🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ceci wrote:Dziewczyny, ktore maja starsze dzieciaczki, czy planujecie robic im jakies przerwy w przedszkolach/zlobkach w terminie porodu?
Tak, u nas jest przejście ze żłobka do p-kola akurat, a nasz zlobek zmienia lokalizacje (laczy sie z innym) - mysle wiec, ze od porodu/chwile przed bedze przerwa i raczej juz do wrzesnia - mlody i tak zawsze lapie infekcje przy takiej zmianie, to juz lepiej niech w domu siedzi. Ale bedzoemy jechac "na kodach" - jest mocny plan zaangażowania babć.
@Natalie2026 ja mam teraz jednego kota, on raczej nie odczuł negatywnie (choć wyczuwał od początku, tak się łasił bardziej do mnie), ale to ma większy kontekst. W październiku - dokładnie w dniu, kiedy zaszłam w ciążę - pożegnaliśmy starszą kotkę*, która miała dość duże problemy behawioralne i trochę gnębiła nam kocura. No więc u niego zmiana ogólnie na plus... A on ma dobrą strategię unikania bombleka - nie przyjaźnią się, ale i nie jest to jakiś wzajemny stres czy nękanie.
*swoją droga najprawdopodobniej dokonała żywota przez stres związany z pojawieniem się bombelka - wspomniane problemy behawioralne wiązały się też z dużą agresją wobec dzieci; a ostatnie dwa lata widać po niej było, że naprawdę robiła dużo, żeby swoje zapędy hamować... ciekawy był to egzemplarz.
O Prosi właśnie myślę codziennie. Ta nagła cisza mi się źle kojarzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 20:19
Natalie2026 lubi tę wiadomość
-
@Natalie2026 ja mam 2 koty i oba są mega przytulaśne i ja jestem ich człowiekiem. Zmiana była w ich zachowaniu trochę na samym początku, zaczęły na mnie wychodzić i leżeć na brzuchu, a wcześniej tego nie robiły. Głównie leżały obok i prosiły o głaski. Teraz moja przestrzeń osobista nie istnieje 😅
-
Ja zabrałam synka z przedszkola, z tego względu tez ze moj syn jest dzieckiem mocno sensorycznym a nie werbalnym więc w sumie teraz mamy duzo czasu popracować nad pewnymi nawykami i zachowaniami i juz widać bardzo duza różnicę 🩵❤️
Z moich obserwacji wynika ze koty zazwyczaj raczej dobrze reagują na dzieci.Kiedys oglądałam taki dokument ze koty potrafią zaakceptować noworodka jak swoje młode.Jak my jeszcze mieliśmy kotka a urodziła sie nasza druga corka to on najchętniej spal kolo niej,jak nie mogłam go znaleźć to spal w wózku 😂Ale to byl niesamowicie mądry kociak,taka moja czupakabra🐈⬛On ogólnie był strasznie milusiński zawsze brałam go na rece kladlam tak przez ramie i nosilam jak dziecko😂a on sie rozkladal dosłownie jak taki szal😂😂😂 -
Ja przerwy w przedszkolu nie robię .
Ale moje dziecko kocha przedszkole i myślę że to będzie dla niego dobre .
Jest już zapisany ale jeśli będzie chciał zostać w domu to pozwolę chociaż myślę że wybierze przedszkole 🤡
Jedyne co to mam plan zostawić na 3-4 dni po powrocie ze szpitala aby mógł sprawdzić więcej czasu z młodszym bratem
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ananabanana wrote:@Natalie2026 ja mam 2 koty i oba są mega przytulaśne i ja jestem ich człowiekiem. Zmiana była w ich zachowaniu trochę na samym początku, zaczęły na mnie wychodzić i leżeć na brzuchu, a wcześniej tego nie robiły. Głównie leżały obok i prosiły o głaski. Teraz moja przestrzeń osobista nie istnieje 😅
Czyli coś w tym jednak jest. Jeśli się na mnie położy to będzie już w ogóle koniec świata.
Ale do łóżeczka oby nie wchodziła, bo mimo regularnego wyczesywania długiej sierści wszędzie pełno 😳
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zostawić Was na chwilę… potem cieżko nadrobić 😅
U nas ciągłe zawirowania wykończeniowe, dzisiaj wybierałyśmy i kupowaliśmy farby. Nie planujemy urządzać typowego pokoiku, ale stwierdziliśmy, że jak już malujemy wszystko póki nie ma podłóg i drzwi, to pomalujemy też od razu pokój dla córki 👧 zdecydowaliśmy się na beckers powder pink i powiem Wam, że ta puszka farby to wyprawkowy zakup przy którym wzruszyłam się najbardziej 😅 co te hormony robią z człowiekiem 😅
Pani Bocianowa za takie teksty to zrobiłabym staremu awanturę życia, a potem ukarała tygodniowym milczeniem 👺 olej to co gada i ubieraj się w to, w czym Ci najwygodniej. Teraz najbardziej liczy się Twój komfort, a nie to co się jemu podoba. -
@Ananabanana ten set dwuczęściowy w beżu jest teraz na promo i chyba się skuszę!
W ogóle tyle napolecałyście w ostatnich dniach, że mam 40+ kart otwartych i cierpienie, że do wypłaty jeszcze dwa tygodnie :f
@Ceci ja nie planuję przerwy w żłobku dla syna, to będzie środek lata, więc akurat niski sezon chorobowy (miejmy nadzieję).
@Domi93 zobacz tutaj, ja sobie zamówiłam teraz na święta i nadchodzacą imprezę rodzinną, są różne wersje długości/kolory: https://milkandlove.pl/Sukienka-ciazowa-i-do-karmienia-Loop-krotki-rekaw-fuksja
Ananabanana lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ceci wrote:PaniBocianowa - moj maz to by mial awanture stulecia za jakis negatywny komentarz na temat mojego wygladu w ciazy. Dla mnie ogrodniczki to typowo ciazowe ubranie, w pierwszej ciazy nie moglam sie doczekac az w koncu bede mogla je nosic z brzuszkiem
u mnie na codzien tylko legginsy - polecam te z Oysho!
Dziewczyny, ktore maja starsze dzieciaczki, czy planujecie robic im jakies przerwy w przedszkolach/zlobkach w terminie porodu?
My się właśnie zastanawialiśmy jak rozwiązać sprawę przedszkola. Syn jest w zerówce prywatnej, więc teoretycznie kończy w czerwcu, ale przez lipiec i sierpień może jeszcze chodzić normalnie. Od września idzie do szkoły państwowej. W umowie mamy miesiąc wypowiedzenia. Wiem, że w lipcu w okolicy terminu porodu ma jechać z dziadkami w góry, potem jakoś są dwa tygodnie przerwy wakacyjnej więc w lipcu go nie będzie. No i nie wiemy teraz co zrobić z sierpniem, bo z jednej strony w sierpniu byśmy chcieli gdzieś na tydzień wyskoczyć, plus kilka dni tej przerwy ma zahaczyć o sierpień. Czy jest sens płacić w takim wypadku za pełne dwa miesiące jak będzie z 3 tygodnie max? A z drugiej strony boję się, że w domu będzie się nudzić. Ale też boję się, że ciężko będzie z noworodkiem logistycznie ogarnąć. Nie wiemy szczerze mówiąc co robić, chętnie poczytam co Wy robicie w wakacje 😁 -
hypatia92 wrote:@Ananabanana ten set dwuczęściowy w beżu jest teraz na promo i chyba się skuszę!
W ogóle tyle napolecałyście w ostatnich dniach, że mam 40+ kart otwartych i cierpienie, że do wypłaty jeszcze dwa tygodnie :f
@Ceci ja nie planuję przerwy w żłobku dla syna, to będzie środek lata, więc akurat niski sezon chorobowy (miejmy nadzieję).
@Domi93 zobacz tutaj, ja sobie zamówiłam teraz na święta i nadchodzacą imprezę rodzinną, są różne wersje długości/kolory: https://milkandlove.pl/Sukienka-ciazowa-i-do-karmienia-Loop-krotki-rekaw-fuksja
Ooo właśnie oglądam ja kilka razy już
Jest faktycznie taka jak na zdj ?
Na większy biust będzie ok ?Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ceci wrote:PaniBocianowa - moj maz to by mial awanture stulecia za jakis negatywny komentarz na temat mojego wygladu w ciazy. Dla mnie ogrodniczki to typowo ciazowe ubranie, w pierwszej ciazy nie moglam sie doczekac az w koncu bede mogla je nosic z brzuszkiem
u mnie na codzien tylko legginsy - polecam te z Oysho!
Dziewczyny, ktore maja starsze dzieciaczki, czy planujecie robic im jakies przerwy w przedszkolach/zlobkach w terminie porodu?
U mnie niestety przerwa wakacyjna przypada akurat w okolice porodu, na szczęście tylko 2 tygodnie. Wolałabym żeby był w przedszkolu, sam fakt ze ma tam wyżywienie duzo by pomógł, my byśmy mogli wtedy lecieć na cateringu, a tak to jednak trzeba będzie pomyśleć bardziej o jedzeniu.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Natalie2026 wrote:Czyli coś w tym jednak jest. Jeśli się na mnie położy to będzie już w ogóle koniec świata.
Ale do łóżeczka oby nie wchodziła, bo mimo regularnego wyczesywania długiej sierści wszędzie pełno 😳
Trzeba wypatrywać drobnych znaków 😀
-
nofajniefajnie wrote:Ja sie skusilam ostatnio na ta kiecke:
https://formommy.pl/product-pol-6674-Sukienka-ciazowa-i-do-karmienia-z-dzianiny-w-prazek-Tummy-czerwien-karminowa.html
glownie z mysla z noszeniem tez po ciazy; i o wow, jak to super wyglada. Do tego zamowialam sobie dwa tshirty do kamiernia z tej strony (ale tez Milk & Love), to jestem gotowa na wilkanoc
Legginsy mam te: https://allegro.pl/produkt/legginsy-ciazowe-prazkowane-petrol-kryjace-rozm-s-bensini-905cc69b-8034-4cad-bc0f-deb0ed7c4818?offerId=16559394090 (mam juz granatowe i petrol, zamowilam bordowe i czarne) - wzielam rozmiar M i sa super, lekko luzne, fajnie kryja, no takie w sam raz, dobrze mi sie w nich chodzi, chociaz na brzuchu jakos super sie nie ukaldaja. Ale przynajmniej nie cisna.
Poza tym kupilam se ostatnio koszule nocne z dolce sono, juz tez pod katem porodu i ten model: https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-rekaw-3-4-paris-karmel-dolce-sonno bardzo mi podszedl, dzis wlasnie zamowilam drugi kolor.
A z tshirtow to polecam mybasic do karmienia - w ciazy tez sie super sprawdzaja.
Te sukienki Tummy w prążek wyglądają super! ❤️ Zainfluensowałaś mnie, zaczęłam przeglądać i trafiłam na Vinted prawie nową za 56 zł z przesyłką. Zobaczymy, jak przyjdzie 😘.
Domi93 myślę, że na większy biust model Loop będzie spoko dzięki temu marszczeniu/zaszywkom na materiale, które idą od ramion. Fajnie się to układa. Jest jeszcze trochę czasu, to zawsze można spróbować i najwyżej odeślesz.Synek 05.2024 ❤️ -
@pani bocianowa przykro mi 🫂 musisz z nim poważnie porozmawiać, bo z takich docinków zaczynają się poważniejsze problemy 😕 jak on to sobie wyobraża? Oprócz większego brzuszka, a później porodu i połogu? Gdzie często jesteśmy skazane na tych facetów i też te swoje mądrości będzie prawił, a ty zamiast cieszyć się macierzyństwem będziesz wpadać w depreche i kompleksy 😑😭 palnij go w czoło ode mnie
@wiola nie wstawiaj takich łakoci baba wygląda smakowicie 🤤
Co do kotów to u znajomej jej kociul tulił się do mojego brzucha przez godzinę i w tym czasie mała nie drgnęła. Do tego mruczał więc myślę ze wibracje i ciepełko podobały jej się 🥰 moje psiaki to samo, częściej się łaszą i tak jak lubiły delikatnie łapać zębami za palce żeby się bawić, tak teraz tylko liżą. Także zwierzaki są niesamowite 🙂32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-