🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też ostatnio nóżki za głowa 😅 śmiesznie to wyglądało 🤣🤣
Boziulku już jest wątek listopadowy…. Ależ my się stare robimy 😆 jak ten czas leci!
Czy Wy dalej macie bolące piersi? Myślałam że to się kiedyś kończy. Może nie bolą jak wcześniej ale jednak dalej je czuję
emciak, Missi, MayMasza, aniluaP19 lubią tę wiadomość
-
U mnie mała narazie nogami do wyjścia
a na ostatniej wizycie ziewała już z takim znudzeniem, że przypominała kropka w kropkę starszą siostrę
emciak, aniluaP19 lubią tę wiadomość
-
U nas położenie miednicowe ale mysle ze przy tych fikolkach to sie co chwile zmienia 😅
Moje piersi to myślałam że ostatnio eksplodują,nie bola jak wcześniej ale zrobiły się takie ciężkie i mega wrażliwe 😮💨
emciak, aniluaP19 lubią tę wiadomość
-
U nas ostatnio była główka do wyjścia, ale kręci się notorycznie. I jak pisałam po połówkowych trzyma cały czas gardę, chyba na boks ja zapiszę 😅
@Rewelka też mnie dalej bolą, jednego dnia bardziej innego lżej. Głównie sutki, ale czasem wstaje z takimi ciężkimi piersiami i bolącymi, że dramat. Miewam też jakieś kłucia w nich. Chyba tak będzie już do końca 🫣
A i też widziałam ten wątek listopadowy, szok jak ten czas leci. 🤯
emciak, Rewelka, aniluaP19 lubią tę wiadomość
-
Mnie piersi bolą nadal, raz bardziej raz mniej. Często rano jak wstanę to mam taki piekący ból sutków.
No i ogólnie bardzo zmieniły swój wygląd 🤡
Prawda starzejemy się! Ja wczoraj zaczęłam 6 miesiąc i dopadło mnie przerażenie że to tak szybko leci a ja nic nie mam.
Wczoraj siadłam i wszystko dodałam sobie do koszyków. Wykreślam z listy 😃
Rewelka, aniluaP19 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Hej 🙂 znowu się nie odzywałam chwilę, ale podczytywałam. Też mam takie przemyślenia, że czas tak szybko leci, że jak już wiosna minie to na porodówkę idziemy za chwilkę 😅🌷
Mnie przez ostatnie dwa tygodnie też bardzo piersi bolą. Aż pieką 😬
Mam ostatnio taki wizerunkowy kryzys,... Jakoś tak czuje się brzydko i grubo, chyba jednak nie doczekam się ciążowego glow czy ktoś też tak ma, że czuję się bardzo, no nie wiem, nieatrakcyjnie? 😥
Robiłam wczoraj badania z krwi i dorzuciłam sobie ferrytyne, bo jakoś gorzej się czuje. I wyszła 34, chyba trochę mało, nie? Chociaż w normach laboratorium się mieści. W ogóle MCV pozywej normy, ale dobra hemoglobina. Jakoś takie rozjechane trochę te wyniki, pierwszy raz tam mam. 😐
Mój maluszek się tak rozkręcił teraz że kopie jak jakiś mały źrebak 😅
Rewelka, aniluaP19 lubią tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

Czas na rodzeństwo! ❤️
2cs- 01.11 ⏸️
03.11 beta 72,3
06.11 beta 347
08.11 beta 615
10.11 beta 1426
18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣

-
U Nas od jakiegoś dłuższego czasu taka wiosna pełną gębą po 16-20 st. tyle że mój czas zatrzymał się na zimowym - ciągle bym spała. Mimo że czuję się mega dobrze, pracuje to i tak co przysiądę to nie zamykam oczu bo bym zasnęła 🤣🤣
Wyglądowo też czuję się taka…. ulana.
Chociaż wcale nie przytyłam jakoś. W niczym się sobie nie podobam i tak ooo. Czekam na porę sukienkowa bez rajstopek bo to myślę uratuje sytuację. Przynajmniej tak myślę 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:14
-
O to ja! Patrze w lustro i czuje widzę taką zmęczoną twarzRudylisek wrote:Mam ostatnio taki wizerunkowy kryzys,... Jakoś tak czuje się brzydko i grubo, chyba jednak nie doczekam się ciążowego glow czy ktoś też tak ma, że czuję się bardzo, no nie wiem, nieatrakcyjnie? 😥
-
Rudylisek wrote:Hej 🙂 znowu się nie odzywałam chwilę, ale podczytywałam. Też mam takie przemyślenia, że czas tak szybko leci, że jak już wiosna minie to na porodówkę idziemy za chwilkę 😅🌷
Mnie przez ostatnie dwa tygodnie też bardzo piersi bolą. Aż pieką 😬
Mam ostatnio taki wizerunkowy kryzys,... Jakoś tak czuje się brzydko i grubo, chyba jednak nie doczekam się ciążowego glow czy ktoś też tak ma, że czuję się bardzo, no nie wiem, nieatrakcyjnie? 😥
Robiłam wczoraj badania z krwi i dorzuciłam sobie ferrytyne, bo jakoś gorzej się czuje. I wyszła 34, chyba trochę mało, nie? Chociaż w normach laboratorium się mieści. W ogóle MCV pozywej normy, ale dobra hemoglobina. Jakoś takie rozjechane trochę te wyniki, pierwszy raz tam mam. 😐
Mój maluszek się tak rozkręcił teraz że kopie jak jakiś mały źrebak 😅
Ja mam to samo, czuję się taka gruba, brzydka i rozlazła 🙈 jeszcze nie mam czasu się ogarnąć, iść na jakieś pazy, bo całe życie kręci się wokół remontu, dostaw materiałów, wybierania nowych rzeczy do mieszkania i sprzedaży starego mieszkania. Właśnie latam na szmacie, bo dzisiaj mamy umówionych ludzi na oglądanie. W dodatku mam jakąś przewleką infekcję i problemy z zębem 🙈 normalnie jakieś fatum nade mną jest w tej ciąży.
Jeśli chodzi o ferrytynę to ja już nie wiem jak to jest. Mój syn ma dużo niższą, a z innych przyczyn jesteśmy pod stałą kontrolą hematologa. To pani profesor jedna z lepszych w trójmieście i ona zawsze mi mówi, że jak żelazo i morfologia są dobre to nie jest wskazana suplementacja, bo nie leczymy pojedynczego wyniku, tylko objawy i ewentualne odchylenia w morfologii takie jak niska hemoglobina. I zakazała podawać żelazo jeśli to jest ok 🙃 jest bardzo zaangażowana w leczenie, więc ufam jej w tej kwestii. Ale w internecie można wyczytać zupełnie co innego…
Ja teraz w ciąży mam rozjechaną tą morfologię, a przez całe życie miałam idealną. Lekarz mówi, że to ma związek z dużym wzrostem objętości krwi. W poprzedniej ciąży też mi się rozjeżdżało wszytko. -
O boże tak ja też sie czuje rozlazła i wielka. Mnie piersi nie bolą ale sutki już tak i to mocno.
W dodatku znowu w nocy się budzę i nie mogę spać i moje dziecię też nie śpi ze mną. Kręci się i wierci.
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
O rany to ja wam powiem ze ja wrecz przeciwnie czuje sie bardzo dobrze i podobam się sobie.Czekam na taka prawdziwa wiosnę żeby zrzucić juz ta zimowa kurtke wskoczyc w jakis fajny sweterek i pochwalić sie światu brzuszkiem 🫣 Ja zawsze mialam chopla na punkcie swojej wagi jest to jedyna rzecz ktorej przez cale zycie nie moglam u siebie zaakceptować,jak dla mnie zawsze bylo za duzo.Ale teraz staram sie poprostu kontrolować to co jem zeby później bylo łatwiej wrócić do formy.A jesli chodzi o całokształt to ja poprostu lubię siebie 🤷😜Jako dziecko zawsze sluchalam od rówieśników ze jestem piegus a jako nastolatka uznałam ze to moj atut i to dodało mi pewności siebie o tak juz zostało ❤️Ego co slonce przysloni ☀️☀️☀️ Wierze ze kazda z was w koncu dopadnie ten ciążowy glow ,to tylko kwestia czasu😉🥰
Rewelka, emciak, Kirby lubią tę wiadomość
-
Co do ferrytyny to mój lekarz mówił że w ciąży powinna być od 60 , ja mam jeszcze hemoglobiny za mało i mam żelazo na receptę 😕
A co do wygladu to też czuję się fatalnie dużo przytyłam i jeszcze wyskoczył mi celulit na pupie i udach 🙈👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie jednak glow, ale też prawie nie przytyłam, ledwo mam brzuszek widoczny, ale to dopiero 18 tydzień. Dlatego czuję się jak wcześniej można powiedzieć, jedynie też mam jak Wy to pieczenie sutkow 🙈 nie zawsze, ale też się zdarza. Teraz mniej pije to chociaż tych wycieków z piersi nie mam, bo ostatnio to w nocy mi porobiło plamy na piżamach, rękawie, poduszce 🙈
A tak to byłam dzisiaj na wymazach z pochwy wszystkich jakie były. W 5 tygodniu miałam bakterie beztlenowe i nie mogłam się tego pozbyć. Potem się już pozbyłam, ale wolałam skontrolować, bo albo mi się wydaje, albo już mam znowu jakieś upławy, pieczenie lekkie.. albo mam coś z głową 😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
U mnie chłopiec raz siedział, raz miał głowę w na dole, teraz znowu u góry i leżał 😂 różnie, ale codziennie już czuje, jak się tam kręci.
Co to wyglądu to u mnie jest w miarę ok, mało przytyłam, brzuch też mały, ale biust.. okropny.. urósł już dwa rozmiary, rozstępy na 3 centymetry.. kształt jak wymiona u krówki.. mój mąż się śmieje, że jak tak dalej pójdzie to wybuchną 🤣
emciak lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Mam opóźnienie i narazie nie nadrabiam, więc przepraszam i wybaczcie zaległości, mój piesek został wczoraj potrącony przez samochód, ma uszkodzoną miednicę i nie chodzi, jutro ma mieć operację, nie jest ciekawie. Jak tylko sytuacja się u mnie ustabilizuje to ponadrabiam, powpisuje Was itp. 😟 -
U mnie chyba mam te dni blasku. Jestem nadal szczupła z piłeczką z przodu 😃
Rozstępów nie mam póki co żadnych. Ale ja bardzo duzo się smaruje odkąd wyszedł mi pozytywny test 🤣
Cera mi się bardzo poprawiła. Chociaż boję się to pisać. Jak ostatnio się pochwaliłam to następnego dnia obudziłam się z pryszczami 😅
Ogólnie mam mega ochotę na strojenie się, tylko leżę i zamawiam ciuchy. I tworzę sobie w głowie zestawy w które będę mogła wskoczyć jak tylko w końcu przyjdzie wiosna 🙏
I mam ochotę umówić się do fryzjera i zrobić cięcie. Mam długie włosy proste a mam ochotę na jakąś zmianę. Np. Cieniowanie.
Czy jest na sali jakaś fryzjerka? I powie mi czy cieniowanie optycznie zagęści włosy? 😀Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵

-
Pani bocianowa o nie 😭
Mam psinkę i wiem jaka to miłość.
Trzymam mocno kciuki!Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵

-
Pani Bocianowa wrote:Hej dziewczyny.
Mam opóźnienie i narazie nie nadrabiam, więc przepraszam i wybaczcie zaległości, mój piesek został wczoraj potrącony przez samochód, ma uszkodzoną miednicę i nie chodzi, jutro ma mieć operację, nie jest ciekawie. Jak tylko sytuacja się u mnie ustabilizuje to ponadrabiam, powpisuje Was itp. 😟
O nie
trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze! ❤️
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️