🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo lubię piec
niestety w ciąży odrzuca mnie od pieczenia, jedzenia itp. Jem bo jem ale bez większej przyjemności. Lubię babki, piaskowe i te wilgotne. Najlepsza pod słońcem stara prlowska babka gotowana 🥰🥰 sernik w ciazy to u mnie dramat ale kocham tradycyjny ciężki z rodzynkami, tak team rodzynki! 😅❤️
Jak święta to sałatka jarzynowa i jajko i to mi wystarczy haha. Dobrej galarety tez bym zjadła;p
Postaram się upiec wiosenne ciasto na szpinakiem biszkopcie z musem malinowym o ile moje odrzuty pozwolą:p
My juz po wizycie, z dzidzia wszystko ok, wazy juz duzo bo ponad 830g z tego co pamiętam. 17.04 usg 3 trymestru a kolejna wizyta 23.04.
Mala lezy tak nisko ze jest na wysokości wzgorka lonowego i kopie mnie wlasnie tam, a lekarka nie mogla jej zmierzyć bo po kościach mi siedziała;p
Agaa049, WiolaP, wandapanda lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Natalie2026 wrote:Nadrabiam, hahah super jest ten nasz wątek ♥️
Co do nieutrzymania moczu to mi urofizjo pokazała ćwiczenia i kazała ćwiczyć 1-2 razy dziennie.
I wiecie co? Po tygodniu przestałam mieć tą dolegliwość, już się nie stresuję przy kichaniu, naprawdę przy systematyczności daje to super efekty.
Odnośnie pieczenia w święta to jedziemy do szwagierki na Podlasie i robię sernik pistacjowy z Termomixa.
Niestety mam dwie lewe ręce do pieczenia ciast, a to mi zawsze wychodzi 😂
Dawaj znać co to za ćwiczenia! 😄 -
MayMasza wrote:Bardzo lubię piec
niestety w ciąży odrzuca mnie od pieczenia, jedzenia itp. Jem bo jem ale bez większej przyjemności. Lubię babki, piaskowe i te wilgotne. Najlepsza pod słońcem stara prlowska babka gotowana 🥰🥰 sernik w ciazy to u mnie dramat ale kocham tradycyjny ciężki z rodzynkami, tak team rodzynki! 😅❤️
Jak święta to sałatka jarzynowa i jajko i to mi wystarczy haha. Dobrej galarety tez bym zjadła;p
Postaram się upiec wiosenne ciasto na szpinakiem biszkopcie z musem malinowym o ile moje odrzuty pozwolą:p
My juz po wizycie, z dzidzia wszystko ok, wazy juz duzo bo ponad 830g z tego co pamiętam. 17.04 usg 3 trymestru a kolejna wizyta 23.04.
Mala lezy tak nisko ze jest na wysokości wzgorka lonowego i kopie mnie wlasnie tam, a lekarka nie mogla jej zmierzyć bo po kościach mi siedziała;p
Jakie to maleństwo już duże 😍Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Powiedziałam dzisiaj mężowi o tym jaki wózek chce kupić i za ile, i tak jak myślałam był w szoku, no bo czemu nie możemy kupić używanego wózka za 600 zł tak jak przy pierwszym dziecku 😅07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:Powiedziałam dzisiaj mężowi o tym jaki wózek chce kupić i za ile, i tak jak myślałam był w szoku, no bo czemu nie możemy kupić używanego wózka za 600 zł tak jak przy pierwszym dziecku 😅
To ja jestem jak Twój mąż, taki był mój plan kupić wózek za 1000 zł 😂 a skończyło się na nowym… 🙈🙈 ale mój mąż jak widział moje nerwy to już mówi, że jemu te pieniądze nie grają roli, a jak mamy dać 2500 za używany (bo tylko takie znalazłam w miarę tanie), a nowy 3500 i jeszcze fotelik jest to niestety z mojego 1000 zrobiło się 3500 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:27
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -