X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Najwazniejsze,ze wykryte, plus jest taki, ze połowa ciazy za Tobą wiec krótszy czas kłucia został:)
    Teraz jeszcze czytałam że stres zafałszowuje wyniki krzywej a akurat na wieczór przed miałam straszną spinę z mężem… kłóciliśmy się do 1 w nocy i potem bardzo źle spałam … teraz już nie wiem co mambo tym myśleć no ale chyba nie da się tak po prostu tego powtórzyć ..

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja dzisiaj byłam u psychiatry w związku z moim lękiem przed porodem. Nigdy wcześniej nie bylam u psychiatry, wiec bardzo się stresowałam, bałam sie że zbagatelizuje moje lęki, ale wizyta była naprawdę w porządku - pani doktor okazała mi naprawdę dużo empatii i czego sie nie spodziewałam włączyła mi lek przeciwdepresyjny. Powiedziała że poziom stresu w którym teraz caly czas funkcjonuje może szkodzić dziecku i tez wpłynąć na to jak będę funkcjonować po porodzie. Zaświadczenie o tokofobii wystawi mi na kolejnej wizycie.
    Muszę sobie to ułożyć w głowie troche, ale już mi trochę lżej, mam nadzieję że lek pomoże 🙂
    Ja właśnie za to lubię psychiatrów i psychologów, bo oni zawsze do wszystkiego podchodzą ze zrozumieniem i nawet jak sobie coś o Tobie pomyślą, to nie dadzą tego po sobie poznać (przynajmniej ja takie mam doświadczenia, byłam u 3 tego typu specjalistów 😄) i ja się zawsze komfortowo czuję rozmawiając z takim kimś 😄 a co do lęku przed porodem, to ja się bałam jak to będzie w ciąży u mnie, bo po poprzednim miałam traumę i ptsd, a ja się póki co bardziej boję ewentualnej cesarki 😵‍💫

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Teraz jeszcze czytałam że stres zafałszowuje wyniki krzywej a akurat na wieczór przed miałam straszną spinę z mężem… kłóciliśmy się do 1 w nocy i potem bardzo źle spałam … teraz już nie wiem co mambo tym myśleć no ale chyba nie da się tak po prostu tego powtórzyć ..
    To badanie jest zbyt obciążające by powtarzać częściej niż raz na pół roku :) to nie jest naturalna sytuacja dla organizmu wiec nie ma co go stresować. Jesli nie lubisz kłucia, mozesz kupic sensor, rzadsze kłucie i aplikacja, będziesz wiedziała jaki cukier kiedy i po czym :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @gosaga głowa do góry dla kobiet w ciąży jest sensor libre2 jak nie chcesz się kuć. Z refundacją 1 czujnik który działa 14 dni kosztuje ok 70zł. Apkę masz na telefonie i na bierząco podglądasz jak tam z cukrem. Niewyspanie może wpływać wyniki, ale już nie możesz powtórzyć 😕 zalecaja min 3msc przerwy, bo trzustka jest zbyt obciążona.
    @pani bocianowa możesz też kupić żele energetyczne dla sportowców jak będziesz czuła spadki cukru 🙂

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    To badanie jest zbyt obciążające by powtarzać częściej niż raz na pół roku :) to nie jest naturalna sytuacja dla organizmu wiec nie ma co go stresować. Jesli nie lubisz kłucia, mozesz kupic sensor, rzadsze kłucie i aplikacja, będziesz wiedziała jaki cukier kiedy i po czym :)
    Oooo nie wiedziałam że takie coś jest!!! Wspaniale to na pewno w to zainwestuje ❤️ dziękuję za podpowiedź!

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @gosaga głowa do góry dla kobiet w ciąży jest sensor libre2 jak nie chcesz się kuć. Z refundacją 1 czujnik który działa 14 dni kosztuje ok 70zł. Apkę masz na telefonie i na bierząco podglądasz jak tam z cukrem. Niewyspanie może wpływać wyniki, ale już nie możesz powtórzyć 😕 zalecaja min 3msc przerwy, bo trzustka jest zbyt obciążona.
    @pani bocianowa możesz też kupić żele energetyczne dla sportowców jak będziesz czuła spadki cukru 🙂

Najlepsze że ja właśnie ich nie czuję 😅 dzisiaj rzeczywiście jestem na kacu glukozowym i moja głowa waży tonę ale to przez to badanie. Tak to na codzień czuję się świetnie dlatego dziwi mnie ten wynik.

Aga - wiem że to ciężkie, bałam się też tej cukrzycy bo to mocno nieprzyjemna sprawa. Dostałam odwrotność 🙈🤣 dołącz do tego wątku o którym mówiła Wiola, cukrzyca w ciąży, sama tam zaglądam z ciekawości 😅 na pewno dostaniesz wsparcie 🫶🏻 dziewczyny dobrze mówią, czujnik Libre, wygodna sprawa. Mój dziadek nosi a babcia w telefonie sama kontroluje mu glikemie xD

GosAga123 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Co myślicie o wieszaniu firanek w ciąży ?
    Wstawiłam właśnie je do prania
    I ja zawsze się tego bałam
    Czy to są legendy czy faktycznie nie można ?

Ps. Zaczął się u mnie szał na porządki
    Coś wcześnie ,
    Przecież się zarżnę jak tak będę latała już do porodu
    W poprzedniej ciąży to dużo później przyszło 🤣🤣
    U mnie też szał na porządki od jakiegoś już czasu 😂 Ciągle sprzątam jakieś szafki i zakamarki gdzie rzadko zaglądam, wymyślam sobie non stop jakieś nowe rzeczy do ogarnięcia i też myślałam, że to przyjdzie później 😅 Ale wiosna też robi swoje, w końcu moja ulubiona pora roku i odżyłam :)

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężko ze sprzątaniem, nastawiam sobie teraz codziennie minutnik na pół godziny, żeby przez ten czas poogarniać chociaz z grubsza dom, ale nawet po takim czasie zwykle jestem zmęczona i czuję że mi ciężko z brzuchem.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    @Wiola gdzie jesteś?! Potrzebujemy Cię 😂🫶🏻
    Przybywam💪🫡
    Jak dla mnie to wygląda na hipoglikemię reaktywną.Bardzo ważne zebys teraz kontrolowała odstępy między posiłkami 2- 3 godz. Miej zawsze przy sobie jakis slodki napoj,sok -taka plynna forma najszybciej podniesie poziom glukozy.Wynnik na czczo jest niski ale jeszcze łapie sie w widełkach.Dobrze to skonsultować z diabetologiem bo silna hipoglikemia moze prowadzic do zawrotów glowy a nawet omdlenia 😐Jak tylko bedziesz czuc ze np splyca ci sie oddech ,zaczynasz ciężko oddychac to tez moze byc epizod hipoglikemi dobrze wtedy zjeść cos małego nawet cukierka 😉Moj tata ma epizody hipoglikemii i tez nie odczuwa jako takich skutków ale lekarz kazal tego nie lekceważyć bo w jednej chwili mozesz czuc sie świetnie a w drugiej bam i gaśnie światło.

Serio jesli kogos przeraza klucie się glukometrem to polecam sensory, teraz oprócz Libre jest dostepnych wiele innych modeli.Od koloru do wyboru😉Trzeba sie nauczyc z tym funkcjonować bo odczyt z takiego sensora jest nieco opóźniony poniewaz sensor nie mierzy poziomu glukozy bezpośrednio z krwi.Ale to naprawde fajne i sprytne urządzenie bo monitoruje poziom glukozy przez całą dobę i latwo wyłapać różne nieprawidłowości np tzw.zjawisko brzasku☺️Ufff ale sie rozpisalam ale mam nadzieję ze rozwialam wasze wątpliwości.W razie co śmiało pytajcie💪

Pani Bocianowa, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Z tego co ja sie orientuję to silny stres moze zafałszować wynik poniewaz organizm reaguje nagle wyrzutem kortyzolu ale nie wiem czy to realnie wpłynęło by na twoj dzisiejszy wynik.Chyba ze rzeczywiście dzis nadal przezywalas kłótnie i byłaś pobudzona co rzeczywiście mogło wpłynąć na wyniki😐Co do powtórki ogtt to jesli lekarz juz potwierdził cukrzycę ciążowa to czeka Cię powtórka jakis czas po porodzie.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątania to sie nie wypowiem 🫣Ja poprostu musze miec czysto w trosce o swoj komfort psychiczny😜Nawet najstarsza córka mnie już goni,mowi ze normalni ludzie nie sprzątają 3 razy dziennie 😅Ale słuchajcie moj pies gubi tyle sierści ze idzie oszaleć.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Johana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam łagodną hipoglikemię i zawrót głowy jak nie zjadłam czegoś. Po takiej dawce glukozy nie dziwne że Cię scielo jak cukier 50 🫣
    Z tego co mi mówiono to można łatwo ogarnąć właśnie dieta. Łagodne stany cukrzycy równie jeśli pilnuje się co się je ale niestety nie u wszystkich. Moja przyjaciółka kilka lat temu już miała w ciąży cukrzycę i była tylko na diecie ale to była droga przez mękę. Dała radę 💪🏻 podziwiam ją bardzo za zawzięcie

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • Czarna_owieczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miałyście tak że mniej czulyscie ruchy po krzywej. Wczoraj byłam wyniki wyszły ok ale młoda jakby spokojniejsza, rusza się, tętno znajduje bez problemów, ale nie wali po całym brzuchu jak to miała w zwyczaju. Fakt faktem odwróciła się w weekend i wierzgala raczej w okolicach szyjki, ale zastanawiam się czy czułyście jakieś zmiany w odczuwaniu ruchów po glukozie.

🧑87 🧔85
    AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
    ✅ przywrócone naturalne owulacje
    Morfologia 4%

12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
    02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌

03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
    6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    7+4 💔 👼 Joanka

C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅

08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌

10.2025 naturals 🌈 🌱
    💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
    Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
    6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
    9+2 2,5 cm małego Bąbla
    12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
    13+4 prenatalne - wszystko ok

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś sprzątałam cały dzień 🤡
    Firanki zostawiłam mężowi .
    Byłam na zakupach i miałam zrobić małe
    Tak zrobiłam duże .

Co do głaskania brzucha to ja mam tendencję właśnie do ciągłego głaskania ale miałam tak w każdej ciąży i lekarz mówił że jeśli nic się nie dzieje to można 🙃

Jejku tak czytam o leku przed porodem naturalnym a ja mam znów lek przez cesarka , paraliżuje mnie sam fakt gdy o tym pomyślę .

Jeśli chodzi o tą glukozę to niestety stres lubi sfałszować wynik , ja bym porozmawiała z lekarzem i jeśli przeszłaś badanie dobrze to możesz ograć o powtórkę bo naprawdę wynik jest niewiele wyższy niż norma …

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_owieczka wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście tak że mniej czulyscie ruchy po krzywej. Wczoraj byłam wyniki wyszły ok ale młoda jakby spokojniejsza, rusza się, tętno znajduje bez problemów, ale nie wali po całym brzuchu jak to miała w zwyczaju. Fakt faktem odwróciła się w weekend i wierzgala raczej w okolicach szyjki, ale zastanawiam się czy czułyście jakieś zmiany w odczuwaniu ruchów po glukozie.

Moja spała dzisiaj chyba z 5h po badaniu 😅 później się rozhulała i teraz na wieczór też. Ale znów przedwczoraj już myślałam że coś się stało, bo prawie nic nie czułam. Okazało się że jest przodem do kręgosłupa i widocznie kopała sobie w łożysko a ja nic nie czułam. Więc u Ciebie może być 2w1. Naćpane glukozą bobasy 😅

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisałyście jeszcze o głaskaniu brzucha, to ja akurat słyszałam, że głaskać delikatnie można, ale mocniej głaskać czy masować już nie 😄 ja się aktualnie nie głaszczę po brzuchu w ogóle, bo mam go dalej zaklejonego tejpami 😅

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
‹‹ 300 301 302 303 304
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ