🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
A mam pytanie do Was dziewczyny, czy bolą Was biodra? Zwłaszcza w nocy? Mnie te bóle wybudzają i dodatkowo rozchodzi mi się ten ból na nogi 🤯
U mnie glow ciążowe pośrednie. Raz lepiej raz gorzej. Zaczęły mi rosnąć włosy, mam dużo baby hairow, ale wciąż jeszcze wychodzą mi jakieś wypryski na twarzy, jest ich zdecydowanie mniej.
Brzuch mi wyskoczył już mocno, jest zauważalny i ogólnie nie widzę abym przytyła na całym ciele tylko ten brzuch taki wystający, na wadze jest już +4 kg. Rozstępów póki co nie mam, ale zauważyłam, że puchnę na twarzy 🥲
Ale mam ochotę częściej się właśnie ubrać ładnie i wymalować. Też mam w planie jak Missi iść do fryzjera ściąć włosy i je przyciemnić do naturalnego koloru, aktualnie jestem blond z dużym odrostem już 🫣😀 -
Kobitki ja ostatnio głównie podczytuje - raz, że mam finisz w pracy i chce pozamykać wszystko, dwa że staram się ograniczać korzystanie z telefonu więc loguje się tylko z komputera (w ogóle czy tylko ja mam wrażenie, że korzystanie z telegonu z forum to się zrobił jakiś koszmar ostatnio?).
Nie nadrobie wszystkich tematów.
@Pani Bocianowa trzymaj się, oby wszystko się dobrze skończyło!
@Ananabanana miałam problem z biodrami w pierwszej ciązy i to bardzo wcześnie - od mniej wiecej 11tc. Byłam w stanie spać tylko z poduszka ciązową
Fajnie, że same dobre wiadomości z ostatnich wizyt!
U mnie samopoczucie spoko, nabrałam trochę energii i jestem w stanie poćwiczyć te 30-40 minut dziennie. Od razu głowa ma się lepiej, wyniki TSH też ładnie przystopowały. No i liczę, że waga mi sie troche zatrzyma, bo waże już tyle, ile rodząc pierwsze dziecko. Również mąz w końcu poszedł do psychiatry - wyszła depresja i stany lękowe. Dostał leki i trochę w myśl zasady, że jak choruje jedna osoba, to choruje całą rodzina - to i mi się poprawiło.
Dziś miałam wizytę - z bobasem wszystko super, ruchliwy, zdrowy, waży już 350g. To dobra wiadomośc biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświdczenia (tu mamy 85 centyl, pierwzzyn syn na tym etapie był na 20...) oraz prognozę FGR.
Niestety łożysko dalej mam nisko, zasłania szyjkę macicy. Staram się być dobrej myśli, że jeszcze się podniesie.
Następna wizyta to prenatalne (9.03) a potem regularna 18.03.
No i news - mamy w końcu imię! Na 90% będzię STEFAN
Od poniedziałku robię sobię urlop na Mazurach. A potem L4, więc liczę, że będę bardziej na bieżąco z Wami
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:22
Ceci, Missi, Ananabanana, Agaa049, emciak, WiolaP, wandapanda lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa, bardzo mi przykro z powodu stresów, mam nadzieję, że piesio szybko się wyliże z tego. Przytulam mocno!6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja też poki co nie tyje jakoś ogółem tylko wszystko idzie w brzuszek 💪Co do rozstępów to udalo mi sie ich uniknąć nie pojawiły się w żadnej ciąży wiec mam nadzieję ze tak pozostanie tym bardziej ze po tym porodzie zamykamy warsztat😜Jesli chodzi o wlosy to tez rozmyślam nad tym czy troche ich nie skrócić ale u mnie to jest zawsze konflikt wewnętrzny 😅Bo jak są krótkie to lepiej mi sie układają a znowu dlugie sa taaaakie ładne,wiec na razie poprostu spinam je w koka i czekam co przyniesie wiosna💐🌱🌷
@nofajniefajnie Stefek piękne imie🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:54
Missi, nofajniefajnie lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Dzisiaj byłam u mojego lekarza i dowiedziałam się, że przez rozejście mięśni brzucha mam prawdopodobnie przepuklinę kresy białej..
Zapisałam się już do fizjo, ale bardzo mnie to zmartwiło 😱
Czy któraś z Was miała lub ma ten problem?
To moja trzecia ciąża i wiem, że to duże obciążenie fizyczne, ale takich informacji się nie spodziewałam 😔 -
A czym się smarujecie na rozstępy?
Ja smaruje dwa razy dziennie, mam balsam i olejek z Musteli przeciw rozstępom, plus olejek migdałowy 100%.
Domyślam się, że biust naciągnięty przez te implanty, dlatego rozstępów na nim nie uniknę..
Ale może macie coś magicznego, żeby mi się czasem na brzuchu nie pojawiły?
Chociaż słyszałam różne teorie.. moje dwie szwagierki niczym się nie smarowały, a rozstępów brak 😂 -
Natalie2026 wrote:A czym się smarujecie na rozstępy?
Ja smaruje dwa razy dziennie, mam balsam i olejek z Musteli przeciw rozstępom, plus olejek migdałowy 100%.
Domyślam się, że biust naciągnięty przez te implanty, dlatego rozstępów na nim nie uniknę..
Chociaż słyszałam różne teorie.. moje dwie szwagierki niczym się nie smarowały, a rozstępów brak 😂
ja też smaruję Mustelą - piersi olejkiem, a brzuch balsamem. Podobno szczotkowanie na sucho też pomaga, ale na razie nie chce mi się za to zabierać.
Ja skłaniam sie do teorii że jednak najwięcej w kwestii do powiedzenia mają geny, niestety.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
U mnie już po wizycie, wszystko z maluchem dobrze. Rozmawiałam z lekarką na temat porodu - jezeli dziecko będzie większe blizej 4 kg to zaleci mi cc, a jak będzie tak do 3,5 to zaleca mi rodzenie naturalnie. Oczywiście powiedziała mi o możliwych powikłaniach cc - ja o tym wszystkim wiem, ale mimo to poród naturalny na tą chwilę jest dla mnie przerażający, myślę, że będę się konsultować z psychiatrą w sprawie stwierdzenia tokofobii.
Następna wizyta 19.03
wandapanda lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
Ja używam poprostu oliwki,zadnych magicznych specyfików i to jeszcze jak mi się chce🫣W pierwszej ciazy używałam oliwki penaten ona byla genialna bo nie byla taka tlusta a miała taką jak by pudrowa konsystencję po rozsmarowania ale potem dlugi czas byla niedostępna nie wiem jak teraz.W drugiej ciazy oliwka bambino a w trzeciej i teraz w czwartej oliwka baby dream.Kiedys słyszałam ze rozstępy to kwestia genow ale nie wiem ile w tym prawdy bo moja mama nie ma,ja nie mam a w sumie to moja 8 ciąża za to moja siostra ma- pojawiły sie u niej już w pierwszej ciazy 🤷A ona się naciera codziennie specyfikami przeróżnymi,non stop jakieś pilingii bajery więc nie wiem w sumie od czego to zależy.
-
Chociaż słyszałam różne teorie.. moje dwie szwagierki niczym się nie smarowały, a rozstępów brak 😂
Niczym 😅 w pierwszej ciąży też się nie smarowałam i ani jednej kreski. Wydaje mi się , że to nie kwestia smarowideł tylko ogólnej predyspozycji do rozstępów.
Pani Bocianowa, bardzo mi przykro
nawet ostatnio myślałam o Tobie, że coś ucichłaś… trzymam kciuki za pieska 🐕
-
Missi wrote:
Ogólnie mam mega ochotę na strojenie się, tylko leżę i zamawiam ciuchy. I tworzę sobie w głowie zestawy w które będę mogła wskoczyć jak tylko w końcu przyjdzie wiosna 🙏
a skąd zamawiasz ciuchy? tez się szykuje na wiosnę, może w końcu będę wyglądać jak człowiek, bo w kurtce zimowej się czuję teraz jak jakiś mumim
07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
Missi wrote:
I mam ochotę umówić się do fryzjera i zrobić cięcie. Mam długie włosy proste a mam ochotę na jakąś zmianę. Np. Cieniowanie.
Czy jest na sali jakaś fryzjerka? I powie mi czy cieniowanie optycznie zagęści włosy? 😀
Nie jestem fryzjerką ale właścicielką prostych włosów i mogę coś powiedzieć. Ja mam cienkie włosy i cieniowanie sprawia, że jest ich jeszcze mniej dlatego tego unikam. Jeśli masz dużo i grube mogą dodać lekkości, najlepiej jak się lekko pokręci wtedy wydaje się ich więcej. Ale przy prostych jak strąki to może być ciężko. Na pewno potrzebny dobry fryzjer który doradzi i zrobi to dobrze.
Co do ferrytyny dziewczyny jak często badacie? Mój gin daje mi tylko mocz plus krew podstawowa morfologia i tokso i cytoplazmoza.
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Ja dokładnie mam ten sam zestaw do smarowania.
Dodatkowo na całe ciało nakładam balsam z oillanu.
Wcierając olejek w brzuch też go masuję trochę i boczki też. 😀
-