X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja już po 1 wizycie u lekarza, jestem 5+3, wg USG ciąża dzień starsza, widać ładny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy :) Kolejna wizytę mam 24.11- będę po urlopie i liczę na serducho, chociaż wiem że będzie to dla mnie mega stres.

Gratuluję dziewczyny pięknych przyrostów !❤️

MEG, GosAga123, snieżka, GąskaBalbinka, Pani Bocianowa, emciak, aniluaP19, Patka2525 lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

10.2025 3 cykl stymulowany
    31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    05.11 Beta 1130!
    10.11 Beta 10 200🤩
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    No ja właśnie liczę z owulacji bo z OM też 5+2 😁 jeszcze wizyta tego samego dnia 🤣

Ktoś tu pisał o bliźniakach to ja się zgłaszam ! Bardzo bym sobie życzyła 🥹

Też bym chciała bliźniaki 🥹 Moja babcia urodziła bliźniaki, więc może genetycznie jest szansa 😄

AMH - 2,140 ng/ml
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

12cs 🌞
    06.11 - beta 52,6
    8.11 - beta 143,38, progesteron 22,84
    10.10 - beta 338,2
    14.10 - beta 691,90, progesteron 11,60 😭
  • wandapanda Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prababcia od strony mamy miała brata bliźniaka, a od strony taty aż dwie kuzynki mają bliźniaki, więc i u mnie byłoby duże prawdopodobieństwo. Ale dla mnie byłby to najgorszy koszmar 😂 mi z jednym małym dzieckiem było mega ciężko i stąd decyzja i kolejnym dopiero po 6 latach 🫣

snieżka lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety, 3555mlU 😲 przyrost 106% 😁 ale czad!

U mnie nie ma żadnych bliźniaków niestety :( ale mogłabym rozpocząć ten trend rodzinny :D

snieżka, GosAga123, wandapanda, GąskaBalbinka, Alexx94, MEG, Natalie2026, emciak, Patka2525, aniluaP19, Precelek 🥨, OlaNowa, Rudylisek lubią tę wiadomość

• Alexx94 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też mam wyniki 5940 mlU, przyrost 118% ☺️

Mój mąż się śmieje żeby były bliźniaki ale ja bym się trochę bała 😅 ale jak będą to i tak się będę cieszyć jak głupia 😆

GąskaBalbinka, GosAga123, snieżka, wandapanda, Pani Bocianowa, Natalie2026, emciak, Patka2525, aniluaP19, Precelek 🥨, Rudylisek lubią tę wiadomość

• Anuska94 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was jest z okolic Krakowa i rodziła w Krakowie?

• MEG Znajoma

Wysłany: 12 listopada, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

🙋🏼‍♀️ Jestem z Krakowa i rodziłam w Krakowie w Rydygierze

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    10.11 - 22,5, progesteron - 24,14
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53

📆 Pierwsza wizyta - 1 grudzień

age.png
  • nofajniefajnie Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 1125,5 mIU/ml, to teraz czekać do piątku na drugą

MEG, Natalie2026, snieżka, Pani Bocianowa, wandapanda, emciak, GąskaBalbinka, Patka2525, aniluaP19, Precelek 🥨, Rudylisek lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Jestem z Krakowa, ale nie rodziłam jeszcze 🙈

AMH - 2,140 ng/ml
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

12cs 🌞
    06.11 - beta 52,6
    8.11 - beta 143,38, progesteron 22,84
    10.10 - beta 338,2
    14.10 - beta 691,90, progesteron 11,60 😭
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma brata bliźniaka i przy pierwszej ciąży bardzo chciałam, ale teraz przyznam, że rok po roku to bym się chyba załamała 😂😂🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 20:04

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔
    10.11.⏸️ beta 110,51 mlU/ml
    13.11⏸️ beta 244,03 mlU/ml 121%

event.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś chciałam bliźnięta, mamy trochę ich w rodzinie ale po przejściach szwagierki i porodzie w 26tc podziękuję 🫣 nie umiałabym się cieszyć już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 19:45

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia ?

Wysłany: 12 listopada, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie bliźniaki, jak sobie pomyślę na raz dwa takie harpagany jak mój to mi aż słabo 😅
    Do tego ciąża wysokiego ryzyka z automatu

• Eliora Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:
    Oby nie bliźniaki, jak sobie pomyślę na raz dwa takie harpagany jak mój to mi aż słabo 😅
    Do tego ciąża wysokiego ryzyka z automatu

Ze mną na sali w pierwszej ciąży leżała dziewczyna z bliźniakami, jeden zasnął drugi ryk, oszaleć szło 🤣

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:

Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:

📅 Owulacja: około 12.10.2025
    🧪 Beta-hCG:
    • 10 dpo (14.10) – 10.75
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56
    • 16 dpo (20.10) – 405.09
    • 18 dpo (22.10) – 730.15
    • 20 dpo (24.10) – 1374.21
    • 24 dpo (28.10) – 6412.54 🌟

📸 USG 29.10: 5+3: pęcherzyk ciążowy 11 mm, pęcherzyk żółtkowy 4 mm 💛

📸 USG 07.11: 6+5: zarodek 7.3 mm z widoczną akcją serca 💓

🤍 I prenatalne USG: 17.12.2025

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Weronka89 Nowa

Wysłany: 12 listopada, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowa na forum, szukałam odpowiedniego wątku do napisania i nie wiedziałam do końca gdzie najlepiej, więc spróbuję tutaj. Szukam chyba głównie informacji czy ktos miał/słyszał o podobnych wynikach i jak to się skończyło. Obecnie jestem w 3 ciąży, z pierwszej mam 4 letniego, wspaniałego synka. Druga ciąża w czerwcu tego roku, puste jajo, zakończona łyżeczkowaniem (macica nie oczyściła się samoistnie mimo krwawienia, leki nie działały w ogóle). Obecnie kolejna ciąża, wg OM termin na 30.06. U lekarza byłam w 5+3 tyg, nie było widać zupełnie nic w macicy oprócz pogrubionego endometrium , lekarka nastawiona umiarkowanie pozytywnie, mówiła, że może być młodsza ciąża. Kolejna wizyta za 2 dni, biore duphaston i urogestagen. Ze względu na poprzednie poronienie lekarka zaleciła co kilka dni badać HCG (w poprzedniej ciąży były bardzo niskie przyrosty). No i ta HCG mnie martwi. Obecnie wg OM jest 7+1 tyg. Total HCG (u mnie w lab nie badają beta HCG, a total HCG) dzisiaj 10443 - wydaje mi się że to bardzo niski wynik. 4,5 dnia temu było 7000, jeszcze 4 dni wcześniej 4200. Więc baaaaardzo mocno ten przyrost zwolnił, ja wiem, że im wyższe wartości tym rośnie wolniej, ale aż tak dużo wolniej? Teraz to nawet nie urosło o 50%, plus ta wartość sama w sobie jest niska... czy ktoś może spotkał się z podobnymi wartościami? Do piątku chyba całkiem osiwieję z niepewności :(

• Weronka89 Nowa

Wysłany: 12 listopada, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dodam że progesteron 2 tyg temu 15,9 a dzisiaj 18,3 więc też bez szału :( ale nie mam ani żadnych plamień, bóle brzucha lekkie ale od kilku dni jest lepiej. Z objawów to tylko lekko obolałe piersi i od kilku dni toaleta co godzinę na siku, plus mega chęć na ostre jedzenie. Ale z pierwszym synem nie miałam zupełnie żadnych objawów więc to chyba u mnie akurat norma, że nic wielkiego się nie dzieje.

• wandapanda Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 wrote:
    Cześć, jestem nowa na forum, szukałam odpowiedniego wątku do napisania i nie wiedziałam do końca gdzie najlepiej, więc spróbuję tutaj. Szukam chyba głównie informacji czy ktos miał/słyszał o podobnych wynikach i jak to się skończyło. Obecnie jestem w 3 ciąży, z pierwszej mam 4 letniego, wspaniałego synka. Druga ciąża w czerwcu tego roku, puste jajo, zakończona łyżeczkowaniem (macica nie oczyściła się samoistnie mimo krwawienia, leki nie działały w ogóle). Obecnie kolejna ciąża, wg OM termin na 30.06. U lekarza byłam w 5+3 tyg, nie było widać zupełnie nic w macicy oprócz pogrubionego endometrium , lekarka nastawiona umiarkowanie pozytywnie, mówiła, że może być młodsza ciąża. Kolejna wizyta za 2 dni, biore duphaston i urogestagen. Ze względu na poprzednie poronienie lekarka zaleciła co kilka dni badać HCG (w poprzedniej ciąży były bardzo niskie przyrosty). No i ta HCG mnie martwi. Obecnie wg OM jest 7+1 tyg. Total HCG (u mnie w lab nie badają beta HCG, a total HCG) dzisiaj 10443 - wydaje mi się że to bardzo niski wynik. 4,5 dnia temu było 7000, jeszcze 4 dni wcześniej 4200. Więc baaaaardzo mocno ten przyrost zwolnił, ja wiem, że im wyższe wartości tym rośnie wolniej, ale aż tak dużo wolniej? Teraz to nawet nie urosło o 50%, plus ta wartość sama w sobie jest niska... czy ktoś może spotkał się z podobnymi wartościami? Do piątku chyba całkiem osiwieję z niepewności :(

A nie przesunęła Ci sie owulacja? Ja miałam zawsze mega krótkie cykle i owulacje nawet 8 dnia, aż do maja jak poleciałam na urlop. Stres i kilkanaście godzin w samolocie sprawiły, że wszystko się rozjechało, cykl trwał 40 dni a owulacja była 22 dnia czyli dwa tygodnie później niż zawsze. Może u Ciebie podobnie i ta ciąża jest dużo młodsza?

Jeśli chodzi o badania to niestety nie wiem czym się różni beta hcg od total hcg i jakie są normy więc ciężko się odnieść.

• Weronka89 Nowa

Wysłany: 12 listopada, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    A nie przesunęła Ci sie owulacja? Ja miałam zawsze mega krótkie cykle i owulacje nawet 8 dnia, aż do maja jak poleciałam na urlop. Stres i kilkanaście godzin w samolocie sprawiły, że wszystko się rozjechało, cykl trwał 40 dni a owulacja była 22 dnia czyli dwa tygodnie później niż zawsze. Może u Ciebie podobnie i ta ciąża jest dużo młodsza?

Jeśli chodzi o badania to niestety nie wiem czym się różni beta hcg od total hcg i jakie są normy więc ciężko się odnieść.

Owulacja mogła się przesunąć ale maks o 2-3 dni, wtedy też było ostatnie współżycie a 9 dni później wyszedł już bladziutki test ciążowy i hgc 12. Więc nie było to jakieś spektakularne przesunięcie.

HCG total to betaHCG + inne rodzaje HCG. Wg norm mojego labu na 7-8 tydz jest 10000-100000, 8-10 tydzien 15000-200000. Więc nawet jeśli jest tydzień młodsza ciąża czyli 7 tydzień to wynik na samiuśkim dole normy i przyrost niecałe 50% w 4,5 dnia :(

• Domcia90 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki 6142,20 i mi wzrósł progesteron,gdzie byłam pewna,ze spadnie. Lekarz i tak zapisał mi do konca 1 trymestru,żebym go brała. I wg usg jest ciąża starsza,mogła owulacja sie przesunąć wcześniej.
    I teraz takie yyy,żeby tylko nie był kolejny syn 🫣

Patka2525, GąskaBalbinka, nofajniefajnie, snieżka, Pani Bocianowa, Precelek 🥨, emciak lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 wrote:
    Owulacja mogła się przesunąć ale maks o 2-3 dni, wtedy też było ostatnie współżycie a 9 dni później wyszedł już bladziutki test ciążowy i hgc 12. Więc nie było to jakieś spektakularne przesunięcie.

HCG total to betaHCG + inne rodzaje HCG. Wg norm mojego labu na 7-8 tydz jest 10000-100000, 8-10 tydzien 15000-200000. Więc nawet jeśli jest tydzień młodsza ciąża czyli 7 tydzień to wynik na samiuśkim dole normy i przyrost niecałe 50% w 4,5 dnia :(

Kilka postów wcześniej (chyba strona czy dwie wcześniej) wrzucałam linka do dobrego kalkulatora, który uwzględnia te spowolnienia, poszukaj i sprawdź.

Natomiast sama beta to niewiele powie, tutaj USG dobre potrzebne. Mówisz, że ostatnie miałaś 5+3? To jeśli ciąża była młodsza np 5 dni to na kiepskim aparacie mogło jeszce nie być nic widać.

Ja w 5+3 w poprzedniej ciąży miałam 11000 betę, a na luxmedowym usg nie było widać nic. Zaś 4 dni wcześniej na szpitalnym był pęcherzyk.

Tak czy inaczej kolejne USG koniecznie zrób.

• Weronka89 Nowa

Wysłany: 12 listopada, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:
    Kilka postów wcześniej (chyba strona czy dwie wcześniej) wrzucałam linka do dobrego kalkulatora, który uwzględnia te spowolnienia, poszukaj i sprawdź.

Natomiast sama beta to niewiele powie, tutaj USG dobre potrzebne. Mówisz, że ostatnie miałaś 5+3? To jeśli ciąża była młodsza np 5 dni to na kiepskim aparacie mogło jeszce nie być nic widać.

Ja w 5+3 w poprzedniej ciąży miałam 11000 betę, a na luxmedowym usg nie było widać nic. Zaś 4 dni wcześniej na szpitalnym był pęcherzyk.

Tak czy inaczej kolejne USG koniecznie zrób.

Dziękuję, znalazłam :) niestety nawet tam wskazuje na wynik poniżej średnich. No ale wiadomo, średnie to średnie. Na USG idę w piątek, faktycznie moja gin ma nie jakiś super jakości sprzęt, rozważałam USG gdzie indziej ale uznałam że już poczekam. Ale dzisiejsze wyniki jednak mocno mnie zmartwiły :(

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ