Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to mam to samo, totalny brak sił na jedzenie i robienie. Ostatnio nic nie zrobiłam, a mąż miał wolne i mówimy, że jedziemy coś zjeść. Byłam już bardzo głodna, ale ledwie dotknęłam ten zamówiony obiad… też nie mam siły, żeby coś ćwiczyć… dopiero od niedawna wznowiłam spacery, ale też długo nic. Coś te ciąże z nas zrobiły leniuszków 🤭 od marca już mam wykupiony karnet na te zajęcia dla kobiet w ciąży to nie będzie wyjścia i trzeba będzie iść

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Weronika97S Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczorajsza wizyta przebiegła bardzo sprawnie. Dostałam kolejną receptę na Duphaston, przedłużenie zwolnienia, lekarz sprawdził szyjkę macicy i dosłownie na moment spojrzał na USG, zy wszystko ok (ten sam lekarz robił mi w piątek połówkowe). Ogólnie wszystko w porządku, nie ma podstaw do niepokoju 🙂
    W przyszłym tygodniu zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia, będzie okazja żeby wyjść z domu, bo przyznaję że wraz z lepszym samopoczuciem zaczyna mi trochę doskwierać to siedzenie w domu od 4 miesięcy. Do tej pory jedyną atrakcją było wyjście do lekarza i na zakupy spożywcze raz w tygodniu.
    Powoli zabieram się też za kompletowanie wyprawki, jak do tej pory mam kupione dosłownie 4 ubranka i ręcznik kąpielowy. Prawie pokłóciłam się o to z teściową ostatnio, bo jej zdaniem nie należy nic kupować przed narodzinami dziecka, nie rozumie że czasy się zmieniły i ponad 30 lat temu było trochę inaczej 😂

WiolaP, emciak, Agaa049 lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z jedzeniem 😫 chciałabym jeść zdrowe posiłki, a kończy się na kanapce z szynką w pośpiechu, bo uświadamiam sobie, że nie jadłam od wielu godzin i brzuch mnie boli z głodu 😵‍💫

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nie chce Wam się jeść i pomijacie posiłki to zaopatrzcie się w skyr do picia, najlepiej naturalny ale smakowy raz na jakiś czas też będzie okej. Szybko wchodzi, ma sporo białka i wapnia a to dla nas bardzo istotne.

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
‹‹ 212 213 214 215 216
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ