🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze nic aptecznego nie kupowałam, mam moją starą listę wyprawkową, którą po porodzie przejrzałam i niepotrzebne rzeczy wykreśliłam, więc zgodnie z nią kupię pewnie w czerwcu 😄
Na święta planuję upiec jakieś 2 mazurki 😄 na pewno 1 będzie malinowy.
Ja tą wyprawkę dla dziecka robię mega tanio, wózek używany za 500 zł mamy 😅 fotelik łupinę mam po starszym synku, niestety dla niego będę akurat teraz musiała kupić nowy fotelik, także no wydatek i tak będzie 😅 Chicco baby hug będę szukać używanego na olx/vinted, ubranka mam od rodziny (moje, których się pozbyłam myśląc, że nie będzie drugiego dziecka xd). Jeszcze materacyk do łóżeczka muszę kupić, bo nie powinno się dawać materaca po rodzeństwie 😄 kupujemy Hilding Dobranocka.
A i polecam Wam sklep jakprzedlaty, tam jest super lampka na klips z pomarańczowym światłem. Używamy teraz do czytania synkowi na noc i chcę kupić drugą do nocnego przewijania malucha. Poprzednio mieliśmy lampkę solną, ale za mocno świeciła, musieliśmy ją przykrywać, a wtedy się nagrzewała no i średnio bezpiecznie by było jakbyśmy zapomnieli ją zgasić 😅 -
wandapanda wrote:O dzięki! Ja już dzisiaj składałam pranie na piłce i to była fajna ulga dla bioder i kręgosłupa 😁
W ogóle wyhaczylam piłkę z 4fizjo za 40 zł z hakiem na allegro, jeszcze jak ktoś ma smarta to już w ogóle się opłaca. W Decathlonie były droższe.
Haha nie wierzę 🤣 właśnie dokładnie ta załatwiłam sobie od koleżanki 🤣 piona 🫶🏻 -
wandapanda wrote:Dziewczyny mam wyniki ogtt:
Na czczo 71
Po godzinie 98
Po 2 godzinach 71
Wydaje mi się, że to strasznie mało 😅 czy jak jest tak nisko to też o czymś świadczy?
Mysia24 ja listy nie mam, ale mam w apce gemini pozapisywane rzeczy, które potem kupię. Dla siebie kupiłam już podkłady i majtki, bo zamawiałam w jednej przesyłce z innymi rzeczami. Plus mam przygotowane takie rzeczy jak mini żel pod prysznic, odżywka, szampon, jakiś mokry papier toaletowy, dezodorant itp, bo wiadomo jak to jest w ciąży, nie wiadomo kiedy będzie trzeba się położyć do szpitala nawet na kilka dni. A rzeczy takie jak kremy do pupy dla dziecka, jakieś żele do mycia, sól fizjo, wit d to zamówię pewnie pod koniec czerwca, bo nie chce żeby to leżało tyle czasu.
Bardzo ładny prawidłowy wynik 😀
Ja wyprawkę apteczną bede na samym końcu kupować, pewnie dopiero w czerwcu07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja o aptecznej jeszcze nie myślałam, na razie szukam rożka drugiego i myślę nad tym kokonem 🤔• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Mój mąż właśnie stwierdził, żeby nie kupować Chicco Baby Hug, tylko dawać dziecko w domu do wózka 🤔 bo mamy płytki, więc się nie zniszczą i łatwo umyć. Ale według mnie chyba kiepski pomysł, mamy do domu 100m kamienistej drogi, po deszczu są kałuże i błoto. Musiałabym po każdym spacerze myć dokładnie koła 🤔 co Wy myślicie?
-
Mysia 24 wrote:Dziewczyny a jak stoicie z wyprawką apteczną itp. macie jakąś listę dla malucha i siebie ?
Kompletujecie już ? Bo właśnie sobie uświadomiłam że do tej pory jakoś ten temat mi umknął 😄
Listę mam
Będę zamawiała w maju
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kofii wrote:Mój mąż właśnie stwierdził, żeby nie kupować Chicco Baby Hug, tylko dawać dziecko w domu do wózka 🤔 bo mamy płytki, więc się nie zniszczą i łatwo umyć. Ale według mnie chyba kiepski pomysł, mamy do domu 100m kamienistej drogi, po deszczu są kałuże i błoto. Musiałabym po każdym spacerze myć dokładnie koła 🤔 co Wy myślicie?
No właśnie ja z tego względu kupiłam na parter Chicco a na górę do sypialni dostawkę .
Wózek będzie bardziej na wyjścia i do auta
Na koła są pokrowce też bo mi mignęły
Ale te mycie jest uciążliwe …Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Agaa049 wrote:Ja o aptecznej jeszcze nie myślałam, na razie szukam rożka drugiego i myślę nad tym kokonem 🤔
Polecam kokon
Ja zamawiam zestaw z palulli
Kokon i rożek z muślinu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 20:47
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Pani Bocianowa wrote:Haha nie wierzę 🤣 właśnie dokładnie ta załatwiłam sobie od koleżanki 🤣 piona 🫶🏻
A mi tą piłkę niedawno syn przedziurawił
Chyba muszę nowa zamówić 😅😅
Były w biedronce po 25 zł jakiś czas temu
Może pojawią się znówSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kofii wrote:Mój mąż właśnie stwierdził, żeby nie kupować Chicco Baby Hug, tylko dawać dziecko w domu do wózka 🤔 bo mamy płytki, więc się nie zniszczą i łatwo umyć. Ale według mnie chyba kiepski pomysł, mamy do domu 100m kamienistej drogi, po deszczu są kałuże i błoto. Musiałabym po każdym spacerze myć dokładnie koła 🤔 co Wy myślicie?
Moja znajoma znalazła używane koła do wózka i wymieniała je w domu po spacerze 😀 nie wiem czy to wygodne czy nie, jej się sprawdziło 😀 -
Wyprawkę apteczną dla mnie i malucha prawie całą mam jeśli chodzi o takie suche produkty, jak podkłady, podpaski, majtki itd. Resztę pewnie zamówię w maju.
Nie wiem czy nie oszalałam, że już zamówiłam ale trudno, jest już i czeka sobie w szafie 😀😀 -
Bardzo ładne cukry,nie ma nic co powinno Cie niepokoic💪wandapanda wrote:Dziewczyny mam wyniki ogtt:
Na czczo 71
Po godzinie 98
Po 2 godzinach 71
Wydaje mi się, że to strasznie mało 😅 czy jak jest tak nisko to też o czymś świadczy?
Co do wyprawki aptecznej to nam w sumie brakuje wit d,probiotyk,jakies gaziki,woda morska do noska i dla mnie tantum rosa tak to chyba wszystko mam . Właśnie dziś po poludniu siedziałam i spisywałam to czego jeszcze brakuje tak zeby nie kupować zbędnych pierdol.
wandapanda lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Staram się was nadrobić 🥰
Całkowicie pochłonęła mnie przeprowadzka...
Ale już jesteśmy na finiszu.
Ja na krzywą idę w poniedziałek. Ciekawe
Przez tą przeprowadzkę musialam odwołać szkołę rodzenia. Szczerze w ogóle nie mam czasu i nie wiem kiedy ja to zrobię. Zastanawiam się nad wykupieniem takiej online filmiki itp. Nie wiem czy to będzie to samo. Może jeszcze jakos zdążę.
Ale miałam dziś sen. Śniło mi się że dostałam od kogoś wino 0% i wypiłam calutkie na raz po czym patrzę na butelkę a to normalne wino. Ależ obudziłam się roztrzęsiona😅♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-