🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym jedzeniem to mam to samo, totalny brak sił na jedzenie i robienie. Ostatnio nic nie zrobiłam, a mąż miał wolne i mówimy, że jedziemy coś zjeść. Byłam już bardzo głodna, ale ledwie dotknęłam ten zamówiony obiad… też nie mam siły, żeby coś ćwiczyć… dopiero od niedawna wznowiłam spacery, ale też długo nic. Coś te ciąże z nas zrobiły leniuszków 🤭 od marca już mam wykupiony karnet na te zajęcia dla kobiet w ciąży to nie będzie wyjścia i trzeba będzie iść• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
U mnie wczorajsza wizyta przebiegła bardzo sprawnie. Dostałam kolejną receptę na Duphaston, przedłużenie zwolnienia, lekarz sprawdził szyjkę macicy i dosłownie na moment spojrzał na USG, zy wszystko ok (ten sam lekarz robił mi w piątek połówkowe). Ogólnie wszystko w porządku, nie ma podstaw do niepokoju 🙂
W przyszłym tygodniu zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia, będzie okazja żeby wyjść z domu, bo przyznaję że wraz z lepszym samopoczuciem zaczyna mi trochę doskwierać to siedzenie w domu od 4 miesięcy. Do tej pory jedyną atrakcją było wyjście do lekarza i na zakupy spożywcze raz w tygodniu.
Powoli zabieram się też za kompletowanie wyprawki, jak do tej pory mam kupione dosłownie 4 ubranka i ręcznik kąpielowy. Prawie pokłóciłam się o to z teściową ostatnio, bo jej zdaniem nie należy nic kupować przed narodzinami dziecka, nie rozumie że czasy się zmieniły i ponad 30 lat temu było trochę inaczej 😂
WiolaP, emciak, Agaa049 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam problem z jedzeniem 😫 chciałabym jeść zdrowe posiłki, a kończy się na kanapce z szynką w pośpiechu, bo uświadamiam sobie, że nie jadłam od wielu godzin i brzuch mnie boli z głodu 😵💫
-
Dziewczyny, jak nie chce Wam się jeść i pomijacie posiłki to zaopatrzcie się w skyr do picia, najlepiej naturalny ale smakowy raz na jakiś czas też będzie okej. Szybko wchodzi, ma sporo białka i wapnia a to dla nas bardzo istotne.6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-