🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę od dłuższego czasu i to coraz mniejsze dawki a mam takie momenty kołatania i przyduszenia więc też myślę, że to jest kwestia ciąży.GosAga123 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które biorą Eutyrox. Czy też czasem czujecie takie kołatanie serca i łapiecie co chwilę zadyszkę? Od niedawna mam dawkę 50 zamiast 25 i dzieje się to co raz częściej. Nie wiem kiedy jest granica że jednak powinnam się zgłosić do lekarza
GosAga123 lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Powodzenia dziś dziewczyny! 🌸
Trzymam kciuki za wizyty.
Ja poczułam jakoś wiosnę, pomimo iż zachmurzone u mnie, ale temperatura na plusie, śnieg stopniał, a mi się zachcialo porządków. Więc działam!
Już marzę o takiej pięknej wiośnie 🌱🌷🌼☀️
Ceci, Weronika97S, Silvia, emciak lubią tę wiadomość
-
U mnie to samo... wstalam z jakims bólem gardła i kataremMysia 24 wrote:Mnie rozłożyło przeziębienie, więc weekend z gilem do kolan i pod kołderką upłynął, ale dziś już trochę lepiej.
Dziewczyny udanych wizyt 😊
-
U nas na spotted czesto pytają o położne i wzięłam ta wychwalana, akurat ją kojarzę, bo kiedyś była moja sąsiadką i znam ją z widzenia.
U mnie wizyta polowkowa przełożona. Na 3 marca. Dzień wcześniej 🙂
U nas od ponad 2 tygodni ja i dzieci z gilem, mi i młodszemu przeszło juz dawno, starszy bez gila ale za to koszmarnie kaszle, ale lekarz nic nie widzi, crp w normie. Masakra przez to, ze ciagle cos to chyba w lutym był raptem dwa dni. Juz nie mam siły na ten jego kaszel, bo oprócz tego nic mu nie dolegaStarania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Jolanta Łaszczyk, jeżeli rodzisz na Ujastku.Początek drogi wrote:Czym się kierujecie przy wyborze położnej? Dziewczyny z Krakowa, możecie kogoś polecić? Nie mam żadnej koleżanki która była w ciąży i mogła mi doradzać
Początek drogi lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Też macie taki problem z jedzeniem a raczej jego robieniem? Kurcze mam dni że mam wenę i robię sobie super wartościowe posiłki. A są dni że mi się zwyczajnie nie chce i z lenistwa, niemocy jem byle jeść...Tych dni z weną jest niestety co raz mniej.
Dziś się popłakałam wracając do domu bo nie mogłam wymyślić co zrobić na obiad..🤡 tak, hormony mi nie odpuszczają.. jestem już tak zmęczona tym codziennym myśleniem, zakupami, gotowaniem.
Dziś już miałam taki kryzys że po powrocie siadłam i zamówiłam mi i mężowi catering dietetyczny na 5 dni. Na razie na próbę. Nigdy nie korzystaliśmy.
Czemu o tym pisze, bo mam pytanie. Ile kalorii najlepiej powinnyśmy jeść teraz? Orientujecie się?
Wzięłam na razie sobie 2000 ale sporo białka w tym bo ponad 100gWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 17:10
Początek drogi lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Jesli chodzi i zapotrzebowanie kaloryczne to wszystko zalezy od twojej wagi wyjsciowej i od BMI jakie mialas przed ciążą.Zbyt duza ilość białka ponad 100 w ciąży moze tez nadmiernie obciążyć nerki.Taka dieta musi byc dobrze zbilansowana.Jesli masz możliwość skonsultuj sie z dietetykiem wystarczy nawet jedna taka wizyta typowo konsulatcyjna zeby naświetlić Ci sytuację ☺️
Ja akurat bardzo lubie gotowac i siedzieć w kuchni to mnie odpręża,ale ja zawodowo jestem związana z gastro.Z wykształcenia jestem kucharzem z elemantami dietetyki😉
U mnie jutro beda pierogi z domowa kiszona kapusta w cieście z maki gryczanej 🤤
Dzis moj maz gotowal obiad bo ja mialam wizyte u diabetologa i trochę mi sie tam zeszlo wiec stwierdziłam ze raz kiedyś to on moze ugotowac😁
emciak, Missi lubią tę wiadomość
-
Ananabanana, cudowna miniaturka 🥰
Połówkowe już za nami, było super - Młoda współpracowała, ładnie pozowała do pomiarów i foteczki. Wszystko zgodnie z normami, parametry prawidłowe i ładnie sobie rośnie, dowaliła już do 350g ale lekarz mówi, że to jest jak najbardziej okej. Ma długie rączki i nóżki więc może będzie siatkarką 🤭
Jestem przeszczęśliwa, mąż i ja płakaliśmy na wizycie ze wzruszenia bo i lekarz, który robił badanie był przemiły i baaardzo dokladny, wszystko mężowi pokazał, opowiedział, zadbał o jego i mój komfort. No i najważniejsze to, że mąż się ucieszył, że będzie córka 🌸
Co do jedzenia to ja na razie mam fazy na konkretne grupy produktów więc u mnie sprawdza się gotowanie na kilka dni. W zeszłym tygodniu królował bigos 😄 ale raczej mam ochotę na zdrowe produkty, czasami złapie mnie smaczek na chipsy.
WiolaP, Ceci, Motylek93, Agaa049, Ananabanana, Czarna_owieczka, Precelek 🥨, wandapanda, Pani Bocianowa, Rudylisek, kikix0o, Silvia, Missi, Pysio lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja mam z jedzeniem ogromny problem, bo przez nerwice lekowa strasznie boje sie toxoplazmozy / listerii. Przez to mam wyrzuty sumienia, bo za malo warzyw jem. Nie mam zupelnie pomyslow co gotowac, ani checi zeby stac w kuchni. Kucharka ze mnie marna
-
Co do jedzenia to ja mam ogromny problem z tym, od początku nie mam apetytu i z reguły muszę się pilnować żeby zjeść, czasem są dni że jem normalnie. Mięso mnie odrzuca, warzywa w większości też, nadal dokuczają mi wymioty choć już duzo mniejsze ale często jest tak że mam na coś wielką ochotę a jak zjem to kończy się 🤮 🤡Mysia_24
-
Hej! Nie było mnie tu kilka dni, będę musiała nadrobić wszystko co pisałyście 🙈 tydzień z chorym synkiem w domu mnie wymęczył psychicznie i fizycznie i nawet nie miałam siły ani ochoty myśleć o kolejnym dziecku w brzuchu 😅 na szczęście już jest zdrowy i dziś świętowaliśmy jego 3 urodziny ❤️🥰 ja jestem padnięta po ostatnim tygodniu, od 3 dni codziennie leci mi krew z nosa 😭 i boli podbrzusze wieczorami. Ale z pozytywów to wydaje mi się, że poczułam dzisiaj pierwszy raz ruchy!!! 🙈🙈🙈
Ja byłam dziś u fizjoterapeutki uroginekologicznej no i nie jest dobrze, ale tragedii też nie ma. Między innymi mam już duże rozejście mięśni brzucha (pamiątka po poprzedniej ciąży i wielkim brzuchu 😓 i teraz szybko się znów zaczęło.). Plecy spięte okropnie i ciągną mi brzuch, więc mam całe poklejone tejpami. Będę musiała chodzić do niej teraz regularnie 🤷🏻♀️ ale w poprzedniej ciąży też chodziłam.
Leżę teraz i odpoczywam, więc dam radę nadrobić forumowe zaległości 😄 -
Co do leżenia z kimś na sali w szpitalu, to ja miałam salę 2 osobową z łazienką i obie nie miałyśmy przy sobie naszych synków (leżeli na oddziale dla noworodków) i bardzo się cieszyłam, że jest ktoś obok mnie i też bez dziecka, było nam raźniej i fajnie nam się rozmawiało ☺️. Potem przenieśli mnie do innej sali, gdzie dziewczyna była już ze swoim dzieckiem no i to było cięższe dla mnie (byłam w szpitalu dłużej niż standardowo, bo 4 albo 5 dni)
-
@emciak dziękuję 🩷
Super, że wizyta udana 🫶
Ja mam teraz taki apetyt, że zjem wszystko, nawet mięso mi przestało przeszkadzać.
@Missi ja też ma takie dni, że jak mam stanąć w kuchni to chce mi się płakać bo nie wiem co zrobić 🫠
Lubię gotować, lubię piec, ale odkąd jestem w ciąży to jestem najleniwsza wersją siebie i albo nie mam sił na wymyślanie, albo sił na robienie.
Aktualnie moja mama zaopatrzyła mnie w obiady chyba na tydzień i tylko wstaje i odgrzewam 😅 dziś w menu fasolka po bretońsku 🫘
Dodatkowo mąż chory, jęczy.. staram się trzymać od niego z dala, aby mnie nie zaraził.
-
W drugim trymestrze zupełnie nie mam problemu z gotowaniem. Czasem faktycznie zdarza się taki dzień, że jakoś mniej siły i nie chce mi się po prostu za to zabierać. Wyjmuję wtedy coś z zapasów z zamrażarki lub coś zamawiamy.
Ostatnio byl temat spodni ciążowych. Kupiłam dziś świetne w c&a. Nie są z kolekcji ciążowej, ale wzielam rozmiar wieksze niż zwykle i świetnie mieszczą mój niemały już brzuch. Pewnie do lata będą ok. I wcale nie wyglądają jak dresy. 🙂
W ogóle to takie miłe jak czasem ktoś zwróci uwagę na ciążę i życzy "dużo zdrowia". Dziś tak mialam przy kasie w jednym ze sklepów.
Poniżej link do spodni. Dobre dla wysokich dziewczyn. 🙂
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spodnie-dresowe-w-prazki-2252779/2
wandapanda, Ananabanana, Missi, emciak lubią tę wiadomość
-
A mnie coś od wczoraj zaczęło pobolewać podbrzusze, a akurat apka ciążowa w aktualizacji mi powiedziała że mogę mieć aktualnie taki objaw, więc się idealnie zgadza 😅 Mam nadzieję, że w miarę dobrze minie mi jutrzejszy lot, bo najpierw 6h, przesiadka i znowu 6h 😅💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Laski oszaleję, 2 w nocy a ja nie mogę spać bo mam taki zespół niespokojnych nóg że mam ochotę je sobie uciąć 😅💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Kiki, ja os ponad tygodnia 'wstaje' 2:3] i nie ma mowy dalej o snie..padam jak mucha o 19. Nie mam przez to sily,humoru i energii.
Co do jedzenia to ja lubie gotować i piec ale w ciazy wszystko mnie odrzuca. Zyje na kaszankę pasztecie/pasztetowej, czaaaasem skubne wędlinę ale tez wybiórczo,makrela wędzona, warzywa,owoce.. obiady gotuje a coezko mi je zjeść. Po zupach mnie mdli(w sumie po wszystkim mnie mdli 😅). Serio, wykończona czuje sie tym 'apetytem'. No io czywiscie bardzo przybieram (mam takie wrazenie,sprawdzimy na wizycie w pn) ale ja ciagle musze cos skubać,zeby mnie nie mdlilo a i tak nie pomaga. O ile przed ciaza naprawde lubiłam zdrowo jeść tak teraz chociaż chce to srednio moge 🫣
Mialam byc aktywna i ćwiczyć ale totalnie nie mam siky. Czekam na l4 I na wizyte u fizjo. Moze w końcu zacznę żyć:p
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅

, druga córka