🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie floradix nie zdał egzaminu, piłam dwa razy dziennie, dodatkowo tabletki co dwa dni, koktajle żelazowe codziennie i niestety hemoglobina z 10.4 na 10… teraz dostałam feroplex.
Lepiej brać cokolwiek w moim przypadku niż nic…
A te skurcze to macie na myśli takie jakby napinanie? Bo ja mam takie sekundowe w nocy napinania, jakby mi spina brzuch bardziej, ale to mam już od samego początku ciąży.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Mi w poprzedniej ciąży nic nie pomagało, dopiero po Feroplexie w końcu wyniki były super 😄 i jakoś tak podobała mi się forma tego, w tych buteleczkach 😂 teraz biorę Szelazo i po miesiącu nic mi się nie zmienilo, ale kupując drugie opakowanie zauważyłam, że za pierwszym razem farmaceutka dała mi zwykłe zamiast forte... Także teraz biorę Szelazo forte i zobaczymy ☺️
Ja się rozglądałam za szkołami rodzenia, ale nie damy rady jeździć na zajęcia 2x w tygodniu po południu... Będę szukać jakiejś weekendowej albo też po prostu pooglądamy filmiki. Ja w przyszłym tygodniu zgłoszę się do mojej położnej, do niej mogę chodzić na spotkania indywidualne i tak będę robić 😄 -
Kofii wrote:Mi w poprzedniej ciąży nic nie pomagało, dopiero po Feroplexie w końcu wyniki były super 😄 i jakoś tak podobała mi się forma tego, w tych buteleczkach 😂 teraz biorę Szelazo i po miesiącu nic mi się nie zmienilo, ale kupując drugie opakowanie zauważyłam, że za pierwszym razem farmaceutka dała mi zwykłe zamiast forte... Także teraz biorę Szelazo forte i zobaczymy ☺️
Ja się rozglądałam za szkołami rodzenia, ale nie damy rady jeździć na zajęcia 2x w tygodniu po południu... Będę szukać jakiejś weekendowej albo też po prostu pooglądamy filmiki. Ja w przyszłym tygodniu zgłoszę się do mojej położnej, do niej mogę chodzić na spotkania indywidualne i tak będę robić 😄
To dałaś mi nadzieję, że feroplex pomoże! 😀 na mnie tabletki źle działają, dlatego też zmieniła mi właśnie na formę płynna. Spoko to jest, ale ja biorę też jedną dziennie po pół dawki rano i wieczorem. Jedynie mama mnie straszy, że po płynnej formie się zęby robią czarniejsze 😀😀 żebym piła przez słomkę, tylko przez słomkę to mi jeszcze gorzej.
Ja do szkoły rodzenia prawdopodobnie pójdę od kwietnia, czekam na info, właśnie dwa razy w tygodniu po południu, ale to dla nas okej, żeby mąż też mógł iść. Dodatkowo moja położna środowiskowa organizuje dopiero od maja spotkania, więc maj/czerwiec do niej mamy iść
powiem Wam, że to już tak szybko leci, masakra 🙈 chyba się robię przerażona hahahah 😂😂
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Byliśmy dziś oglądać te woomy. No powiem Wam, że fajne! 😄 chciałam jedynie neutralny kolor, żeby był później dla synka, ale musimy to przegadać, bo: ‚najbardziej podoba mi się różowy’ 🙈
Teraz położyłam się na chwilę, bo wieczorem opadam z sił. Tak jak tu któraś z Was wspomniała o kuchni, ja też zabieram się za porządki od rana.
Była mowa o legginsach - poproszę link. A może macie też jakiś cały set? Żeby na pilatesie jakoś wyglądać. Stanleya nie planuję kupować 😅 -
Agaa049 wrote:U mnie floradix nie zdał egzaminu, piłam dwa razy dziennie, dodatkowo tabletki co dwa dni, koktajle żelazowe codziennie i niestety hemoglobina z 10.4 na 10… teraz dostałam feroplex.
Lepiej brać cokolwiek w moim przypadku niż nic…
A te skurcze to macie na myśli takie jakby napinanie? Bo ja mam takie sekundowe w nocy napinania, jakby mi spina brzuch bardziej, ale to mam już od samego początku ciąży.
Te skurcze są strasznie dziwne do opisania 😅
Faktycznie przez chwilę się czuję jakby napięcie idące od dołu w górę, a potem taki okropnie twardy brzuch, ale tak jakbym skalę miała, a nie brzuch.
Wczoraj i dziś jestem na najwyższych obrotach, szykujemy mojej psiapsi baby shower bo zaraz rodzi.
I podjęłam się zrobienia mini deserków i słodkiego stołu. Wczoraj cały dzień na nogach w kuchni i dziś to samo. Dopiero usiadłam, plecy już mi wysiadają, a brzuch ciąży.
Tutaj wstawiam część moich małych deserków i monoporcji:

Jest tego więcej, bo serniczki się jeszcze chłodzą i brownie już spakowane. Ale monoporcje wgl robiłam 1 raz. Mam nadzieję, Że nie popłyną 🫣
Gonia90, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
-
Wow ! Ale piękne 😍 masz talent, aż bym zjadła wszystko
wyślij efekt końcowy na stole 😋
Legginsy:
SHEIN Odzież Ciążowa Regulowana talia Detal z naszywkami Sztylpy
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=laCJAbSmHYb_8&localcountry=PL&shc=2_laCJAbSmHYb&url_from=GM71127050428
Ogrodniczki:
SHEIN Spodnie ogrodniczki jeansowe dla kobiet w ciąży, kieszenie boczne, ściągacz w pasie, casualowe, z przetarciami na dole
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=laCOSkOcpNa_8&localcountry=PL&shc=2_laCOSkOcpNa&url_from=GM71127050428Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:57
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Wow ! Ale piękne 😍 masz talent, aż bym zjadła wszystko
wyślij efekt końcowy na stole
🙏 dziękuję 🤩 oczywiście wyślę już całość.
Ale powiem szczerze, że takie rzeczy w ciąży to się już ciężko robi. Może jakiś jeden czy dwa deserki, ale cały słodki stół to serio już ciężko. Właśnie leżę i nie mam siły wstać. 🥲 -
wandapanda wrote:Ooo czyżby oxford plus? Czaję się na niego. Jak się prezentuje?
Tak, Oxford Plus! Od razu przypadł nam do gustu ze względu na wysokość, materiał z którego jest wykonany też jest bardzo fajny. Jak dla mnie super się prowadzi i ma dobrą amortyzację. Jak na stosunek jakości do ceny ja myślę, że w naszym przypadku to najlepsze co mogliśmy wybrać. Oglądaliśmy też wózki droższe a prowadzenia Oxforda jak dla mnie było podobne lub nawet lepsze od tych droższych modeli, a samo wykończenie wózka Oxford przyjemniejsze, więc bez sensu byłoby przepłacać.
Protestowałam sobie go w sklepie, robiłam szalone zakręty i ruchy i dobrze się trzymał. Przepytałam też wzdłuż i wszerz chata gpt o ten wózek i mi polecał. Na nasze miejskie potrzeby myślę że będzie idealny.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:29
-