🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po domu i na wiosnę po osiedlu/do sklepu śmigam w bambusowych legginsach kupionych w chinczyku/allegro za 20-30zl :p najlepsze, elastyczne,nie cisną(7/8 ale co mi tam). Wyjściowe mam ciążowe z ados tall maternity,których juz nie produkują (zostaly z 1 ciąży) I musze je szanować haha
Mam spodnie dresowe w kant ala eleganckie-mama mi uszyła i ze dwie pary takich portek luźnych, bawełniany na cieplejsze dni (z ciucha i sinsaya jako 7/
.
Dzis mierzyłam kieckę t-shirtowa ale wyglądałam strasznie haha

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Dla udowodnienia,ze sa różne wersje mnie:
1. Wersja bardziej wyjsciowo-oficjalna haha
https://zapodaj.net/plik-x5CQbINdkM
Vs 2. Wersja drech
https://zapodaj.net/plik-UXMaYSJtzwWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 18:18
Ananabanana, WiolaP lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ananabanana wrote:No polecam ten zestaw!
Ja brałam rozmiar M i jest super, on się rozciąga bardzo.
Nie no taka szczupła nie jestem, jestem niska (166 cm i aktualnie 77kg żywej wagi 😅)
To wcale nie widać po to Tobie tej wagi 😍
Ananabanana, MayMasza lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Dziewczyny a macie jakieś do polecenia sukienki którą mogłabym założyć na komunię ?
Według mnie w necie nic nie ma 🤯
A chciałam typową ciążową Bo będę w 8 msc na komunii więc nawet nie próbuję zakładać XL zwykłych rozmiarowek aby nie wyzywać 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
MayMasza wrote:Dla udowodnienia,ze sa różne wersje mnie:
1. Wersja bardziej wyjsciowo-oficjalna haha
https://zapodaj.net/plik-x5CQbINdkM
Vs 2. Wersja drech
https://zapodaj.net/plik-UXMaYSJtzw
Ja przepraszam najmocniej ale gdzie Ty chowasz to dziecko ? 🫣🤣
MayMasza lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Niestety nienofajniefajnie wrote:Dziewczyny, a Prosia się nic nie odzywała?

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Z boku 😆 alw to tydzień temu akurat i na czczo przed badaniem glukozy wiec niepozornie🤣 wieczorem obeaz sie zmienia buahah
https://zapodaj.net/plik-kXsvilUb9K
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ja jestem plus size i brałam odcinane /delikatnie taliowane pod biustem, nie szukałam typowo ciążowych tylko jak juz koniecznie w literkę A. Ładnie chowają brzuch ten nie ciążowy, ale i w ciazy super sie sprawdzają 😄Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Zalando lounge i poluj na next/asos i inne wersje dla mam. Ostatnio czesto maja takie kolekcje i mozna cos fajnego znaleźćDomi93 wrote:Dziewczyny a macie jakieś do polecenia sukienki którą mogłabym założyć na komunię ?
Według mnie w necie nic nie ma 🤯
A chciałam typową ciążową Bo będę w 8 msc na komunii więc nawet nie próbuję zakładać XL zwykłych rozmiarowek aby nie wyzywać 🫣
Z nie ciążowych sukienka w kroju babydoll w różnych długościach
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Dziewczyny wszystkie wyglądacie świetnie i tyle w temacie🤯😍
Mi tez Prosia ciągle chodzi po glowie, może któraś z was ma z nia kontakt jakikolwiek i moze napisać?Ja caly czas mam nadzieję ze wszystko jest dobrze u nie odzywa sie bo poprostu chciała troche odświeżyć glowe.
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
-
MayMasza wrote:Z boku 😆 alw to tydzień temu akurat i na czczo przed badaniem glukozy wiec niepozornie🤣 wieczorem obeaz sie zmienia buahah
https://zapodaj.net/plik-kXsvilUb9K
To kochana ja przy Tobie wieczorem wyglądam jakbym miała jechać na porodówkę na dniach 🤭🤭🤭Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
WiolaP wrote:Dziewczyny wszystkie wyglądacie świetnie i tyle w temacie🤯😍
Mi tez Prosia ciągle chodzi po glowie, może któraś z was ma z nia kontakt jakikolwiek i moze napisać?Ja caly czas mam nadzieję ze wszystko jest dobrze u nie odzywa sie bo poprostu chciała troche odświeżyć glowe.
Ja jestem nie w temacie …
Miała gorsze chwile ?Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
PaniBocianowa - moj maz to by mial awanture stulecia za jakis negatywny komentarz na temat mojego wygladu w ciazy. Dla mnie ogrodniczki to typowo ciazowe ubranie, w pierwszej ciazy nie moglam sie doczekac az w koncu bede mogla je nosic z brzuszkiem
u mnie na codzien tylko legginsy - polecam te z Oysho!
Dziewczyny, ktore maja starsze dzieciaczki, czy planujecie robic im jakies przerwy w przedszkolach/zlobkach w terminie porodu? -
Ananabanana wrote:Pani Bocianowa przykro mi, że takie coś usłyszałaś.
Proszę męża opieprzyć! Nie można tak mówić kobiecie w ciąży.
Ja chodzę w legginsach i te z HM są dla mnie super, nic mi nie leci, trzyma się wszystko i są wygodne.
Ja chodzę nawet w krótkich T-shirtach i legginsy, mi ma być wygodnie. Do tego też jestem farmerką, chodzę w ogrodniczkach i dobrze mi z tym. 😀😀😀
Ostatnio kupiłam takie coś:
https://www.zalando.pl/anna-field-3-piece-jersey-lounge-set-pizama-black-an681p059-q11.html
No ten set jest super i chyba zamówię kolejny w innym kolorze.
Dodatkowo coś takiego:
https://www.zalando.pl/anna-field-mama-maternity-set-top-skirt-t-shirt-basic-802-black-ex429g05m-q11.html
Tak to wygląda:

Widziałam ten komplet, tylko w beżu i już go mam chyba w ulubionych nawet 😂
Namówiłaś mnie, super wyglądasz 😍
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, ale chyba już nic mnie dziś nie pocieszy tak się zdołowałam 😢 koniec końców powiedział że „w takim razie będzie kłamał i w kółko mówił że dobrze wyglądam” co też nie jest szczytem moich marzeń xd ostatecznie jesteśmy pokłóceni i się nie odzywamy do siebie także dzień sp…ony 🙄
Co do Prosi nawet sprawdzałam ostatnio czy nie mam jej w przyjaciółkach po tej akcji z hasłami i wyprawką ale niestety 😢 mam jakieś złe przeczucia niestety, cała sprawa nie wygląda dobrze ale obym się myliła.
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa, jesteście niezastąpione naprawdę 😘
Natalie2026 lubi tę wiadomość
-
Co mąż to inna wizja 🫣
Mój uwielbia, jak chodzę w legginsach, ja jestem team jeansy i teraz się cieszy, bo mieszczę się tylko w jedne i w zasadzie tylko legginsy mi zostały, bo ciążowych jeansów nie dźwignę psychicznie.
W ogóle ja przed ciążą nosiłam xs, głupia myślałam, że nic nie będę musiała kupić, bo przecież rzeczy się trochę rozciągną.. i oczywiście aktualnie w prawie nic w tym rozmiarze się nie mieszczę i dzisiaj przed wyjściem się poryczałam, bo przecież brzuch nie jest jeszcze jakiś duży.. gatki za małe, rajstopy za małe.. i zamówiłam na zalando legginsy z firmy noopies, bo są prążkowane. No zobaczymy..
Z innej beczki pytanie do dziewczyn, które mają koty.
Czy widzicie zmianę w swoich pupilach?
Moja kotka od trzech miesięcy jest nie do poznania.. zawsze była dosyć obojętna, a teraz ciągle za mną chodzi, mruczy, tuli się, kładzie się obok.
Ma 5 lat, więc oprócz tego, że jestem w ciąży to nic się u niej nie zmieniło. -
Pani Bocianowa wrote:Dzięki dziewczyny, ale chyba już nic mnie dziś nie pocieszy tak się zdołowałam 😢 koniec końców powiedział że „w takim razie będzie kłamał i w kółko mówił że dobrze wyglądam” co też nie jest szczytem moich marzeń xd ostatecznie jesteśmy pokłóceni i się nie odzywamy do siebie także dzień sp…ony 🙄
Co do Prosi nawet sprawdzałam ostatnio czy nie mam jej w przyjaciółkach po tej akcji z hasłami i wyprawką ale niestety 😢 mam jakieś złe przeczucia niestety, cała sprawa nie wygląda dobrze ale obym się myliła.
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa, jesteście niezastąpione naprawdę 😘
No gość poszedł po bandzie …. Oj szkoda że wszystkie na raz nie wpadniemy na niego bo biedny by był …
Ja mam nadzieję że przemyśli co powiedział i pójdzie po rozum …Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Natalie2026 wrote:Co mąż to inna wizja 🫣
Mój uwielbia, jak chodzę w legginsach, ja jestem team jeansy i teraz się cieszy, bo mieszczę się tylko w jedne i w zasadzie tylko legginsy mi zostały, bo ciążowych jeansów nie dźwignę psychicznie.
W ogóle ja przed ciążą nosiłam xs, głupia myślałam, że nic nie będę musiała kupić, bo przecież rzeczy się trochę rozciągną.. i oczywiście aktualnie w prawie nic w tym rozmiarze się nie mieszczę i dzisiaj przed wyjściem się poryczałam, bo przecież brzuch nie jest jeszcze jakiś duży.. gatki za małe, rajstopy za małe.. i zamówiłam na zalando legginsy z firmy noopies, bo są prążkowane. No zobaczymy..
Z innej beczki pytanie do dziewczyn, które mają koty.
Czy widzicie zmianę w swoich pupilach?
Moja kotka od trzech miesięcy jest nie do poznania.. zawsze była dosyć obojętna, a teraz ciągle za mną chodzi, mruczy, tuli się, kładzie się obok.
Ma 5 lat, więc oprócz tego, że jestem w ciąży to nic się u niej nie zmieniło.
Ja przed ciążą tez nosiłam xs
Aktualnie na mniejsze niż L nie patrzę nawet ;pSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️

, druga córka