Kofii wrote:
Hej! Odebrałam dziś ostateczne wyniki prenatalnych, ryzyka niskie 🥳 najwyższe ryzyko to zahamowanie wzrastania płodu ale i tak jest 1:333, więc chyba mogę spać spokojnie 😄 przełożyłam połówkowe na 20.03, to będzie 21+0, także termin ok, a ja nie będę się dodatkowego tygodnia stresować 🥰
Poza tym dziś i tak czuję się dobrze i pozytywnie - chyba każdy ma czasem takie napady złych myśli w ciąży 😔 zajmę się dziś plikami cookies w przeglądarce i postaram się aby nie pokazywały mi się żadne złe artykuły! Aktualnie mam wszędzie reklamy odzieży ciążowej, kupiłam wczoraj 2 pary spodni na vinted, a dziś ubralam moje stare legginsy ciążowe, ale już widzę że posłużą max na miesiąc 😂🙈 mam zamiar kupić kilka ładnych rzeczy żeby podkreślać tą ciążę, bo to moja ostatnia 🙈😄
Kupiłam też pierwsza rzecz dla synka - kocyk 🥰 rozmawialiśmy też o imieniu i mamy listę 5 imion i jedno na prowadzeniu, ale postanowiliśmy wrócić do rozmowy za miesiąc, żeby dać sobie czas na przemyślenie tego 😄
Ja też ostatnio nie mam ochoty na mięso, ogólnie z jedzeniem u mnie średnio, najpierw 1 trymestr to wiadomo, nic się nie chciało jeść, teraz wieczne przeziębienia moje i synka + przeprowadzka, więc jedzenie jest w biegu i zdarza mi się zapomnieć o posiłku i jem np. o 13, a potem o 21 😵💫😵💫😵💫 także muszę się za to koniecznie zabrać i pilnować tego! Ciężko stworzyć jakieś fajne posiłki jak w zimie warzywa smakują jak tektura i są drogie jak nie wiem co 😅 dobrze, że są mrożonki. Byle do wiosny 🥰
Kurczę właśnie sobie uświadomilam, że muszę się rozglądać za szkołą rodzenia, mimo że to nasze 2 dziecko to chcemy iść, bo zapomina się to wszystko 😄
Muszę też przepisać się do innej położnej, oby nie miała wtedy urlopu! W poprzedniej ciąży musiałam tydzień przed porodem zmieniać położną, bo moja musiała iść na zabieg akurat wtedy gdy wypadał mój termin...i trafiłam na tragiczną babę! Przepraszam ale inaczej się tego nie da ująć. Teraz chcę wrócić do tej pierwotnej, bo jest fantastyczna. Tylko ten wakacyjny termin porodu może być problematyczny 🙈😵💫
Missi rozumiem że 20.02 a nie 20.03? 😅