🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Wczoraj wstałam i było mi niedobrze
Ale jakoś szybko zjadłam i przeszło .
Dziś to samo ale zdążyłam ugryźć dwa razy kanapkę i łazienka biegiem .
Matko po takim czasie?? Szok przecież już bardzo długo jest ok
To ponoć lubi wrócić… także mogłoby tak być• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
@Mysia kciuki za dzisiejsza krzywa ✊
@Bocianku mam nadzieję ze dziś juz lepiej sie czujesz🥰
Przed nami Wielki Tydzień,ja juz nie moge się doczekać świątecznego gotowania,dzis zrobie mega giga wielkie przedświąteczne pranie 😂😅
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Hahaha u nas jest taka lokalana siec sklepów i tam jak ide to mnie na mięsnym np bez kolejki obsluguja,pomijaja wszsytkich i podchodza do mnie.W sobote ustalam na pieczywku grzecznie w kolejce i podchodzi do mnie Pani i mówi przeciez Pani moze podejsc z drugiej strony ustawic sie przed kolejka 🫣Milo ze to zauwazaja ☺️Mysia 24 wrote:Domi ja mdłości i wymioty miewam nadal, co jakiś czas wracają.
Pierwszy raz dziś skorzystałam ze swoich praw i weszłam na pobranie krwi bez kolejki, ale wzok ludzi jak wychodziłam zabijał 😄 -
Natalie, moja kotka bardzo się do mnie przymila, przytula się do brzucha. Wczoraj Młoda ją przez brzuch skopała to się kicia obraziła za takie traktowanie 😅
Dodatkowo suczka mojej mamy (wielkie bydlę) na początku ciąży wlazła mi na kolana i nie chciała zejść. Potem na spacerach bardzo mnie pilnowała. Także ja wierzę w to, że zwierzęta dużo czują 👶
Ananabanana, WiolaP, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41
Ananabanana, Agaa049, Mysia 24, WiolaP, nofajniefajnie, Pani Bocianowa, wandapanda lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja mam termin na 31.07, a to jest w połowie wakacyjnej przerwy żłobkowej, więc synek będzie w domu, ale ja i tak planowałam go zostawić na +/-2 tygodnie w terminie porodu, żeby nie przyniósł żadnej choroby (niby w lecie to się rzadko zdarza, ale nigdy nie wiadomo, a nie chcę być chora na poród). A potem pójdzie normalnie do żłobka, myślę, że dla niego to będzie lepsze, bo to jego normalna codzienność, a domu będzie dużo zmian 🙈 i te kilka godzin w żłobku dobrze mu zrobi.
Zapisałam się na sesję ciążową do innej fotografki niż ta za 900 zł 😅 i wybrałam wstępnie 28 tydzień, ale zastanawiam się czy nie przełożyć na wcześniej, bo brzuch to ja już mam ogromny 😂 a ostatnio w 3 trymestrze mi się zaczęły robić brązowe plamy na brzuchu. Ale w sumie z drugiej strony będzie pamiątka z wielkim brzuchem 😅 mam wrażenie, że wyglądam tak jakbym miała za 2 tygodnie rodzić 😶 -
Mysia 24 wrote:Domi ja mdłości i wymioty miewam nadal, co jakiś czas wracają.
Pierwszy raz dziś skorzystałam ze swoich praw i weszłam na pobranie krwi bez kolejki, ale wzok ludzi jak wychodziłam zabijał 😄
Też chciałam to dzisiaj zrobić, ale było mało ludzi więc bez sensu. Nie mogę się doczekać jak to zrobię, oby następnym razem 😂😂
Mysia 24 lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
WiolaP wrote:Hahaha u nas jest taka lokalana siec sklepów i tam jak ide to mnie na mięsnym np bez kolejki obsluguja,pomijaja wszsytkich i podchodza do mnie.W sobote ustalam na pieczywku grzecznie w kolejce i podchodzi do mnie Pani i mówi przeciez Pani moze podejsc z drugiej strony ustawic sie przed kolejka 🫣Milo ze to zauwazaja ☺️
To jest super, ale to właśnie dużo zależy od ludzi tam pracujących , po za dzisiejszą kolejką jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś przepuścił lub pracownik zaprosił sam, ludzie patrzą się centralnie na brzuch i olewają 😅
mnie przy tym bólu spojenia czasem jest ciężko stać w długich kolejkach więc albo rezygnuje albo idę do samoobsługowych kas jeśli są. Kaufland jest super nie wiem jak u Was u nas można wziąć skaner i od razu zakupy pakować do toreb, podchodzi się na końcu do samoobsługowych kas tylko zapłacić 😀Mysia_24 -
Z tych fajniejszych rzeczy od wymiotów to muszę zamówić już dziś komodę i łóżeczko
Mam dwa które najbardziej mi się podobają i dziurę które wziąć 🫣
https://erli.pl/produkt/kaszmirowy-zestaw-mebli-komoda-loft-i-lozeczko-2w1-bambi-120x60-z-szuflada,253534250?utm_source=sharebtna
https://dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Zestaw-mebli-LUMI-2el.-lozeczko-120x60cm%2C-komoda%2C-kolor-biel-natura/33080
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:09
Ananabanana lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kofii wrote:Ja mam termin na 31.07, a to jest w połowie wakacyjnej przerwy żłobkowej, więc synek będzie w domu, ale ja i tak planowałam go zostawić na +/-2 tygodnie w terminie porodu, żeby nie przyniósł żadnej choroby (niby w lecie to się rzadko zdarza, ale nigdy nie wiadomo, a nie chcę być chora na poród). A potem pójdzie normalnie do żłobka, myślę, że dla niego to będzie lepsze, bo to jego normalna codzienność, a domu będzie dużo zmian 🙈 i te kilka godzin w żłobku dobrze mu zrobi.
Zapisałam się na sesję ciążową do innej fotografki niż ta za 900 zł 😅 i wybrałam wstępnie 28 tydzień, ale zastanawiam się czy nie przełożyć na wcześniej, bo brzuch to ja już mam ogromny 😂 a ostatnio w 3 trymestrze mi się zaczęły robić brązowe plamy na brzuchu. Ale w sumie z drugiej strony będzie pamiątka z wielkim brzuchem 😅 mam wrażenie, że wyglądam tak jakbym miała za 2 tygodnie rodzić 😶
Ja mam takie samo wrażenie
Brzuch to chyba nocą urósł bo ja nie wiem kiedy wyskoczył 🫣🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Wstawiacie zdj z przytulonymi zwierzątkami
Super to wygląda 😍
Ja mam psa
Ale mam wrażenie że On ma wszystkich głęboko w poważaniu
Jedyne co go interesuje to czy miska jest pełna i całe dnie śpi 🤣
Ananabanana lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Mnie na razie nikt nie przepuszcza, ale chodzę w kurtce męża więc nie ma szans zobaczenia brzuszka. Ale wczoraj byłam na lodach z moim synkiem, my już kupiliśmy i poszliśmy sobie usiąść i weszła kobieta w ciąży widocznej i od razu została poproszona przez sprzedawczynię do przodu - także bardzo miło że mają taką zasadę.
Mój pies raczej mojego brzucha nie zauważy - tzn chodzi za mną więcej, kładzie się przy mnie ale to raczej po prostu dlatego że jestem teraz więcej w domu, myślę że gdybym nie była w ciąży to byłoby tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
A moj pies to stalker 😎Od kad jestem w ciąży to łazi za mną krok w krok az musze go odganiać.Podejmuje tez jakies proby żeby skoczyć na mnie ale wie ze nie wolno więc zazwyczaj zawisa w powietrzu -stoi tak na dwóch łapach.A to wielkie ciężkie bydle.Albo o 5 rano jak sie przekręcam na łóżku to on juz leci sprawdzić czy moze wstaliśmy a ja wtedy szybko oczy zamykam i udaje ze śpię bo żyć by nie dał.
https://zapodaj.net/plik-WVL1NKURo8
Chcialam mu zrobic ładne zdjęcie ale on z tych wstydliwych 😅
Pani Bocianowa, Ananabanana, emciak lubią tę wiadomość
-
Hemoglobina z 10 na 10.4 wow 🙈😀 któraś ostatnio pisała o ddmierach to sobie wyobraźcie, że mój wynik to 1994 🙈🙈 a pisał mi lekarz, że norma do 1200, także ciekawe co jutro immunolog powie na to, bo to on zlecał.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Właśnie rozpoczęłam rozpaczliwie proby dodzwonienia sie do rejestracji do szpitala na razie tylko 12 połączeń, zobaczymy z jakim wynikiem zamknę dzień i czy wogole się dodzwonie dzisiaj 😅
@Agaa d- dimery w ciąży wzrastają naturalnie ale nie wiem jakie sa wtedy dla nich widelki,trzymam kciuki oby twoj wynik byl jak najbardziej ok✊ -
WiolaP wrote:Właśnie rozpoczęłam rozpaczliwie proby dodzwonienia sie do rejestracji do szpitala na razie tylko 12 połączeń, zobaczymy z jakim wynikiem zamknę dzień i czy wogole się dodzwonie dzisiaj 😅
@Agaa d- dimery w ciąży wzrastają naturalnie ale nie wiem jakie sa wtedy dla nich widelki,trzymam kciuki oby twoj wynik byl jak najbardziej ok✊
Właśnie lekarz mi mówił, ze do 1200 norma dla drugiego trymestru, więc są podwyższone
trochę się boje…
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️