X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Dziewczyny a może macie do polecenia jakieś łóżeczko na kółkach? Tylko te drewniane po 2k mnie nie interesują 😄
    Szukam czegoś do domu na dół. Żeby mieć coś co będzie się łatwo przemieszczało po salonie/kuchni/tarasie

Chyba te baby hug polecają z Chicco

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Dziewczyny a może macie do polecenia jakieś łóżeczko na kółkach? Tylko te drewniane po 2k mnie nie interesują 😄
    Szukam czegoś do domu na dół. Żeby mieć coś co będzie się łatwo przemieszczało po salonie/kuchni/tarasie
    Missi rzuć okiem na allegro jak wpiszesz łóżeczko na kółkach to całe mnóstwo tego wyskakuje i to całkiem nie drogo☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ja nawet nie pomyślałam o tym żeby sprawdzić czy dostawka będzie pasowała do łóżka 😅🫣 kupiłam Kinderkrafta, stoi już od 1,5 miesiąca 😆

Pati u mnie morfologia spoko, leukocyty podwyższone ale to podobno w ciąży całkiem normalne, hemoglobina utrzymuje się cały czas na 13-14.

preg.png

Mysia_24
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Też tak rozkminiam dzisiaj dostawki i ja nie wiem czy u mnie się w ogóle da.. bo ja mam niskie łóżko. Od podłogi do końca materaca około 50cm. A takich dostawek chyba na razie nie widziałam… albo źle to kminie 😂😂
    Wiesz ja widziałam ale to nie jest dostawka tylko taka kolyska ala lozeczko turystyczne,na początku się na nią napalilam taka sliczna ale oglądając zdjecia kaplam sie ze ona jest potwornie niska😅
    https://kinderkraft.pl/produkty/lovi
    Ladnie wyglada ale wydaje mi sie w ostatecznym rozrachunku malo praktyczna

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie 😊 synek waży 1184 gram, serduszko 132 uderzeń/min, ułożył się już głową w dół, szyjka 4cm+. Z wyników doktorek zadowolony oprócz ferrytyny. Ale to Wam wspominałam, że mam aż 11 😂 dostałam Biofer + jakieś koktajle i sprawdzamy za miesiąc. Hemoglobina 12,3, więc jeszcze nie jest źle, ale zapasów żelaza to ja nie mam

WiolaP, Agaa049, GosAga123, Mysia 24, nofajniefajnie, Motylek93, Kofii, Ceci, Pani Bocianowa, hypatia92, wandapanda lubią tę wiadomość

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie morfologia ok
    Hemoglobina 13.1
    Leukocyty 8,40
    Wiec wszystko w normie ☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    My już po wizycie 😊 synek waży 1184 gram, serduszko 132 uderzeń/min, ułożył się już głową w dół, szyjka 4cm+. Z wyników doktorek zadowolony oprócz ferrytyny. Ale to Wam wspominałam, że mam aż 11 😂 dostałam Biofer + jakieś koktajle i sprawdzamy za miesiąc. Hemoglobina 12,3, więc jeszcze nie jest źle, ale zapasów żelaza to ja nie mam
    Mamy pierwszy kg bobasa 😍Ale super🩵

nofajniefajnie, adukow, wandapanda lubią tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ja się czaję na Chicco baby hug, chcę kupić używany, ale widziałam, że nowy można kupić najtaniej w Smyku za 800 zł. Ale chętnie zobaczę jakieś inne polecajki, jeśli ktoś ma 😄 bo też właśnie potrzebuję czegoś na parter.
    Właśnie oglądam, że są na allegro różne łóżeczka takie dostawki na kółkach tańsze niż Chicco baby hug, także będę jeszcze oglądać i się zastanawiać 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:23

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja się czaję na Chicco baby hug, chcę kupić używany, ale widziałam, że nowy można kupić najtaniej w Smyku za 800 zł. Ale chętnie zobaczę jakieś inne polecajki, jeśli ktoś ma 😄 bo też właśnie potrzebuję czegoś na parter.

Ja u siebie w miejscowości widziałam za 250-350 zł używane, ale u mnie akurat się nie przyda 😀
    Dostawka, którą upatrzyłam używaną i napisałam do Pana o nią to jest na styk do mojego łóżka. Łóżko ma 45-47 i dostawka tak samo na ten najmniejszej wysokości od podłogi do materaca, także chyba wezmę ją

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1985 wrote:
    A jak u was a morfologią? Mi wyszły podwyższone limfocyty - ponoć w ciąży może tak być ale może ktoś też tak ma ;). Hemoglobina się trzyma a zażywam tylko prenatal duo :) no i bakterie w moczu to już standard ale u mnie pobieranie z tamponem się nie sprawdza - wtedy dopiero wyszły cuda 😁

U mnie jakieś nieznaczne odchyłī od normy na erytrocytach, mch i limfocytach, ale no infekcja - z resztą IG sporo ponad norme. Hemoglobina 11,8, więc trochę ponad granicę jest.
    Za to wlasnie mocz mnie zaskoczyl - pierwszy raz w zyciu mi sie zdazylo, ze bakterie mi wyszly rowniotkie 0. Zawsze mialam nisko, ale nigdy 0.
    Ja mam metodę pobierania pod prysznicem - najpierw dokladnie myje ręce mydłem, przemywam zamkniętą probówke i płuczę, przygotowuję sobie na stołeczku i jeszcze raz mycie rąk. Dopiero potem się podmywam kilka razy dokładnie, dopiero potem zaczynam siusiać i pobieram próbkę ze środkowego strumienia. Ręką którą pobieram probówkę staram się nie dotykać prysznicza. No wiem, trochę OCD :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:37

hypatia92 lubi tę wiadomość

• aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Mikołów aż tak? Szkoda,bo byłam tam nastawiona. A opinie koleżanek to co mówiły?
    Podejście położnych na które trafiły było bardzo złe ale sam w sobie szpital był Okey więc może jak się trafi na odpowiednie osoby to będzie dobrze ja natomiast już bym nie ryzykowała po opowieściach 😊

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podwyższone cały czas leukocyty , monocyty i neutrocyty a erytrocyty i hematokryt obniżone i lekarz nic nie mówi że źle jedynie z hemoglobiną zwraca mi uwagę zawsze 😊

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    Z tymi salami rodzinnymi to wszędzie niestety jest taki problem 😕 też bardzo bym chciała ale jak patrzę na ilość porodów w ciagu danego miesiąca to oceniam swoje szanse na prawie zerowe 😅

Nowa sala rodzinna i nieoblegana jest w Pszczynie, ale oni mają II stopień.

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+6– CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+4 130g
    26.01: 18+4 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
    23.02: 22+4 490g dzieciaczka
    23.03: 26+4 980g
    08.04 prenatalne: 28+6 1450g
    20.04: ⌛️
‹‹ 314 315 316 317 318
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ