🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
fantaghiro wrote:Ja jestem fanką Loveli w płynie - jestem nieobiektywna bo moj maz pracuje w firmie ktora produkuje Lovelę i mamy ją za pół ceny 😉 wiec mam w domu zapasy Loveli na następny rok, ale super sie sprawdza, lubię ten delikatny zapach.
Ja nawet na codzień dla nas używałam Lovelli 😃
Teraz w ciąży na ten zapach mam 🤢 wiec czekam z praniem ubranek 🫣👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia
III FET
10dpt 360
12dpt 712
14dpt 2157 -
Pani Bocianowa wrote:Daj znać po co robiłaś i co było 😁 ciekawa jestem
Bardzo fajne zajęcia. Dziś było głównie o odżywianiu, suplementacji. I ćwiczenia z wzmocnienia głębokich mięśni miednicy♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
@domi przykro mi 🫂 mam nadzieję że babcia doczeka narodzi wnusia ❤️
@adukow ja też wybrałam lovelę, ma delikatny zapach i mam nadzieję że nie będzie podrażniać 🙂
@mysia a badali przepływy w tętnicach i sprawdzali łożysko? Wody w normie? Moja malutka idzie 10 centylem, mało ale rośnie i to jest najważniejsze. I tak samo albo ułożona miednicowo albo poprzecznie. A przy tym ułożeniu pomiary główki mogą być bardziej zaburzone niż przy ułozeniu główkowym. Kiedy masz teraz kontrolę? 🙂33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Motylek93 wrote:@domi przykro mi 🫂 mam nadzieję że babcia doczeka narodzi wnusia ❤️
@adukow ja też wybrałam lovelę, ma delikatny zapach i mam nadzieję że nie będzie podrażniać 🙂
@mysia a badali przepływy w tętnicach i sprawdzali łożysko? Wody w normie? Moja malutka idzie 10 centylem, mało ale rośnie i to jest najważniejsze. I tak samo albo ułożona miednicowo albo poprzecznie. A przy tym ułożeniu pomiary główki mogą być bardziej zaburzone niż przy ułozeniu główkowym. Kiedy masz teraz kontrolę? 🙂
Ja nawet nie ogarniam tych centyli 🫣
Na połówkowych były wody sprawdzane były ok, przepływy wczoraj lekarz mówił że narazie też są ok, co do łożyska to nikt mi nic na ten temat nie mówił. Zmieniam lekarza będę szła prywatnie 23.04 do nowej ginekolożki która będzie dalej prowadziła ciążę. Jeśli chodzi o pomiary to miała praktycznie wszystkie mniejsze niż powinna, na ostatnim USG ponad 2 tyg temu miała podobne. Zobaczymy na kolejnych, mam nadzieję że nadgoni kruszyna🥹
Mysia_24 -
Dziewczyny już drugi raz z rzędu miałam ten sam sen. Mianowicie, że rodzę dziecko i jestem jakąś wyrodną matką. Tzn, że dziecko leży i ciągle śpi i się o nic nie upomina, a ja się zajmuję nim tylko jak mi się o nim przypomni 🙈 zmieniam pieluchę raz dziennie, karmię ze dwa razy na dobę 🙈 masakra, dzisiaj to aż się obudziłam z wyrzutami sumienia 😅
W ogóle okropna noc, dwa razy wybudziły mnie skurcze w łydkach, dwa razy musiałam iść na siku i kilka razy budziłam się przez refluks, bo miałam taki wyrzut kwasu do gardła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 07:03
-
wandapanda wrote:Dziewczyny już drugi raz z rzędu miałam ten sam sen. Mianowicie, że rodzę dziecko i jestem jakąś wyrodną matką. Tzn, że dziecko leży i ciągle śpi i się o nic nie upomina, a ja się zajmuję nim tylko jak mi się o nim przypomni 🙈 zmieniam pieluchę raz dziennie, karmię ze dwa razy na dobę 🙈 masakra, dzisiaj to aż się obudziłam z wyrzutami sumienia 😅
W ogóle okropna noc, dwa razy wybudziły mnie skurcze w łydkach, dwa razy musiałam iść na siku i kilka razy budziłam się przez refluks, bo miałam taki wyrzut kwasu do gardła.
To ja znowu ze snem w drugą stronę 😀 śniło mi się, że ktoś mnie walnął w brzuch, to mało nie zabiłam za to 😂 i potem właśnie zaczęła się bójka to dzielnie walczyłam o swoje dziecko 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Mi się ostatnio śniło że coś źle kiliknełam i zamówiłam 3 komplety mebli dla dziecka 😆 mój mąż mnie opierdzielał a ja musiałam to wszystko sama dźwigać bo dostawca powiedział że mój problem i on jedzie do domu 😂 a meble były tak brzydkie i w jakieś dziwne wzory że sjladałam i płakałam nad nimi 😄
Dziewczyny czy tylko ja jestem w lesie z szykowaniem świąt? 😄
Śniadanie u mnie a ja nie mam nic ogarnięte, nawet zakupów jeszcze nie zrobiłam 🙆 Już nie mówiąc o sprzątaniu, a potem będę latać z wywalonym jęzorem i robić.Mysia_24 -
Dzień dobry w ten pochmurny Wielki Piątek 🌦️🌦️🌦️
U mnie dzis Świątecznych przygotowan ciag dalszy,jakies drobne sprzątanie zostawie sobie na jutro i moze jeszcze w zależności od tego jak się wyrobie to jutro zrobie jeszcze rolade bezowa.Prasowanie juz sobie odpuszczam.Wczoraj siedziałam do północy bo jeszcze pieklam makowce.To zdecydowanie nie moje godziny urzędowania juz🥱
Ja dla dzieciaków pralam zawsze ciuszki w Persil sensitive ale bardzo szybko przerzucam się na Vizir obecnie u mnie faworyt to ten z efektem fairy.Do plukania Lenor.
Smacznej kawusi☕Ja wlasnie delektuje sie pyszna kawka z ulubionego kubka 😉
https://zapodaj.net/plik-kDT9hTkO5y
Ananabanana, emciak, Agaa049, Motylek93, Pani Bocianowa, Missi lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie się zabieram za porządki ale okien dla Jezuska myć nie będę 😋
Dziś na tyle słaba pogoda, że nie będzie mi żal spędzić całego dnia w domu.
Ja chciałam się pożalić trochę na ten sensor Anytime CGM CT3 co mam bo non stop wrzuca mnie w hipoglikemię. Co prawda na czczo cukier mierzę sobie glukometrem i mam w okolicach 68-70 to sensor mi wyje, że mam 55 i niżej 🙄. Teraz mijają 24h od założenia go na ramię i nie wiem czy jeszcze się będzie jakoś kalibrował czy po prostu o kant tyłka to wszystko. Godzinę po posiłku wskazuje mi 73 a na glukometrze 109...6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
@Wiola to ty jesteś rakieta, jak Ty masz tyle siły i chęci do tego wszystkiego 🙈😀
Ja dzisiaj miałam zalamke robiąc ten zastrzyk z heparyny… zanim go zrobiłam to chyba z 3 chusteczki wypłakałam… nie wiem co to, czy hormony czy co 😭
WiolaP lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Agaa049 wrote:@Wiola to ty jesteś rakieta, jak Ty masz tyle siły i chęci do tego wszystkiego 🙈😀
Ja dzisiaj miałam zalamke robiąc ten zastrzyk z heparyny… zanim go zrobiłam to chyba z 3 chusteczki wypłakałam… nie wiem co to, czy hormony czy co 😭
Kochana dlaczego? Większość z nas jest na tych zastrzykach. Nie myśł o tym tylko rób. Gwarantuje Ci że po kilku dniach to będzie dla Ciebie jak łykania kolejnej witaminki
Robisz to dla bezpieczeństwa Twojego i Twojego maleństwa.
Nie ma co płakać 🫂😘♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Mysia 24 wrote:Ja nawet nie ogarniam tych centyli 🫣
Poszukaj sobie na necie who fetal growth measurment czy coś takiego - tam się podaje wymiary dziecka lub szanocwana masę oraz tydzień ciąży i pokazuje ci na siatce ile wychodzi. Dziecko powinno wzrastać stałym kanałem, tzn jak wyjdzie np 50 centyl, to mnie więcej ta wartość się powinna powtarzać w kolejnych badaniach (+/- kilka procent) -
Missi wrote:Kochana dlaczego? Większość z nas jest na tych zastrzykach. Nie myśł o tym tylko rób. Gwarantuje Ci że po kilku dniach to będzie dla Ciebie jak łykania kolejnej witaminki

Robisz to dla bezpieczeństwa Twojego i Twojego maleństwa.
Nie ma co płakać 🫂😘
Nie wiem naprawdę.. już mnie chyba przerosło to, że ciągle coś. Od samego testu robiłam zastrzyki, żeby w ogóle utrzymać ciążę, a teraz heparyna
i jakoś tak mnie to dobiło, że ciągle coś nie tak. Wiem, że to dla bezpieczeństwa, ale nie mogłam się uspokoić
jeszcze ciężko mi było w ogóle tą skórę naciągnąć, bo mały ciągle z prawej strony i tam miałam napięte, a wiem, że trzeba zmieniać codziennie strony. Dodatkowo jakoś się przestraszyłam, że to na niego wpłynie i chyba stąd to wszystko.
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
nofajniefajnie wrote:Poszukaj sobie na necie who fetal growth measurment czy coś takiego - tam się podaje wymiary dziecka lub szanocwana masę oraz tydzień ciąży i pokazuje ci na siatce ile wychodzi. Dziecko powinno wzrastać stałym kanałem, tzn jak wyjdzie np 50 centyl, to mnie więcej ta wartość się powinna powtarzać w kolejnych badaniach (+/- kilka procent)
To u mnie na wydruku USG te centyle są zupełnie inne niż na siatkach who 😅 przy kości udowej w ogóle różnica aż 17. Z tego co wiem to aparaty usg są kalibrowane pod konkretne siatki centylowe, w PL większość pokazuje centyle na siatkach Hadlock.
Misia przy każdym pomiarze będziesz miała podany wynik w % i na to trzeba patrzeć. Mój lekarz mówi, że wszystko powyżej 3% jest ok 👍 chociaż też można spotkać się z teoriami że musi być powyżej 5 lub 10%. -
@mysia na internecie są 3 grafiki z siatką centyli tą udało mi się skopiować. Prawidłowo dziecko powinno być 10-90centyl, ale czasami rodzą się i większe i mniejsze dzieciaczki 🙂 najważniejsze że przepływy są prawidłowe, bo maluch dostaje jedzonko, czasami słaby przyrost jest spowodowany chorobą, przeziębieniem etc.
WiolaP, emciak, Mysia 24 lubią tę wiadomość
33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Co prawda ja korzystam z libre ale on na początku tez tak mi pokazywał w miarę uplywu dni pomiary bede coraz dokładniejsze, jak by to powiedzieć ten sensor uczy sie Ciebie.Taka sytuacja moze sie jeszcze powtarzać przy kolejnych sensorach ,ale im dłużej bedziesz go używać tym lepsze będą pomiary bo one gromadza dane z każdego dnia,nawet jak wymienisz juz na nowy to dane ze starego i tak sa zapisane i on wyciąga Ci taka średnia z tych odczytów.Troche cierpliwości 😉Jak na razie robisz wszystko ok,ja czasami do tej pory wspieram sie glukometrem💪emciak wrote:Ja właśnie się zabieram za porządki ale okien dla Jezuska myć nie będę 😋
Dziś na tyle słaba pogoda, że nie będzie mi żal spędzić całego dnia w domu.
Ja chciałam się pożalić trochę na ten sensor Anytime CGM CT3 co mam bo non stop wrzuca mnie w hipoglikemię. Co prawda na czczo cukier mierzę sobie glukometrem i mam w okolicach 68-70 to sensor mi wyje, że mam 55 i niżej 🙄. Teraz mijają 24h od założenia go na ramię i nie wiem czy jeszcze się będzie jakoś kalibrował czy po prostu o kant tyłka to wszystko. Godzinę po posiłku wskazuje mi 73 a na glukometrze 109...
emciak lubi tę wiadomość
-
Dzięki Wiola, jesteś niezastąpiona 😘WiolaP wrote:Co prawda ja korzystam z libre ale on na początku tez tak mi pokazywał w miarę uplywu dni pomiary bede coraz dokładniejsze, jak by to powiedzieć ten sensor uczy sie Ciebie.Taka sytuacja moze sie jeszcze powtarzać przy kolejnych sensorach ,ale im dłużej bedziesz go używać tym lepsze będą pomiary bo one gromadza dane z każdego dnia,nawet jak wymienisz juz na nowy to dane ze starego i tak sa zapisane i on wyciąga Ci taka średnia z tych odczytów.Troche cierpliwości 😉Jak na razie robisz wszystko ok,ja czasami do tej pory wspieram sie glukometrem💪6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Witam się i ja przedświątecznie. Mąż ma dziś wolne, więc już rano zaliczyłam fryzjera. 🙂 Od razu czlowiek czuje się inaczej.
U mnie w tym roku przygotowania na luzie. Podzieliłam się gotowaniem z teściową. Wiem, że moja tesciowa i tak zrobi więcej niż planowane, to ja zrobię mniej.🙃 Mam też pomocników na pokładzie.
Mój mąż ma szybciej niż ja syndrom wicia gniazda, bo wziął się za porządki różnych szaf i półek w domu. Jest w tym naprawdę dobry. Także mam dużo spokoju w głowie.
Trochę już odliczam do usg 3 trym. Jeszcze tylko nieco ponad tydzień.
Zazdroszczę tym z Was przed którymi szkoła rodzenia. To taki dobry czas skupienia się na sobie i na maluszku. 🙂