powinnam już coś czuć, ale z drugiej strony z tego co czytałam to przy łożysku na przedniej ścianie ruchy dziecka mogą być później wyczuwalne. Momentami zaczyna mnie to stresować, bo gdybym już czuła jak dziecko się rusza to pewnie byłabym dużo spokojniejsza. A tak to niemal codziennie dopadają mnie wątpliwości czy na pewno z dzieckiem jest wszystko w porządku.
-
Weronika97S wrote:Wspominacie tutaj o ruchach dziecka, a ja właśnie się zastanawiam czy ja jeszcze ich nie czuję, czy po prostu nie jestem świadoma że je czuję. U mnie to już 19+5, więc chyba powinnam już coś czuć, ale z drugiej strony z tego co czytałam to przy łożysku na przedniej ścianie ruchy dziecka mogą być później wyczuwalne. Momentami zaczyna mnie to stresować, bo gdybym już czuła jak dziecko się rusza to pewnie byłabym dużo spokojniejsza. A tak to niemal codziennie dopadają mnie wątpliwości czy na pewno z dzieckiem jest wszystko w porządku.
Ruchy dziecka zawsze dają Nam troszkę spokoju😉 Ale nie ma co na zapas się stresować. Ja w każdej ciąży na innym etapie zaczęłam czuć ruchy. W pierwszej ciazy byl to 22 tydzień więc późno.
Dzieciaczki teraz są najwidoczniej spokojne, ale jak urosną to się rozkręcą, że ciężko będzie usnąć od tego kopania🥰
Weronika97S lubi tę wiadomość
-
Weronika97S wrote:Wspominacie tutaj o ruchach dziecka, a ja właśnie się zastanawiam czy ja jeszcze ich nie czuję, czy po prostu nie jestem świadoma że je czuję. U mnie to już 19+5, więc chyba powinnam już coś czuć, ale z drugiej strony z tego co czytałam to przy łożysku na przedniej ścianie ruchy dziecka mogą być później wyczuwalne. Momentami zaczyna mnie to stresować, bo gdybym już czuła jak dziecko się rusza to pewnie byłabym dużo spokojniejsza. A tak to niemal codziennie dopadają mnie wątpliwości czy na pewno z dzieckiem jest wszystko w porządku.
Ja też baaaardzo słabo i też mam łożysko z przodu. U mnie wcześniejszy etap, ale druga ciąża. Kilka razy coś poczułam, ale to bardzo delikatnie, właściwie to tylko raz nie miałam wątpliwości, że to jest to. Ale na pewno nie mam tak jak niektóre dziewczyny tutaj piszą, że czują fikołki w brzuchu (a bardzo bym chciała i zazdroszczę tego 😁).
Weronika97S lubi tę wiadomość
-
@Missi oglądałam "Niewłaściwa Missi" również polecam , świetna na poprawe nastroju.
U mnie Marcysia tez jakos mniej aktywna od dwóch dni a tetno takie przytłumione slychac jak by z glebi więc podejrzewam że odwróciła sie w strone kręgosłupa 🤷
Jeśli chodzi o leggi to ja mam jedne z poprzedniej ciąży z shein i teraz tez tam kupilam i sa świetne a ze maja więcej kolorów to sobie jeszcze zamówie bo sa mega wygodne i nie przeswituja💪
Missi lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam wizytę u prowadzącego . Mówi że wszystko bardzo dobrze . Szyjka długa bo 4 cm , serduszko ładnie bije , przepływy w pępowinie prawidłowe . Mam odstawić cyclogest i duphaston ale strasznie się boje. Czy wy macie już odstawione? Warto po odstawieniu sprawdzić progesteron? Aktualnie biorę 2x1 duohaston i 2x1 cyclogest . Przez tydzień mam brać 1x1 a po tygodniu odstawić. Dalej schodzę z encortonu. Początkowo brałam 2x10 mg , od miesiąca 1x10 mg, a teraz mam brać 0,5 x 10 mg.
Kolejna wizyta 10 marca . No i potwierdził że będzie dziewczynka 🥰 trzecia córeczka 🥰
Rewelka, Ananabanana, Kofii, Czarna_owieczka, emciak, Ceci, MayMasza, WiolaP lubią tę wiadomość
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
10.2025 - ciąża biochemiczna 💔
28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )
12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
17.11.2025 - beta 138 mlU
19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1
09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️
16.01.2015- Maluszek 6,70 cm ❤️ (prenatalne)
🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

-
A ja w 1 ciazy kupiłam kilka par ciazowych legginsow z Lidla i polecam. Nie prześwitują, sa wygodne. To mleka 3 ciaza i nadal je nosze, a w kazdej ciazy nosilam je caly teb okres brzuszkowy 😛
Kofii lubi tę wiadomość
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
Październik 2025 - naturalny cud ❤️

-
Justi36 wrote:Ruchy dziecka zawsze dają Nam troszkę spokoju😉 Ale nie ma co na zapas się stresować. Ja w każdej ciąży na innym etapie zaczęłam czuć ruchy. W pierwszej ciazy byl to 22 tydzień więc późno.
Dzieciaczki teraz są najwidoczniej spokojne, ale jak urosną to się rozkręcą, że ciężko będzie usnąć od tego kopania🥰
Justi napiszesz mi jaki masz termin i płeć dzidzi? -
Pati1985 wrote:Dziewczyny jakie wózki bierzecie pod uwagę? My albo Roan IVI w spadku dostaniemy albo kupimy espiro code. I mam nadzieję więcej wózków nie przeglądać

Obecnie na prowadzeniu jest maxi cosi oxford plus, a przejrzałam tych wózków już z milion. Wcześniej brałam pod uwagę cybex balios, tylko że on jest malutki i raczej się nie zdecydujemy. Kusi jeszcze thule urban glide 3, ale ten akurat jest za duży 🙈 -