🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
To Chicco baby hug air póki co tylko złożyliśmy i rozłożyliśmy, ale wygląda super, jak na takie łóżeczko na kołach, zobaczymy.
Teraz szukam już łóżeczka do sypialni.
Nie mamy dużo miejsca, więc zostaje mi to rosnące z dzieckiem.
Czy któraś z Was miała/ma łóżeczko Waldin, Tweeto, Kinderlux lub Veres?
Są ogólnie bardzo drogie, ale nie mam wyjścia, więc muszę to dobrze przemyśleć.
Dzisiaj byliśmy na szkole rodzenia, całkiem fajnie, nawet mąż był zainteresowany i zadawał pytania 😂
Jutro wizyta i dodatkowo fizjo, ciekawe ile Maluch waży 🤭
-
Hejka. Byłam wczoraj na wizycie . Moja dziewczynka waży 670g . Ile ważyły wasze maluchy mniej więcej w 24 tygodniu ? Lekarz mówi że wszystko ok ale oczywiście się martwię bo wydaje mi się mało.
Wyszło mi też białko w moczu ( 100) położna mówi że to bardzo dużo a lekarz uspokaja że norma do 300 w ciąży . Że oczywiście trzeba monitorować szczególnie pod kontem stanu prEdrzucawkowego ale u mnie ciśnienie w dolnej granicy . Wczoraj na wizycie 112/78 . W domu jak mierze to mam podobne . Jest to dobry, polecany lekarz więc zostaje mi zaufać.
Imienia nie mamy i będzie ciężko coś wybrać . Już przy 2 córce mieliśmy ogromny kłopot.
W Święta powiedzieliśmy rodzinie o ciąży 🫣(rodzicom, rodzeństwu), trochę nam zeszło ale no... Już nie ukryje ..
Kolejna wizyta 8 maj .
28 kwietnia mam echo serca dziecka .
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
10.2025 - ciąża biochemiczna 💔
28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )
12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
17.11.2025 - beta 138 mlU
19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1
09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️
16.01.2015- Maluszek 6,70 cm ❤️ (prenatalne)
🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

-
Paulinka wagą jest okej. Zobacz sobie "fetal growth/weight" różne wykresy i tabele. Na 24 tc podają około 660, ba 25tc 750 g.
https://www.vinmec.com/eng/blog/table-of-fetal-weight-and-length-according-to-who-standards-en
Poza tym pewnie lekarz by coś powiedział, gdyby było mało. Nie martw się!
Pa-u-linka, nofajniefajnie lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Mój chłopiec w 23 tygodniu ważył 600, także jak najbardziej Twojego maluszka waga jest okej
gdzie mój jeszcze był ciągle do przodu, a teraz wyrównał z terminem miesiączki. Także waga bym się u Ciebie totalnie nie przejmowała
Pa-u-linka lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
U mnie w 24+2 było 648 gramPa-u-linka wrote:Hejka. Byłam wczoraj na wizycie . Moja dziewczynka waży 670g . Ile ważyły wasze maluchy mniej więcej w 24 tygodniu ? Lekarz mówi że wszystko ok ale oczywiście się martwię bo wydaje mi się mało.
Wyszło mi też białko w moczu ( 100) położna mówi że to bardzo dużo a lekarz uspokaja że norma do 300 w ciąży . Że oczywiście trzeba monitorować szczególnie pod kontem stanu prEdrzucawkowego ale u mnie ciśnienie w dolnej granicy . Wczoraj na wizycie 112/78 . W domu jak mierze to mam podobne . Jest to dobry, polecany lekarz więc zostaje mi zaufać.
Imienia nie mamy i będzie ciężko coś wybrać . Już przy 2 córce mieliśmy ogromny kłopot.
W Święta powiedzieliśmy rodzinie o ciąży 🫣(rodzicom, rodzeństwu), trochę nam zeszło ale no... Już nie ukryje ..
Kolejna wizyta 8 maj .
-
Jestem po wizycie (całe szczęście, że wizyty mam rano, bo bym chyba nie wytrzymała 🤣).
Ginekolog stwierdziła, że Eryk jest bardzo zdyscyplinowany, rośnie równo, zgodnie z tygodniem i ma już 1190 g 🥹
Tylko dalej dupka na dole.. następna wizyta 15 maja, więc mógłby się już powoli układać.
Agaa049, Ceci, Ananabanana, wandapanda, Pani Bocianowa, adukow, GosAga123, nofajniefajnie, Precelek 🥨, Mysia 24, WiolaP, Czarna_owieczka, emciak, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Natalię - ja mam takie :
https://www.senmalucha.pl/pl/p/3w1-Lozeczko-tapczanik-Kacperek-140x70-cm-kolor-bialy/1477
Wprawdzie nie z tych co wymieniłaś, ale rośnie z dzieckiem 😁 jest już złożone i stoi, nie mam mu nic do zarzucenia 😄
Ogólnie jest super, tylko ono chyba od razu jest takie większe? Nie takie małe kwadratowe? -
My też meldujemy się po wizycie. Nasz dżentelmen waży 1160g. Wszystko w porządku 🥰
Dziś nie za bardzo chciał się nam pokazać w 4d, cały czas zakrywał buzię rączką i ziewał 😄
Następna wizyta 8 maja
Agaa049, Ceci, Ananabanana, wandapanda, Pani Bocianowa, adukow, GosAga123, Precelek 🥨, nofajniefajnie, Mysia 24, WiolaP, Czarna_owieczka, emciak, Motylek93 lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Wow, ale super, że Wasze maluszki już są takie duże ❤️
Missi lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Pa-u-linka wrote:Hejka. Byłam wczoraj na wizycie . Moja dziewczynka waży 670g . Ile ważyły wasze maluchy mniej więcej w 24 tygodniu ? Lekarz mówi że wszystko ok ale oczywiście się martwię bo wydaje mi się mało.
Kolejna wizyta 8 maj .
U mnie w 24+5 było 750g i to wpadało chyba na 49 centyl. Biorąc pod uwagę błąd pomiaru nie wydaje się, że to taka wielka różnica.
-
Ale super, że maluszki tak rosną! I trochę przerażające, że już się układają do wyjścia 😅
U mnie przyszły wyniki wymazów z pochwy i jak nie mam tych wszystkich myco i ureo i chlamydii i grzybów tak też nie mam tych dobrych bakterii i wyszło mi jakieś tlenowe zapalenie pochwy. Dziś moja Gina ma wypisać mi leczenie. Wgl nie miałam nic z objawów 🙃 Czy któraś też miała? -
Ananabanana wrote:Ale super, że maluszki tak rosną! I trochę przerażające, że już się układają do wyjścia 😅
U mnie przyszły wyniki wymazów z pochwy i jak nie mam tych wszystkich myco i ureo i chlamydii i grzybów tak też nie mam tych dobrych bakterii i wyszło mi jakieś tlenowe zapalenie pochwy. Dziś moja Gina ma wypisać mi leczenie. Wgl nie miałam nic z objawów 🙃 Czy któraś też miała?
Ja właśnie teraz nie mam żadnych objawów oprócz upławów, nawet czasem odrobinę zielonkawych i gdybym nie próbowała współżyć (co się okazało bolesne) to bym nie wiedziała :p czekam na wtorek na wizytę, bo fluomizin który dostałam nic nie pomógł 🙄
Natalie - ono jest spore od początku, to prawda.
Wkleję na pierwszą stronę tą tabelkę co przesłała Missi ze wzrostem bobasa żeby była pod ręką
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei miałam ureoplasma bez absolutnie żadnych objawów i dziadostwo było tragicznie trudne do pozbycia się. Z tlenowymi będzie o wiele łatwiejAnanabanana wrote:Ale super, że maluszki tak rosną! I trochę przerażające, że już się układają do wyjścia 😅
U mnie przyszły wyniki wymazów z pochwy i jak nie mam tych wszystkich myco i ureo i chlamydii i grzybów tak też nie mam tych dobrych bakterii i wyszło mi jakieś tlenowe zapalenie pochwy. Dziś moja Gina ma wypisać mi leczenie. Wgl nie miałam nic z objawów 🙃 Czy któraś też miała?
Ananabanana lubi tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Pani Bocianowa wrote:Ja właśnie teraz nie mam żadnych objawów oprócz upławów, nawet czasem odrobinę zielonkawych i gdybym nie próbowała współżyć (co się okazało bolesne) to bym nie wiedziała :p czekam na wtorek na wizytę, bo fluomizin który dostałam nic nie pomógł 🙄
Natalie - ono jest spore od początku, to prawda.
Wkleję na pierwszą stronę tą tabelkę co przesłała Missi ze wzrostem bobasa żeby była pod ręką
Ja tak miałam na początku, upławy lekko zielone i mi wykryło bakterie beztlenowe. Ale miałam antybiogram, co wziąć, żeby pomogło i finalnie gynalgin na 10 dni mi pomógł• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Natalie2026 wrote:Jestem po wizycie (całe szczęście, że wizyty mam rano, bo bym chyba nie wytrzymała 🤣).
Ginekolog stwierdziła, że Eryk jest bardzo zdyscyplinowany, rośnie równo, zgodnie z tygodniem i ma już 1190 g 🥹
Tylko dalej dupka na dole.. następna wizyta 15 maja, więc mógłby się już powoli układać.
Tym położeniem pośladkowym nie ma się co przejmować, ma czas do 34tc na spokojnie, a nawet później robia fikołki. A teraz obrót wewnętrzny to też już taki rutynowy zabieg w niektórych szpitalach.
Mój pierwszy syn siedział uparcie zadkiem w dół do 33tc, a potem między 33 a 36 zmieniał pozycję co USG
o Stefanie nie wspomnę, bo on to potrafi w trakcie jednego USG przyjąć wszelkie możliwe asany...
Jeśli chcesz sama coś podziałać, to możesz spróbować go trochę zachęcić np pozycją kolankowo-łokciową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 11:07
-
Pszczyny się boję przez tą aferę z 2021 w tym roku zostali skazani Ci lekarze ale jednak niesmak pozostał 😞Eliora wrote:Nowa sala rodzinna i nieoblegana jest w Pszczynie, ale oni mają II stopień.👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
GosAga123 wrote:Ja z kolei miałam ureoplasma bez absolutnie żadnych objawów i dziadostwo było tragicznie trudne do pozbycia się. Z tlenowymi będzie o wiele łatwiej

No to pocieszające, był też wykonany właśnie antybiogram więc dziś dostanę info od swojej ginki co brać.
@PaniBocianowa o matko, to ciekawe co mówisz. Właśnie ja nie mam nic z objawów, ani upławów, ani nic nie boli i nie swędzi, nic nie czuje, aby jakiś zapach nieprzyjemny był, współżycie mnie nie boli.
🙃
-
My też się meldujemy po wczorajszej wizycie. Mamy 950 gram małej joginki, rączka w buzi, nogi na głowie, ułożona dupką do dołu ☺️
Dziecię ma się super, ja zaczynam przygodę z kardiologiem i holterem, od kilku dni mam jakieś kołatania i na EKG wyszły dodatkowe aktywności skurczowe, najprawdopodobniej od traczycy gdzie z niedoczynności wpadłam w nadczynność i też muszę to ogarnąć z Endo.
Następna wizyta 7.05 📆 i w między czasie jeszcze szczepienia na rsv i krztusiec.
Pani Bocianowa, Ananabanana, wandapanda, emciak, Precelek 🥨, Natalie2026, Motylek93 lubią tę wiadomość
🧑87 🧔85
AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
✅ przywrócone naturalne owulacje
Morfologia 4%
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌
10.2025 naturals 🌈 🌱
💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
9+2 2,5 cm małego Bąbla
12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
13+4 prenatalne - wszystko ok