🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też deszczowo na Śląsku 😞👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Dziewczyny zapraszam na Kujawy 🌻Temperatury bez szaleństw ale za to slonko☀️
Ja wczoraj ugotowalam sobie kakao na mleku orzechowym i poslodzilam delikatnie ksylitolem mmmm to bylo to czego mi trzeba🥰
A dziś niedziela wiec tradycyjnie juz zycze wam smacznej kawusi i pączusia ☕🍩 a moze budyn na niepogode🍮☺️
Motylek93, Ananabanana, aannddzzia lubią tę wiadomość
-
Ja jutro się wybieram na badanie krwi i moczu i przypomniał mi się ten mem „dorosłość zaczyna się wtedy, gdy nie boisz się już badania krwi, tylko jego wyniku” 🙈🙈😀
Ananabanana lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
@Agaa049 ja tam zawsze się balam wyników wszelkich badań, jedynie z czasem zobojętniałam na pobieranie krwi

Potwierdzam, Śląsk pogodowo lipa, dopiero teraz się trochę przejaśnia, pytanie na jak długo. A ja w tej ciąży mega odczuwam chłód - niby 6 stopni, a jak wyjdę na dwór to czuję się, jakby było -10. Też tak macie?
A z innych ciekawostek melduję, że ukończyłam w końcu pierwszy koc dla Stefana i będąc na fali ogarniam naukę robienia na drutach, właśnie w ramach ćwiczenia robię sobie komin merino. Zamówiłam włóczkę bambusowa, jak przyjdzie mogę się brać do roboty. Mąż się śmieje, że dobrze że jest tylko szydełkowanie i druty, bo jakby więcej technik było to by trzeba było trzecie dziecko robić 😁 coś w tym jest, bo ciąża odblokuje mi jakąś część mózg odpowiedzialna za ogarnianie takich rzeczy.
Jak będę mieć chwilę wrzucę fotkęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 12:18
emciak, WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda, ale cóż z tego. Miałam wyjść dziś w kilka miejsc, ale zostaje w domu bo mam załamkę.
Ubrałam dzisiaj ogrodniczki, mąż powiedział że wyglądam jak farmer. Legginsy mu się nie podobają, bo starsze panie takie noszą i odznaczają mi się na nich majtki. W dresach czuję się jakbym szła biegać, więc to nie dla mnie. Jeansy z tym pasem ciążowym są dla mnie niewygodne bo mi się zsuwają, 3/4 moich koszulek są już za krótkie i dołem wychodzi mi brzuch. Siedzę i płaczę od godziny, czuję się jak jakiś słoń albo inne gó**no.
Mąż mówi że laski nie chodzą w legginsach i jakoś się umieją ubrać, te w ciąży też, widział ich mnóstwo i wyglądają dobrze a ja się zachowuje jak dziecko bo nie umiem się ubrać.
Zrezygnowałam całkiem już z wyjścia dziś gdziekolwiek, masakra 😭😭😭 myślałam że mnie to nie będzie obchodzić, ale jednak czuję się bardzo źle, a przecież to dopiero początek, zaraz ten brzuch będzie ogromny 😭 -
Pani Bocianowa, przytulam mocno 😖🫂
Sama już zaczynam się czuć nienajlepiej ze sobą więc tym bardziej rozumiem jak takie docinki mogą wpłynąć na odbiór samej siebie. Nie często mamy okazję tak diametralnie się zmienić w krótkim czasie i na pewno faceci nie powinni zabierać głosu w tym temacie. Mam nadzieję, że zły humor szybko się od Ciebie odczepi a męża proszę solidnie opierdzielić i zażądać bezwzględnego wsparcia albo powstrzymania się od komentarzy 🙈
nofajniefajnie, adukow, Ananabanana, Motylek93 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Nie cierpię takiego gadania mężczyzn! Naprawde.. to nasze cialo sie zmienia i to w szybkim tempie, nie jest łatwo yo zaakceptować. Tego nie zrozumieją. Ja lubie legginsy I zakładam do nich długie koszule oversize i trampki. Najwazniejsze byś Ty sie dobrze czula a 'podoba mi sie' innych miej w nosie. Ja obecnie chodzę ubrana na dresa. Bluza z kapturem,sportowe buty, spodnie i kurtka. Na wyjścia do rodziny czy lekarza legginsy wyżej wspomniane i nara :p
nofajniefajnie, emciak lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Co za chłop! Nic tylko trzepnąć na otrzeźwienie z liścia w czoło.
Wiadomo, że w ciąży się nie zawsze będziesz rewelacyjnie czuć. Przecież ciąża potrafi ciało w takim tempie przeorać, że psychika nie zawsze za tym nadąży.
Ja w tej też mam mega zjazdy, no ale chyba już wspominałam, że teraz od razu mnie wywaliło, a w poprzedniej to dopiero kolo 32tc musialam na dobre sie zaprzyjaznic z ciazowymi ciuchami. A teraz juz na tym etapie musialam sobie zrobic terapeutyczne zakupy, bo nawet unikanie lustra nie pomagalo
Ale chłopa nie słuchaj - ubieraj i kupuj to, w czym Tobie wygodnie będzie. Sama wlasnie zamowilam sobie kolejne pary legginsow, bo one mi sie sprawdzaja najlepiej, a przy starszym dziecku nie wyrabiem z praniem ich - uwielbiam dresy, ale nie chce inwestowac w takie ciazowe, a nienawidze spodni z wyrazym szwem, przepraszam sie z nimi tylko na duze wyjscia.
emciak lubi tę wiadomość
-
Ej no bez przesady… co ten mąż!!!!!
Ubierz siebie to w co chcesz, jeśli to są ogrodniczki czy legginsy to śmiało. Ja ciągle chodzę w leginsach, ale fakt ubieram dłuższe koszulki do tego, choć wczoraj robiłam przegląd szafy i też mam większość krótkich, ale nie wszystkie, więc coś można znaleźć
a tak jak mówią dziewczyny, jakąś koszulę też można zarzucić, a majtki nie muszą się wcale odznaczać jak masz takie zakończone koronką
głowa do góry! Jesteśmy w ciąży, więc to normalne, że jesteśmy grubsze na brzuchu. Jesteśmy takie najpiękniejsze bo nosimy nasze dzieciątka 🥰
WiolaP lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
@Pani Bocianowa rada dla meza na najbliższe miesiące niech wstanie rano walnie barana o ścianę i dopiero niech sie odzywa.Ja na codzien chodze w legginsach bo nie przepadam za jeansami🤷Kazdy nosi to co lubi.A podejrzewam ze w tych ogrodniczkach wyglądasz super😍Takze wstawaj malenka popraw korone i utrzyj nosa mężowi 💪🫂
nofajniefajnie, Mysia 24, Ananabanana, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda, ale cóż z tego. Miałam wyjść dziś w kilka miejsc, ale zostaje w domu bo mam załamkę.
Ubrałam dzisiaj ogrodniczki, mąż powiedział że wyglądam jak farmer. Legginsy mu się nie podobają, bo starsze panie takie noszą i odznaczają mi się na nich majtki. W dresach czuję się jakbym szła biegać, więc to nie dla mnie. Jeansy z tym pasem ciążowym są dla mnie niewygodne bo mi się zsuwają, 3/4 moich koszulek są już za krótkie i dołem wychodzi mi brzuch. Siedzę i płaczę od godziny, czuję się jak jakiś słoń albo inne gó**no.
Mąż mówi że laski nie chodzą w legginsach i jakoś się umieją ubrać, te w ciąży też, widział ich mnóstwo i wyglądają dobrze a ja się zachowuje jak dziecko bo nie umiem się ubrać.
Zrezygnowałam całkiem już z wyjścia dziś gdziekolwiek, masakra 😭😭😭 myślałam że mnie to nie będzie obchodzić, ale jednak czuję się bardzo źle, a przecież to dopiero początek, zaraz ten brzuch będzie ogromny 😭
Kochana tak mi przykro…
Ale chyba każda z nas ma taki etap …
Ja jestem już po .
Dziś do kościoła przebierałam się kilka razy bo ciągle mi coś nie pasowało .
Ale ogrodniczki mam jedne i mimo tego że wyglądam w nich jak słoniątko to kocham je .
Z drugiej strony jestem wściekła na Twojego męża 😡
Jak tak można ….Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kochana ja się najlepiej czuję właśnie w dresach
Kupiłam na vinted ( ważne aby była gumka na górze bo drugie są bez z samym pasem i ja je podnoszę zawsze w połowy tyłka bo spadają )
Do tego właśnie krótki top i bluza . Czuję się szczuplej tak ubrana .
Mogę wam podesłać dwa komplety które zamówiłam na SHEIN i są tak fajne że zamawi sobie drugie w innym kolorze
Jeden prążek bardziej na sportowo
Drugi coś jak muślin z wyglądu ale to poliester świetnie leżą i nie czuję ich na sobie . Ciągle w nich chodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 14:01
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
MayMasza wrote:Nie cierpię takiego gadania mężczyzn! Naprawde.. to nasze cialo sie zmienia i to w szybkim tempie, nie jest łatwo yo zaakceptować. Tego nie zrozumieją. Ja lubie legginsy I zakładam do nich długie koszule oversize i trampki. Najwazniejsze byś Ty sie dobrze czula a 'podoba mi sie' innych miej w nosie. Ja obecnie chodzę ubrana na dresa. Bluza z kapturem,sportowe buty, spodnie i kurtka. Na wyjścia do rodziny czy lekarza legginsy wyżej wspomniane i nara :p
A macie jakieś fajne leginsy które się trzymają ?
Chciałam zamówić w hm ale widziałam opinie że są bardzo małe i nie uciagaja się a w moje już nie wchodzi mi brzuchol 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kochana ja mam z shein ,sa świetne polecam z czystym sumieniem.Mam czarne i beżowe nic nie prześwituje sa mega wygodne i maja gumke do regulacji 💪Domi93 wrote:A macie jakieś fajne leginsy które się trzymają ?
Chciałam zamówić w hm ale widziałam opinie że są bardzo małe i nie uciagaja się a w moje już nie wchodzi mi brzuchol 🫣 -
WiolaP wrote:Kochana ja mam z shein ,sa świetne polecam z czystym sumieniem.Mam czarne i beżowe nic nie prześwituje sa mega wygodne i maja gumke do regulacji 💪
A masz link do nich ?
Bo tam jest od groma 🫣🫣
Rozmiarówka standardowa?Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Pani Bocianowa trzepnij go w czoło ode mnie.
Ja chodzę głównie w legginsach bo strasznie mnie drażni jak coś mi uciska brzuch itp. Mam swoje ulubione bambusowe i popierdzielam w nich ciągle.
W dresach przestałam chodzić bo właśnie mnie uciskają w brzuchu a specjalnie ciążowych nie chce kupować, z kolei większość jeansowych ciążowych są dla mnie za krótkie w stanie lub nogawkach więc już przestałam szukać😄
Mam jedne ciążowe materiałowe z szerszą nogawką i są mega wygodne z Bonprixu.
Niech tylko mój spróbuje coś takiego powiedzieć, to nie ręczę za swoje hormony.
Na shein próbowałam kupić jakieś spodnie ale większość jest dla mnie sporo za krótka, na fajne leginsy jeszcze nie trafiłam tam.
Na pocieszenie Was dodam że jestem plus size i kupić coś ładnego ciążowego w większym rozmiarze graniczy z cudem😬
Silvia lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
A co do pogody to mazowieckim dziś pięknie, wróciliśmy nie dawno z długiego spaceru ale kondycja już nie ta 😄 przez ciążę i ten katar musiałam sobie robić przystanek, mąż się śmiał że mi zrobi w lesie stołeczek żebym mogła odpoczywać jak chodzę z psem 😄Mysia_24
-
Pani Bocianowa wrote:U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda, ale cóż z tego. Miałam wyjść dziś w kilka miejsc, ale zostaje w domu bo mam załamkę.
Zrezygnowałam całkiem już z wyjścia dziś gdziekolwiek, masakra 😭😭😭 myślałam że mnie to nie będzie obchodzić, ale jednak czuję się bardzo źle, a przecież to dopiero początek, zaraz ten brzuch będzie ogromny 😭
Z moich obserwacji to właśnie większość lasem chodzi w legginsach w ciąży. Ja prawie caly czas legginsy, mam tylko jedną parę rozszerzanych spodni a jeansy to tylko na jakies bardziej oficjalne wyjścia. Fajnie wygląda jak do legginsów sie ubierze dłuższą tunikę albo koszulę, wtedy tyłka nie widać. Pewnie mąż nawet nie rejestruje które kobiety mają legginsy, no bo serio gdzie sie nie pójdzie to większość kobiet w legginsach 😅 teraz w wielu sklepach są tez takie spodnie z materiału jak legginsy albo prążkowane ale dołem rozszerzane, może w czymś takim być sie dobrze czuła?
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
A w ogole po domu to ja chodzę ubrana jak lump, tshirt oversizowy wiecznie brudny na brzuchu, legginsy i nigdy słowa oomentarza od męża nie usłyszałam- doskonale sobie zdaje sprawę że ładny wygląd to teraz ostatnia ważna sprawa. Więc przede wszystkim to naprawdę pogadaj z mężem, że to nie co mówi nie jest wspierające i to naprawdę nie na miejscu kobiecie ktora nosi jego dziecko wypominać to jak wygląda 😡
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️