🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati1985 wrote:Ja kiedyś w Rossmanie byłam świadkiem jak pani wzięła z półki kilka obcinaczek i obcianala sobie paznokcie chyba próbując który jest najlepszy 🤦 Zgłosiłam to oczywiście paniom tam pracującym. Ale to był szok

Ludzie są okropni 🫣🫣🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:Siedzę właśnie na krzywej, juz dwa pobrania za mną i czekam na ostatnie. Czy Wam też tak mocno serce biło po tej glukozie?
Ja nie pamiętam bo byłam 4 lata temu
Ale jak Ci zazdroszczę że już masz to za sobą 🫣🫣🫣🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Oj straszna byla ta babka, pielęgniarka jak wyszla z zabiegowego spojrzała na mnie i zapytala się czy wszystko dobrze ,a ja serio zastanawiałam sie czy siedzieć czy wyjsc🤢.
Ale tak sie dobrze czuje po tej wizycie u diabetologa taka dowartościowana🫣Tak mnie Pani pochwalila ze az urosłam 😂
Ja na szczęście w nieszczęściu nie musze robic krzywej, dopiero po porodzie 😁
I tak dzis u nas sloneczko, piękna pogoda☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:51
-
Ja nie wstalam z taka ochota, ale po przeczytaniu Twojego wpisu juz ją mam 😂😂😂😂Domi93 wrote:Ja dziś wstałam z taką ochotą na kiełbasę z grila 🫣🫣
Pojechałam do sklepu po kiełbasę i sobie usmażyłam 🤣
No musiałam 🤣🫣 -
Domi93 wrote:Ja nie pamiętam bo byłam 4 lata temu
Ale jak Ci zazdroszczę że już masz to za sobą 🫣🫣🫣🫣
Nie jest źle, cytrynowa glukoza nawet mi smakowała, tylko teraz się odbija strasznie 😅 dla mnie największy dyskomfort w tym badaniu to wysiedzenie na twardym krześle w poczekalni 😩 -
wandapanda wrote:Nie jest źle, cytrynowa glukoza nawet mi smakowała, tylko teraz się odbija strasznie 😅 dla mnie największy dyskomfort w tym badaniu to wysiedzenie na twardym krześle w poczekalni 😩
No właśnie ja chyba zabiorę męża i będę siedziała w aucie
Zawsze przy otwartych drzwiach lepiej będzie niż na tym krześle.
Człowiek nie wie czy boli tyłek od siedzenia czy plecy bardziej i jeszcze słuchanie opowiadań pan na emeryturze
I jak to młodzi mają dobrze nie pomaga 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Nam dziś przyszło chicco baby hug. Aż mam ochotę je złożyć 😄 sąsiadka ma termin na początek czerwca i już wszystko skompletowane, ułożone w komodzie. W tej kwestii jestem w lesie, ale z drugiej strony już bym chciała zobaczyć tego naszego maluszka 😍
Dziewczyny co dobrego robicie na święta? Może podzielicie się jakimś przepisem? Ja sernik baskijski od Rozkosznego https://www.rozkoszny.pl/sernik-baskijski-ale-jeszcze-lepszy/
Kiełbaska pyszna, ale ja przy piątku poszczę, więc może jutro! 🌭 melduję jeszcze, że dziś masła w Lidlu po 99 grWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:49
-
adukow wrote:Nam dziś przyszło chicco baby hug. Aż mam ochotę je złożyć 😄 sąsiadka ma termin na początek czerwca i już wszystko skompletowane, ułożone w komodzie. W tej kwestii jestem w lesie, ale z drugiej strony już bym chciała zobaczyć tego naszego maluszka 😍
Dziewczyny co dobrego robicie na święta? Może podzielicie się jakimś przepisem? Ja sernik baskijski od Rozkosznego https://www.rozkoszny.pl/sernik-baskijski-ale-jeszcze-lepszy/
Kiełbaska pyszna, ale ja przy piątku poszczę, więc może jutro! 🌭 melduję jeszcze, że dziś masła w Lidlu po 99 gr
Ja to Chicco złożyłam na chwilę ;p
Tylko później do pudełka się nie mieści i góra stoi na pudełku 🫣🤣
Co do organizacji
Nawet jeszcze komody i łóżeczka nie zamówiliśmy
Ale mam plan w przyszłym tyg zamówić już
O matko post przecież jest
Ale podobno kobiet w ciąży nie obowiązuje 🫣🫣🫣🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
adukow wrote:Nam dziś przyszło chicco baby hug. Aż mam ochotę je złożyć 😄 sąsiadka ma termin na początek czerwca i już wszystko skompletowane, ułożone w komodzie. W tej kwestii jestem w lesie, ale z drugiej strony już bym chciała zobaczyć tego naszego maluszka 😍
Kiełbaska pyszna, ale ja przy piątku poszczę, więc może jutro! 🌭 melduję jeszcze, że dziś masła w Lidlu po 99 gr
Cooo to chyba jakaś wojna na masła, bo ja wczoraj w biedronce zrobiłam zapas po 1,99 😅
Ja na święta jadę do teściów i oni nie lubią jak im się ktoś wtrąca w kuchni 😁 ale ciasto bym zrobiła, w zeszłym roku robiłam sernik białe michałki i to był hit:
https://mojewypieki.com/przepis/sernik-michalek#goog_rewarded
Jak wracałam z badań to widziałam dziewczynkę, która jadła lody Iza i aż też musiałem sobie kupić 🙈 mimo, że na codzień średnio za nimi przepadam… mój mąż jak mu o tym powiedziałam to skomentował „jeszcze za mało Ci tego cukru dzisiaj?”. W sumie racja, mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi. -
Ja akurat nie bardzo przepadam za sernikiem baskijskim,kawalek zjem ale malutki wole klasyczny sernik☺️Ja bede robić jajko sadzone ze skyru słodzone galaretka,babeczki czekoladowego z nadzieniem w stylu dubajskiej czekolady,eklery chalwowe, blondie z kremem śmietanowym i lemon curd,makowiec i babe z mascarpone.Przepis na babe biore ze strony Ania gotuje- jest genialana bardzo wilgotna,reszta to moja inwencja tworcza 💪🫣Niech was nie przerazi ilosc 😜Polowa zawsze dziele sie z psiapsi bo ona nie piecze a po za tym ja uwielbiam gotowac to mnie relaksuje😁Bede tez robic rozne miesa,muffiny jajeczne,jajka faszerowane no i pierogi z białą kiełbasą.Bede je robic po raz pierwszy wiec okaze sie czy wejda na stale w nasze świąteczne menu😶🌫️
-
ja jadę do teściów, także przyjeżdżam na gotowe i nic nie robię
w ogóle za wielkanocnym jedzeniem nie przepadam - jakoś te wszystkie serniki, babki i jajka nie są w moim guście, wszystko jest takie ciężkie, po jednym dniu mam dość majonezu i bardzo brakuje mi warzyw.
ale mam jedną rzecz zrobioną - okna umyte, właśnie dzisiaj przyszła pani i wszystko pięknie wyczyściła
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja nie piekę bo niezbyt umiem 😄 u nas moja siostra zawsze piecze ciasta na święta dla nas 😁 a ja w tym gardzę wszelkim słodkim więc szaleć nie będę 😄
Ale jakąś dobrą sałatkę bym zjadła 😄
Z jajkami na twardo mi nie po drodze w ciąży więc zrobię jakiś jeden rodzaj dla gości.
Mam zamiar spróbować kiełbasy w sosie chrzanowym, czy jakimś innym.Mysia_24 -
Ja coś pewnie upiekę i może zrobię jakieś deserki, ale jadę do teściów i też na gotowe.
Nie są to moje ulubione święta pod względem jedzeniowym, zdecydowanie wolę Boże Narodzenie.
Ale pewnie coś skubnę, choć ma ostatnio chęć jeść tylko świeże sałatki, owoce i warzywa takie soczyste, albo orzeźwiające dania tajskie itp.
Właśnie jade na wizytę, musiałam się ruszyć z domu, ale taka okropna pogoda, ze szok. Wizyta i szybko wracam. -
A propos warzyw to bede jeszcze robic pyszny pasztet z cukini,dziewczyny seriio polecam,a widziałam ze internet jest pelen różnych przepisów.Ja swoj podam z moim niezawodnym sosem vinegret💪Jajeczka bede faszerować buraczanym pesto beda tez muffiny jajeczne z brokulem i halloumi a co do salatki to bede robic taka ze selera konserwowego, pora do tego ananas groszek fasolka i starty żółty ser calosc oprze sie na jogurcie naturalnym nie majonezie.Wiadomo przy cukrzycy musze sie troche bardziej pilnować ale tez chce zjesc cos smacznego.Moja siostra ma zrobic jakis mazurek bez cukru na bazie twarogu i juz nie moge się doczekać.Ja mialam ochote zrobic mazurka w stylu czekolady gianduja ale to juz by byl ogrom słodkości,wiec dogadalam sie z siostrą ze zrobie go albo za rok albo jak będziemy świętować narodziny Marcysi🥰Boze dziewczyny ja o gotowaniu to bym mogla caly dzien,moze cos mnie zainspiruje i zrobie coś z waszego polecenia ❤️
-
Nadrabiam, hahah super jest ten nasz wątek ♥️
Co do nieutrzymania moczu to mi urofizjo pokazała ćwiczenia i kazała ćwiczyć 1-2 razy dziennie.
I wiecie co? Po tygodniu przestałam mieć tą dolegliwość, już się nie stresuję przy kichaniu, naprawdę przy systematyczności daje to super efekty.
Odnośnie pieczenia w święta to jedziemy do szwagierki na Podlasie i robię sernik pistacjowy z Termomixa.
Niestety mam dwie lewe ręce do pieczenia ciast, a to mi zawsze wychodzi 😂 -
Wiola widzę, że dogadałabyś się z moimi teściami, oni też lubią wyszukiwać takie różne cuda i przesiadywać w kuchni 😊 ja za bardzo za gotowaniem nie przepadam, wolę jeść. Całe szczęście mój mąż wdał się w rodziców 😊
Zamówiłam sobie piłkę do ćwiczeń 75 i dzisiaj przyszła. Macie do polecania jakieś fajne filmiki z ćwiczeniami? -
I też kupiłam Chicco Baby Hug, udało mi się kupić nowe jeszcze z gwarancją za pół ceny na Vinted . I to z materacem dodatkowym, bo dziecko w ogóle nie chciało w nim leżeć.
Kupiłam też tam torbę cybexa i bazę pod fotelik.
Będę się mogła pochwalić mężowi, że kupuję wszystko używane i oszczędzam 🤣

, druga córka