X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja dzisiaj byłam u psychiatry w związku z moim lękiem przed porodem. Nigdy wcześniej nie bylam u psychiatry, wiec bardzo się stresowałam, bałam sie że zbagatelizuje moje lęki, ale wizyta była naprawdę w porządku - pani doktor okazała mi naprawdę dużo empatii i czego sie nie spodziewałam włączyła mi lek przeciwdepresyjny. Powiedziała że poziom stresu w którym teraz caly czas funkcjonuje może szkodzić dziecku i tez wpłynąć na to jak będę funkcjonować po porodzie. Zaświadczenie o tokofobii wystawi mi na kolejnej wizycie.
    Muszę sobie to ułożyć w głowie troche, ale już mi trochę lżej, mam nadzieję że lek pomoże 🙂

A jeśli mogę spytać, masz już jakiś plan gdzie chcesz rodzić z takim zaświadczeniem? Z tego co wiem to w Gdańsku nigdzie go nie respektują. Patrzyłaś już na jakieś inne okoliczne porodówki?

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi lekarze też Wam zabraniają głaskać, dotykać brzuch? Moja lekarka jest coś przewrażliwiona, dzisiaj dotknęłam na wizycie, to od razu mi mówi, żeby nie dotykać!

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    A jeśli mogę spytać, masz już jakiś plan gdzie chcesz rodzić z takim zaświadczeniem? Z tego co wiem to w Gdańsku nigdzie go nie respektują. Patrzyłaś już na jakieś inne okoliczne porodówki?
    Gdańsk odpada, bardzo cisną na poród silami natury i podobno bardzo trudno jest uzyskac cięcie na tokofobię. Do Kartuz, Malborka i Gdyni oprócz zaświadczenia trzeba miec dokumentację z leczenia- chyba min 3 wizyty. Z samym zaświadczeniem podobno bez problemu w Wejherowie i Elblągu.
    Ja chyba spróbuję w Gdyni, akurat powinnam miec teraz 3 wizyty, mam też leczenie włączone, więc to nie jest tak ze sobie cos wymyśliłam i mam jakieś lewe zaświadczenie.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Gdańsk odpada, bardzo cisną na poród silami natury i podobno bardzo trudno jest uzyskac cięcie na tokofobię. Do Kartuz, Malborka i Gdyni oprócz zaświadczenia trzeba miec dokumentację z leczenia- chyba min 3 wizyty. Z samym zaświadczeniem podobno bez problemu w Wejherowie i Elblągu.
    Ja chyba spróbuję w Gdyni, akurat powinnam miec teraz 3 wizyty, mam też leczenie włączone, więc to nie jest tak ze sobie cos wymyśliłam i mam jakieś lewe zaświadczenie.

Trzymam kciuki 👍 dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w redłowie i bardzo polecała.

fantaghiro lubi tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Czy Wasi lekarze też Wam zabraniają głaskać, dotykać brzuch? Moja lekarka jest coś przewrażliwiona, dzisiaj dotknęłam na wizycie, to od razu mi mówi, żeby nie dotykać!
    Na tym etapie jeszcze nic nie mowila ale później rzeczywiście jest nie wskazane bo podobno może wywołać skurcze.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • 94Lena Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Nie zasnęłyście po tej glukozie? :D ja padłam i obudziłam się przed chwilą, nie wiem jak się nazywam 🥴 chyba idę spać dalej 😅

Spałam jak zabita i głowę mam taką ciężką 😅 ale wyniki już są 80,153 i 125 także myślę, że nie ma się do czego przyczepić 😮‍💨

• Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Na tym etapie jeszcze nic nie mowila ale później rzeczywiście jest nie wskazane bo podobno może wywołać skurcze.

Ja tak jakoś nie głaskam, po prostu jak się rusza to sobie trzymam rękę na brzuchu, czy mąż tak samo. A jedynie jak daje olejek to wiadomo, trzeba wmasować. Ale właśnie lekko dotknęłam dzisiaj na wizycie i już lekarka mówi, żeby nie dotykać.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Lena wrote:
    Spałam jak zabita i głowę mam taką ciężką 😅 ale wyniki już są 80,153 i 125 także myślę, że nie ma się do czego przyczepić 😮‍💨

To ja bez snu. Właśnie wleciały wyniki:
    4,1
    6,2
    4,9 mmol/l
    chyba też w porządku.
    Żelazo 101, a ferrytyna 11 😅

age.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:

W poprzedniej ciazy jak mialam twardnienia brzucha to mi lekarz mowil, ze nie ma co przesadzac z glaskaniem, bo to pobudza skurcze macicy. I potem, przy wywolaniu ciazy dla odmiany znowu lekarze i polozne zalecali zeby glaskac.

Ale tak na wszelki wypadek, że w ogole to nie. Z resztą ja też widzę roznice - wtedy to byle kawalek materialu na brzuchu powodowal twardnienie, teraz ta wrazliwosc troche inaczej wyglada.

Agaa049 lubi tę wiadomość

• nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja dzisiaj byłam u psychiatry w związku z moim lękiem przed porodem. Nigdy wcześniej nie bylam u psychiatry, wiec bardzo się stresowałam, bałam sie że zbagatelizuje moje lęki, ale wizyta była naprawdę w porządku - pani doktor okazała mi naprawdę dużo empatii i czego sie nie spodziewałam włączyła mi lek przeciwdepresyjny. Powiedziała że poziom stresu w którym teraz caly czas funkcjonuje może szkodzić dziecku i tez wpłynąć na to jak będę funkcjonować po porodzie. Zaświadczenie o tokofobii wystawi mi na kolejnej wizycie.
    Muszę sobie to ułożyć w głowie troche, ale już mi trochę lżej, mam nadzieję że lek pomoże 🙂

@fantaghiro psychiatrzy mają kiepski PR w naszym spoleczenstwie; a z ciekawosci, co Ci przepisala? Jakies pochodne serotoninki? Ja sie wlasnie zastanawiam, czy sie nie wybrac po jakies leki, bo u mnie zabrzuenia depresyjno-lekowe to raczej pewnik, ale jak mi ma przepisac cos, co zacznie dzialac za 8 tygodnie to nie ma sensu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:15

‹‹ 299 300 301 302 303
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ