Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Johana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Luzik, ja ostatnio co prawda oddałam rano mocz do kubeczka, ale co z tego jak zapomniałam go zabrać z domu 🤦‍♀️🤣 zorientowałam się jak pani pielęgniarka mnie zapytała o niego, ale powiedziała że szkoda marnować badania i dała mi ich kubeczek i wysłała do toalety :) także nic Ci nie powinno wyjść „nie tak” przez to 😁

Lena - kciuki zaciśnięte :)

To ja kiedyś tak leciałam żeby oddać szybko mocz ze zgubiłam go po drodze 🫣 wracałam do domu ta sama trasa i nigdzie nie było 🫣 dziewczyny ja go miałam w torebce po biżuterii tous wiec może ktoś znalazł i zabrał 😂

fantaghiro, Pani Bocianowa, Ananabanana lubią tę wiadomość

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • Johana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia90 wrote:
    Dziewczyny, które mają juz dzieci czy uzywalyscie przewijaka?? Macie jakieś do polecenia?
    Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy w ogóle nic takiego nie kupować i przewijać maleństwo gdzie popadnie.

Ja używałam ale dość krótko bo była taka ruchliwa że się bałam. Szybko przeszłam też na pantsy bo zakładałam w locie
    Wg mnie nie ma co specjalnie inwestować w komodę z przewijakiem ale to też zależne od egzemplarza 😁

👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • Johana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w którym tyg robicie krzywą?
    Wg chata 27 nie jest zły ale zastanawiam się czy jest sens wczesniej

👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam taki komplet. Dla mnie komoda z przewijakiem to konieczność bo inaczej plecy mi wysiądą szybciej niż później 😄 chcę mieć wszystko pod ręką. Komplet będzie stał w naszej sypialni na górze. A z racji tego że dom mamy piętrowy to żebym co chwilę nie musiała latać z dołu na górę to kupiłam sobie taki rozkładany przewijak coś jak taka mata. Można go zabierać ze sobą na wyjazd, każde wyjście itp.

Screenshot-20260224-151932-Gallery.jpg

Coś takiego

ed1ddad7ef1edf58ac69b17fed080e815da97167.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:58

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Ja używałam ale dość krótko bo była taka ruchliwa że się bałam. Szybko przeszłam też na pantsy bo zakładałam w locie
    Wg mnie nie ma co specjalnie inwestować w komodę z przewijakiem ale to też zależne od egzemplarza 😁

to ja prawie 2 lata korzystałam z przewijaka ;) moje dziecko nigdy nie uciekało od przewijania, także naprawdę wszystko zależy od egzemplarza :D

WiolaP lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Polecacie jakieś sposoby na męczący kaszel? Mam wrażenie, że zaraz się uduszę. Teraz to już taki poinfekcyjny, bo chyba najgorszy etap choroby mam już za sobą (chyba czwarta czy piąta w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy ☠️).

Kompot z gruszek

• nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak miałam na komodzie i prawie rok kosztowaliśmy. Teraz planujemy dwa, z racji tego, że dom mamy 4pooziomowy (ale spokojnie, co pół piętra :D) więc chcemy mieć jeden w sypialni, drugi w łazience przy kuchni/salonie. Do sypialni po prostu kupimy nakładkę na Ikea hemnes (bo taką komodę mamy), a do łazienki ten najtańszy z Ikea

• Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:

Moja lekarka mówiła, żebym robiła w 24 tygodniu

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dziewczynach nie mialam przewijaka,przy synku mialam taki nakładany na łóżeczko i bardzo żałowałam że nie korzystalam wczesniej.Mega wygoda serio.Teraz mamy taki montowany na uchwyty do łóżeczka .Obok łóżeczka stoi komoda ze wszystkim niezbędnikami, wiec nawet jak maly się wiercił to trzymałam go jedna ręka a druga sięgałam co tam trzeba.Ja bardzo polecam💪

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Mi prowadzaca zalecila miedzy 24 a 26 tc

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    To ja kiedyś tak leciałam żeby oddać szybko mocz ze zgubiłam go po drodze 🫣 wracałam do domu ta sama trasa i nigdzie nie było 🫣 dziewczyny ja go miałam w torebce po biżuterii tous wiec może ktoś znalazł i zabrał 😂
    Poplułam sie ze śmiechu 🤣🤣🤣 chciałabym zobaczyć minę jak ktoś znajduje tę torebkę, biegnie z nią do domu napalony, otwiera a tam próbka moczu 🤣🤣🤣 leje hahaha

Co do przewijaka to ja miałam na łóżeczko montowany, polecam bardzo, teraz też w to idę, ale dodatkowo chce mieć organizer na łóżeczko taki materiałowy mocowany do szczebelków. Dopóki młoda nie będzie stawać i wyrzucać z niego wszystko, to też bardzo mi się przyda bo wszystko będę mieć pod ręką :)

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja OGTT będę robić w 27 tc, bo przed świetami trochę nie będę miała już czasu.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
‹‹ 245 246 247 248 249
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ