🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kofii wrote:Hej! Odebrałam dziś ostateczne wyniki prenatalnych, ryzyka niskie 🥳 najwyższe ryzyko to zahamowanie wzrastania płodu ale i tak jest 1:333, więc chyba mogę spać spokojnie 😄 przełożyłam połówkowe na 20.03, to będzie 21+0, także termin ok, a ja nie będę się dodatkowego tygodnia stresować 🥰
Poza tym dziś i tak czuję się dobrze i pozytywnie - chyba każdy ma czasem takie napady złych myśli w ciąży 😔 zajmę się dziś plikami cookies w przeglądarce i postaram się aby nie pokazywały mi się żadne złe artykuły! Aktualnie mam wszędzie reklamy odzieży ciążowej, kupiłam wczoraj 2 pary spodni na vinted, a dziś ubralam moje stare legginsy ciążowe, ale już widzę że posłużą max na miesiąc 😂🙈 mam zamiar kupić kilka ładnych rzeczy żeby podkreślać tą ciążę, bo to moja ostatnia 🙈😄
Kupiłam też pierwsza rzecz dla synka - kocyk 🥰 rozmawialiśmy też o imieniu i mamy listę 5 imion i jedno na prowadzeniu, ale postanowiliśmy wrócić do rozmowy za miesiąc, żeby dać sobie czas na przemyślenie tego 😄
Ja też ostatnio nie mam ochoty na mięso, ogólnie z jedzeniem u mnie średnio, najpierw 1 trymestr to wiadomo, nic się nie chciało jeść, teraz wieczne przeziębienia moje i synka + przeprowadzka, więc jedzenie jest w biegu i zdarza mi się zapomnieć o posiłku i jem np. o 13, a potem o 21 😵💫😵💫😵💫 także muszę się za to koniecznie zabrać i pilnować tego! Ciężko stworzyć jakieś fajne posiłki jak w zimie warzywa smakują jak tektura i są drogie jak nie wiem co 😅 dobrze, że są mrożonki. Byle do wiosny 🥰
Kurczę właśnie sobie uświadomilam, że muszę się rozglądać za szkołą rodzenia, mimo że to nasze 2 dziecko to chcemy iść, bo zapomina się to wszystko 😄
Muszę też przepisać się do innej położnej, oby nie miała wtedy urlopu! W poprzedniej ciąży musiałam tydzień przed porodem zmieniać położną, bo moja musiała iść na zabieg akurat wtedy gdy wypadał mój termin...i trafiłam na tragiczną babę! Przepraszam ale inaczej się tego nie da ująć. Teraz chcę wrócić do tej pierwotnej, bo jest fantastyczna. Tylko ten wakacyjny termin porodu może być problematyczny 🙈😵💫
Missi rozumiem że 20.02 a nie 20.03? 😅 -
Rewelka wrote:Boziu to ja jeszcze sobie to bełtam z serkiem śmietankowym takim kanapkowym i na bułę! Jakie to jest pyszne 🤣🤣🤣
Chyba forum powinnysmy nazwać „lipcowe makrele” 🤣🤣
WiolaP, Pani Bocianowa, MayMasza, Ananabanana, Kirby lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Ja również mam wizytę we wtorek i zaczynam się już denerwować. I człowiek jest taki głupi że nawet z detektorem tętna wymyśla inne głupoty.
Czytam Was regularnie i dużo z Was czuję ruchy- ja nic. A w dodatku mój brzuch wygląda jakbym wróciła z 3 daniowej kolacji 🤣🤣 i oczywiście odpal. Na bank coś jest nie tak. A później ogarniam siebie i tłumaczę , że co niby ma być nie tak.
Dodatkowo czuje sie wybitnie dobrze. Mam siłę i energię prawie na wszystko . Ciut szybciej kończą mi się baterie i nie do końca mam apetyt ale co to jest…
Także nasza głowa to złoto. -
Ja dzisiaj mialam wizyte, mala rosnie pieknie! Termin porodu przesuniety na 16.07, wiec Pani Bocianowa prosba o zmiane na glownej stronie
mam isc do szpitala 2 tyg przed porodem i zostac do porodu juz.
Rewelka, Agaa049, WiolaP, Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, emciak, Ananabanana, Motylek93, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Połówkowe za nami
teraz już mogę się cieszyć.
Będę mamą chłopca więc potwierdziły się wyniki pierwszego badania
na szczęście łożysko się przesunęło a szyjka ma 3.2 cm więc chyba nie mogę mieć piękniejszego weekendu dziewczyny ☺️
Wizyta kontrolna u mojego 20-go
Póki co imieniem nr 1 DawidWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 18:10
Agaa049, WiolaP, MayMasza, Kofii, Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, Missi, Ceci, emciak, Ananabanana, GosAga123, Precelek 🥨, wandapanda, Silvia, nofajniefajnie, Motylek93, Pajączek, hypatia92, Kirby lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
wandapanda wrote:Ale mi narobiłyście ochoty, właśnie będę otwierać koreczki śledziowe 🤭
U mnie cały czas choróbsko. Dzisiaj obudziłam się z takim bólem gardła, że nie mogłam śliny przełknąć. Pozwalam sobie na jedno tantum verde z rana, bo wtedy jest najgorzej i jakoś daje radę.
Jeśli chodzi o czytanie niepokojących treści, to ja musiałam wyciszyć na fb grupę o badaniach prenatalnych, bo za bardzo się nakręcałam. Ale ciągle gdzieś tam z tyłu głowy mam niepokój. W przyszły wtorek wizyta u lekarza i mam nadzieję, że zdarzy się cud i ta pępowina jednak będzie normalna. A jak nie to, że przynajmniej nic nowego nie znajdą. Im bliżej wtorku tym gorzej.
Chyba jesteśmy w tej samej grupie na fb.. też muszę wyciszyć, bo tam każdy post to same tragedie i wczytaj tak się nakręciłam przed wizytą, że prawie się popłakałam i nie wierzyłam, że wszystko będzie dobrze 😳
-
Kobietki ja dzisiaj jestem po wizycie.
Też miałam już schizy, mimo detektora, ale czytam w internecie różne historie, żyje tragediami tych mam i się nakręcam.. 🫣
Wszystko na szczęście z Dzidzią dobrze - ma już prawie 300 gram 🥹 obrócona głowa w dół, nóżki zaciśnięte - lekarka dalej twierdzi, że to jej najbardziej wstydliwe dziecko.
Ale na 90% dziewczynka. Także naszym powiedzeniem - pipki górą, bo chyba babską przewagę mamy.
Połówkowe przesunęli mi na 18 lutego, może będzie bardziej skora do pokazania się to i mąż w końcu zobaczy 😁
Czarna_owieczka, Ceci, emciak, Ananabanana, Precelek 🥨, nofajniefajnie, Motylek93, MayMasza, Mysia 24, WiolaP lubią tę wiadomość
-
A propo profilowego zdjęcia 😅 właśnie sobie zdałam sprawę że jestem na forum staraniowo-ciążowym i mam awatara z kieliszkiem wina 😅 totalny przypadek. Pamiętam dzień jak zakładałam konto na tym forum i oglądaliśmy komedię "Niewłaściwa Missi" I stąd moja nazwa 😆 swoją drogą polecam tą komedię jak was nawiedzają czarne myśli.
A co do strachu i stresu. Ile ja się omartwiłam przez ostatnie dwa dni że czuję mniej ruchów. Już momentami byłam o krok od płaczu. I co, od dzisiejszej nocy bajlando w brzuchu które trwa cały dzień 😃
Wszystko u każdej z nas będzie dobrze, na pewno! A to że się martwimy to też normalne. To jest dla nas najważniejsze. Jak to kiedyś powiedział mi mój dziadzio. Dziecko to największy skarb w życiuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:36
Pani Bocianowa, Ananabanana, Agaa049, Motylek93, WiolaP lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Natalie2026 wrote:Kobietki ja dzisiaj jestem po wizycie.
Też miałam już schizy, mimo detektora, ale czytam w internecie różne historie, żyje tragediami tych mam i się nakręcam.. 🫣
Wszystko na szczęście z Dzidzią dobrze - ma już prawie 300 gram 🥹 obrócona głowa w dół, nóżki zaciśnięte - lekarka dalej twierdzi, że to jej najbardziej wstydliwe dziecko.
Ale na 90% dziewczynka. Także naszym powiedzeniem - pipki górą, bo chyba babską przewagę mamy.
Połówkowe przesunęli mi na 18 lutego, może będzie bardziej skora do pokazania się to i mąż w końcu zobaczy 😁
Ja mam wrażenie, że moje Słoneczko zrobi podobnie. Śmiałam się do męża, że mają z dzieckiem cichy układ bo mój mąż bardzo by chciał poznać płeć dopiero przy porodzie 😅
Koleżanka poleciła mi żeby przed USG zjeść cukierka i będzie większa szansa, że się bobas tak będzie kręcił że w pewnym momencie będzie można uchwycić na obrazie to newralgiczne miejsce 🤭6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Karolka, to chyba jako pierwsza miałaś połówkowe, a tym samym otwoerasz nowy rozdział na forum. Cieszę się, że wszystko u Was dobrze. 😊
U mnie w ogóle po usg 1 trym zmienił się termin na 1.07, więc poproszę o zmianę na pierwszej stronie. I dopisanie, że czekamy na dziewczynkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 20:55
Pani Bocianowa, karolka, WiolaP lubią tę wiadomość
-
Dla mnie to szok, że już dziewczyny prawie wszystkie jesteśmy w połowie. Ten czas tak leci, że szok.
Ciekawi mnie czy końcówka też tak szybko płynie😅
Fajnie, że u Was dobrze 🥰
A u nas dalej walka trwa nad imieniem.
Teraz wgl na tapecie Maria lub Marianna ( podoba mi się skrót Mania)
W sumie to męża wybór, ale mi też się podoba, więc może zostanie już.
Trzymajmy kciuki🤞 😅
karolka lubi tę wiadomość
-
Natalie2026 wrote:Chyba jesteśmy w tej samej grupie na fb.. też muszę wyciszyć, bo tam każdy post to same tragedie i wczytaj tak się nakręciłam przed wizytą, że prawie się popłakałam i nie wierzyłam, że wszystko będzie dobrze 😳
Tak, ta grupa to ogólnie skupisko kobiet, które mają mniejsze lub większe problemy w ciąży. U większości coś nie tak, co rusz jakiś post o wykrytej wadzie czy ciężkiej chorobie, terminacji, człowiek tak to czyta i nie wierzy, że jakakolwiek ciąża może przebiegać dobrze. Oczywiście super, że takie miejsce istnieje, bo to kopalnia wiedzy i ja sama wielu rzeczy się stamtąd dowiedziałam. Ale musiłam wyciszyć, bo te posty o ciężkich wadach i ludzkich tragediach mi wyskakiwały na tablicy jak scrolowałam przy śniadaniu i od razu też zaczynałam sobie filmy wkręcać. -
Ja dzisiaj też po wizycie u ginekologa. Wszystko okej. Dzidzia rośnie. Niestety tak się ułożyła do góry nogami że nie było płci widać ale Pan doktor powiedział że siusiaka nie widzi więc jest szansa na dziewczynke
na I prenatalnych też to usłyszałam
następna wizyta 27.02
termin porodu znowu przesunięty tym razem na 21.07
Silvia, Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, Ceci, Ananabanana, Precelek 🥨, Motylek93, MayMasza, karolka, Agaa049, Mysia 24, Kofii, WiolaP, emciak lubią tę wiadomość
-
Apropo imion to dla dziewczynki miałam cały spis:
Natalia
Lena
Michalina
Amelia
Alicja
Laura
Mogłabym tam wymieniać dalej 🤭 a tymczasem u nas chłopczyk i no zaledwie kilka które obojgu się podobają
Dawid
Henryk
Jan
Cezary
Ale się cieszę…i co jeszcze…dzisiaj w nocy w końcu poczułam mojego malucha 🤭☺️ ja jestem zakochana na maxa
Gonia90, Missi, Ananabanana, Agaa049, Rewelka, WiolaP, Pani Bocianowa, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, zastanawiam się kiedy to nastąpi 🤔☺️☺️ ale mam też obawy bo zawsze mnie to przerażało jak widziałam ruszający się brzuch u kogoś w rodzinie 🙈😆
Brzucha też jako tako nie mam, ale bardzo mi już niewygodnie w jeansach. Musze się rozejrzeć za legginsami, albo jakimiś spodniami ciążowymi. W sieciówkach wszystko mega drogie 😩 aż byłam w szoku. -
Gonia90 wrote:Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, zastanawiam się kiedy to nastąpi 🤔☺️☺️ ale mam też obawy bo zawsze mnie to przerażało jak widziałam ruszający się brzuch u kogoś w rodzinie 🙈😆
Brzucha też jako tako nie mam, ale bardzo mi już niewygodnie w jeansach. Musze się rozejrzeć za legginsami, albo jakimiś spodniami ciążowymi. W sieciówkach wszystko mega drogie 😩 aż byłam w szoku.
Spróbuj poszukać na vinted jeśli nie przeszkadzają Ci używane legginsy
ja ostatnio kupiłam za 6 zł, z przesyłką 17… ale to i tak tanio 😀
Gonia90 lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️

, druga córka