🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym jedzeniem to mam to samo, totalny brak sił na jedzenie i robienie. Ostatnio nic nie zrobiłam, a mąż miał wolne i mówimy, że jedziemy coś zjeść. Byłam już bardzo głodna, ale ledwie dotknęłam ten zamówiony obiad… też nie mam siły, żeby coś ćwiczyć… dopiero od niedawna wznowiłam spacery, ale też długo nic. Coś te ciąże z nas zrobiły leniuszków 🤭 od marca już mam wykupiony karnet na te zajęcia dla kobiet w ciąży to nie będzie wyjścia i trzeba będzie iść• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
U mnie wczorajsza wizyta przebiegła bardzo sprawnie. Dostałam kolejną receptę na Duphaston, przedłużenie zwolnienia, lekarz sprawdził szyjkę macicy i dosłownie na moment spojrzał na USG, zy wszystko ok (ten sam lekarz robił mi w piątek połówkowe). Ogólnie wszystko w porządku, nie ma podstaw do niepokoju 🙂
W przyszłym tygodniu zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia, będzie okazja żeby wyjść z domu, bo przyznaję że wraz z lepszym samopoczuciem zaczyna mi trochę doskwierać to siedzenie w domu od 4 miesięcy. Do tej pory jedyną atrakcją było wyjście do lekarza i na zakupy spożywcze raz w tygodniu.
Powoli zabieram się też za kompletowanie wyprawki, jak do tej pory mam kupione dosłownie 4 ubranka i ręcznik kąpielowy. Prawie pokłóciłam się o to z teściową ostatnio, bo jej zdaniem nie należy nic kupować przed narodzinami dziecka, nie rozumie że czasy się zmieniły i ponad 30 lat temu było trochę inaczej 😂
WiolaP, emciak, Agaa049, Czarna_owieczka, Pysio lubią tę wiadomość
-
Ja też mam problem z jedzeniem 😫 chciałabym jeść zdrowe posiłki, a kończy się na kanapce z szynką w pośpiechu, bo uświadamiam sobie, że nie jadłam od wielu godzin i brzuch mnie boli z głodu 😵💫
-
Dziewczyny, jak nie chce Wam się jeść i pomijacie posiłki to zaopatrzcie się w skyr do picia, najlepiej naturalny ale smakowy raz na jakiś czas też będzie okej. Szybko wchodzi, ma sporo białka i wapnia a to dla nas bardzo istotne.6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
U mnie apetyt dziki, ale co bym nie zjadła, choćby banana czy grejfruta, to momentalnie czuję się bliska pęknięcia i w efekcie nie jem zbyt wiele, bo mi po prostu ciężko.
Bolek od 5 dni chyba ani razu się nie ruszył. Jestem cała w nerwach, na szczęście dziś wizyta, chyba pierwsza, przed którą się stresuję. Tym bardziej, że czas najwyższy poruszyć kwestię porodu i jasno postawić sprawę. Na ten moment mam potwierdzone problemy ze wzrokiem, ze skierowaniem na laseroterapię siatkówkową, którą niekoniecznie mam ochotę robić. Coś jest ze mną nie tak, mam potężne lęki przed wszelkimi zabiegami medycznymi, to jest aż patologiczne i nie umiem sobie z tym poradzić. -
Prosia wrote:U mnie apetyt dziki, ale co bym nie zjadła, choćby banana czy grejfruta, to momentalnie czuję się bliska pęknięcia i w efekcie nie jem zbyt wiele, bo mi po prostu ciężko.
Bolek od 5 dni chyba ani razu się nie ruszył. Jestem cała w nerwach, na szczęście dziś wizyta, chyba pierwsza, przed którą się stresuję. Tym bardziej, że czas najwyższy poruszyć kwestię porodu i jasno postawić sprawę. Na ten moment mam potwierdzone problemy ze wzrokiem, ze skierowaniem na laseroterapię siatkówkową, którą niekoniecznie mam ochotę robić. Coś jest ze mną nie tak, mam potężne lęki przed wszelkimi zabiegami medycznymi, to jest aż patologiczne i nie umiem sobie z tym poradzić.
Prosia, dobrze, że już dziś masz wizytę, na pewno będzie dobrze. A te ruchy odczuwałaś do tej pory regularnie?
Co do lęku przed zabiegami to jestem z Tobą w klubie, na szczęście na horyzoncie nie mam nic co powinnam zrobić ale nawet w kontekście nieplanowanego CC obawiam się samego zabiegu 😮💨6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja po wizycie u nas wszystko ok.Ale mala jest dosc nisko i miewam delikatne skurcze dlatego mam włączyć magnez i no spe.Dostalam skierowania na krew i mocz, dodatkowo tez mam skierowanie od diabetologa na badania wiec marzec obfituje u mnie w przeróżne wizyty lekarskie 😐 Teraz czeka mnie połówkowe 14 .03,potem wizyta u prowadzącej 19.03 i 31.03 i pomiędzy jeszcze diabetolog,genetyk i dwie wizyty w laboratorium😅.
A jak dzis wasze apetyty 😉
Missi jak Ty sie dziś czujesz , lepiej już ❤️
Prosia trzymam kciuki ,ale napewno wszystko bedzie dobrze💚
Missi, Mysia 24, Precelek 🥨, emciak, wandapanda lubią tę wiadomość
-
O to ja z jedzeniem mam zupełnie odwrotnie, już rozumiem skąd te dodatkowe kilogramy 😂🫣 apetyt ma wielki głównie na owoce i warzywa, odrzuciło mnie od mięsa ale muszę się troszkę przymusić bo hemoglobinę mam na granicy.
Gotować też nie mam siły ale ja już usiądę do jedzenia to mogę jeść i jeść :p
U mnie też nadchodzi sporo wizyt- 3 marca połówkowe, 6 marca wizyta na NFZ w szpitalu gdzie będę miała cc a 10 marca u mojego prowadzącegoOna 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
WiolaP dziękuję 😘 jest ok, wydrukowałam sobie listę wyprawkową i przebieram nóżkami kiedy zacznę to wszystko zamawiać. Na razie oglądam sobie w internecie, czytam itp.
Mężuś złożył mi pudelka więc dziś powoli zaczęłam pakować kuchnie.
A tak to sobie dziś leniuchuje🤭😃
Swoją drogą dziś przeczytałam fajne zdanie, które aż zapisałam sobie na liście wyprawkowej.
A mianowicie: Najważniejsza w pierwszych 3 miesiącach życia dziecka jest prostota i bezpieczeństwo ☺️ to zdanie mam nadzieję uchroni mnie przed kupowaniem niepotrzebnych pierdół♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
kikix0o wrote:A mnie coś od wczoraj zaczęło pobolewać podbrzusze, a akurat apka ciążowa w aktualizacji mi powiedziała że mogę mieć aktualnie taki objaw, więc się idealnie zgadza 😅 Mam nadzieję, że w miarę dobrze minie mi jutrzejszy lot, bo najpierw 6h, przesiadka i znowu 6h 😅
Powodzenia w samolocie, na pewno minie szybko i dobrze
ja ostatnio leciałam 6h, przesiadka i znowu 14h i starałam się spacerować i dużo wstawać, piłam elektrolity i brałam większe dawki magnezu i jakoś poszło 😅
-
Ja to z jedzeniem ciągle jestem Głodna 🤣 i zjeżdżać coś dalej nie czuję się pełna strasznie to mnie dziwi bo zawsze to ledwo co ja jadłam i szybko byłam pełna no ale niestety w kg to bardzo widać .. ale też odrzuciło mnie od mięsa nie jem prawie wgl nawet szynka mi nie smakuje👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Hej dziewczyny, czy macie jaką listę wyprawkowa gotowa gdzieś? Nie wiem czy temat się już przewijał, a czasem nie daję rady wszystkiego przeczytać.
Ja wielu rzeczy nie jem bo też mam lęk przed listeria i innymi takimi podobnymi.. poza tym mieszkając za granicą nie mam dostępu do niektórych naszych polskich produktów 😩 ogólnie bym zjadła polski domowy obiad, a jak sama coś zrobię to nie jest to samo, jednak z czyichś rąk lepiej smakuje. -
Jakby sie dało...emciak wrote:Dziewczyny, jak nie chce Wam się jeść i pomijacie posiłki to zaopatrzcie się w skyr do picia, najlepiej naturalny ale smakowy raz na jakiś czas też będzie okej. Szybko wchodzi, ma sporo białka i wapnia a to dla nas bardzo istotne.
sam skyr powoduje problemy żołądkowe (problemy jelitowe od dawna) I jal teściowa zawsze kazała mi pic kefir jak boli mnie brzuch yo nie pozmywałam,ze sobie tym pogorszę ;p poza tym, ja jem non stop ale mdli mnie ponwszystkim wiec zero przyjemności:(

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Prosia, jak po wizycie?Prosia wrote:U mnie apetyt dziki, ale co bym nie zjadła, choćby banana czy grejfruta, to momentalnie czuję się bliska pęknięcia i w efekcie nie jem zbyt wiele, bo mi po prostu ciężko.
Bolek od 5 dni chyba ani razu się nie ruszył. Jestem cała w nerwach, na szczęście dziś wizyta, chyba pierwsza, przed którą się stresuję. Tym bardziej, że czas najwyższy poruszyć kwestię porodu i jasno postawić sprawę. Na ten moment mam potwierdzone problemy ze wzrokiem, ze skierowaniem na laseroterapię siatkówkową, którą niekoniecznie mam ochotę robić. Coś jest ze mną nie tak, mam potężne lęki przed wszelkimi zabiegami medycznymi, to jest aż patologiczne i nie umiem sobie z tym poradzić.
I co Twój lekarz powiedział na temat rodzaju porodu przy problemach z siatkówką? Pytam z ciekawości, bo w poprzedniej ciąży koło 28-30 tygodnia miałam zabieg laserowy właśnie na dziurkę w siatkówce - robiliśmy go celowo, bo bardzo chciałam rodzić naturalnie.Synek 05.2024 ❤️ -
Prosia ja też czekam na info 🍀 Cały dzień co chwilę myślę o Tobie i małym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 21:12
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Hej 😘 my jesteśmy już po badaniach połówkowych, wszystko dobrze, maluszek rozwija się prawidłowo, waży 445g ❤️🤰🏻
Ja aktualnie jestem na diecie, ze względu na cukrzyce ciążową, nie jest lekko, ale robię co mogę.
Mam sensor i kontroluje swoje cukry.
Łożysko z przodu dość nisko, położenie małego główkowe, także kręci fikołki 😁
Termin porodu 7.07 pozostaje ☺️ i płeć męska uwidoczniona doskonale 💙
W marcu kolejne badania laboratoryjne i wizyta u diabetologa i ginekolog 9.03 😉
O trzecie badania prenatalne będę pytać swojego lekarza na wizycie.
Rewelka, Agaa049, Mysia 24, Ceci, emciak, Motylek93, MayMasza, aannddzzia, WiolaP, Czarna_owieczka, wandapanda, Pysio, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
O właśnie, a jak Wasze dzieciaczki są najczęściej ułożone podczas badania USG? U mnie cały czas jest w pozycji miednicowej ze skrzyżowanymi nóżkami i kopniaczki zawsze czuję w podobnym miejscu. Wiadomo, że to na tym etapie normalne ale jestem ciekawa jak to u Was wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 09:58
aniluaP19 lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
U nas Malutka miala ręce na twarzy a nogi za glowa, zwinięta w orzeszek hah
pozycja 'po turecku' tez jest grana non stop
emciak, Agaa049, aniluaP19 lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
U nas na ostatnim badaniu młody główkę miał w mojej pachwinie po lewej stronie a nóżki w rozkroku po prawej pod żebrami. A rączkę miał przy główce jakby leżał na leżaku na wakajkach w słonecznej Tajlandii😃
Mamy uchwycone to na zdjęciu 4D 😅i to zdjęcie jest ekstraWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 10:51
Rewelka, emciak, Agaa049, aniluaP19 lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha