🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo lubię piec
niestety w ciąży odrzuca mnie od pieczenia, jedzenia itp. Jem bo jem ale bez większej przyjemności. Lubię babki, piaskowe i te wilgotne. Najlepsza pod słońcem stara prlowska babka gotowana 🥰🥰 sernik w ciazy to u mnie dramat ale kocham tradycyjny ciężki z rodzynkami, tak team rodzynki! 😅❤️
Jak święta to sałatka jarzynowa i jajko i to mi wystarczy haha. Dobrej galarety tez bym zjadła;p
Postaram się upiec wiosenne ciasto na szpinakiem biszkopcie z musem malinowym o ile moje odrzuty pozwolą:p
My juz po wizycie, z dzidzia wszystko ok, wazy juz duzo bo ponad 830g z tego co pamiętam. 17.04 usg 3 trymestru a kolejna wizyta 23.04.
Mala lezy tak nisko ze jest na wysokości wzgorka lonowego i kopie mnie wlasnie tam, a lekarka nie mogla jej zmierzyć bo po kościach mi siedziała;p
Agaa049, WiolaP, wandapanda, Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, emciak, Pysio lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Natalie2026 wrote:Nadrabiam, hahah super jest ten nasz wątek ♥️
Co do nieutrzymania moczu to mi urofizjo pokazała ćwiczenia i kazała ćwiczyć 1-2 razy dziennie.
I wiecie co? Po tygodniu przestałam mieć tą dolegliwość, już się nie stresuję przy kichaniu, naprawdę przy systematyczności daje to super efekty.
Odnośnie pieczenia w święta to jedziemy do szwagierki na Podlasie i robię sernik pistacjowy z Termomixa.
Niestety mam dwie lewe ręce do pieczenia ciast, a to mi zawsze wychodzi 😂
Dawaj znać co to za ćwiczenia! 😄 -
MayMasza wrote:Bardzo lubię piec
niestety w ciąży odrzuca mnie od pieczenia, jedzenia itp. Jem bo jem ale bez większej przyjemności. Lubię babki, piaskowe i te wilgotne. Najlepsza pod słońcem stara prlowska babka gotowana 🥰🥰 sernik w ciazy to u mnie dramat ale kocham tradycyjny ciężki z rodzynkami, tak team rodzynki! 😅❤️
Jak święta to sałatka jarzynowa i jajko i to mi wystarczy haha. Dobrej galarety tez bym zjadła;p
Postaram się upiec wiosenne ciasto na szpinakiem biszkopcie z musem malinowym o ile moje odrzuty pozwolą:p
My juz po wizycie, z dzidzia wszystko ok, wazy juz duzo bo ponad 830g z tego co pamiętam. 17.04 usg 3 trymestru a kolejna wizyta 23.04.
Mala lezy tak nisko ze jest na wysokości wzgorka lonowego i kopie mnie wlasnie tam, a lekarka nie mogla jej zmierzyć bo po kościach mi siedziała;p
Jakie to maleństwo już duże 😍
MayMasza lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Powiedziałam dzisiaj mężowi o tym jaki wózek chce kupić i za ile, i tak jak myślałam był w szoku, no bo czemu nie możemy kupić używanego wózka za 600 zł tak jak przy pierwszym dziecku 😅07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:Powiedziałam dzisiaj mężowi o tym jaki wózek chce kupić i za ile, i tak jak myślałam był w szoku, no bo czemu nie możemy kupić używanego wózka za 600 zł tak jak przy pierwszym dziecku 😅
To ja jestem jak Twój mąż, taki był mój plan kupić wózek za 1000 zł 😂 a skończyło się na nowym… 🙈🙈 ale mój mąż jak widział moje nerwy to już mówi, że jemu te pieniądze nie grają roli, a jak mamy dać 2500 za używany (bo tylko takie znalazłam w miarę tanie), a nowy 3500 i jeszcze fotelik jest to niestety z mojego 1000 zrobiło się 3500 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 17:27
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
fantaghiro wrote:Powiedziałam dzisiaj mężowi o tym jaki wózek chce kupić i za ile, i tak jak myślałam był w szoku, no bo czemu nie możemy kupić używanego wózka za 600 zł tak jak przy pierwszym dziecku 😅
Powiedz że jest tak piękny ,że po prostu musisz go mieć 🤣
Nie powiem ja też walczyłam i chciałam znaleść używkę
Ale jak widziałam te wózki to stwierdziłam że naprawdę niewiele drożej wychodzi nowy …
I mam bez prania , czysty …
Pewny . A ja się doszukiwałam nawet ryski na stelażu ;pSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Agaa049 wrote:To ja jestem jak Twój mąż, taki był mój plan kupić wózek za 1000 zł 😂 a skończyło się na nowym… 🙈🙈 ale mój mąż jak widział moje nerwy to już mówi, że jemu te pieniądze nie grają roli, a jak mamy dać 2500 za używany (bo tylko takie znalazłam w miarę tanie), a nowy 3500 i jeszcze fotelik jest to niestety z mojego 1000 zrobiło się 3500 🙈
Dokładnie !
Ja też później już
Mówię
Sama łupina 2500 to skoro łupina za tyle to przecież wózka będę używała tak samo często a jest niewiele droższy 🤣
A używki też widziałam w cenie ok 2tys
Więc wolałam ten tysiąc dołożyć bo przy tych kosztach to już różnicy wcale nie robi 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Agaa049 wrote:To ja jestem jak Twój mąż, taki był mój plan kupić wózek za 1000 zł 😂 a skończyło się na nowym… 🙈🙈 ale mój mąż jak widział moje nerwy to już mówi, że jemu te pieniądze nie grają roli, a jak mamy dać 2500 za używany (bo tylko takie znalazłam w miarę tanie), a nowy 3500 i jeszcze fotelik jest to niestety z mojego 1000 zrobiło się 3500 🙈
Teraz załapałam ! To jak kupiłaś wózek z fotelikiem za 3,500 to i tak zrobiłaś interes 😍Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:Wiola widzę, że dogadałabyś się z moimi teściami, oni też lubią wyszukiwać takie różne cuda i przesiadywać w kuchni 😊 ja za bardzo za gotowaniem nie przepadam, wolę jeść. Całe szczęście mój mąż wdał się w rodziców 😊
Zamówiłam sobie piłkę do ćwiczeń 75 i dzisiaj przyszła. Macie do polecania jakieś fajne filmiki z ćwiczeniami?
Ja znalazłam dzisiaj taki filmik:
https://vm.tiktok.com/ZNRQmKr1Y/
I zainspirował mnie, już załatwiłam sobie piłkę od koleżanki 😁 będę oglądać serial i kręcić się na piłce.
wandapanda lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Teraz załapałam ! To jak kupiłaś wózek z fotelikiem za 3,500 to i tak zrobiłaś interes 😍
No udało się, bo byłam kilka dni wcześniej w tym sklepie i sam wózek był za 3500, a tu się pojawiła zaraz okazja z fotelikiem avionaut i 3598, jedynie bez bazy. Baze będę czatować już na używaną
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Agaa049 wrote:No udało się, bo byłam kilka dni wcześniej w tym sklepie i sam wózek był za 3500, a tu się pojawiła zaraz okazja z fotelikiem avionaut i 3598, jedynie bez bazy. Baze będę czatować już na używaną

To mega się Wam udało
Ja miałam ten problem że do naszego samochodu pasował jeden jedyny fotelik
Więc nie miałam wyboru
Jedynie kolor mogłam wybrać ale chociaż tyle 🤣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
My z Manią już po wizycie, 748g, udało się złapać dosłownie jedną zdjęcie twarzy gdzie już tak fajnie widać. Obrócona głową w dół, dlatego dostaje kopniaki tak wysoko 😅
Ogólnie wszystko wygląda dobrze, jedynie jakaś anemia mi się wkrada.. Ale dam radę i z tym.
Kolejna wizyta 24.04 🫶
Agaa049, WiolaP, wandapanda, Pani Bocianowa, MayMasza, Czarna_owieczka, emciak, Pysio lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:To mega się Wam udało

Ja miałam ten problem że do naszego samochodu pasował jeden jedyny fotelik
Więc nie miałam wyboru
Jedynie kolor mogłam wybrać ale chociaż tyle 🤣
Nam niby Pani sprawdzała ten kąt i pasował 😀 mam nadzieję, że dobrze to zrobiła• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Agaa049 wrote:Nam niby Pani sprawdzała ten kąt i pasował 😀 mam nadzieję, że dobrze to zrobiła
Tak naprawdę to wychodzi jak już dziecko się urodzi i je włożycie . Przy młodszym nam sprawdzali i po porodzie szybko kupowałam drugi 😬
Teraz wzięłam ten rozkładany to nie ma opcji że nie będzie pasował .Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Tak naprawdę to wychodzi jak już dziecko się urodzi i je włożycie . Przy młodszym nam sprawdzali i po porodzie szybko kupowałam drugi 😬
Teraz wzięłam ten rozkładany to nie ma opcji że nie będzie pasował .
Nie strasz, bo tylko dlatego kupiłam to wszystko nowe 😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Ananabanana wrote:My z Manią już po wizycie, 748g, udało się złapać dosłownie jedną zdjęcie twarzy gdzie już tak fajnie widać. Obrócona głową w dół, dlatego dostaje kopniaki tak wysoko 😅
Ogólnie wszystko wygląda dobrze, jedynie jakaś anemia mi się wkrada.. Ale dam radę i z tym.
Kolejna wizyta 24.04 🫶
Aż jestem ciekawa ile mój skrzat waży 🤭
Bo teraz to juz beda szybko przybierać ❤️
Ananabanana lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Agaa049 wrote:Nie strasz, bo tylko dlatego kupiłam to wszystko nowe 😂
Hahah ale wiele znajomych kupowało i było ok
Podejrzewam że to się zdarza raz na x zakupów
Tym bardziej że przecież każdy musi kupić fotelik przed porodem bo jakoś trzeba malucha zabrać ze szpitala
U nas np bez łupiny nie wypuszczają ze szpitala.
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Dziewczyny mam wyniki ogtt:
Na czczo 71
Po godzinie 98
Po 2 godzinach 71
Wydaje mi się, że to strasznie mało 😅 czy jak jest tak nisko to też o czymś świadczy?
Mysia24 ja listy nie mam, ale mam w apce gemini pozapisywane rzeczy, które potem kupię. Dla siebie kupiłam już podkłady i majtki, bo zamawiałam w jednej przesyłce z innymi rzeczami. Plus mam przygotowane takie rzeczy jak mini żel pod prysznic, odżywka, szampon, jakiś mokry papier toaletowy, dezodorant itp, bo wiadomo jak to jest w ciąży, nie wiadomo kiedy będzie trzeba się położyć do szpitala nawet na kilka dni. A rzeczy takie jak kremy do pupy dla dziecka, jakieś żele do mycia, sól fizjo, wit d to zamówię pewnie pod koniec czerwca, bo nie chce żeby to leżało tyle czasu. -
Pani Bocianowa wrote:Ja znalazłam dzisiaj taki filmik:
https://vm.tiktok.com/ZNRQmKr1Y/
I zainspirował mnie, już załatwiłam sobie piłkę od koleżanki 😁 będę oglądać serial i kręcić się na piłce.
O dzięki! Ja już dzisiaj składałam pranie na piłce i to była fajna ulga dla bioder i kręgosłupa 😁
W ogóle wyhaczylam piłkę z 4fizjo za 40 zł z hakiem na allegro, jeszcze jak ktoś ma smarta to już w ogóle się opłaca. W Decathlonie były droższe.