🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
adukow wrote:Ja od wczoraj czuję takie kopniaki, że hoho! Niby łożysko na przedniej ścianie, ale ktoś tu mocno się rozruszał. Skurczy BH chyba nie mam, albo nie wiem, że mam 🤷🏻♀️ @WiolaP dawaj znać! Bardzo też dziękuję za toruniowe polecajki. Skorzystamy, ale w kolejny weekend, bo teraz mąż leci na ksw. Uwaga, chciał mnie tam zabrać 😂 ciężarna oglądająca takie walki, oj nie nie.
Czy któraś z Was kupiła może starszemu dziecku rowerek marki woom? Czy on naprawdę jest taki super? Bo cena spora i się zastanawiam
Tak, my właśnie kilka dni kupiliśmy Woom 4 dla młodego. Wg mnie jeździ zupełnie inaczej niż na starym rowerku, który był cięższy. I ja sama jestem w stanie przenieść go jedną ręką. Młody zachwycony, więc polecam
-
Anuska94 wrote:Czy w 6 miesiącu można poronić? Boję się bo wzięłam od kuriera paczkę tyle co ją wzięłam i odłożyłam odrazu ale była ciężka.
Ja biorę na ręce nawet 6 latka, który waży 24 kilo i nic mi się nie dzieje, szyjka ponad 5 cm. Wiadomo, że go nie noszę, ale nie mam problemu, żeby pomóc mu zejść z łóżka piętrowego czy po prostu podnieść. Spokojnie, często mamy z dziećmi, które są w kolejnej ciąży normalnie noszą te dzieci, bo po prostu nie mają innego wyjścia i wszystko jest ok ☺️ -
Co do dźwigania nie martw sie. Obserwuj co sie dzieje... Ja codziennie prawie nosze 13 kg dziecko, zakupy tez niestety ostatnio sama przez problemy męża zdrowotne plus to ze jednak jest tylko w weekendy, wozek tez ciągam po schodach sama i wszystko jest okej. Podobno, jeżeli jesteś juz przyzwyczajona do noszenia jakieś wagi to organizm sie dostosowuje - ważne, aby nie bylo to za dlugo albo jednak za ciężkie. No ja niestety jestem ze wszystkim sama i jakoś musze sobie radzić, staram sie jednak nie nosić dziecka za czesto ani tez nie przesadzać z zakupami, ale czasem nie mam wyjścia.
U mnie najpierw badana jest szyjka dopochwowo, a później podgląd juz przez powłoki brzuszne. Dzisiaj byłam u ginekologa- długość szyjki sprawdził, mi nie powiedział ile dokladnie ma tylko, ze jest dobrze. I wreszcie poznałam plec - dziewczynka 😃🥰😍Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:21
WiolaP, Agaa049, Missi, wandapanda, MayMasza, Gonia90 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Anuska94 wrote:Czy w 6 miesiącu można poronić? Boję się bo wzięłam od kuriera paczkę tyle co ją wzięłam i odłożyłam odrazu ale była ciężka.
tak naprawdę zalecenie żeby nie dźwigać w ciąży głównie sluży ochronie naszych mięśni brzucha/dna miednicy. Pojedyncze dźwignięcie nie ma jak zaszkodzić dziecku ( w zdrowej ciąży oczywiście). Gdyby było inaczej to nie można by swoich starszych dzieci podnieść a to raczej niemożliwe przez całą ciaże - mój syn waży 17 kg i muszę go czasami podnieść chociażby po to żeby go wrzucić do wanny.
Silvia lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
U mnie przyszly same wyniki Igg bez awidnosci 😮💨Nawet dzwoniłam jeszcze po 12 czy moze doszly ale niestety nie🤷Mam dzwonic w poniedziałek ale tez tak kolo godz 13 czy już sa.Polozna mowi ze awidnosc badają w innym laboratorium i dlatego taka rozbieżność.
-
W Hiszpanii gdzie mieszkam od początku ciąży jeszcze ani razu nie oglądali mnie i nie badali palpacyjnie ani dopochwowo. Wszystko robią przez brzuch, a ja się trochę martwię co z szyjka. Ale czuję się dobrze więc myślę że jest ok. Wizytę mamy 20go, mam zamiae dopytać. Nie wiem czy coś widzą przez USG brzuszne.
Ja ogólnie dużo chodzę, piechota do pracy robię tam i powrót 4 km, plus jeszcze inne spacery, zakupy, itp. Ostatnio wyszło mi ponad 8 km i na koniec dnia dopadło mnie ostre kłócie po lewej stronie brzucha, chyba mięśnie i więzadła już miały dość..
Ja nie wiem czy mam te skurcze BH, ale od jakiegoś czasu śpię już tylko na lewej stronie bo zauważylam że na prawej napinał się brzuch w nocy. Czasem jak boli biodro to trochę na wznak. Prawa strona odpada. Nie kupiłam jeszcze poduszki do spania bo nie wiem sama jaka kupić, ale jak brzuch podrośnie to myślę że będę musiała coś kupić.
Kupiliśmy wózek, trafiliśmy na promocję, gdzie za 750 euro mamy wózek 2w1 i foteli samochodowy ten do 4 lat. Wszystko z maxi Cosi. Wózek nam się spodobał między innymi że gondola i siedzisko są dość wysoko ustawione, a mąż jest wysoki, więc wpadł nam ten wózek w oko. Jak się okazało że w prezencie dają fotelik to już w ogóle byliśmy zachwyceni 😆😄☺️
Tez macie wrażenie że brzuch teraz znacznie szybciej rośnie? Mi się wydaje, że każdego dnia się podwaja 😅 -
Wykupiłam szkole rodzenia premium od Zaufaj Położnej, widziałam że chyba ktoś już o tym wspominał. Jeszcze nie zaczęłam oglądać.
Znalazłam też ostatnio na YouTube Darmowa Szkoła Rodzenia od Położna Mamaga. Chciałam wstawić link ale nie wiem dlaczego nie mogę dodać posta z linkiem... Obejrzałam kilka odcinków i bardzo polecam, tłumaczy wiele rzeczy i to bardzo zrozumiale ☺️ może którejś z Was się też przyda -

i trzymam kciuki, za dobre wyniki 😘