🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dzisiaj zaczęłam stresować porodem 🙈 niby tak daleko jeszcze, ale jakoś na grupach w mojej miejscowości zaczęły się pojawiać te tematy i mnie to przestraszyło. Szczególnie jak pisali o jakiś komplikacjach… 🙈 chyba zakaz czytania będę mieć przez sama siebie 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 13:14
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:Ja się dzisiaj zaczęłam stresować porodem 🙈 niby tak daleko jeszcze, ale jakoś na grupach w mojej miejscowości zaczęły się pojawiać te tematy i mnie to przestraszyło. Szczególnie jak pisali o jakiś komplikacjach… 🙈 chyba zakaz czytania będę mieć przez sama siebie 😀
Ja się stresuję wcześniejszym porodem…Ale nawet nie chce Wam mówić czemu bo przesunę stres na Was :p
Wiola - ale uśmiechnięta ta Twoja pociecha
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Jest cudna,lekarz robil usg w 4D i widziałam dosłownie każda faldke skóry, coś wspaniałego 🥰No i udalo nam się złapać taki niby uśmieszek 🩷Pani Bocianowa wrote:Wiola - ale uśmiechnięta ta Twoja pociecha

Missi, Agaa049, Silvia lubią tę wiadomość
-
WiolaP wrote:Jest cudna,lekarz robil usg w 4D i widziałam dosłownie każda faldke skóry, coś wspaniałego 🥰No i udalo nam się złapać taki niby uśmieszek 🩷
To jest wspaniałe widzieć te nasze dzieciątka na USG ❤️ chciałoby się codziennie haha 😀
WiolaP, Natalie2026 lubią tę wiadomość
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Cudowności Wiola 🥰
Nie mogę się doczekać jak każda z nas urodzi i może pochwali się zdjęciami maluszków 🥹
Ja wczoraj wam pisałam o braku mocy, za to dziś energia mnie rozpiera. Dlatego chyba muszę to wykorzystać i dalej nas pakować do przeprowadzki. W środę zaczynamy się przeprowadzać i już nie mogę się doczekać. Bo już potykamy się o te wszystkie pudła torby itp
WiolaP, Natalie2026 lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Chciałam się jeszcze pochwalić ze u nas juz wyprawka praktycznie skompletowana 💪🫣Wyznaczylam sobie taka granicę ze czekam do tych połówkowych a potem zamawiam.Wiec zamówiłam juz wszystko czego jeszcze nam brakowało,musimy tylko domówić materacyk do łóżeczka ale mysle ze to gdzies na przełomie maj/czerwiec zeby nie leżał i nie zabieral miejsca poki co☺️
Silvia lubi tę wiadomość
-
WiolaP wrote:Chciałam się jeszcze pochwalić ze u nas juz wyprawka praktycznie skompletowana 💪🫣Wyznaczylam sobie taka granicę ze czekam do tych połówkowych a potem zamawiam.Wiec zamówiłam juz wszystko czego jeszcze nam brakowało,musimy tylko domówić materacyk do łóżeczka ale mysle ze to gdzies na przełomie maj/czerwiec zeby nie leżał i nie zabieral miejsca poki co☺️
Zazdroszczę! Ja jak tylko się przeniesiemy to od razu zaczynam zamawiać. I zacznę robić kącik dla naszego synka. Kurierzy nie będą się mieścić w drzwiach 😀
Chyba nie będę robiła oddzielnego pokoiku. Pokój będzie czekał na niego jak podrośnie. A póki co w sypialni zrobię dla niego kącik. Łóżeczko, komoda z przewijakiem i tyle. Wy jak robicie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 17:07
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Missi wrote:Zazdroszczę! Ja jak tylko się przeniesiemy to od razu zaczynam zamawiać. I zacznę robię kącik dla naszego synka. Kurierzy nie będą się mieścić w drzwiach 😀
Chyba nie będę robiła oddzielnego pokoiku. Pokój będzie czekał na niego jak podrośnie. A póki co w sypialni zrobię dla niego kącik. Łóżeczko, komoda z przewijakiem i tyle. Wy jak robicie ?
Ja sobie też wyznaczyłam, że po połówkowych się wezmę za wyprawkę. Połówkowe za kilka dni, a ja totalnie nie wiem od czego zacząć zamówienia 🙈 jestem zielona… a my też łóżeczko w sypialni, ale komoda i inne rzeczy już niestety w drugim pokoju, bo nie mamy tyle miejsca w sypialni
11.2025 ⏸️
Ja też się zaczęłam ostatnio stresować. Ale mnie czeka cesarka. Generalnie zawsze wolałam mieć cesarkę ale teraz oblatuje mnie strach. Nie wiadomo też czy uda się znieczulenie w kręgosłup a pełna narkoza mnie przeraża.Agaa049 wrote:Ja się dzisiaj zaczęłam stresować porodem 🙈 niby tak daleko jeszcze, ale jakoś na grupach w mojej miejscowości zaczęły się pojawiać te tematy i mnie to przestraszyło. Szczególnie jak pisali o jakiś komplikacjach… 🙈 chyba zakaz czytania będę mieć przez sama siebie 😀
-
Ja już dawno po skompletowaniu 🤣
Nie mamy miejsca u nas w sypialni na komodę z przewijakiem, choć marzyło mi się takie miejsce (takie instagramowe 😝). Przewijak mamy na łóżeczko taki usztywniany i do tego wiszący organizer na rzepy żeby wszystko było pod ręką.
Jeśli chcecie moją listę to wstawiam jeszcze raz link:
https://rentry.co/wyprawka2026
Myślę cały czas co z tą naszą Prosią 🙄 długo się nie odzywa, na innych wątkach też szukałam i nie ma. Trochę się niepokoję po tym jak napisała że dziecko się nie rusza od kilku dni. -
Pani Bocianowa ja też się zastanawiam i codziennie praktycznie przechodzi mi przez głowę myśl co u niej i czy wszystko w porządku 🙏♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Zazdroszczę Wam dziewczyny.. ja mam cały czas jakąś blokadę przed zakupem tych wszystkich rzeczy, boję się zapeszyć.
Poza tym stolarz będzie montował nam meble dopiero za miesiąc, więc aktualnie nawet nie mam gdzie włożyć tych rzeczy 🫣
Ale kupiłam już takie urocze body z napisem „born 2026” i skarpetki, więc powoli do przodu 😂
I też myślę, co z Prosią.. napisała, że na pewno da znać i cisza 🥺 -
Natalie2026 wrote:Zazdroszczę Wam dziewczyny.. ja mam cały czas jakąś blokadę przed zakupem tych wszystkich rzeczy, boję się zapeszyć.
Poza tym stolarz będzie montował nam meble dopiero za miesiąc, więc aktualnie nawet nie mam gdzie włożyć tych rzeczy 🫣
Ale kupiłam już takie urocze body z napisem „born 2026” i skarpetki, więc powoli do przodu 😂
I też myślę, co z Prosią.. napisała, że na pewno da znać i cisza 🥺
Ja mam trochę jak Ty, że się boję… Ale już zamówiłam pajacyki na vinted. Więc pomału też się przełamuję. Tylko nie wiadomo jak duży się urodzi i jakie rozmiary kupować dodatkowo z takich ogólnych rzeczy też nie wiem 🤣 będę się pewnie kierować lista Pani Bocianowej 😀❤️
Też myślę co z Prosia..
Natalie2026 lubi tę wiadomość
11.2025 ⏸️
Też sie stresuję porodem, myślę żeby w kwietniu wziąć sie za temat i pójść na początek do psychologa, a potem jak bedzie trzeba to do psychiatry. Bo na ten moment mam taki lęk ze nie wyobrażam sobie żebym mogła rodzić naturalnie.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych wyprawek. Ja mam tylko kilka ciuszków i nic więcej. Mówię ostatnio do męża, że może powinniśmy już zacząć coś kupować dla córki, bo potem zostanie mało czasu. A on do mnie: „a to nie jest kwestia jednego wyjścia do sklepu?” 🙈
Też myślę o Prosi… oby ta cisza oznaczała wyjazd na urlop, a nie coś gorszego 😔 -
Tak samo zastanawiam sie co z Prosia,mam nadzieję że poprostu pochłonęły ja codzienne obowiązki i dlatego sie nie odzywa.
U nas malutka będzie miala kącik w naszym pokoju,z doświadczenia wiem że przez pierwsze lata życia dzieci i tak wola pokój rodziców ☺️
CO do porodu to ja nie mam zadnych obaw,nawet dziś mi sie snilo ze Marcysia byla juz z nami.Wiadomo na końcówce pewnie wjedzie jakis stres ale poki co nie mam obaw🩷 -
Kurcze ja to jestem chyba jakaś dziwna a nawet szalona...😃 ja nie mogę się doczekać porodu, w ogóle się nie boję i jestem nastawiona bojowo i raczej pozytywnie. Jestem ciekawa jak to będzie.
Oczywiście nie mówię, że ten optymizm zostanie ze mną do końca. Możliwe że czym bliżej terminu tym bardziej pojawi się stresik
Agaa049, WiolaP, Pani Bocianowa, Motylek93, Kirby, Pysio lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Ja pod kątem zobaczenia się z maleństwem to już też się nie mogę doczekać tego lipca i porodu, ale mam problem właśnie z wyborem szpitala i to mnie może też stresuje 🙈 czy wytrzymam ten ból itp 😀 jeszcze nie chodziłam do żadnej szkoły rodzenia, na te zajęcia z położna też nie, więc na razie nic nie wiem w tym temacie 😀 jedynie na zajęciach ćwiczymy pozycje porodowe• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Agaa moze to zabrzmi kolokwialnie ale wytrzymasz serio.Bedzie bolało nie bede kolorowac ze nie.Ale uwierz mi masz w sobie pokłady takiej sily o których na co dzień nie masz pojęcia 💪Jak tylko zobaczysz swoje maleństwo to od razu zapomnisz o tym bólu 🥰
Agaa049 lubi tę wiadomość
-
Aga - Wiola ma rację, to jest ból który się zapomina w sekundę
tak jakby nigdy się nie wydarzył. Do tego to ważne - jedyny ból w naszym życiu, który ma sens
żaden inny - ból głowy, brzucha, jakikolwiek nie ma żadnego sensu ani do niczego nie prowadzi, a porodowy zbliża Cię do różowego bobasa w ramionach 😁
I zobacz, od tysięcy lat wszystkie kobiety to znoszą, więc Ty też dasz radę ! 😁
Girl power !!! 🌈🦄🤣
Agaa049, Missi, Ananabanana, WiolaP, Motylek93, Pysio lubią tę wiadomość