Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja dzisiaj byłam u psychiatry w związku z moim lękiem przed porodem. Nigdy wcześniej nie bylam u psychiatry, wiec bardzo się stresowałam, bałam sie że zbagatelizuje moje lęki, ale wizyta była naprawdę w porządku - pani doktor okazała mi naprawdę dużo empatii i czego sie nie spodziewałam włączyła mi lek przeciwdepresyjny. Powiedziała że poziom stresu w którym teraz caly czas funkcjonuje może szkodzić dziecku i tez wpłynąć na to jak będę funkcjonować po porodzie. Zaświadczenie o tokofobii wystawi mi na kolejnej wizycie.
    Muszę sobie to ułożyć w głowie troche, ale już mi trochę lżej, mam nadzieję że lek pomoże 🙂

A jeśli mogę spytać, masz już jakiś plan gdzie chcesz rodzić z takim zaświadczeniem? Z tego co wiem to w Gdańsku nigdzie go nie respektują. Patrzyłaś już na jakieś inne okoliczne porodówki?

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi lekarze też Wam zabraniają głaskać, dotykać brzuch? Moja lekarka jest coś przewrażliwiona, dzisiaj dotknęłam na wizycie, to od razu mi mówi, żeby nie dotykać!

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    A jeśli mogę spytać, masz już jakiś plan gdzie chcesz rodzić z takim zaświadczeniem? Z tego co wiem to w Gdańsku nigdzie go nie respektują. Patrzyłaś już na jakieś inne okoliczne porodówki?
    Gdańsk odpada, bardzo cisną na poród silami natury i podobno bardzo trudno jest uzyskac cięcie na tokofobię. Do Kartuz, Malborka i Gdyni oprócz zaświadczenia trzeba miec dokumentację z leczenia- chyba min 3 wizyty. Z samym zaświadczeniem podobno bez problemu w Wejherowie i Elblągu.
    Ja chyba spróbuję w Gdyni, akurat powinnam miec teraz 3 wizyty, mam też leczenie włączone, więc to nie jest tak ze sobie cos wymyśliłam i mam jakieś lewe zaświadczenie.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Gdańsk odpada, bardzo cisną na poród silami natury i podobno bardzo trudno jest uzyskac cięcie na tokofobię. Do Kartuz, Malborka i Gdyni oprócz zaświadczenia trzeba miec dokumentację z leczenia- chyba min 3 wizyty. Z samym zaświadczeniem podobno bez problemu w Wejherowie i Elblągu.
    Ja chyba spróbuję w Gdyni, akurat powinnam miec teraz 3 wizyty, mam też leczenie włączone, więc to nie jest tak ze sobie cos wymyśliłam i mam jakieś lewe zaświadczenie.

Trzymam kciuki 👍 dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w redłowie i bardzo polecała.

fantaghiro lubi tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Czy Wasi lekarze też Wam zabraniają głaskać, dotykać brzuch? Moja lekarka jest coś przewrażliwiona, dzisiaj dotknęłam na wizycie, to od razu mi mówi, żeby nie dotykać!
    Na tym etapie jeszcze nic nie mowila ale później rzeczywiście jest nie wskazane bo podobno może wywołać skurcze.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • 94Lena Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Nie zasnęłyście po tej glukozie? :D ja padłam i obudziłam się przed chwilą, nie wiem jak się nazywam 🥴 chyba idę spać dalej 😅

Spałam jak zabita i głowę mam taką ciężką 😅 ale wyniki już są 80,153 i 125 także myślę, że nie ma się do czego przyczepić 😮‍💨

• Agaa049 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Na tym etapie jeszcze nic nie mowila ale później rzeczywiście jest nie wskazane bo podobno może wywołać skurcze.

Ja tak jakoś nie głaskam, po prostu jak się rusza to sobie trzymam rękę na brzuchu, czy mąż tak samo. A jedynie jak daje olejek to wiadomo, trzeba wmasować. Ale właśnie lekko dotknęłam dzisiaj na wizycie i już lekarka mówi, żeby nie dotykać.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Lena wrote:
    Spałam jak zabita i głowę mam taką ciężką 😅 ale wyniki już są 80,153 i 125 także myślę, że nie ma się do czego przyczepić 😮‍💨

To ja bez snu. Właśnie wleciały wyniki:
    4,1
    6,2
    4,9 mmol/l
    chyba też w porządku.
    Żelazo 101, a ferrytyna 11 😅

age.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:

W poprzedniej ciazy jak mialam twardnienia brzucha to mi lekarz mowil, ze nie ma co przesadzac z glaskaniem, bo to pobudza skurcze macicy. I potem, przy wywolaniu ciazy dla odmiany znowu lekarze i polozne zalecali zeby glaskac.

Ale tak na wszelki wypadek, że w ogole to nie. Z resztą ja też widzę roznice - wtedy to byle kawalek materialu na brzuchu powodowal twardnienie, teraz ta wrazliwosc troche inaczej wyglada.

Agaa049 lubi tę wiadomość

• nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja dzisiaj byłam u psychiatry w związku z moim lękiem przed porodem. Nigdy wcześniej nie bylam u psychiatry, wiec bardzo się stresowałam, bałam sie że zbagatelizuje moje lęki, ale wizyta była naprawdę w porządku - pani doktor okazała mi naprawdę dużo empatii i czego sie nie spodziewałam włączyła mi lek przeciwdepresyjny. Powiedziała że poziom stresu w którym teraz caly czas funkcjonuje może szkodzić dziecku i tez wpłynąć na to jak będę funkcjonować po porodzie. Zaświadczenie o tokofobii wystawi mi na kolejnej wizycie.
    Muszę sobie to ułożyć w głowie troche, ale już mi trochę lżej, mam nadzieję że lek pomoże 🙂

@fantaghiro psychiatrzy mają kiepski PR w naszym spoleczenstwie; a z ciekawosci, co Ci przepisala? Jakies pochodne serotoninki? Ja sie wlasnie zastanawiam, czy sie nie wybrac po jakies leki, bo u mnie zabrzuenia depresyjno-lekowe to raczej pewnik, ale jak mi ma przepisac cos, co zacznie dzialac za 8 tygodnie to nie ma sensu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 17:15

• GosAga123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki krzywej i pierwszy 72 po godzinie 168 a po dwóch 156. Norma po dwóch to niby 153… teraz nie wiem czy się stresować czy nie..

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:
    @fantaghiro psychiatrzy mają kiepski PR w naszym spoleczenstwie; a z ciekawosci, co Ci przepisala? Jakies pochodne serotoninki? Ja sie wlasnie zastanawiam, czy sie nie wybrac po jakies leki, bo u mnie zabrzuenia depresyjno-lekowe to raczej pewnik, ale jak mi ma przepisac cos, co zacznie dzialac za 8 tygodnie to nie ma sensu :D

Dostałam sertralinę. Wydaje mi się, że w ciązy za dużego wyboru leków nie ma, sertralina chyba jest uznawana za najbezpieczniejszą.

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-0451.jpg

Mam wyniki i chyba nie jest ok? 🙄

fantaghiro lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 1 kwietnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wiola gdzie jesteś?! Potrzebujemy Cię 😂🫶🏻

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A długo to trwa ?
    Teraz krąży jelitówka
    Może to to ?
    Zauważyliśmy że to ma na widok płynnych posiłków np.zupy, jogurty, mleko.

• fantaghiro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    IMG-0451.jpg

Nie masz cukrzycy ciążowej, to najważniejsze 🙂 sama hipoglikemia w ogtt nie zawsze znaczy coś niedobrego, jak nie masz objawów spadku cukru po zwykłych posiłkach to pewnie nic z tym nie beda lekarze robić.

Pani Bocianowa, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️

Wysłany: 1 kwietnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby 🙄 właśnie codziennie czuję się dobrze, nie podoba mi się taki mocny spadek bo aż do 50 🥴 czekam na wizytę 14.04 a tak to jem normalnie i tyle. Żadnych omdleń nie mam, nawet przeciwnie, roznosi mnie energia więc 💁‍♀️

preg.png
  • GosAga123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już niestety lekarz potwierdził że jak mam 156 przy normie 153 to już kwalifikuje się na cukrzycę… masakra 😭 idealna wiadomość przed świętami. Jeszcze to paskudne kłucie się glukometrem czego absolutnie nienawidzę :((((

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    IMG-0451.jpg

Hipoglikemoa reaktywna. Możesz czuc większe zmęczenie nawet przy umiarkowanym wysiłku. Nie powinnaś sie przeforsowywać. Dobrze pic sok pomarańczowy, który wzmacnia nadnercza i dostarcza energii przy większym ruchu. Nie powinnaś tez pomijać posiłków i robic za duzych przerw by cukier za mocno nie spadał:) dopóki dobrze sie czujesz to wystarczy kontrolować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 19:21

nofajniefajnie, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Mi już niestety lekarz potwierdził że jak mam 156 przy normie 153 to już kwalifikuje się na cukrzycę… masakra 😭 idealna wiadomość przed świętami. Jeszcze to paskudne kłucie się glukometrem czego absolutnie nienawidzę :((((
    Najwazniejsze,ze wykryte, plus jest taki, ze połowa ciazy za Tobą wiec krótszy czas kłucia został:)

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ