🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę gotowych wyprawek. Ja mam dopiero ubranka, jakos zabieramy się z kolejnymi zakupami i nie możemy zabrać. Nie mamy narazie miejsca żeby te wszystkie rzeczy składować, trzeba najpierw trochę przemeblować a to nam się odwleka.
Co do porodu to ja też się boję ale staram się o tym narazie nie myśleć, skupiam się na przygotowaniu do tego swojego ciała jak tylko mogę. Byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej, dowiedziałam się, ze mam pospinane miesnie tam na dole i muszę pracować nad ich rozluźnieniem i ogólnie nad miednica. To jakoś daje mi poczucie, że coś robię i że dzięki temu może będzie lżej, a jak będzie to się okaże 🫣Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Hejka! Witamy sie w nowym tygodniu

Weekend byl na wyższych obrotach wiec i czasu mniej.
W kwestii wyprawki to ja w sumie tez nic nie mam jakby tak spojrzeć na to :p bo kilka ubranek,mokrych chusteczek i zabawek w domu raczej ciężko zaliczyć do wyprawki. Ma pewno mam kilka rzeczy po córce ale wraz to kropla w morzu. W pierwszej kolejności musze ogarnąć przestrzeń w szafie by móc wpakować cos nowego,miejsce sie raczej kurczy niż powiększa:p
Myślę, ze wózek przywieziemy w maju, fotelik i kołyskę zacznę 'kompletowac' w kwietniu.
Czy boję sie porodu? I tak i nie. To bedzie drugi prod,wiec tez inaczej ale wiem czego mi zabrakło poprzednio i teraz bede starała się przygotować pod tym kierunkiem.
Chce juz ciepełka,zeby nosić sukienki. Niestety obecny wiatr i brak dobrego odzienia wierzchniego sprawia,ze nie mam ochoty na kiecki, a spodni raczej za duzo nie mam do wyboru 😆
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
W tym tygodniu czeka mnie badanie krzywej, chce mieć to juz za soba bo musze specjalnie jechac daleko do labu a nie chce mi sie troche :p
Wizyta kontrolna 27.03.
Zaczynają robic mi sie afty wiec widze,ze wit b i cynk siadają, czas na suplementację wspomagającą.
Brzuch robi sie wiekszy i wiekszy co mnie 'boli' mentalnie bo przy 1 córce mialam maly brzuszek aż do konca a mam problem z głową jesli chodzi o akceptację swojego wygladau (przed i po ciazy:p taki typ)

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ja dzisiaj idę zrobić badania, rano wzięłam kubeczek na mocz, usiadłam na toalecie, zaczełam go rozpakowywać i automatycznie sie wysikałam 😅 także teraz czekam aż sie druga partia moczu wyprodukuje, mam nadzieję ze nie wyjdą tam jakieś dziwne rzeczy z tego powodu że to nie będzie ten pierwszy po nocy
Missi lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja krzywą też muszę zrobić. Następną wizytę mam 10 kwietnia, ale badanie zrobię jeszcze przed Świętami.
Jutro na 11 mam fryzjera. Obawiam się jak
ja usiedzę tyle godzin 🫣
Miłego słonecznego dnia dziewczyny! Ja dziś trochę będę nas pakowała a trochę odpoczywała ☀️
GąskaBalbinka lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Zazdroszczę słońca...u nas dzis mgła, ponuro i chlodno

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Przytulam 🫂,ja tez mam hopla na punkcie swojej wagi ,ile by nie bylo to dla mnie i tak za duzo🤷MayMasza wrote:W tym tygodniu czeka mnie badanie krzywej, chce mieć to juz za soba bo musze specjalnie jechac daleko do labu a nie chce mi sie troche :p
Wizyta kontrolna 27.03.
Zaczynają robic mi sie afty wiec widze,ze wit b i cynk siadają, czas na suplementację wspomagającą.
Brzuch robi sie wiekszy i wiekszy co mnie 'boli' mentalnie bo przy 1 córce mialam maly brzuszek aż do konca a mam problem z głową jesli chodzi o akceptację swojego wygladau (przed i po ciazy:p taki typ)
U nas tez dzis pochmurnie i deszczowo, dlatego postanowiłam ze dzis ugotuje bigos 😅
Powodzenia na dzisiejszych wizytach,chyba dzis czekaja nas kolejne połówkowe,dziewczyny dawajcie znac po 🩷🥰
MayMasza lubi tę wiadomość
-
Witam się w pochmurny poranek, aż się smutno robi, że ta piękna wiosna długo nie potrwała 🌧
Ja dzisiaj się wybieram z mężem po zakupy meblowe, myślimy o słupku kallax na początek żeby tam powkładać pudła z wyprawką dla dziecka. Od przyjaciół mamy dostać regał i do kupimy do tego przewijak więc chyba na początek miejsca do przechowywania będzie wystarczająco. Szkoda, że niestety sypialnia nie jest z gumy więc czeka nas również przemeblowanie i nie wiem kiedy się za to zabrać ale chyba nie ma co odwlekać 🙈6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
fantaghiro wrote:Ja dzisiaj idę zrobić badania, rano wzięłam kubeczek na mocz, usiadłam na toalecie, zaczełam go rozpakowywać i automatycznie sie wysikałam 😅 także teraz czekam aż sie druga partia moczu wyprodukuje, mam nadzieję ze nie wyjdą tam jakieś dziwne rzeczy z tego powodu że to nie będzie ten pierwszy po nocy
Luzik, ja ostatnio co prawda oddałam rano mocz do kubeczka, ale co z tego jak zapomniałam go zabrać z domu 🤦♀️🤣 zorientowałam się jak pani pielęgniarka mnie zapytała o niego, ale powiedziała że szkoda marnować badania i dała mi ich kubeczek i wysłała do toalety
także nic Ci nie powinno wyjść „nie tak” przez to 😁
Lena - kciuki zaciśnięte
-
Pati1985 wrote:Czy któraś z Was miała badanie d-dimery? Ja mam 707 przy normie do 500 aczkolwiek w ciąży mogą być podwyższone. Tak przynajmniej podają internety

Ja robiłam, mój gin kazał mi zrobić na początku ciąży razem z homocysteiną - potwierdził, że mogą być podwyższone przez ciążę
trzeba patrzeć czy nie robią się żylaki, duże obrzęki i jak coś zgłaszać do lekarza
-
Dziewczyny, które mają juz dzieci czy uzywalyscie przewijaka?? Macie jakieś do polecenia?
Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy w ogóle nic takiego nie kupować i przewijać maleństwo gdzie popadnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 12:57
-
Gonia90 wrote:Dziewczyny, które mają juz dzieci czy uzywalyscie przewijaka?? Macie jakieś do polecenia?
Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy w ogóle nic takiego nie kupować i przewijać maleństwo gdzie popadnie.
Ja przewijałam gdzie popadnie, miałam taką cienką nieprzemakalną składaną matę i tylko ją rozkładałam. Drugi raz też chyba nie będę kupować przewijaka. Może dla kogoś kto ma problemy z plecami jest przydatny, ale ja nie mam, więc nie wiem czy jest sens wydawać pieniądze. -
Ja dzisiaj miałam krzywą cukrową. Nie było tak źle, w labie mieli cytrynową glukozę więc w sumie smak jak lekko przesłodzona lemoniada w restauracji. Najgorsze dla mnie było uczucie senności i nuda podczas czekania, ale przegadałam część czasu przez telefon więc i to jakoś zleciało. Ogólnie nadal trochę jestem senna i trochę głowa boli ale może też dzisiaj taki dzień.
Z wyprawki mamy już wózek ( udało się znaleźć używany w świetnym stanie za połowę ceny sklepowej) fotelik i trochę ubranek od rodziny. -
Ja mam przewijak na łóżeczko. Trochę nisko i plecy bola, wcześniej przy 1 mialam przewijak kładziony na biurko, ktore zostawilam do tego celu, ale juz przy drugim miejsca malo i bylo na łóżeczku, teraz tez tak planuje.Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Ja mialam przewijak na lozeczku montowany i na komodzie obok mialam wszystkie niezbedne akcesoria i dla mojego kregoslupa bylo to super rozwiazanie , bo nie musialam sie schylac. Z czasem zabieralismy ten przewijak wszedzie ze soba na wyjazdy do rodziny 😂Gonia90 wrote:Dziewczyny, które mają juz dzieci czy uzywalyscie przewijaka?? Macie jakieś do polecenia?
Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy w ogóle nic takiego nie kupować i przewijać maleństwo gdzie popadnie. -
Gonia90 wrote:Dziewczyny, które mają juz dzieci czy uzywalyscie przewijaka?? Macie jakieś do polecenia?
Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy w ogóle nic takiego nie kupować i przewijać maleństwo gdzie popadnie.
z szacunku do swojego kręgosłupa warto mieć przewijak
ja mam zwykły drewniany z ikei, dobre jest to że można mieć wszystko od razu przy sobie - ubranka, pampersy, chusteczki. Dodatkowo jak coś jednak pocieknie, to taki przewijak łatwo wytrzeć.
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Melduję się po wizycie. Z Helenką wszystko w porządku, 477g i jak na początku wypadała 4 dni młodsza to teraz mamy 4 dni do przodu 😅 Nadrabia dziewczyna. Na szczęście zrost okazał się jakimś niegroźnym fałdem łożyska, którym mam się w ogóle nie przejmować- także kamień z serca ☺️
Agaa049, Gonia90, Ceci, Johana, nofajniefajnie, WiolaP, wandapanda, Pani Bocianowa, Ananabanana, Pysio, Mysia 24, Motylek93, aannddzzia, Silvia, emciak lubią tę wiadomość

, druga córka