X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja ostatnio akurat miałam skurcz jak leżałam u gina na kozetce do usg i to taki, że było to widać gołym okiem. I wtedy lekarz powiedział mi coś w stylu, że często kobiety w ciąży mają tendencję do głaskania brzucha, a lepiej się ograniczać. Że czasami można, ale żeby nie przesadzać. Ja zauważyłam akurat, że na mnie żadne głaskanie nie działa i nic się nie dzieje. Z moich obserwacji u mnie największe skurcze wywołuje pełny pęcherz i muszę teraz bardzo pilnować, żeby regularnie chodzić do toalety. Też mam już zalecony magnez i nospe jeśli skurcze się nasilają. Swoją drogą jaki preparat magnezu przyjmujecie? Mi lekarz mówił o magne b6 ale może są jakieś lepsze?

W ogóle na wizycie powiedział mi, że do 10 skurczów w ciągu dnia jest w normie. Dzisiaj do tej pory miałam akurat 10 😩 ale szczęście w nieszczęściu nospa pomaga. Najgorzej, że u mnie te skurcze są bolesne. Przy każdym skurczu przypomina mi się dzień, w którym zaczął się mój poród. Wtedy też zaczęło się od dwóch średnio bolesnych skurczów na godzinę. Póki co szyjka 4,5 cm więc nie panikuję, ale jest to dla mnie dość stresujace.

Ja biorę przed snem Aliness Magnez Chelatowany

age.png
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    IMG-0451.jpg

Mam wyniki i chyba nie jest ok? 🙄

Miałam podobne wyniki i są w porządku. Powinnyśmy unikać dużych dawek cukru przyjmowanych jednocześnie i wprowadzić do diety jakieś produkty o niskim IG.
    Tak mi przekazała ginekolog 😘

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Miałam podobne wyniki i są w porządku. Powinnyśmy unikać dużych dawek cukru przyjmowanych jednocześnie i wprowadzić do diety jakieś produkty o niskim IG.
    Tak mi przekazała ginekolog 😘

Oooo dziękuję Ci :* jestem już spokojna i nie odmawiam mazurków w Wielkanoc w takim razie 😁 już dziś zaczęłam żałować że zrobiłam to badanie przed świętami 🙈

Natalie2026 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam przypływ energii, myłam okna, grabiłam liście, wszystko sprzątałam i wczoraj tak rozbolał mnie kręgosłup, że dziś ledwo chodzę. Nie ma opcji, że się schylę, muszę kucnąć i to też ledwo, ledwo daję radę..
    Mam fizjo za kilka dni może mi pomoże i wezmę od ginekolog skierowanie do ortopedy.. cały czas mam w głowie słowa tej lekarki ze stycznia, która mówi, że nie wie, czy dam radę urodzić, a jeśli tak to w strasznych bólach 🥺

• Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Oooo dziękuję Ci :* jestem już spokojna i nie odmawiam mazurków w Wielkanoc w takim razie 😁 już dziś zaczęłam żałować że zrobiłam to badanie przed świętami 🙈

Dlatego ja robiłam po urlopie, żeby w razie czego nie odmawiać sobie jedzonka na all 😂
    Śmieję się, przed wyjazdem było jeszcze za wcześnie.

Powiedziała też, że to badanie jest dla organizmu bardzo nienaturalne i praktycznie nie jesteśmy w stanie zjeść takiej ilości cukru, żeby doprowadzić do spadku.
    Każda z nas teraz obserwuje szczegółowo organizm i jeśli coś będzie się działo to na pewno zauważysz 😘

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Ja ostatnio miałam przypływ energii, myłam okna, grabiłam liście, wszystko sprzątałam i wczoraj tak rozbolał mnie kręgosłup, że dziś ledwo chodzę. Nie ma opcji, że się schylę, muszę kucnąć i to też ledwo, ledwo daję radę..
    Mam fizjo za kilka dni może mi pomoże i wezmę od ginekolog skierowanie do ortopedy.. cały czas mam w głowie słowa tej lekarki ze stycznia, która mówi, że nie wie, czy dam radę urodzić, a jeśli tak to w strasznych bólach 🥺

To teraz czas na odpoczynek 😎 i nie myśl negatywnie! Moja ciocia (młoda osoba bo brzmi jakby miała 60+) mamogromną skoliozę. Dziewczyna chodzi skrzywiona na jedną stronę, całe życie buja się z ogromnymi bólami kręgosłupa, leki, ćwiczenia, operacje itp. Urodziła naturalnie i to dość szybko 😁 bądź dobrej myśli 🫶🏻

Chciałam powiedzieć że zakończył się mój zjazd cukrowy i jestem pełna energii a jest 1 w nocy 😒 komuś przyjść posprzątać chatę ?

preg.png
‹‹ 301 302 303 304 305
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ