Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Rewelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn, które jeszcze pracują lub pracowały dłużej w poprzednich ciążach - Do kiedy macie zamiar chodzić normalnie do pracy lub pracowałyście? Ja jeszcze i chciałabym dociągnąć do końca kwietnia, ale nie wiem jak będę się czuła i czy synek pozwoli 😅

Ja mam w planach chodzić do końca 2 trymestru - później idę na przymusowe odsunięcie od pracy - myślę że to sporo zależy od charakteru pracy- moja jest na tyle dogodna - a pracuje w kontroli jakosci dużej fabryki produkującej błonnik spożywczy. Także w każdej chwili mogę usiąść jak i urządzić sobie spacer. Nie dźwigam i przemęczam się

Pysio lubi tę wiadomość

• nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn, które jeszcze pracują lub pracowały dłużej w poprzednich ciążach - Do kiedy macie zamiar chodzić normalnie do pracy lub pracowałyście? Ja jeszcze i chciałabym dociągnąć do końca kwietnia, ale nie wiem jak będę się czuła i czy synek pozwoli 😅

W poprzedniej musiałam iść w 11tc na l4.
    Teraz jestem prawie 19tc i przede mną ostatni tydzień pracy. Potem urlop i od 21tc idę na l4.
    Niby w totalu się czuje ok, ale siedzenie kilka godzin mnie męczy, muszę się ruszać i zmieniać pozycje. Do tego ciężko mo się już oddycha i przy 15 minutowym spotkaniu ma zadyszkę :D

Pysio lubi tę wiadomość

• MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje pracowac do konca lutego, ale nie wiem jak wytrzymam ostatni tydzień...córka zlapala gila woec jak sie pochoruje to po prostu pójdę juz wczesniej na zwolnienie
    Ogolniebejst mi juz ciezko siedzieć 8h przy kompie, brak ruchu,mdlosci,apetyt i całe combo dają mi sie we znaki

Pysio lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Missi jak zalogujesz sie na swoj profil to wchodzisz w prawym gornym rogu w zakładkę świadczeniobiorca potem wybierasz zakladke zasilki.Tam klikasz na konkretne zwolnienie i wyswietla sie szczegoly od kiedy do kiedy i ile a na samym dole strony masz przycisk wyplaty i zwroty klikasz tam i pokazuje juz kwote netto i termin wyplaty☺️

Ja tego bardzo pilnuje bo w poprzedniej ciazy wlasnie księgowa zapomniała przeslac papierów i jednego miesiąca zostala bym bez wyplaty,ale zadzownilam do szefa potem do zusu i bardzo mila Pani w zusie powiedziała ze jiz dostali papiery i postara się wszystko przyspieszyć zebym jak najszybciej dostala pieniądze i rzeczywiście dostałam w ciągu 3 dni😉Wiec w razie co warto tez do nich zadzownic bo moga pomóc.

Właśnie dostałam przelew 😅
    Ściągnęłam myślami

Pysio, WiolaP lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Pysio Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawiam się jak to będzie, bo pracuję jako kierownik budowy 🙈 dużo stresu, odpowiedzialność i warunki często uznawane za szkodliwe - pył, hałas itp., chociaż uznawanie szkodliwości zależy od lekarza, bo wg niektórych to siedzę tylko w biurze i piję kawkę bo w stanowisku pracy przy badaniach okresowych mam "praca biurowa". Ja jestem na własnej działalności i niestety jak pójdę na zwolnienie to będę dostawać tylko jakiś minimalny zasiłek, więc zależy mi, żeby pociągnąć jak najdłużej :(

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

• nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    No właśnie zastanawiam się jak to będzie, bo pracuję jako kierownik budowy 🙈 dużo stresu, odpowiedzialność i warunki często uznawane za szkodliwe - pył, hałas itp., chociaż uznawanie szkodliwości zależy od lekarza, bo wg niektórych to siedzę tylko w biurze i piję kawkę bo w stanowisku pracy przy badaniach okresowych mam "praca biurowa". Ja jestem na własnej działalności i niestety jak pójdę na zwolnienie to będę dostawać tylko jakiś minimalny zasiłek, więc zależy mi, żeby pociągnąć jak najdłużej :(

A nie wchodzi w grę praca zdalna?

• Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Ja tez jeszcze pracuje, tez wstepnie myslalam o koncu kwietnia, ale zaczynam miec problem z usiedzeniem na krzesle tych godzin, wiec zobaczymy :)

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Ja w maju od 11 do 22 planuje urlop wykorzystać i wybrać się nad morze ;) i albo później na zwolnienie albo gdzieś początkiem czerwca. Wszystko zależy jak się będę czuła i czy nie będzie przeciwskazan do pracy. A termin mam wstępnie na 5 lipiec ale u mnie będzie cesarka więc pewnie jakoś szybciej.

‹‹ 208 209 210 211 212
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ