🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa wrote:Aga - Wiola ma rację, to jest ból który się zapomina w sekundę
tak jakby nigdy się nie wydarzył. Do tego to ważne - jedyny ból w naszym życiu, który ma sens
żaden inny - ból głowy, brzucha, jakikolwiek nie ma żadnego sensu ani do niczego nie prowadzi, a porodowy zbliża Cię do różowego bobasa w ramionach 😁
I zobacz, od tysięcy lat wszystkie kobiety to znoszą, więc Ty też dasz radę ! 😁
Girl power !!! 🌈🦄🤣
niektóre kobiety zapominają, a niektóre nie. Ja tam nic nie zapomniałam. I nie piszę tego żeby straszyć, ale to jest tak indywidualna sprawa, że też nie ma co się nastawiać że u nas bedzie tak jak u koleżanki07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
@Wiola i @PaniBocianowa - wiem, macie rację. Wiem, że wytrzymam itp tylko to pierwszy poród i jeszcze to jest taka niewiadoma 😀 pewnie po spotkaniach z położna, czy może uda mi się na szkole rodzenia to będę miała trochę inne wyobrażenia
i wiem, że damy radę i wiem, że to ma sens! ❤️ Ale troszkę stres jest 🫣😀
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Ananabanana piękny słodki stół, ale bym zjadła te bezy
uwielbiam bezy, to jest najlepszy deser jaki istnieje
Ananabanana lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ananabanana wrote:
Zorganizujesz mi baby shower? 😃
Ananabanana lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Dobra nadrobiłam 😀
Właśnie o dziwo ja się nie boję porodu, nie wiem, może dlatego, że to 1 raz, nie wiem jeszcze z czym to się je.
Jestem nieświadoma 😅 wiem i słyszałam, że to boli, ale jakoś mnie to bardzo nie przeraża. Myślałam o tym więcej na samym początku i wtedy jakiś lęk był. Teraz mam podejście, że nie nastawiam się na nic. Czy będzie naturalnie czy cesarka, nie ma znaczenia. Idę, rodzę i wychodzę. To moje motto 😅
Po porodzie Wam powiem czy bym to zrobiła 2 raz 🤣
Co do Prosi to mam nadzieję, że niebawem się odezwie i powie, że była na super urlopie i wraca wypoczęta i zadowolona.
Z wyprawki mam kurczę mało rzeczy. Głównie ubranka i kilka pierdół jak szczotka z miękkim włosiem czy butelki i smoczki. A i zamówiłam wanienkę, która jest już u mnie i resztę zacznę na dniach zamawiać.
Jeszcze chyba uda nam się zakupić działkę, więc weryfikujemy wszystko i w przyszłym tygodniu dopniemy formalności, zatem to też nam spędza sen z powiek i nie ma kiedy myśleć o wyprawce.
@fantaghiro też kocham bezy i połączenie właśnie z kremem i owocami 🧁
@Missi pewnie 😅🌸🩷
-
WiolaP - na usg widac bylo "bułeczkę" to mam nadzieję, ze sie nie zmieni juz plec. 😄 ale tak mam dwóch chłopaków, wiec fajnie, ze najmłodsza bedzie dziewczynka 😃
Jakie piękne wypieki Anabanana, masz talent.
Powoli zbieram sie za wyprawkę, ale jakoś to odwlekam. Przy 1 juz dawno mialam sporo nakupowane, przy 2 nie szalałam, bo mialam po synku, a w tej ciazy tak wszystko strasznie odwlekam. Kupiłam dzisiaj juz pampersy, bo byla promocja, przy pierwszym tak powoli na promocjach po trochu kupowaliśmy to nie odczuliśmy tego az tak, ze tyle się wydaje na pampersy, mieliśmy spory zapas. A teraz wydaje mi sie, ze to jakoś za wcześnie, chociaz w poprzednich zaczynałam tak powoli cos wlasnie zbierać.
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙